צריך את עצתכם...

Axxxel

New member
צריך את עצתכם...

שלום, אני דוד בן 16 מבאר שבע.. אני מנגן על קלאסית כבר בערך שנה והחלטתי שאני צריך לעבור לחשמלית. אתמול הייתי בסבב חיפוש אחר גיטרה מתאימה ומגבר, משהו למתחילים לא משהו ממש טוב, גם אפשר לומר שהתקציב שלי דיי נמוך... 2000 ש"ח גג. בכליי זמר ניסיתי מגבר של איבנז והוא היה נחמד רק מה... שאומרים על איבנז שהם לא טובים בתחום המגברים ורציתי לשמוע את דעתכם גם, המגבר ד"א הוא 15 וואט. במרום ראיתי מגבר של VOX שהוא גם 15 וואט... אבל מצד שני שמעתי שם גם את המגבר 30 וואט... והיה נשמע לי הרבה יותר טוב.... לא בתכנון שלי לנגן בהרכב או משהו כזה... רק מגבר לחדר.. ויש לי חדר דיי קטן. מה אתם אומרים? על איזה מגבר כדאי להשקיע בשביל מתחילים? וד"א על הגיטרה אני דיי נעול... :) תודה ושבוע טוב

yoni162

New member
מגבר

בעקרון, הרמה שאנחנו מדברים עליה היא -/+ 15 וואט טרנזיסטורים, או בשפה פשוטה, "מגבר מתחילים"..ההבדלים בין המגברים האלה הם לא כ"כ שמיים וארץ, אם כי ייתכן ויחלקו עלי, אבל אני גורס כך רק משום שעם 15 וואט ו(לרוב) רמקול 8", הסאונד שתקבל לרוב יהיה בעל אותם מאפיינים - חסר חיים, דק, ובמקרה הגרוע גם בלי ריוורב. לכן אני ממליץ שפשוט תקנה את הגיטרה, אם באמת ננעלת עליה, וקח אותה איתך לסבב חנויות..פשוט תתחבר לכל מגבר שנכנס לך בתקציב. מגבר 30 וואט כנראה ישמע יותר טוב אבל ספק אם יכנס לך בתקציב. אין עיצה יותר טובה חוץ מלעשות סבב ולשמוע כל מה שאתה יכול..

Vintage

New member
מסכים לגבי ה8

קטנים וצרחניים, אבל למתחיל שמסתובב עם הגיטרה זה נחמד נורא, אני הייתי סובל עם ה35 שלי והגודל הלא מפלצתי אבל מספיק גדול בשביל שיהיו חיים קשים איתו ועם האיבנז על הגב. מצד שני, כששידרגתי אחרי עשר שנים של נגינה לפארקר, העניינים התאזנו מבחינת משקל

TheMo

New member
...

חשוב שתשמע איך כל מגבר מתחבר עם הגיטרה שלך, יש מגברים שנשמעים טוב יותר על גיטרות מסויימות ופחות על אחרות. כמובן שהמגבר שאתה עומד לקנות הוא לא בדיוק המפלץ החדש של ערן, אבל אני מאמין שאחרי שתחפש תמצא משהו חמוד. (אגב, אני ממליץ לך למצוא משהו עם ריוורב) אני יודע שזאת החשמלית הראשונה שלך ואתה מעדיף מאוד משהו עם אחריות, אבל לדעתי כדאי לסקור כמה דרכים לקנות את המגבר מחו"ל. את הגיטרה עצמה אולי לא (בכל זאת, חשמלית ראשונה), אבל מגברים עולים המון (!) בארץ (אני לא בטוח לגבי כל החברות, אבל גיליתי שהמחיר הממוצע שאנשים שלמו על ה-Kustom שלי הוא רק קצת יותר משליש ממה שאני שילמתי). אגב, על איזו גיטרה ננעלת?

shlomke4

New member
אם אתה צריך מגבר לחדר..

15 וואט זה ממש די והותר. אני מבטיח לך שאם תעבור בווליום את החצי, השכנים כבר יתפוצצו עליך.. ואני די מסכים עם מה שכתבו פה... אני לא מאמין שלמגברים הפשוטים יש יותר מדי "אופי". אז אתה שואל מה עדיף מבין המגברים הקטנים? לאו דווקא היקר מבינהם. תלך קצת עם הגיטרה שלך להתרשם ממגברים, ובסופו של דבר תקנה משהו עם הסאונד הכי סביר והמחיר הכי טוב. או בקיצור - החבילה הכי משתלמת. קח בחשבון שזה רק מגבר ראשון, ושאתה כמובן תחליף אותו. ד"א - שני דברים שהם יתרון, גם במגבר קטן: 1. ריברב 2. חיבור לאזניות בהצלחה

למעלה