צריך את עזרתכם...

dudy555

New member
טוב אז ככה

היא בת 18 וחצי והדוד הזה שלה שהוא בכלל קשור לאחותה החורגת או משהו כזה הוא בן 23... היא סיפרה שכשהיא היתה בת 16 היתה לו חברה והוא היה גר לבד וחברה שלו היתה איתו והוא הזמין את הבת דודה שלו גם אליו הביתה והיא באה וזה הפריע לחברה שלו והם ניפרדו והוא אמר לבת דודה שלו עם את רוצה לעזור לי קחי תעשני זה היה בבאנג... ואז הם יצאו למסיבה והיא היתה מבואסת הוא אמר לה פתחי את הפה ודחף לה אקסטה ומאז היא רק ממשיכה להתדרדר עוברת לסמים קשים הרבה יותר והכול בגללו ושניסיתי להסביר לה שהוא פשוט הרס לה את החיים ומה יהיה איתה שהיא תיהיה מבוגרת יותר עם ילדים בעזרת השם היא אמרה שאני צודק אבל לא יודע היא לא עושה בישביל זה כלום...

תצא מה../images/Emo202.gif

למה אתה צריך שטויות כאלה על הראש? מילא אם זאת הייתה איזו אהובה שהידרדרה, או חבר טוב, אתה בכלל לא מכיר את הבחורה הזאת, בסה"כ יצאתם מה? שבועיים? למה אתה מכניס את עצמך לחור השחור הזה? אין לך מושג מי היא ומה היא ואתה חושב שאתה יכול להציל אותה... כל מה שאתה יודע עליה זה שבאופן כללי אתה מחבב אותה, שהיא משקרת לך (אומרת שרוצה להיגמל אבל מעדיפה לנסוע לעשן סמים באילת) ושהיא נרקומנית. אחלה מודעה לאתר היכרויות לא? כולם פה רושמים לך שתיקח אותה למוסד גמילה ובלה בלה, היא באמת שווה את זה? אתה בכלל מכיר אותה? משבועיים של היכרות מפוקפקת החלטת להיות האביר? חוצמזה שהילדה צריכה קודם כל לרצות לעזור לעצמה, אח"כ לקבל עזרה מגורם חיצוני! החיים הם לא סרט רומנטי שתישא אותה בזרועותיך למוסד גמילה, ואחרי שבוע היא תצא משם כולה חיוכים ויהיה רומן מדהים, זה להיכנס עכשיו לזירת מלחמה בשביל משהו שאתה בכלל לא בטוח ששווה את זה!

free soul

New member
היי היי היי חמודה, להרגע שם...

הוא בן אדם שדואג לבן אדם שנכנס עמוק עמוק לתוך הבוץ, מה רע לעזור? אז מה אם הוא לא מכיר אותה הרבה זמן. לא תעזרי לזקנה לחצות את הכביש? מה תגידי לה:"אני לא מכירה אותך תסדרתי לבד!"? ולך דודי, כל הכבוד על הדאגה

אני ממש לא ארגע

אני לא קדושה מעונה, אך בהחלט אספר לך שהייתי במקום הזה בעבר, בדיוק באותו המקום שרציתי להיות הגיבורה ולהציל את האומללים... ואני יודעת שזה משהו שאי אפשר לצאת ממנו טוב בנושא הזה. זאת לא זקנה שצריכה לעבור את הכביש, ולא ילדה מסכנה שצריכה צדקה. זה לא מכון גמילה שהוא מתנדב בו ואז באמת צל"ש. זאת בחורה זרה שהוא הרגע הכיר שמספרת לו שהיא לוקחת סמים, אומרת לו שהיא רוצה להיגמל ואז נוסעת לה לאילת להסתמם עוד קצת. אני תוקפנית ולא סלחנית בכל הנוגע לסמים כי לצערי בצעירותי ראיתי יותר ממוות אחד בנושא זה, ואכלתי הרבה חרא, ואני לא נגעתי בטיפת סם בחיי. הכל היה דרך בחורה אחרת שהייתה בעולם הזה, וכמעט שאבה אותי איתה. אז אני מכירה טוב טוב את העניין הזה ובחור זר שהרגע נכנס לחיים של הילדה הזאת חי בסרט רומנטי שהוא יכול להציל אותה, והלב שלו יישבר בסוף כי מאחורי הרומנטיקה מתחפרת לה המציאות. אז אני שוב אומרת- לצאת מזה ומהר.

בר

New member
אני קצת מתערב בעניין...

אני גם מכיר את הנושא משני צדדיו. הווה אומר שגם עזרתי לאדם והצלחתי בכך בעניין הסמים וגם ניסיתי לעזור לאדם אחר ולא הצלחתי. לפעמים אנשים מהצד לא רואים את כל התמונה. בעניין הרומנטיקה שבדבר,כן יש בזה משהו שהאדם המתאהב עלול להיכוות מסופו של הסיפור וייתכן גם שיכול לצאת מזה סיפור מדהים. לעזור תמיד צריך וכדאי לעזור,גם אם בסוף יוצאים "דפוקים". לפחות יודעים שניסינו. גם אני עזרתי לאדם שבסוף נפטר ממנת יתר ולא הצלחתי להוציא אותו מהלך החיים שלו,כן הוא היה צעיר מידי לגילו אז. כאב,עבר,ניסיתי ולא הצלחתי. ואחד אחר שהצלחתי די בגדול לשנות את החיים שלו והוא לא חזר יותר לסמים והפך להיות בנאדם ולא צל של בנאדם. אז שוב לנסות לעזור תמיד כדאי,גם אם יוצאים נפסדים בסוף,אבל לפחות מנסים. את תהיי אדם טוב אם תעזרי ולו בהרגשה שלך לעצמך.

אולי אני לא נשמעת ככה

אבל תדע שאני בדיוק אחת כזאת, שמאמינה שתמיד אפשר לעזור, ואני גם מתנדבת כדי לעזור לאחרים שלא היה להם מזל כמוני בחיים, אבל במקרה הזה אני פשוט לא מסכימה. אם הבחור היה מכיר עכשיו מישהו אובייקטיבי, והיה מחליט שהאדם במצוקה ובא לו לעזור, אז זה באמת ראוי להערכה. אבל זה לא בא משם, זה ממקום של חלומות רומנטיים שרק נפגעים מהם בסוף. הוא הכיר הרגע בחורה שאין לו מושג עליה כלום, והוא בנה סרט רומן רומנטי שהוא יציל את העלמה במצוקה. זה לא אינטרס טהור לעזור, זה בא מתוך רצונות וגחמות אישיות, התחושה המדהימה הזאת שאני אציל את הבחורה הזאת, ואז ארכיב אותה על גב הסוס לעבר השקיעה. כל עוד הבחורה לא נזרקה לרחובות ואיזה סרסור מזריק לה הירואין כדי לקבל טובות אישיות, אלא היא סתם ילדה שבחור מטומטם נותן לה להסניף, אני ממש לא מתרשמת מהסיפור הזה, ובטח לא מהבחורה. זה לא סיפור קלאסי על עלמה במצוקה, זאת ילדה מטומטמת שדופקת לעצמה את החיים ויכולה בכל רגע להצליח לצאת מזה (אולי אני טועה, אבל ע"פ התיאור שלה זה לא נשמע כמו נרקומנית שמקבלת קריז אם לא קיבלה את הסם) אם היא רק תגיע להחלטה, אבל פשוט לא בא לה. מה יש לו לחפש עם אחת כזאת? ותחסכו ממני את ההרצאות שהיא נפלה לסמים והיא מסכנה ולא יכולה לבחור. כמעט כל הסמים ממכרים נפשית ולא פיזית,כמו גראס, אקסטזי, קרטונים, פטריות וכד' ורק מקבץ מאוד מצומצם באמת ממכרים את הגוף, כמו הירואין למשל. כשאדם מגיע לרמה שהוא חוטף קריז אם לא קיבל את הסם, זאת באמת בעיה שדורשת טיפול, אבל בדיוק כמו סיגריות, השאר זאת התמכרות נפשית- הרי מי שנגמל מסיגריות, אולי קשה לו מאוד נפשית, ואולי הוא יקבל כאב ראש או משהו בסגנון, אבל הוא לא יתחיל ליפול על הריצפה, להקיא ולצרוח. וזה אומר- שהוא יכול להפסיק. נקודה.

dudy555

New member
בואי נתחיל מזה ש...

לא בניתי שום רומן ואני לא מחפש ליהיות אביר על סוס לבן... זה נפל עלי משום המקום הבחורה סיפרה לי זאת רק אחריי שבועיים ובאותו יום שהיא נוסעת עם הדוד שלה לאילת ... לכן העליתי פה את הבעיה שלי כי זה נפל עלי ולא בידיוק ידעתי מול מה אני עומד ומה עלי לעשות!!! בכל זאת הבנתי שקשר רציני איתה אני לא מחפש ולא יפתח... וכל זאת ניסיתי לדבר איתה ולנסות לעזור לה לצאת מזה אבל הדוד הזה ממש שולט בה היא עושה כל מה שהוא אומר וכל מה שהוא עושה מבחינתה זה טוב.. סתם לדוגמא אתמול דיברתי איתה בפלא ושאלתי אותה איפה היא וכו' והיא אמרה שהיא כבר בדימונה ושהיא כולה הפוכה אז שאלתי אותה למה לקחת את זה שוב והיא ענתה לא לקחתי הוא פתח לי את הפה וזרק לי את זה לבפנים... בקיצור רציתי לדבר איתו ולהעמיד אותו במקום כי הוא פשוט הורס לבת משפחה שלו את החיים וזה ממש מרגיז אותי שהוא בן 23 ולא מודע בכלל למעשיו... עם ברצונו למות שימות לבד אבל שלא יקח אותה איתו...אבל היא לא נתנה לי לדבר איתו כי היא פחדה שאני יעשה לו משהו רע שזה ממש לא היתה הכוונה שלי אלא רק להחליף איתו כמה מילים על מעשיו... מה שהבנתי מהשיחה שלה זה שהיא סתם מדברת באויר ולא ניראה לי שיש לה כוונה לצאת מזה ולכן ניתקתי את השיחה והחלטתי לקחת את הרגליים ולזוז הצידה כי מי שלא רוצה לעזור לעצמו אני לא יכול לעזור לו...

יפה מאוד

הגעת להחלטה הנכונה. ניסית לראות אם אתה יכול לעזור, הבנת שזה מקום בעייתי ומורכב מדיי וזזת הצידה. לדעתי עשית בדיוק מה שהיית צריך לעשות. אין לך גם מה להתעסק עם הדוד הזה נשמע לי בחור מפוקפק, וסלח לי על הזלזול אני באמת בספק אם הוא פתח לה את הפה בכוח, סתם מרחה אותך כדי לנסות לצאת בסדר... בכל מקרה תמשיך הלאה אל בחורות הרבה יותר שפויות... בהצלחה!

למעלה