צריך את עזרתכם...

dudy555

New member
צריך את עזרתכם...

טוב ניראה לי שניכנסתי למקום שאני לא בטוח שאני רוצה להיכנס אליו מה אתם חושבים על הסיפור הזה? הכרתי מישהי לפני שבועיים באיזה מועדון וסתם היתה שיחה נחמדה באותו לילה החלפנו טלפונים וקבענו לדבר יום למחרת... ובאמת דיברנו והשיחות היו ממש כיפיות ואז שוב ניפגשנו ואז היא סיפרה לי שהיא חיה על סמים אבל כבדים לא ירוק או דברים כאלה היא מסניפה קרטונים וכו' (ממש לא מבין בזה)... קיצור היא אומרת שהיא רוצה לצאת מזה וכו' אבל היא לא מראה לי שום סימן כזה אמרתי לה שאני מוכן לעזור לה אבל היום היא חוזרת מאילת בישביל לראות אותי ואז היא נוסעת שוב בלילה עם דוד שלה לאילת שהוא הבן אדם שהכניס אותה לסמים והיא אמרה לי שהם הולכים ליהיות שם כל השבוע ורק להסניף וכו'... אני לפעמים מדבר איתה בפון והיא מדברת שטויות או שיום למחרת היא לא זוכרת כלום בגלל הסמים... ניסיתי להגיד לה שלא תיסע איתו ושתבוא אלי אבל אין היא סגורה על הנסיעה והיא רוצה ליסוע איתו ולעשן וכו'... שאלתי אותה מה היא מחפשת והיא אמרה לי קשר רציני אבל אי אפשר ליהיות בקשר רציני איתה שהיא ככה, לפחות ככה נידמה לי... אני יודע שהיא מעשנת רק עם הדוד הזה שזה יוצא כמעט כל יום אבל אני יודע גם שהוא ניכנס לכלא עוד שבוע וחצי להרבה זמן אז לא יהיה לה עוד את הדברים האלה כי הוא זה שמביא לה את זה וכו'... אני לא אוהב אותה עדיין כמובן אבל אני מרגיש אליה משהו ואין לי מושג מה לעשות בעיניין... מה אתם הייתם עושים במצב כזה? האם הייתם מסתדרים עם זה? האם הייתם מחכים שהוא יכנס לכלא כדי שהיא תפסיק או שלא הייתם ניכנסים לקשר כזה בכלל? מה לעשות לדעתכם? תודה מראש לעונים דודי... ושבוע טוב

בלאגנית

New member
אם היא תמשיך ככה היא בדרך לאבדון

בטוח... לדעתי אי אפשר להיכנס בשלב זה לקשר עם מישהו כזה.. אני מקווה שכשדוד שלה ייכנס לכלא היא תשוב להיות בסדר ושתצא מהסמים, כי סמים זה אסון, זה מושך אותך לבור ללא תחתית ואחר כך לריקנות וייאוש אז בינתיים אם היא חשובה לך תשמור איתה על קשר אבל לא נראה לי שאשפר להכינס לקשר רומנטי בשלב הזה ושוב כמו שאמרתי אני מקווה שהיא תצא מזה בשבילה ובשבילך

dudy555

New member
חוץ מזה

שאני גם ממש דואג לה אני יודע שדוד שלה הזה יסע ממש מסטול לאילת עם הרכב והיא איתו בפנים וגם תיהיה מסטולה ... קיצור מה לעשות להציב לה אולטימטום זה לא ניראה לי רעיון כל כך טוב... מה לעשות במצב כזה?

A d i 23

New member
הממממ..

דעתי היא, שאין באפשרותנו לעזור לאדם הלא מעוניין, קודם כל, לעזור לעצמו.. "ניסיתי להגיד לה שלא תיסע איתו ושתבוא אלי אבל אין היא סגורה על הנסיעה והיא רוצה ליסוע איתו ולעשן וכו'" המשפט הזה מבחינתי אומר הכל..אמרה שהיא רוצה לצאת מזה, להפסיק אבל לא עושה שום דבר בעניין, אפילו לא מנסה להתרחק מזה. היא נוסעת מרצונה עם "דוד" שלה (אתה בטוח שמדובר בדוד שלה ?) לאילת.. והמטרה מאד ברורה.. וגם אחרי שניסית לשכנע אותה לא לנסוע איתו ולהישאר איתך, היא עדיין מתעקשת שהיא רוצה לנסוע.. ולא עוזרת לי הידיעה שאותו דוד בקרוב "יבלה" תקופה ארוכה במאסר, וקח בחשבון שיכול להיות שזה בכלל לא נכון, וזה סתם סיפור שהיא המציאה על מנת להרגיע אותך וכך תיתן לה לנסוע לאילת בלי יותר מדיי ויכוחים.. ותחושה שלי, שמעורבים בסיפור הזה עוד אנשים ולא רק היא והוא כי לנסוע עד אילת בשביל לעשן ולהתמסטל ? נשמע לי תמוה מאד. זה מריח ממש ממש לא טוב ! אני מציעה לך להיזהר מאד מהקשר הזה איתה.. כי אתה עלול למצוא את עצמך שקוע עמוק בתוך ביצה, מבלי שתשים לב שנכנסת אליה בכלל..

בלאגנית

New member
מה זה "רוצה"?..

אל תשכחי שמדובר פה במכורה לסמים זה לא רוצה....היא נסחפת...אין לה כוח התנגדות אז היא נגררת.. זה לא שהיא רוצה!

A d i 23

New member
היא יכולה להימנע מזה ולהישאר איתו..

אבל לא נראה שזה מעסיק אותה בכלל.. אם היה בה את הרצון באמת להילחם בזה, היא לא היתה הולכת למקומות כאלו. היא אמרה לו שהיא רוצה להפסיק, אבל לא עושה דבר בכיוון. ועוד מתכננת מראש שבוע באילת כשזו המטרה.. אני לא רואה כאן רצון להתמודד עם הבעיה, להילחם נגד אותה התמכרות, שרק הורסת לה את החיים.

בלאגנית

New member
יש אנשים עם אופי חלש שקשה להם להגיד

"לא". זה לא שהם לא רוצים להפסיק את המצב הקיים, הם פשוט אין להם את הכוחות לקחת את עצמם ולהוציא את עצמם מהמצב הקיים, במיוחד כשהם זקוקים לסמים ככה שקשה לבוא אליה במושגים של רוצה או לא... הפתרון היחידי לצערי זה מלכישוע (זה כפר גמילה ללוקחי סמים) לשם אם יהיה לה מזל היא תגיע יום אחד...

A d i 23

New member
הוצאת לי את המילים מהמקלדת !

אם היא היתה באמת רוצה להילחם ולהיגמל מההתמכרות הזו, היא היתה עושה משהו בנידון, או לפחות מנסה.. כגון הדוגמא שציינת בהודעתך.. והנה יש מישהו שרוצה לעזור לה אבל היא לא עוזרת לעצמה, אז מה זה אומר ? במקום להתעסק בזה כל היום שלפחות תנסה להעסיק את עצמה בדברים אחרים, שתתרחק מאנשים שעושים רע, ולא תתכנן איתם חופשה של שבוע באילת, כשמטרת השבוע הזה, זה עישון סמים ואין לי מושג מה עוד. תראי, אני לא יודעת איך מרגישים אנשים שמכורים לסמים כאלו ואחרים, וטוב שכך, גם אין לי שום כוונה כזו. אבל כשמישהו מחליט שהוא רוצה להפסיק את מה שעושה לו רע, כשמישהו מחליט להילחם, לא מתנהג כמו שהיא מתנהגת, בחוסר אכפתיות מוחלט כלפיי עצמה..

בלאגנית

New member
חחחח אין דבר כזה מסומם שלוקח את

עצמו בידיים ומחליט להיגמל
הוא עמוק עמוק בתוך הבוץ וצריך איזשהי נשמה טובה שתוציא אותו בכוח מהמצב הזה. הכל תלוי בכותב ההודעה, אם הוא מסוגל להזיז עניינים ולגרום לדברים לקרות, הוא יוכל להוציא אותה מהמצב הזה.

dudy555

New member
אני רוצה לעזור לה היא חשובה לי אבל.

מה אני ינעל אותה בבית היום בלילה היא אמורה ליסוע לאילת איתו ואני אמור להיפגש איתה לפני שהיא נוסעת אבל מה אני כבר יכול לעשות? הצעתי לה שתבוא אלי אבל היא רוצה ליסוע ...

לא. כי גם האפקט של גמילה מיידית

יכול להביא אותה למצבים רפואיים קשים. אני חושבת שאת שלך עשית והיא כנראה לא מוכנה עדיין.

ממש לא נכון.

הרבה אנשים מגיעים מרצונם לגמילה. מרכזים רבים ברחבי הארץ עוסקים בזה עם אנשים שמגיעים מרצונם החופשי כי הם רוצים לשנות את חייהם. אם אין לאדם מוטיבציה פנימית חזקה לגמילה הוא לא יצליח להגמל. זה לא יכול לבוא מבחוץ. אדם מבחוץ יכול לעזור במציאת הגורם המתאים ולעזור בתהליך, אך לא להיות הגורם המוטיבציוני.

נכון, קשה להם מאוד.

אבל אם פותחים להם פתח של עזרה, מי שרוצה להגמל-לוקח את היד המושטת. ואת זה היא לא עשתה. וזו הנקודה המרכזית. מעבר לזה, אחוזי הנגמלים שחוזרים אל הסם גבוהים מהאחוזים של אלה שנשארים גמולים לכל חייהם. וזה נתון שחשוב לקחת בחשבון כשנכנסים לקשר כזה.

A d i 23

New member
וזו בדיוק היתה כוונתי..

איפה הנכונות והרצון שלה לעזור לעצמה ? היא אפילו לא מנסה להתרחק מהעולם הזה.. בנוסף לזה, יש מישהו שרוצה לעזור לה, מציע לה כתף להישען עליה, אבל היא ממשיכה בשלה. עצוב.

A d i 23

New member
גם אני רואה זאת כך..

עם כל הרצון הטוב לעזור, לא הייתי נכנסת אל תוך סיטואציה שכזו.

free soul

New member
תראה....

אולי תנסה לפנות לאירגון מסויים שעוזר לנערים במצוקה? כי הידידה שלך היא במצוקה מאוד קשה, בת כמה היא? ובן כמה הדוד שלה? תנסה לקחת אומץ ולפנות לאירגון סיוע ולספר להם על הנושא, תיהיה אנונימי, פשוט ספר להם הכל... וגם יתפסו את דוד שלה שהוא מתעסק בסמים וגורר קטינים [אם היא קטינה].. אני ממליצה לך ליצור איתם קשר וכמה שיותר מהר
חייה בסכנה

לדעתי

ברור שהתשובה שאתה מצפה לשמוע היא שתהיה האביר על הסוס הלבן ותציל אותה מהתהום, אבל בוא אגלה לך משהו מתוך נסיון חיים- האהוב שלה זה הסמים. ועד שהיא לא תחליט להיפרד ממנו, אין לך מקום אמיתי בחיים שלה. יכול להיות שאפילו זה קצת עושה לך את זה, העלמה במצוקה כביכול, אבל אתה הכנסת ראש בריא לאימאימא של המיטה החולה, אתה בכלל לא מכיר את הבחורה וכבר מנסה למצוא פתרונות, תברח ומהר שום דבר טוב לא יצא מזה. הייתה לי חברה כזאת שניסיתי לשנות ולעזור לה, בסוף אחרי 16 שנה של חברות, הבנתי שהסמים זה החיים האמיתיים שלה וסיימתי את הקשר איתה לפני שהיא גררה גם אותי לתהום יחד איתה. יש מספיק בנות איכותיות שלא נפלו בדרך הזו, שום דבר טוב לא יצא ממנה.

למעלה