צריך את דעתכם !!!

משה820

New member
צריך את דעתכם !!!

שלום לכולם ,

אני בן 21 הגעתי לבד בארץ לפני 4 שנים ,אני דתי (אם אפשר להגיד) באארון ומנסה להתמודד עם נטיעה הפוכה.
לפי מה שקריתי פה יש כמה דעות על הנושא ואני אשמח לקבל דעתכם על המצב שלי.
אני נמשך לגברים מגיל 13 בערך, לא הייתי דתי עד גיל 16 וגיליתי את החשיבות של האיסור בין שתי גברים כש חזרתי בתשובה. אף פעם לא היה לי קשר רציני לעורך זמן עם גבר למרות שניסיתי כמעט הכל עם (ידידים) שהיו בגיל שלי שהם בסוף בקשרים עם בחורות. בהתחלה חשבתי שזה יעבור כמו החברים שפשוט יצאו עם בחורות ועבר להם, אז חיקיתי אבל לא עבר לי, הזמן עובר והמשיכה לגברים מתחזקת. אני לא מדמיין את עצמי חי עם גבר כי אני רוצה לקיים משפחה ולשמור על מצוות, אבל בזמן האחרון אני מרגיש שאני צריך משהו נמס לי להיות לבד.
אני לא חזרתי בתשובה בכוח , ממש חזרתי מאהבה והלווי לא היה לי את בעיה הזה הייתי מתקדם עוד יותר בתורא. עכשיו אני מגלה שאני נמשך ממש יותר לגברים אז התחלתי לחפש עזרה באינטרנט, מצאתי ״עצת נפש״ ששלחו אותי לפסיכולוג שעלה 400שח לשעה , אין לי כסף ללכת אליו פעם בשבוע. מצד אחד בא לי ללכת עם בנים אבל כל פעם שאני הייתי הולך עם גבר המשיכה שלי הייתה עוד מתחזקת וזה הפחיד אותי אז בינתיים החלטתי להפסיק ואני משתגע.
אז חשבתי על כמה אופציות:

1- לעזוב את הכל ולחיות עם גבר כי לא בא לי לשקר להקב״ה שממש לא בא לי להגיע למצב כזה!! אבל קשה לי להתפלל, לדבר איתו, ללמוד, ולשמוע אנשים שאומרים לי ״חזק , חזרת בתשובה , אתה צדיק וכו..״ אני מרגיש שקרן וצבוע.

2- להתחתן עם לסבית או עם בחורה בלי להגיד לה... בלי לדעת עם יהיה לי כוחות לא לבגוד בא כל החיים.

3- להשאר לבד כל החיים או להתחיל את הטיפול שאני לא כלכך מאמין בו.

4-להיות הומו ולהמשיך לשמור על מצוות שזה ממש נירא מצב צבוע ועצוב.

אם יש למישהו אופציה שלא חשבתי עליה מוזמן להציע.
אני עדיין צעיר אבל אני מרגיש שאני צריך לבחור דרך ולהפסיק להיות בין שתי כסאות.
אני מכווה שלא פגעתי באף אחד זה פשוט מה שיש לי בראש מ-4 שנים. ואין לי אף אחד עם מי לדבר.

(יכול להיות שעשיתי כמה טעיות כתיבה , מצטער אני עדיין עולה חדש ) :)

גנימדס

New member
המצב הלא צבוע...

מדוע זה נראה לך צבוע? כי למדו אותך את הנוסחה הקבועה שהומואים הם בצד הלא דתי , השחור, הסטרא אחרא, התועבה. אנחנו מחונכים לחשוב בתבניות .
אתה יודע כמה פעמים שמעתי ש
״אין דבר כזה הומו דתי״
״דתי לא יכול להיות שמאלני״
״אין מקום לשיוייון זכויות בחברה שלנו״
לעומת זאת אין שום בעיה עם התבנית של עבריין חובש כיפה. הרי ידוע שערסים פוקדים את האגף התורני בכלא.....

מה שאני מנסה להגיד זה שהתבניות האלה לא נועדו לכולם. הדרך שלך לא חייבת להיות כמו הדרך של הסטריטים. ולא כדאי לענות את עצמך בגלל שאתה לא מתאים לסטיגמה הרווחת . נכון, קשה להיות הומו דתי. וכל אחד ואחת מוצא את הדרך שלו והמקום המתאים לו, עם או בלי כיפה, למד להכיר את עצמך , למד להכיר את היהדות וגם את האלוהים, את הצד היפה והמורכב , ולא רק את אותו זקן קשוח עם שוט - אלא גם את הסב החביב שבא ותוהה :״ איך אפשר לעזור לך , בני?״

datibalev

New member
קודם כל למה לא לדבר איתו?

אסור לשאול שאלות בדת? הרי מי אם לא הדתיים אמורים להתפלל אל אלוקים?

לגבי טיפול בא נגיד שגם אם תלך על זה אין פטרונות קסם, אבל כל העניין של הנטייה לא חד משמעי כמו שאוהבים לתאר אותה. [לשני הכיוונים תלוי האינטרס]

המצב של הומו-דתי הוא אכן קצת להיות תקוע בין שני כסאות. תנסה להפיק את המייטב מהמצב.

אני אמנם חזרתי גם בתשובה, אבל התהליך שלי היה קצת יותר איטי ממה שאתה מתאר. יכול להיות שככה אתה מנסה להתמודד גם עם הנטייה, למרות שנראה לי שהדרך הארוכה היא הטובה יותר...

משה820

New member
תודה על תשובתך

שאלת למה לא לדבר איתו , כש אני עובר על איסור שמוגדרים אותו כתועבה בתורא , אחרי ממש לא נעים לי לדבר איתו.
יש כזה רגעים שאני אומר לעצמי ״אתה מגזים , זה לא בגללך לא בחרת את זה ..״ אבל בסופו של דבר זה לא משנה , אם בא לי משפחה אני חייב להפסיק , זאת אומרת שכל פעם שאני נופל זה מביא אותי בהתחלה , ועוד יותר (בישבילי) זה מחזק את המשיכה.

אמרת שהדרך הארוכה היא טובה יותר , אתה צודק אבל מה אני אמור לעשות, להפסיק להימנע וללכת עם גברים ? עדין יכול להיות שאני טועה, אני פשוט מתאר את מה שאני מרגיש.

datibalev

New member
ברור לגמרי

אני יכול להבין אותך,
, גם אני נמצא באותו מקום, פחות או יותר...

שמע, יש עליות וירידות, האינסטינקט הוא לרצות להפסיק עם זה מייד.
בגלל שאתה יודע שזה לא אמור להשתנות מהיום למחר לפחות אל תהיה לחוץ...

יש תחושה כזו שאם לא התגברתי על הנטייה אז החזרה בתשובה שלי לא שלמה.

זה פשוט ממש ממש לא נכון, יש התמודדות לכל אחד וזה חלק מהעניין.

כמובן שאם יש את הרצון לבנות משפחה זה כבר חשוב, ולא לחפש מישהי לפרוק עליה יצרים.

חשוב מאוד לדעת שקודם צריך לעבוד על עצמך לפני שאתה נכנס לזוגיות ולא אחרי זה.

הדברים נכונים פי כמה כאשר מדובר בנושא של נטיות הפוכות, כי הרי איך תדע אם תוכל להתמודד עם זה בכלל?
בכל מקרה תמיד תהיה אפשרות, יותר קשה אמנם, לטפל בתחילת בבעיות בתחילת הזוגיות, כשלא מצפים שהדברים יעלמו מעצמם.

אבל כאשר קיימת בך משיכה לגברים זה דורש שיתוף של בת הזוג, מה שהופך את הדבר למסובך, שהרי לא כל אחת תרצה להתחתן ככה, ולהתחתן עם לסבית זה לא פיתרון קסם.

כי לפי דעתי ממש חשוב שהיא תדע על כך, בתנאי שלא שינית את הנטייה ואז זה לא משנה, בגלל שהיא חלק מהעולם שלך.

חשוב לתת ביטוי לרגשות שלנו, הכי טוב כשיש אפשרות להתנסח בצורה יפה, אבל לא תמיד אפשר, כי בכל זאת מדובר על רגש...

חשוב להפריד ולהגדיר- זה יעזור לך

המשיכה לגברים, המחשבה עליהם ועצם היותך הומוסקסואל היא לא חטא ולא תועבה. חשוב מאוד שתפנים את זה. יש מספיק רבנים שמכירים בכך, וגם מהכתוב ברור שהמעשה הוא הבעייתי לא המחשבה. חבל שתייסר את עצמך ללא טעם.

מעבר לכך, אתה מתאר משיכה חזקה לגברים. אחד הקשיים בהתכחשות לנטייה היא הבדידות - הן הפיסית והן הנפשית- שלפעמים דוחפת לעשות מעשים פזיזיים או נמהרים (כמו למשל סטוצים), במיוחד שהתרגלת לאורח החיים הזה. גם את זה הייתי ממליץ לך להפסיק. הרבה אנשים חושבים שאם הם לא יהיו בזוגיות כי "הם לא הומואים" או "לא רוצים לחיות עם גבר" - אז המצב שלהם טוב. ובדרך כלל, ההפך הוא הנכון. הם נדחפים מכורח הדחפים והיצירם שלהם למעשים בלתי נשלטים, מתוך מחשבה שאם זה חד פעמי וזה סטוץ אז הם לא מחויבים ולא מוגדרים.

דווקא לו היית בוחר מסלול של זוגיות או לפחות קביעות עם בחור, היה לך יותר קל לנסות לקיים אורח חיים הומוסקסואלי עם גבר לעת עתה, ולהימנע מהאיסור עצמו של משכב זכור- שעליו אכן נאמר תועבה. כל השאר אינו בגדר תועבה, וחשוב שגם בראש תהיה קיימת ההיררכיה הזאת, כדי שלא כל צעד יבאס אותך וימשוך אותך למטה. נסה להתמקד בפן אחד של המעשה ההומוסקסואלי- והוא החמור ביותר- הינו משכב זכור.

מעבר לכך, עצתי לך היא שתלך לפסיכולוג בלתי תלוי, בטח שלא מטעם "עצת נפש". לך לפסיכולוג (אפילו דתי) שינסה יחד איתך לברר האם קיימת בך משיכה לנשים. ואם תגלו שאין, הפסיכולוג יעזור לך להגיע לאיזון נפשי עם עצמך, ולא יקבע שאתה חלש אופי, שלא ניסית מספיק ועוד דברים הרסניים שכאלו שמפזרים ב"עצת נפש". אני חושב שהכי חושב שתלך עם האמת שלך עד הסוף- אמת אישית ואמת דתית. לא יתכן שנישואי שקר עם אישה שאתה בוגד בה מהצד- הם רצונו של האל או אמת.

בנוגע למחיר, 400 ש"ח זה המון כסף. ניתן למצוא פסיכולוג גם ב-300. מעבר לכך דרך קופת חולים יש פסיכולוגים מסובסדים שישמרו על הדיסקרטיות שלך.

משה820

New member
היי

אני מסקים איתך כש אתה אומר שעדיף להיות בקשר רציני ולא לעבור על האיסורים אבל אין את זה בעולם שלנו, קודם כל זה נירא ממש קשה להיות עם מישהו ולא לעבור על איסור וזה סיכון כי אפשר ליפול מהר , וקשה גם למצוא מישהו שגם רוצה קשר בלי מעשים אבל אני גם חושב שזה רעיון טוב.

קשה אבל לא בלתי אפשרי

אני מסכים שממה שנראה מ"אטרף" לדוגמה- רוב ההומואים לא מחפשים קשר, אלב יש קבוצה לא מבוטלת שכן מחפשת, חלקם גם דתיים עם סייגים לגבי דבירם מסוימים כמוך.
כן, צריך לעבוד כדי למצוא אותם- אבל בהחלט אפשר.

ולגבי הסיכון- יש סיכון גם לאכול בשר עם חלב, לחלל שבת וגם לבעל לשכב עם אשתו הנידה. אני חושב שברגע שהדברים במודעות והם קו אדום שאותו לא חוצים- אז לא תחצה אותו. יש זוגות של הומואים דתיים שלא עוברים על המעשה האסור. הדבר בהישג יד.

ושוב, אם לא תכנס לזוגיות - הסיכוי שיצרי חרמנות וסיטואציות של סטוץ הם הרבה יותר מפתות ומשולחות רסן- בגלל אווירת השחרור, החד פעמיות וההליכה הטוטאלית עם היצר.
תמימות דעים עם בן זוג דתי שרואה איתך עין ועין ושותף לשאיפותיך- הם ערובה הרבה יותר בטוחה שלא ליפול במשכב זכר מפתרונות אחרים.

datibalev

New member
מעבר לנורמאליות

הבעיה היא שהחריגה החברתית עלולה ליצור סטייה...

לצערנו הרבה הומואים נדחפים לפורקן יצרים בדרכים לא בריאות, מבלי לפרט, מי שמבין מבין...

זוגיות עם גבר יכולה לעזור לחלק מהאנשים וחלק מהם היא יכולה לגרום לעיוות.

מה שכן באמת דרוש בירור מעמיק עם עצמך בנושא הזה לפני כל צעד. אי אפשר לזרום, כי בסוף תגיע למקומות שלא רצית להיות בהם.

אפשר להעזר בפסיכולוג, עדיף אחד שיהיה קרוב לעולם שלך כדי שהוא יוכל לייעץ לך מנקודת מבט אובייקטיבית על המצב שלך..

פורטי40

New member
שלום בחור, ברוך הבא

הגעת למקום הנכון. כאן משוחחים זה עם זה הומואים שהם (או שהיו) דתיים.
אני מציע לך גם להצטרף לאחת הקבוצות, כמו "כמוך" או "חברותא" וללכת למפגשים שלהם, שם תוכל לשוחח פנים אל פנים עם בחורים כמוך.
הטיפול של "עצת נפש" לא ממומלץ ע"י רוב הפסיכולוגים בארץ ובעולם המערבי. לפעמים הוא גם גורם נזק.
בקשר לאופציות 1 עד 3: אתה לא צריך לבחור דרך מיד. אתה יכול להמשיך לנסות ולגשש עד שתמצא את המקום שלך בעולם. בגיל שלך, אתה עדיין לא חייב לחיות עם גבר או עם לסבית או עם אשה סטרייטית , אז למה אתה צריך לבחור כבר עכשיו.
בקשר לאופציה 4: במפגשים של הקבוצות, תשמע מה צעירים אחרים ומה רבנים אומרים על האפשרות להיות הומו ולשמור מצוות באותו זמן, ותראה שזה אפשרי.

משה820

New member
תודה על תשובתך

אמרת שאני לא חייב לבחור דרך אבל מה אני אמור לעשות ? להשאר לבד , ללכת עם בחור , עם בחורה ? אתה צודק יש לי זמן לבחור אני לא התכוונתי לחיות ביחד עם גבר או אישה אבל רק לא להשאר לבד זה מה שמפריד אותי. בא לי להתחיל באיזה שהוא דרך לא להיות תקועה.
קראתי פה שיש דעה אחת שאומרת רק לאנשים שיש להם משיכה לשני המינים אסור להם לקיים יחסים עם אותו המין זה מה שאתה מתכוון בלחיות הומו ולהשאר דתי ?
סליחה שאני מפריעה עם השאלות, תודה.

פורטי40

New member
לך למפגשים של הקבוצות

ושם תקבל רעיונות חדשים מה לעשות וגם מה הרבנים אומרים שמותר או אסור לך לעשות, ואיך אפשר לחיות כהומו ובכל זאת להשאר דתי.
מה אתה מתכוון "ללכת" עם בחור או בחורה? לעשות סקס?
לצאת לבילוי אתה יכול או עם בחור או עם בחורה. לעשות סקס - זה תלוי רק בך, אין מי שיכול לייעץ לך בנושא זה.

datibalev

New member
יפה מאוד

אתה מאוד החלטי בעניין הזוגיות וזה משהו שיכול לעזוק לך ולקדם אותך...

אני הייתי בתקופה פעם שחשבתי שיהיה הכי טוב להישאר לבד כיום אני מבין עד כמה טעיתי.

תתפלא- זה לא הכל שחור או לבן

היום יש דעות רבניות במרחב שמכירות בקושי של הומו שצריך לחיות לבד.
יש המון דעות רבניות שמתירות זוגיות של שני גברים, עם כל מיני הגבלות, כשהברורה בהם היא כמובן משכב זכור.
בתווך תמצא כל מיני היתרים, כולל זה של הרב מדן שהתיר הכל מלבד המשכב האנאלי.

datibalev

New member
לא לגמרי בטוח

הוא לא אסר, אבל לא נראה לי שהוא מעודד את זה.

הוא רק אמר שאי אפשר להחמיר עם מי שאין פורקן כשר לנטיותיו.

אם כי אני חושב שהמצב בארץ הוא יותר נורמאלי משאר העולם בעניין הזה.

כאילו פעם מישהו היה אומר שהוא הומו אז ההורים היו נאנחים ואומרים אז מה? לא יהיו לי נכדים.

היום יש אמירה כאילו סבבה אז מתי יגיעו הנכדים, איך תביאו אותם, כאילו ברור שחייבים משפחה.

אם הדיוק הזה ממש חשוב לך - אז סבבה

בעיניי הוא שולי. הוא לא אסר, אבל הוא מבין שזו תופעה קיימת שלא הולכת להיעלם. מצב נתון- לא מעודשדים - מתמודדים איתו.

אדם לא צריך להרגיש מצפון לגבי כל תזוזה קטנה שהוא עושה. יש בזה אלמנט אכזרי מאוד

להיות שמח בחלקך זה דרך חיים ביהדות

datibalev

New member
אני מסכים עם הגישה

מה שכן התופעה לא הולכת להיעלם בצורה אלימה, קודם כל מבחינת היחס.

דבר נוסף זה שחרדה לא פותרת בעיות, אלא מעצימה את הבעיה בעצם ההדחקה.

avitano

New member
שלום לך ומועדים לשמחה!

ראשית, ברוך הבא לפורום
וכמובן גם לישראל :]

מרגש אותי כל פעם מחדש לקרוא על אנשים שעשו עליה לארץ

תראה, לדת יש המון גוונים
יש הלכות שונות, לכל זרם וגם בתוך כל זרם

בסופו של דבר יש לנו איסור אחד על משכב זכר
שגם לגביו יש דעות לכאן ולכאן

הנטייה לא צריכה לגרום לך לעזוב את הדת
והדת לא יכולה לגרום לך לאבד את הנטייה

אין סיבה שתעזוב את הכל ותחיה עם גבר, אתה יכול לחיות עם גבר גם בלי לעזוב את הכל
אולי בהתחלה זה לא יסתדר אבל עם הזמן זה יתיישב לך יותר טוב בראש
זה לא הופך אותך לפחות מאמין או דתי

להתחתן עם אישה בלי להגיד לה, מבחינתי אני אפילו לא נכנס לזה, זה מעשה שלא עושים
לשקר לאישה ואולי אפילו לבגוד בה, זה מעשה יותר דתי מלחיות עם גבר?!

להישאר לבד כל החיים זה לא פתרון
אתה צריך למצוא את האיזון
לדעת לקיים זוגיות ומערכת יחסים עם גבר, אולי להצליח לשמור על האיסור, ועדיין להאמין

אם אתה רוצה לדבר, אם אתה צריך לשתף
אתה מוזמן לשלוח גם מסר אישי
כאן מתי שאתה צריך
אופיר.

datibalev

New member
אני חושב שהוא ציין את זה כבר

הוא מחפש זוגיות, והבדידות אינה פיתרון אלא בריחה מבחינתו...

אם כי יש כאלו שמעדיפים התנזרות, לא זה המקרה כאן.

למרות שההערה במקום לפי דעתי, כי תמיד כדאי להיות פתוח לשמוע דעות של אחרים, אם לא היינו מדברים רק עם עצמנו, לא???

ריק בש

New member
הי משה

כמו אופיר, גם אני מתרגש מהחלטה של בחור צעיר לעלות לארץ

אני חושב שניתחת יפה את האופציות העומדות בפניך. אגיד מה אני חושב עליהן

1) אני מאוד מבין את ההרגשה שלך שאתה מזייף כשאתה מצטייר כדתי חזק בעודך הומו. אבל זה לא הרגשה צודקת. אינך אשם בכך שנולדת הומו. הקדוש ברוך הוא ברא אותך כך מסיבותיו שלו, והוא לא יבוא איתך חשבון על מי שאתה. גם אם לא תהיה מסוגל לוותר על מיניותך, זו לא סיבה להרגיש צבוע. אפילו אם נניח שזה מה שאתה אמור לעשות על פי הדת, זהו ניסיון עצום, ולא לעמוד בניסיון עצום אין פירושו להיות צבוע. לשם דוגמה, אני מניח שרוב היהודים הדתיים שהולכים לבית הכנסת בראש השנה לא היו עומדים בניסיון העקדה שבו עמד אברהם אבינו. בגלל זה הם צבועים? לא כל אחד יכול להיות כאברהם אבינו.

אני לא יודע לאיזה קהילה דתית אתה שייך כרגע, אבל יש כבר כיום קהילות דתיות אורתודוקסיות בישראל (אמנם לא חרדים או חרד״לים) שמבינות שהומו יכול להיות גם דתי רציני ושאם תמצא אותן ותשתייך אליהן לא תרגיש מזויף.

2) להתחתן עם בחורה בלי להגיד לה זהו מעשה נורא וחטא אמיתי. אני מקווה שלא תעשה עוול כזה. תחשוב על עולם שבו רק להיות הומו היה לגיטימי ובחור היה מתאהב בך והיית מאושר איתו. ויום אחד היית מגלה שהכול בלוף והוא איתך רק בגלל לחץ חברתי.. זו אכזריות איומה. וזה עוד בהנחה שלא תבגוד. פעם קראתי ספר שראיין הומואים נשואים לנשים, וכולם הסכימו שאין סיכוי להימנע מבגידה.

להתחתן עם לסבית או עם כל בחורה שיודעת עליך ומקבלת, זו אופציה אמיתית, אבל מאוד מסובכת. לא בהכרח תצטרך לוותר על חיי מין ואהבה מחוץ לנישואים. הכול לפי מה שיוסכם ביניכם. בכל אופן נראה לי שאנשים מממשים אופציה מסובכת כזו רק בגיל יותר מאוחר, ולכן היא לא רלוונטית לשנים הקרובות בחייך. עוד כמה שנים תהיה בשל ומנוסה יותר ותוכל לחשוב על האופציה הזו מחדש.

3) החלטה להישאר לבד כל החיים עלולה להכניס אותך לדיכאון וליאוש עמוקים. אני לא חושב שיהיה הוגן כלפי עצמך לעשות זאת. זה גם לא יחזיק מעמד ככל הנראה.

הפסיכולוגים מסכימים שלטיפול אין שום תועלת. אם יש לך כסף לזרוק, אתה יכול לנסות. לפחות תרגיש שניסית הכול.

4)כמו שכתבתי למעלה אני לא חושב שיש צביעות בלהיות הומו דתי. מה שכן, הסיטאוציה הזו של להיות הומו דתי כן מלמדת אדם להיות פחות שיפוטי ויותר סובלני בתפיסת עולמו הדתית. להיות הומו דתי פנאט זו כבר כן סתירה.

למעלה