צריך את דעתכם !!!

datibalev

New member
אז מה אפשר לעשות...?

לא יודע איזה פסיכולוגים טוענים שאין שום תועלת, אלא אם כן אתה טוען שבאופן כללי ללכת לפסיכולוג זה בזבוז זמן, בלי קשר לנושא הטיפול.

לכל אחד יש בעיות ויש אנשי מקצוע שיכולים לעזור, כמובן שיכול להיות שזה בזבוז זמן וכסף, בשביל זה צריך לדעת עם איזו גישה ללכת לטיפול.

מי שמחפש מישהו שיעשה בשבילו את העבודה ויניף את מטה הקסמים שלו בעבור כך וכך כסף למפגש ויעלים את צרותיו כדאי לו לוותר לפני פשיטת רגל...

אני רק רוצה להוסיף שלפעמים יש קשיים נלווים שאינם קשורים לנטייה שצריך לדבר עליהם ולתת עליהם את הדעת. גם אם זה לא ישנה את הנטייה, אפשר כן לשפר את איכות החיים.

לדוגמא בעיות עם ההורים, או דימוי עצמי לקוי, או חוסר מוטיבציה ואי מימוש עצמי. יכול להיות שהדברים קשורים, אבל יש מטרה לחיות טוב בלי קשר לשאלה האם הפסיכולוג יעלים את הנטייה, למרות שגם זה יכול לקרות.

ריק בש

New member
התכוונתי כמובן לכך

שטיפול להפוך הומו לסטרייט לא עובד. סתם כך ללכת לפסיכולוג שלא מבטיח הבטחות שווא דווקא מומלץ בחום. מי שיש לו בעיה כספית יכול ללכת למסגרות זולות יותר כמו שמפורט בקישור
http://www.themarker.com/consumer/1.576920

היי משה וחג שמח

מבוגרי הפורום זוכרים אותי (אני מקווה). עברתי בעבר החא ררחוק תקופה בדיוק כמו שתיארת למעלה (חוצמיזה שאני לא עולה חדש...) נראה לי שאוכל לעזור בעיצה טובה.
דבר איתי בהודעות או במייל [email protected] .
שיהיה חג שמח לכולם.

תהייה קטנה

בחור אהוב, האם כשאתה יועץ לאחרים, אתה גם מעיר את עיניהם ביחס לקושי שלך להתמודד עם מיניותך במסגרת נישואים? האם אתה מזכיר באוזניהם שאינך נאמן לאשתך כיוון שאת המתראה עם גברים אחרים מפעם לפעם?

לא הייתי רוצה לחשוב אחרת כמובן, בטוחני שהתכוונת להיות איתו כן מראש.

חג שמח

datibalev

New member
הסטטוס מבהיר את הנקודה...

נשוי ומחפש, לא נראה לי שיש כאן בעיה מבחינת שקיפות...

שלום משה :)

מועדים לשמחה!

אני כמעט ולא מגיב בפורום הזה, אבל כשקראתי את ההודעה שלך הרגשתי צורך להגיב,
ראיתי את עצמי בכל מילה שכתבת, גם מבחינת הרקע האישי וגם מבחינת הנעורים עם המחשבות שאולי יעבור, וגם מבחינת הדילמות מה לעשות בהמשך ואיך (והאם אפשר) לשלב בין העובדה שאתה דתי לבין העובדה שאתה הומו.

אני בן 33, עליתי גם אני לבדי ארצה לפני יותר מעשור.

בעשר השנים האחרונות (למעשה התחיל קצת אחרי העלייה לארץ), ועד ממש לא מזמן, עברו לי בראש בדיוק את אותן המחשבות, אותם הדילמות ואותם ייסורי המצפון.
אני מבית דתי אבל בגלל הנטייה המינית חזרתי בשאלה במשך כ- 4 שנים כי בזמנו חשבתי שלא ניתן לשלב בין שני העולמות, בין חיים כהומו לבין חיים כבחור דתי מאמין. חשבתי גם בזמנו שאני לבד במקרה הזה, עד שגיליתי לאט לאט סביבי עוד בחורים דתיים שהם במקרה שלי. הרגשתי גם צבוע כלפי האנשים, שאני חושב כיפה, שהם חושבים שאני דתי "צדיק" ובגב שלהם לכאורה מקיים חיים כפולים ואני הומו. היו לי מעין 2 זהויות- דתי והומו, ובזמנו הרגשתי התנגשות אדירה בין שתי הזהויות הללו.
וזו הסיבה שהורדתי את הכיפה.

עד שהבנתי - וזה תהליך אישי לכל אחד, לא תמיד קצר וקל - שאין בהכרח סתירה בין שני הדברים ואני יכול להיות דתי, לחבוש כיפה, ללבוש ציציות, להתפלל להקב"ה, ועדיין להיות הומו. הבנתי שאפשר למזג את 2 הזהויות הללו בלי שום בעייה וליצור זהות אחת משולבת, שהיא אחידה, שהיא ה"אני" האמיתי.
כי כך אני: דתי והומו. אלו שתי זהויות המתקיימות בו זמנית, במקביל, בצורה שווה.
כי ככה בורא עולם יצר אותי. ככה הוא רצה שאהיה , אז מי אני שאומר שרצונו לא נכון, שהוא "טעה"?
לכל דבר בחיים יש סיבה, לא הכל גלוי לנו, ולכן קיבלתי על עצמי את הנטייה כי זהו רצונו.
לכן אני כבר לא חושב, היום, שלהיות הומו נחשב כדבר צבוע.

תחשוב שאתה חי, שאתה מקיים את האמונה להקב"ה ושכל מעשיך עלי אדמות הם בשביל אלוקים. אין לך לתת דין וחשבון לאף אחד חוץ מלאלוקים. ומולו אין לך מה להרגיש "שקרן" או "צבוע" (לדבריך) משום שאלוקים הוא זה שברא אותך הומו, לכן הוא אוהב אותך, כמו שהוא אוהב כל ייצורי בריאתו האחרים. הוא יודע הכל עליך ואין לך מה להרגיש מולו "צבוע". תהיה פשוט מי שאתה, תמשיך להאמין בו, תמשיך להיות בחור מאמין, ובמקביל אל גרום לעצמך לשקוע ברגשות אשמה.

פעם מישהו אמר לי: הומו, נולדת כך, נבראת כך והדבר אינו נתון לבחירתך. דת ואמונה- זו בחירתך. עכשיו עליך לחשוב מה אתה עושה עם שניהם. והחלטתי לבחור להמשיך להיות דתי כי זה ממלא אותי ברמה הרוחנית הפנימית.
אני מקווה שתבחר גם אתה בדרך הזו, בדרך של האמונה בהקב"ה ולא תוותר עליה בגלל נטייה מינית שהיא בעצמה רצונו שלו.

מכל הסיבות הנ"ל אני חושב שהאופציה 4 שרשמת לא אמורה בכלל לבוא בחשבון כהתלבטות, אלא אתה צריך להיות בטוח בזה. אם אתה אוהב את הדת ושלם עם האמונה שיש לך, אם אתה מרגיש שהאמונה שלך בהקב"ה היא אמיתית, שהיא מגיעה מעומק הלב, אז לך על זה.

אופציה מס' 1 שרשמת: אתה ממש לא משקר להקב"ה. הרי הוא יודע מי אתה כי הוא זה שרצה שתהיה כזה. הוא לא טועה אף פעם. הוא אוהב אותך כפי שאתה.

אופציה מס' 2: להתחתן עם בחורב מבלי להגיד לה? ולבגוד בה בהמשך? לפגוע בה אולי, אומנם בצורה לא מכוונת אבל עדיין לפגוע בה? לדעתי, זו ממש , ממש לא אופציה. הבחורה המסכנה זכאית לאושר גם אז למה שמישהו ימנע ממנה לזכות באושר הזה?

אופציה מס' 3: להישאר לבד- גם אני חשבתי על זה עד לא מזמן, ואז הבנתי שזו לא אופציה. כי לכל אדם יש זכות לחיות באושר, עם ייצור אנוש שיעניק לו אהבה. לחיות לבד כל החיים זה לדעתי יכול להיות הרסני לגמרי וחבל לחיות בבדידות. תאמין לי, מניסיון, אני חי בבדידות כבר 15 שנים (כי לא קיבלתי את עצמי במשך כל השנים האלה והדחקתי את הנטייה), וזה לא כייף בכלל, בלשון המטה...
לא עושה טוב לנפש בכלל...

אני חושב שהדילמה שלך יכולה להסתכם בין 3 אופציות, כאשר בכל המקרים אתה שומר על האמונה שלך - והן:
1. לחיות עם גבר שאתה באמת אוהב, ולשמור על האמונה, לקיים אורח חיים דתי (אם הגבר בעצמו דתי יכול לסייע לכם כמובן). כך לא תשקר לעצמך (לאלוקים אתה ממילא לא יכול לשקר כי הוא יודע הכל).
2. להקים משפחה עם בחורה לסבית דתיה, שזה גם אופציה . אני יודע שהרבה יחלקו עלי בפורום הזה, אבל כל הדעות מתקבלות. אני רק אציין שייתכן ואופציה זו לא תספק לך את אולי את האהבה שאתה דרוש לה. אבל יהיה לך בית וילדים.
3. אופציה נוספת, משולבת כזו- היא לחיות בזוגיות עם גבר, כדתי, ולהביא ילדים עם אישה (גם פה יש כמה אפשרויות ולא אתחיל לפרט את כולן). בצורה הזו, אתה גם מממש את זכותך לאהבה אמיתית עם גבר, וגם מממש את זכותך להיות אבא.

בכל מקרה, מה שאני רוצה לומר לך, זה שהדברים הם לא שחור ולבן כפי שהצגת אותם, או "דתי עם אישה", "דתי וחיים בודדים", או "חילוני עם גבר".
אפשר גם גוונים באמצע, "חיים בזוגיות עם גבר מבלי לאבד את ניצוץ האמונה שבנפש".
בעיניי הדרך האמצעית בחיים היא תמיד הדרך הטובה ביותר, הדרך המלכותית.

אני יכול להמשיך עוד הרבה אבל אני יודע שכל הדברים הללו לא קלים להפנים לעיתים, לוקח זמן.

אני רק מקווה שהצלחתי לעזור, אפילו טיפה, ודבריי לא היו קשים מדי כי ממש לא זו הייתה כוונתי!
ואם זה יעזור לך, אני כאן, אתה מוזמן לפנות. לי או כל אחד מחברי הפורום הזה שנשמעים לי אנשים רציניים וחביבים מאד.

אגב אני לא יודע איזו שפה אתה מדבר, ואתה גם לא חייב לענות לי כאן, אבל אני דובר צרפתית כשפת-אם , אם זה עוזר לך.

שיהיה חג שמח משה ! =)

datibalev

New member
לא יכולתי לתאר את זה טוב יותר...

טוב לדעת שבנוסף לכל החבר'ה המדהימים בפורום יש וותיקים עם ניסיון וחוכמת חיים מסודרת.

הבעיה היא הרבה פעמים חד מימדיות. אפשר להיות או או. מצד שני שילוב לא תמיד מצליח כי יש רגשות אשמה.

או שאתה חי כמו הומו וזה בא על חשבון הדת, או שאתה מממש את עצמך כדתי וזה בא על חשבון חיי האהבה שלך.

מה אפשר לעשות?

אם הדברים היו פשוטים לא היה צריך את הפורום הזה בכלל, וגם לא היה צריך להתעסק עם זה כל כך הרבה.
לפי דעתי זה מעיד על כך שיש משהו שאפשר לעשות, ועכשיו אולי אני אהיה קצת נאיבי ומעצבן, ואני מבקש סליחה מראש על החוצפה.
יכול להיות שאפשר לשנות את הנטייה או לפחות להגמיש אותו וכן לאהוב אישה ולא רק לקיים איתה יחסי מין, כי זה בטוח לא יעבור.
כמו שאומרים שצריך להתפשר על התורה, אולי אפשר דווקא להתפשר על הנטייה?

אני רק רוצה להדגיש שברור לי שזה לא פשוט.

הרבה פעמים חושבים מה יקרה אם תשקר לאישה או שלא תשקר לה ותהרוס את הקשר וכו'... דיון מוכר ולעוס וטחון עד דק.
מה שכן נראה לי שכדאי להוסיף זה שאוסר לך אפילו יותר לשקר לעצמך. הייתי אומר אפילו שמצדי תשקר לאשתך מתוך אהבה, אבל אל תשקר לעצמך.
אולי זה מה שמשה התכוון כשהוא דיבר על הרגשת צביעות. זה לא כי החברה החליטה בשבילי אלא פשוט כי זה לא מסתדר בעולם שלי.
זה הכי לא צביעות לקום בבוקר ולהגיד לא בא לי להתפלל, צביעות זה לעמוד בתפילה ולא לחשוב על כך שאתה מדבר עם הקב"ה.

מקווה שיצא לי בסדר ואני מתנצל שוב אם דיברתי לא כשורה, אבל הייתי חייב לומר את דעתי...

avitano

New member
אהלן משה :) אהבתי את מה שכתבת

ואיך שכתבת והצגת את הדברים

מסכים איתך לגבי הדרך, האפשרות לשלב ולחיות את החיים כפי שהם

אשמח לשמוע ממך גם בהמשך!
חג שמח :)
אופיר

donaldduck86

New member
כל מילה פשוט בול מה שאני עובר...!

מאוד מזדהה איתך, אין לי ממש פתרון. אם תמצא אשמח לדעת!

גייניש

New member
איך שאני חווה את זה, הסיפור שלך

הוא לא סיפור של סבל וקושי, אלא סיפור של אמת פנימית ותעצומות נפש בלתי נדלות. אישית זה לא מעורר בי אמפתיה כי אם השראה. לכן יהיה לי מוזר לנסות לבוא אל אדם כמוך, שבערה פנימית הביאה אותו על אף כל הקשיים לישראל וליהדות ולפורום הזה, מעמדה פטרונית של "שמע ממני את דרך האמת", ובמקום זה כל שאנסה יהיה לנסות לעשות סדר בבלגן, בהתבסס על היתרון היחיד שיש לי עליך: ה"ותיקות" שלי בחיים עם הדיכוטומיה הזו.

ה"סוד" הוא, כפי שרבים כבר אמרו לפניי, שאין סתירה אמיתית בין להיות הומו, ואפילו הומו "פעיל", ובין להיות דתי ומאמין וקרוב אל השם. זה סוד במירכאות, מכיון שלא צריך להתעמק הרבה בסוגיה, כל מה שצריך זה להיות אנחנו, כלומר לדעת בוודאות שקיימים בעולם אנשים רבים שהם הומואים באופן בלתי ניתן לשינוי או ל"המרה", ומכאן המסקנה היא שכל דת שאוסרת על קיומנו, וכל א-לוה שמרחיק ומתעב אותנו על זה שאנו חיים כפי שהוא ברא אותנו - הרי שזוהי דת שקר וזה אלוהי שקר. ומכיון שא-לוהינו א-ל אמת הוא, ודתנו היא דת האמת, ברור שגם הומואים, כמו כל מיעוט יוצא דופן אחר, יכולים ומחייבים להיכלל בזה.

אז כן, החיים שלנו לא פשוטים, שכן בסופו של יום היצר הבסיסי והעוצמתי ביותר שלנו, יצר המין, נאסר באופן כמעט גורף, אבל חייו של מי הם פשוטים?! זו מסורבת גט, וזה נולד נכה, וההוא התמכר לפורנו, וההיא רווקה מזדקנת, וכולם מדברים לשון הרע בלי סוף וגוזלים פה ושם, כולם נזכרים לבקש סליחה רק לקראת יום כיפור, וכולם יודעים שישובו לחטוא גם בשנה הבאה. כל חיי העולם הזה הם אלו שלכאורה לא הולכים עם הדת וקדושתו של אלוקים, לא רק העניין הספציפי של ההומואיות. הקשר שלנו (בני האדם, לא ההומואים) עם השם הוא מסובך ומלא ספקות ותהומות וגם שיאים ושמחות, אבל בכל מצב תמיד תמיד יושבת בבסיסו האהבה הגדולה והאמונה הגדולה שהוא משפיע עלינו בחסדו בכל עת ובכל שעה, ואת זה אסור לנו בשום פנים לשכוח.

אז תכל'ס, מה עושים? בוא נתחיל ממה לא עושים: לא מתייאשים מן הרחמים. אם אתה מסתובב בחוגים החסידיים פתח את התורות הנפלאות של רבנו נחמן מברסלב (תורה רפ"ב, למשל), ואם בחוגים הדתיים לאומיים חפש את ספרו החשוב של הרב יהושוע שפירא (שרחוק מלהיות ידיד הקהילה) "אשיב ממצולות" - בכל מקרה הרעיון הוא אותו רעיון: כל תחושות התיעוב, הריחוק והשנאה העצמית שאדם חש כלפי עצמו אחרי שחטא, הן עצמן חטא גדול יותר ממה שהוא עשה. זו עצת יצר הרע, שמנסה להרחיק אותך ממקור הטוב והחיות והטהרה, במסווה של ניסיון להגן על טהרתם של התורה והאמונה - והרי זה בוודאי לא נכון, הרי השם לא מתלכלך רק כי אדם חוטא מתקרב אליו אלא רק להפך, האדם מתנקה. כפי שנאמר "מקווה ישראל השם", ו"תורה מגנא ומצלא", וכן בהלכות תשובה לרמב"ם, וכן בהסבר המקובל לכפל שם השם המפורש בראש 13 המידות, ועוד ועוד.
(אם כי, כמובן, חלק מתהליך התשובה הוא עזיבת החטא, ויש להתאמץ ככל הניתן להפחית או להימנע ממשכב זכר "כמכחול בשפופרת". ועדיין, גם אם נפלת זה בכלל לא אומר שהתשובה לא נחשבה, ובטח ובטח שאין לשקוע בתהומות היאוש המר והמסוכן, ובכך להוסיף חטא על פשע.)

ובכל מה שמעבר לזה, הפיתרון הוא פרטני.
יש שבוחרים להתנזר ממין כל חייהם, ואם עלתה בידם הרי שיפה עשו. יש שבוחרים לשאת אישה ולהקים משפחה כדרך הטבע, ואם עלתה בידם, ואם ורק אם הם יידעו את האישה מראש לגבי הרפתקאת הטירוף שהיא נכנסת אליה, הרי שיפה עשו. יש שחיים ואוהבים כפי שנבראו, בזוגיות עם גבר דתי או חילוני שמכבד, מבלי לעבור על עבירות דאורייתא (או שכן? לא ענייני ולא עניינו של איש מלבדם. חזקת החפות קיימת גם כאן.), ואם עלתה בידם - בהחלט יפה עשו, ואין בבחירתם דבר הסותר את אמונתם. ובהחלט ייתכן שישנן עוד אפשרויות שלא עולות בדעתי כרגע.
בכל דרך שלא תבחר, הרעיון המנחה הוא להכיר את עצמך, ולכן אין רע בטיפול פסיכולוגי אצל מטפל חסר אג'נדה שיעזור לך לעשות סדר בבפנוכו שלך. מה שבטוח, להכריח את עצמך לדרך שאיננה מתאימה לך, למשל לנזירות כאשר אתה יודע שיצר המין שלך חזק ויפיל אותך, או לחתונה עם אישה כשאתה יודע שאתה נגעל מנשים, רק בגלל שמישהו (ואפילו הוא רב גדול) שלא מכיר אותך או את הסוגיה החליט שזה הפיתרון היחיד - זו טעות גדולה ואומללה. טעות גדולה בערך באותה מידה כמו לחשוב שבחירה בזוגיות עם גבר, ואפילו לחטוא מדי פעם ל"ע, כמו שכולם חוטאים לפעמים, יכולה להתקיים רק אחרי עזיבת הדת.
אתה עוד צעיר, גם בגיל וגם בדרכך ביהדות. שב בנחת, תרחיק ממך שדכנים מציקים בטענת "אני קודם מנסה להיות סגור על עצמי", ותלמד, לעומק, את מרחבי הרוח הנפלאים שיש בדת שלנו, וגם את המרחבים המופלאים שיש בתוכך, ובבוא העת ועם הזמן תיווכח שהדברים הללו נעשים פחות חורקים וכואבים, ואפילו להפך, ממלאים אותך בגאווה על כך שהשם בחר דווקא אותך לניסיון המורכב והאדיר הזה.
ושיהיה לך ולכולנו המון הצלחה.

למעלה