צרות של סינגלים

האגס 1

New member
צרות של סינגלים

אולי אני הולך להיות רכלן כתוצאה מהסיפור הזה, אבל מי שמכיר אותי יודע שזו לא הכוונה. ועכשיו, די עם ההתנצלויות, והנה הסיפור: בשבוע שעבר היה לי בליינד-דייט, שהגעתי אליו דרך חברת הכרויות מסוימת שאני רשום בה. הרעיןו הוא שכשאתה נרשם לחברה הזאת אתה מקיים שיחת הירכות עם שדכנית (אני לא מכיר מילה אחרת שיכולה להתאםי לתפקיד שלה) ולפי ההתרשמות שלה, ולפי הדרישות שלך, כמובן, היא מקשרת אותך מדי פעם עם בחורות שרשומות אצלה במקביל. לחברה הזו יש מדי פעם גם אירועים מסויימם, שגם בהם אפשר להכיר, אבל אתה גם יכול לצאת לבד עם זאת שהפנו אותך אליה. נשמע מוכר, בטח חלקכם מכירים את הרעיון. זה לא היה הבלינד-דייט הראשון שלי באותה חברה, ומן הסתם גם לא הבליינד-דייט הראשון שלי שלא הסתיים בזוגיות, אבל כמו שאתם מבינים - הוא שווה סיפור: על הבחורה שפגשתי בשבוע שעבר, נתנןו לי המלצות חמות במיוחד. אות השדכנית כבר הזכירה לי אותה לפחות שלוש פעמים בשיחות שלנו בעבר ושפכה עליה כל כך הרבה סופרלטיבים כמו שלא עשתה לגבי אף התאמה אחרת שהיא נתנה לי, מה שגרם לי באמת לחשוב שאולי יש כאן משהו מיוחד. לקחתי בחשבןו שאולי גם הפעם זו לא אהבת חיי, אבל הבנתי שיש כאן בחורה איכותית שבכל מקרה שווה להכיר, והסקרנות שלי לגביה היתה גדולה מהרגיל. השיחה הפלא-פונית הראשונה בינינו דווקא היתה מרתקת ומבטיחה, ונמשכה רבע שעה. ברבע שעה הזאת התבטאנו שנינו זה לא משום שאחד מאיתנו לא סתם את הפה והאריך סתם. זה נתן לי תחושה טובה. והנה הגיע מועד הבליינד דייט, וכמו שסיכמנו קודם - חיכיתי לה עם הרכב היכן שקבענו ולקחתי אות הלמקום שסיכמנו עליו. מאוד הקפדתי, בשיחה בינינו, לתת לה מקום לספר על עצמה, ולא להשתלט רק אני על השיחה. היא גם שאלה עלי, ולמרות שהיו לי הרהב תשובות - השתדלתי מאוד לא לתפוס מקום בלעדי בשיחה. כבר במהלך הנסיעה היא נשמעה לי שלילית מדי, כי היא התחילה לאמר לי כמה שהיא לא מרוצה מהבליינדייטים שסידרו לה ושהיא מתכוונת בכלל לבטל את המינוי הזה, ושמוכרים לה שם, כלשונה, "חתול בשק". הבנתי מה המגמה שלה, ובכל זאת ניסיתי עדיין למצות מהערב את המקסימום. וכשהגענו לאותו בית-קפה היא לא חיכתה יותר מדי זמן עד שהגיעה המלצרית, ומיד כשהתיישבנו היא אמרה לי "תשמע, לי נדמה שהערב הזה הוא סתם בזבוז זמן". את זה היא אמרה לא לפני שהיא הספיקה לרדת על הבחירה שלי במקום הזה ולא בקפה 'ארומה' שנמצא מאוד קרוב לאוניברסיטה ולמקומות המגורים של שנינו - החלטה שיותר מאוחר תתברר כנכונה, הרבה יותר ממה שחשבתי. על יציאת "בזבוז הזמן" שהיא הביאה לי, אמרתי שהערב ממילא כבר בוזבז, ושאנחנו כבר פה, והרבה אפשרויות אין לנו. הלחטנו להזמין. מכיוון שכר לא ממש היתי מחוייב לכללים כל שהם, הזמנתי לאכול. היא הזמינה רק לשתות. אולי זה לא הכי אידאלי לבליינד-דייט, אבל בשלב הזה - הכלים כבר נשברו רשמית. תוך כדי כך היא זורקת לי "תשמע, בליינד-דייט כזה בחיים לא היה לי". אמרתי לה ש"תמיד יש פעם ראשונה", וש"להגיד לך? גם לי לא היה בליינד-דייט כזה בחיים שלי". כבמטה קסם צלצל הפלא-פון שלה. אולי זה היה מתואם ואולי לא. לאיש שהתקשר היא אמרה "איזה savior אתה!" ומכיוון שהוא לא ממש שמע טוב היא אייתה לו את המלה האנגלית. את כל זה היא טרחה לאמר בקול רם וצלול שלא רק אני אשמע אלא כל הבית-קפה. אבל מכיוון שבמשך כל הזמן הזה המבוכה שלה גדלה יותר ויותר, היא התחילה לשאול אותי שאלות על עצמי. עניתי לה ושיתפתי פעולה עם השיחה, אב למכיוון שכבר ידעתי שאני לא משוחח עם אהבה פונטציאלית, התשובות שלי היו בהתאם. כשיצאנו משם היא זרקה לי "אז אני מבינה שלא תאכל יותר פטריות" (זה מה שהזמנתי, דרך אגב). שאלתי אותה אם דווקא זאת המסקנה שהיא הגיעה אליה בעקבות בליינד-דייט איתי. אמרתי לה גם שאולי אני דוקא כן אוכל מנה כזאת, כי אולי זו תהיה חוויה מתקנת. היא אמרה לי שאני בן אדם אופטימי, ועניתי לה שזה מרכיב מאוד חשוב שאני מקפיד לקיים אותו. אולי בשלב הזה כל גבר היה שולח אותה לקיבינימאט ואומר לה שתקח מונית הביתה, אבל לא אני אני לחוייה עם בחורה כזאת להסתיים בלי סשן מייגע של ירידות מנומקות קטגורית על פי מיטב עקרונות ההגיון הבריא והישר. אבל זה הגיע רק בסוף. אולי זה נשמע מתנשא, אבל את אוירת ההתנשאות לא אני הבאתי לסיטואציה הזאת. נסענו ברכב שלי חזרה הביתה. אני מניח שלבחורה כמוה, בסיטואציה שאליה היא הביאה את עצמה, היה רק חשק לקבור את עצמה, והיא ניסתה להפר את הקשט ע"י פיתוח שיחה איתי. שיתפתי פעולה, אבל לא יותר מדי, לא כמו שעושים כשבאמת מעונינים במישהי. בין לבין, היא גם הציעה לי שניסע בשבוע הבא לאירוע של אותה חברת היכרויות - לא כזוג, כמובן - כי מדובר באירוע שנועד להיכרויות - אלא שהיא תצטרף אלי כטרמפיסטית ושנתחלק בדלק. לא סירבתי מיד, אבל כמו שאתם מבינים - גם לא קפצתי מיד על המציאה. אמרתי לה שזה נשמע לי מעניין, והשארתי את זה פתוח כדי להחליט ברגע יותר שפוי. וכשבר הגענו לבית שלה, שם התכוונתי להוריד אותה, ניהלתי איתה שיחת מוטיבציה שהיא בטח נהנתה ממנה טיפה פחות ממני. לא קיללתי ולא השתוללתי, אלא הפעלתי נשק הרבה יותר יעיל - השכלתנות. היא התחילה להתנצל אם היא גרמה לי אי-נעימות, ושאלתי אותה אם גם אני צריך להתנצל על האי-נעימות שהיא גרמה לי, ואמרתי לה שאכן, היא באמת גרמה לי אי-נעימות גדולה. היא אמרה שאני לא צריך להתנצל, ושפשוט לא נוצר קליק מיידי, ולכן היא הייתה חייבת להגיד לי את זה. אמרתי לה שקליק מידי לא אומר שום דבר, ושאני לא מאמין באהבה ממבט ראשון. היא אמרה שהיא מאמינה באהבה ממבט ראשון וכשהיא רואה שזה לא נוצר - היא מבינה שזה בזבוז זמן. אמרתי לה שאהבה ממבט ראשון זה להתחיל מהשיא, ושמשם אפשר רק לרדת, כי אחרי המבט הראשון אתה לומד לכ כך הרהב דברים על בן-אדם שלפיהם אתה באמת יכול לאהוב אותו או לא. היא טרחה לציין שלא עשיתי ושלא אמרתי שום דבר רע, אבל היא פשוט היתה "חייבת להגיד לי את זה" כבר כשישבנו שם. שאלתי אותה אם היא באמת היתה כל כך חייבת להגיד לי את זה, ומה זה בדיוק נתן לה - האם זה עשה את הערב ליותר כיפי? האם זה היה אמור לעשות עלי רושם יותר טוב כלפיה? היא אמרה שהיא מבינה שיש צורה להגיד דברים, ולא הפסיקה להתנצל בשביל שנה שלמה. בנימה הזו נפרדנו, כשהשארנו פתוחה את אופציית השבוע הבא והאירוע הזה. ובעניין הזה, בעצם, רציתי להתייעץ איתכם...

איחסססססססססס ../images/Emo20.gif

אני במקומך, הייתי עוצר את זה כבר בזמן הנסיעה, כשהיא התחילה להיות "שלילית מדי". מה אתה צריך אחת כזו בחיים שלך?

מוּסקט

New member
יש לי רק דבר אחד להגיד לך

הישמר מכל אלו ש"חייבים להגיד לך" כל מיני דברים, בלי קשר לפגישה עוורת חרשת או פיסחת.

אני חייב להגיד לך ...

מת עלייך !

האגס 1

New member
אין שום ספק

שמרגע שהיא אמרה את מה שאמרה לי - היא שרפה את עצמה מבחינתי - אי אפשר לאהוב אחת כזאת אין לי שם חשק לחיו תעם מישהי כזו. זה גם מזכיר לי עוד דבר שאמרתי לה בשיחה בסוף - שברגע שהיא הביאה את היציאה הזו היא פתרה לי התלבטות מאוד גדולה, אבל הסגנון הזה שלה הוא מאוד לא במקום. כבר מזמן אני יודע שאני מחפש מישה טובה, עם גישה חיובית וראש פתוח, ואין ספק שאותה אני לא רוצה - לא בגלל שהיא לא התאהבה בי ממבט ראשון, אלא בגל מה שהיא.

גנגי

New member
אז אם אתה מחפש מישהי טובה -

תעשה לעצמך טובה ותימנע מקשר עם זאת. טובה היא לא. לו אני במקומך - היא לא היתה שומעת ממני יותר בחיים. אין שום סיבה לנסוע ביחד עם מישהו שהתנהג אליך בגסות רוח כמו שהיא התנהגה, ואין זה משנה אם מדובר בטרמפ או בנסיעה משותפת. אתה כנראה באמת אדם סבלן מאוד אם החזקת מעמד ולא גירשת אותה מעליך כבר בהתחלה.

shellyland

New member
שלח אותה לקיבינימאט!

נשמעת לי ממש בהמה. ועוד החוצפה בה היא רוצה לנצל אותך בשביל טרמפים! שתלך לחפש מי ינענע אותה. אני חייבת לשאול: לאיזה בית-קפה לקחת את הפוסטמה?

האגס 1

New member
אחרי החוויה המרנינה

התקשרתי לאותה שדכנית בחברת ההיכרויות וביקשתי עוד התאמות - שזה דבר שבשגרה אחרי בליינדייטים לא מוצלחים אצלם - אלא שהפעם ביקשתי שתשדך לי בחורות מעט יותר צעירות. זה בהנחה שבגילאים שלי ושלה (אגב, היא בת 29 ואני בן 30) יש לאנשים יותר טראומות מקשרים קודמים והם עלולים להיות בלי ראש פתוח. וזה למרות שכבר ראיתי מקרים הפוכים. יכול מאוד להיות שליותר צעירות יש פתיחות גדולה יותר ופחות טראומות שסוגרות אותן.

m L m

New member
ואוו... היא נשמעת....

למרות שאני יכולה להבין אותה כי לפעמים אני יוצאת לדייט (בפעמים הנדירות שאני יוצאת לדייט) ואני יכולה לדעת מהמשפט הראשון אם זה כן או לא אבל אני בחיים לא אומרת ישר לא ולפעמים אני אפילו יוצאת לדייט שני רק כי אני לא חושבת זאפשר לדעת לפי דייט ראשון. לגבי השאלה שלך - אני אישית לא הייתה נוסעת איתה לכנס הזה מסיבה אחת פשוטה - מי צריך את כל השליליות הזאת באוטו? אם אתה מרגיש שאתה יכול לסבול אותה באוטו שלך אז סבבה אבל אני יודעת שלא הייתי מצליחה לסבול את זה.

האגס 1

New member
מה שאני חושב על זה

הוא ככה: ביום-יומיים הראשונים אח"כ, הייתי בטוח שאם היא תתקשר אלי ותציע לי את זה, אני לא אסכים, ואני אגיד לה במפורש שאחרי הנסיון המתוק שלי איתה אני כבר לא יכול לדעת מתי תבוא השטוזה הבאה ממנה. אבל אח"כ חשבתי מעט אחרת - הרי אם ניסע לשם ביחד זה ברור שאנחנו לא נוסעים כבליינד-דייט ושאין בינינו שום מחוייבות. צריך גם לזכור, שאחרי הבליינד-דייט הזה, לא יצאתי יותר חסר בטחון ממנה, ואולי אפיל וההפך - היא יצאה משם בפוזיציה של מתנצלת, שהרגישה שיורדים עליה, ואולי ההזמנה הזו היא בעצם נסיון למצוא הזדמנות לתקן מעט את הרושם ואת האוירה. אני גם יודע אחרי הנסיון הזה שאם שוב היא תפגין יותר מדי את כושר הפה הגדול שלה, אני יכול מיד לשלוף תגובות נגדיות שפוגעות בדיוק במטרה, וגם היא יודעת את זה. לא בשביל זה אני נוסע לשם, אבל ללא ספק זה חלק מהעניין. אני גם מניח שאם היא תפגוש אותי שוב היא תחשוש להתעמת וליצור רושם שלילי, ואולי תהיה מאופקת יותר. אבל בשביל לדעת את זה - צריך להכיר אותה.

אטיוד5

Active member
בחורה על הכיפאק, חה ...

רק קצת חבל שבמקום לומר ישר "לא בא לי עליך" היא הסוותה את כל זה ב"אוירה שלילית". כמה עניינים לא ברורים - *מדוע היא היתה נבוכה? *מדוע היא לא החליטה להפרד ממך לשלום אחרי שלש השניות שנדרשו לה להחליט שאין קליק, ועוד הגדילה עשות והשאירה איזו אופציה פתוחה לפעם נוספת. יש פה שתי אפשרויות - או שהיא פסיכית ורוצה ש"תיאבק על מקומך" אצלה. או שהיא בת-זונה ורוצה לנצל אותך בשביל טרמפ כאשר לא אכפת לה שהיא מונעת ממך אפשרות לצאת מהמפגש עם מישהי אחרת. לגבי שאלתך - מה זה נתן לה - לא כל דבר נמדד בתועלת אישית. להיפך, היא חשבה לעשות חסד *עמך* בכך שלא תפתח אשליות. זה דווקא בסדר. בניגוד למוסקט, הייתי מאוד שמח לקבל חוות דעת מנומקת מפי הנערה, וחבל שלא קיבלת. יתרה מכך - חבל שלא דרשת לקבל.

האגס 1

New member
דווקא

השיחה שקימנו בסוף הייתה מעים דרישה שלי לקבל חוותדעת מנומקת, אבל יש גבול למה שאפשר לדרוש ברמות כאלה בשיחה כזו. האוירה בשיחה היתה די מלחיצה מבחינתה, כי פתאום, מפוזיציה של שליטה, שבה היא זאת שאומרת לי שלא בא לה עלי (אולי במילים אחרות - אבל ברור שהמסר הוא אותו הדבר) - היא נמצאת בפוזיציה שבה היא צריכה להתנצל. לכן אני חושב שהיא היתה נבוכה. אני גם חושב ככה משום שגרמתי להלהבין שהדבר היחיד שאני יודע עליה, זה סגנון הדיבור הבוטה שלה, ולא דברים אחרים שהיא בטח גאה בהם ולא טרחה להפגין אותםפ כלפי. למה היא לא עזבה אחרי שלוש שניות? אולי היא בכל זאת חששה שזה אגרסיבי מדי. אם כך, זה מראה כמה שהיא חסרת בטחון. בן אדם עם בטחון מקיים אסטרטגיה החלטית יותר. בכלל, בן אדם עם בטחון גם יודע להתנהג בטאקט אלמנטרי, אפילו בבליינד-דייט מאכזב. האופציה הפתוחה לפעם הבאה, נשמעת לי, במקרה הטוב, כמו סוג של התנצלות. אבל זה מחזק את חוסר ההחלטיות שלה, כשאחרי רבע שעה בלבד לאחר שהיא ראתה אותי היא כבר החליטה שלצאת איתי זה "בזבוז זמן", וחצי שעה אחרי זה היא פתאום רוצה לראות אותי שוב.

מוּסקט

New member
חוות דעת זה טוב

אני רק לא אוהבת את אלו שמרגישים שזו חובתם למסור לי אותה לפני שמבררים שאכן בא לי בכלל לשמוע.

חוות דעת בבלייד דייט

מבחורה שלא מעוניינת? לי זה נראה מיותר. (כל מה שנאמר כאן בנקבה מכוון לשני המינים וגם להיפך) אין לה שום סיבה לענות תשובה אמיתית (ובמיוחד שהשומע גם עשוי להיפגע), ולכן היא תענה תשובה סתמית כמו "זה לא זה", "אני יודעת שזה לא יילך בינינו", "יש לי אנטואיציה טובה", "אנחנו לא מתאימים", "זה לא מה שאני מחפשת" וכן הלאה. אם אתה רוצה לקבל פידבקים אמיתיים נסה לשאול חברים, ידידות, אנשים שקרובים אליך ואכפת להם ממך, בחורות שנפגשת איתן מעבר לערב אחד.

האגס 1

New member
נדמה לי שהבנתם לא נכון

אני בכלל לא שאלתי אותה מה היא חושבת עלי, היא פתאום שלפה את היציאה הזו מיוזמתה.

מוּסקט

New member
ב ד י ו ק

אנשים שפתאום דחוף להם לספר לך מה הם חושבים עליך מאוד חשודים בעיני. למה, מה דחוף? למה היא הרגישה "חייבת" לך חוות דעת היכן שלא נתבקשה? הישמר מכאלו - זה כל מה שאמרתי.

הגבתי לאטיוד.

לדעתי ההתנהגות שלך בפגישה היתה סבירה בהחלט. ההתנהגות שלה - חסרת טאקט ולא חכמה. ויפה שהצלחת להביא אותה להבנה שיש לה על מה להתנצל.

אטיוד5

Active member
רגע, רגע

גם אני חושב שההתנהגות של אגס1 מאוד סבירה. רק באתי להגיד שאני חושב שמאוד יפה מצידה לנדב הסבר להתנהגות שלה, הסבר שבדרך כלל חסר. אני לא חושב שזה חסר טאקט. הלואי שכולנו היינו מסבירים לצד השני מה אנחנו חושבים עליו. לזאת ייקרא כנות ולא חוסר טאקט.

למעלה