צרות עם הצוות... help?

צרות עם הצוות... help?

היי אנשימים.
יש לי בעיה ע-נ-ק-י-ת... השנה, בתור מש"צית, אני לא מדריכה קבוצות בישוב. הקטע הוא שכרגע אין לנו רכז\ת, אז בעצם אני המדריכה הכי מבוגרת (מש"צית יחידה). יש אצלנו 4 מד"מיות ו-3 מד"ציות. הן התחלקו בעצמן (כי הן לא רצו לקבל את החלוקה של הרכזת היוצאת) להדרכות, ויתחילו להדריך השבוע. העניין הוא שהן לא טורחות להגיד לי על ישיבות שלהן, מההנחה המוטעת שבגלל שאני לא מדריכה אז זה לא ענייני. מה שיותר מעצבן זה שאני כבר מתחילת הלימודים אומרת להן שצריך להדריך, ומנסה להביא לכך שהן יתחלקו ויתחילו להדריך, והן כל הזמן דוחות את זה ואומרות לי "כן כן" ומתייחסות אליי כאילו שאני מנסה להשתלט עליהן, כאשר זה בכלל לא הסיבה -- אני פשוט מנסה להתחיל להריץ פעולות, בעיקר כי זהו חודש הפתיחה וכי חג המעלות מתקרב. השנה לא יהיה בישוב חג מעלות ישובי כי אין לי זמן להרים את זה ואני בטוחה שהבנות לא יעשו את זה בעצמן. אני לא יודעת מה לעשות כדי לגרום להן להבין שגם אני חלק מהצוות הדרכה. הן קיימו ישיבה בלעדיי והייתי צריכה לרדוף אחריהן כדי להבין מי מדריכה את מי. אני אובדת עצות. אם למישהו יש רעיון בקשר למה שאני יכולה לעשות עד שיהיה רכז (כאשר יש רכז אז הוא מארגן את הדברים האלה והמדריכים מתייחסים אליו), אני אשמח לשמוע.
ושנה טובה
לכולם.

kedeman

New member
וואו בעיות.....

אני כל פעם מגלה מחדש כמה שאני רגיל לדברים נוחים כשמש"צ וישיבות צוות הן דבר ברור מאילו בכל אופן את יכולה לקבוע ישיבת צוות? נראה לי שאם זה מה שדרוש אז כן תיהיי שתלטנית וכן תכריחי אותן לעשות דברים. לפחות בהתחלת השנה... אולי תנסי גם להעזר ברכזת אזור שלך (אדוה נכון?) אולי היא תוכל לעזור לך או להגיע ולהעביר ישיבת צוות אחת שבה היא תסביר לשאר הצוות מה לעשות ושאת האחראית עד שיגיע מד"ב חדש

הממ...

לקבוע בעצמי לא יעבוד, הבנות ימציאו תירוצים בקשר ללמה הן לא יכולות להגיע. אני לא מדברת על המד"ציות, אגב, אלא על המד"מיות. המד"ציות בסדר. אני אנסה לדבר עם אדוה.. חשבתי על זה אבל אני לא כל כך רוצה להטריד אותה עם זה. תודה.

kedeman

New member
נראה לי שעדיף להטריד אותה

זה בכל אופן עדיף על התפרקות במושב....

נראה לי

שלפחות בשלב הקרוב לא תעשי מה שמש"צ אמור לעשות ותעשי תפקיד של מד"ב פחות או יותר. תאספי אותן, תעשו ישיבה, תסבירי להן מה יהיה התפקיד שלך השנה, וכל זמן שאין מד"ב, מתוקף היותך המבוגרת, המנוסה והוותיקה, את תקחי את האחריות עלייך, תארגני את הדברים, ותנסי גם לעשות הנחיות, או לפחות לעזור להם להכין פעולות. אין לך יותר מידי ברירה אלא להיות קצת שתלטנית וליזום יותר, כדי שהן יבינו שגם את חלק מהצוות. אני חושב שלדבר עם הרכז אזור (כמו ששי הציע), או לדבר עם הועדת נוער של הישוב (אם יש כזו) יכול לעזור ולפתור את הבעיות.

למעלה