אם גנבו את כרטיס האשראי, מה הקשר לפייפל?
אם מדובר בחשבון פייפל של אדם שהשתמש בכרטיס אשראי שאינו שלו, פייפל אמורים לקחת אחריות, הרי לשם כך הם מבצעים אימות לכרטיס, כן?
הם הרי יכולים לדעת אם מדובר בלקוח שזה עתה עדכן כרטיס חדש, ובמקרה כזה הוא רמאי והם צריכים לפתוח מולו בהליכים.
 
ואם מדובר בחשבון פייפל + כרטיס אשראי שלו והשתמשו בו ללא ידיעתו (פרצו לו לחשבון, קרה החודש למישהו שאני מכירה) גם אז פייפל אמורים לקחת על זה אחריות, בדיוק כפי שחברת אשראי לוקחת אחריות על שימוש לא מאושר בכרטיס (אם הוא נגנב, כפי שציינת).
 
אם לעומת זאת הוא השתמש בפייפל שלו + כרטיס אשראי שלו + המוצר נשלח לכתובת שלו ויש אישור מסירה ולמרות זאת הוא ביצע הכחשת עסקה / כשל תמורה מול חברת האשראי, הוא רמאי, ופייפל צריכים לפנות לחברת האשראי ולהראות לה שהחיוב נעשה כדין.
 
בישראל חוק כרטיסי החיוב מאפשר ללקוח לבצע הכחשת עסקה / כשל תמורה, אבל אם העסק מראה הוכחות שהעסקה נעשתה כדין, הלקוח אישר אותה וקיבל את תמורתה, חברת האשראי תחייב אותו שוב (וכנראה תפתח מולו בהליכים, כי הוא רמאי...).
 
כאן העסק הוא לא אתה ישירות אלא פייפל, ולכן אם לפייפל יש הוכחות שהעסקה נעשתה כדין, מול הלקוח עצמו, והמוצר נשלח אליו והתקבל אצלו, היא צריכה לזכות אותך ולתבוע את הכסף מחברת האשראי שכן הלקוח הונה אותה ואינו זכאי להגנתה. ההתנערות של פייפל מהסיפור תמוהה ובלתי סבירה בעליל; הייתי מנסה לפנות שוב ולהתעקש, גם להגיע לאחראי / בכיר / מנהל במידת הצורך.