צ'רג' באק- איזו חוצפה!!!

myselfmei

New member
המשמעות של seller protection

זו התחייבות של פייפאל שאם אתה מוכיח שליחה ומסירה,
פייפאל מתחייבת לכסף שלך.

eshak

New member
אתה מתכוון להגנת מוכר לא קונה, נכון?

אני מוכר, מה שמעניין אותי זה הגנת מוכר...

תודה רבה

trilliane

Well-known member
מנהל
אם גנבו את כרטיס האשראי, מה הקשר לפייפל?

אם מדובר בחשבון פייפל של אדם שהשתמש בכרטיס אשראי שאינו שלו, פייפל אמורים לקחת אחריות, הרי לשם כך הם מבצעים אימות לכרטיס, כן?
הם הרי יכולים לדעת אם מדובר בלקוח שזה עתה עדכן כרטיס חדש, ובמקרה כזה הוא רמאי והם צריכים לפתוח מולו בהליכים.
&nbsp
ואם מדובר בחשבון פייפל + כרטיס אשראי שלו והשתמשו בו ללא ידיעתו (פרצו לו לחשבון, קרה החודש למישהו שאני מכירה) גם אז פייפל אמורים לקחת על זה אחריות, בדיוק כפי שחברת אשראי לוקחת אחריות על שימוש לא מאושר בכרטיס (אם הוא נגנב, כפי שציינת).
&nbsp
אם לעומת זאת הוא השתמש בפייפל שלו + כרטיס אשראי שלו + המוצר נשלח לכתובת שלו ויש אישור מסירה ולמרות זאת הוא ביצע הכחשת עסקה / כשל תמורה מול חברת האשראי, הוא רמאי, ופייפל צריכים לפנות לחברת האשראי ולהראות לה שהחיוב נעשה כדין.
&nbsp
בישראל חוק כרטיסי החיוב מאפשר ללקוח לבצע הכחשת עסקה / כשל תמורה, אבל אם העסק מראה הוכחות שהעסקה נעשתה כדין, הלקוח אישר אותה וקיבל את תמורתה, חברת האשראי תחייב אותו שוב (וכנראה תפתח מולו בהליכים, כי הוא רמאי...).
&nbsp
כאן העסק הוא לא אתה ישירות אלא פייפל, ולכן אם לפייפל יש הוכחות שהעסקה נעשתה כדין, מול הלקוח עצמו, והמוצר נשלח אליו והתקבל אצלו, היא צריכה לזכות אותך ולתבוע את הכסף מחברת האשראי שכן הלקוח הונה אותה ואינו זכאי להגנתה. ההתנערות של פייפל מהסיפור תמוהה ובלתי סבירה בעליל; הייתי מנסה לפנות שוב ולהתעקש, גם להגיע לאחראי / בכיר / מנהל במידת הצורך.
&nbsp
&nbsp

eshak

New member
זה ידוע לי וברור לי לגמרי בגלל זה אני בשוק מהעניין

גם את המינימום של לדעת מה הסיבה שהתיק נסגר לרעתי הם לא נותנים.

rotem371

New member
קרה לי בעבר שפייפאל החזירו כסף ללקוח

אחרי כמה שיחות עם נציגים ישראלים (מאוד נחמדים)
פייפאל ספגה את ההפסד (מכיוון שאי אפשר לגבות מהלקוח) וכספי הוחזר
מדובר על סכום של 400$

eshak

New member
היי רותם

האם היה מדובר גם בצ'ארג' באק? מה היה התהליך שלך לקבלת הכסף?

תודה רבה

rotem371

New member
כן, זה היה צ'ארג' באק, שלחתי הוכחות לפייפאל וזה הספיק

כדי לקבל את הכסף חזרה

eshak

New member
אצלי בסוף עבדו איומים וקיבלתי את הכסף חזרה

תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
רגע, אז סוף טוב הכול טוב? תוכל לפרט? זה מסקרן...

eshak

New member
כן, בסוף החזירו לי את הכסף.

אחרי קצת איומים שאני אפנה לתקשורת ואתבע להם את הצורה.

Amiram_e

New member
אתה צריך לבחון האם המוצר שמכרת עומד בתנאים

של הגנת המוכר.
תשמע.
אני התעסקתי תקופה במכירה של ביטקוין. למרות שהכתובת היתה על הקיר (יש מלא בעיות ורמאויות וצ'ארג'בקים), הסתנוורתי מהכסף. מכרתי בהמון כסף כל יום.
הצ'ינג צ'ינג צלצל אצלי כל חמש דקות ונכנסו בכל פעם בין 100-300 דולאר.
לאחר כמה זמן התבררה הסיבה. לקוחות ידעו טוב מאוד שמוצר דיגיטאלי אינו מוגן מבחינת פייפל ופתחו נגדי צ'ארג'בק. אחד אחרי השני.
הפסדתי למזלי רק כמה מאות דולארים, כי הפסקתי את זה בזמן.
באחת הדוגמאות שהפסדתי, הלקוח פתח צ'רג'בק מול האשראי כי טען שלא הוא ביצע את העסקה. מישהו לדבריו פרץ לו לחשבון. בשיחה עם פייפל שאלתי איך הם מוכיחים שבאמת הלקוח לא מרמה, מה אני אשם? שיזכו אותו ואותי יחד. למה זה צריך להיות שחור או לבן?
הם ענו לי שזה מה שקורה בדרך כלל. אבל במקרה שלי, המוצר שמכרתי אינו זכאי להגנת המוכר. הוא מוצר דיגיטאלי שאינו פיזי.
את האמינות של פותח הקייס יש להם דרך לאמת . יש להם מחלקת אבטחת מדיע מומחית. אבל אני לא אוכל לקבל כסף חזרה בגלל הסיבה הזו.
תבדוק טוב האם המוצר ששלחת עומד בתנאים שלהם. אתה צריך להבין שפייפל אינם בית משפט. יש להם נהלים מאוד ברורים שכתובים באתר. על פיהם פועלים. לא מעניין אותם שיקולי צדק ואתיות.
תתקשר תבקש לדבר עם המנהל. אפשר גם לערער דרך האתר.
אני שמעתh על מישהו שאיים על פייפל ישראל שיפנה לצינור לילה ובסוף וויתרו לו.
בההצלחה

eshak

New member
מעניין מאוד

איביי הסירו לי את הליסטים המדוברים לאחרונה אבל הקייס נפתח הרבה לפני, חוץ מזה אני מצפה שלפחות יתנו לי את התשובה למה הקייס נסגר לרעתי. כי אז אני יכול לערער על זה כי איביי הודו בטעות ואישרו לי להעלות את הפריטים שוב.
הפריט חוקי לגמרי.

תודה רבה

myselfmei

New member
אתה צודק, אבל זה לא רק המוצר

יש מוצרים שלא זכאים להגנה,
ויש גם משתמשים שלא זכאים בגלל שאין אימות לכתובת או משהו כזה.

למעלה