צ'ק ליסט ארור

צ'ק ליסט ארור

נבחנתי בשיטות משפט בעברית. אני רואה שכתבתי המון דברים מצויינים אבל הרבה מהם לא נכללו בצ'ק ליסט. נראה לכם שאפשר לערער על זה?

למה לא? אני אערער על הצ'ק ליסט

לא על הבחינה. כמו שניתן לערער על שאלה שהייתה דפוקה בבחינה, אני מניח שאפשר לערער על זה שהצ'ק ליסט דפוק. ואני אבהיר מה זה דפוק: הקורס הוא קורס בשיטות ומסורות משפט. למדנו במהלך השנה על משפט השלום העברי. אזי משפט השלום העברי הוא שיטה או מסורת משפט. אממה, בצ'ק ליסט אין אפילו גרם של משפט שלום עברי. בפתרון שלי יש ערמות. נקודה נוספת - נשאלה שאלה על מה משותף, מה אינו משותף, ומה משותף חלקית. בפתרון שלי היו המון שאינם משותפים. בצ'ק ליסט רק אחד אך בפתרון שלי היה רק אחד שמשותף חלקית, ובצק ליסט היו ערמות. אני אמור להבחן על החומר או על חיזוי צ'ק ליסטים?

Anabol

New member
בהצלחה

הגישה שלך תמימה ומתאימה לשנה א'. ולדעתי, אתה גם באמת צודק. אבל זה לא יתקבל. לא משנים את הצ'קליסט. זה משהו שפשוט לא יעשו, ייתנו לך מאה ואחת סיבות למה לא, אבל זה פשוט לא יקרה. סיבה פרקטית אחת שבגללה זה בטוח לא יקרה (מעבר לעקשנות והגאווה של הבודקים) היא שאם ישנו את הצקליסט יצטרכו לבדוק מחדש ל300 הסטודנטים האחרים (אני מניח שאתה עם חופרי, נכון?). בכל מקרה, אם אתה מרשה לי לעוץ לך עצה: עזוב את הדברים האלה, ההתחבטות בעבר, והניסיון לערער - ברוב המקרים זה לא עובד, אלא אם כן באמת פספסו משהו. בשנה א' אנשים לא מבינים ממש מה זה ערעור שיתפוס ומה זה לא; במבחנים הראשונים (כמו תורת) אפילו הורידו לאנשים אחרי ערעור. לך לא יורידו, אבל לדעתי תתקדם הלאה ותוציא 90 במועד ב'. בהצלחה.

איך אפשר להפיק מזה לקחים למועד ב?

אני אכן עם חופרי. אני אמור\יכול להניח שגם במועדים הבאים הוא ייתן איזו מערכת משפט דמיונית וישאל למה היא דומה ולמה לא? ואיך אני יכול לקלוע טוב יותר לצק ליסט בפעם הבאה? מה זה האוטיזם הזה עם הצ'קליסטים? בודק לא מסוגל להבין שמה שכתבתי עונה על השאלה?

Anabol

New member
זה די בעייתי להפיק לקחים

כשזו השנה הראשונה של המרצה, אבל אתה עוד תראה בחוזים, בעונשין ואפילו בתורת, שיש "דרך" לפתור מבחנים. לכל מרצה יש "צ'קליסט כללי" שהוא סוחב איתו כל השנים. במילים אחרות, דרך מסוימת שבה המרצה רוצה שתפתור את המבחן שלו. הדרל הזו לא בהכרח קשורה לחומר שנלמד בשיעור, ולא בהכרח קשורה והרצאות והדגשים שהוא נתן בהם. אני הייתי ממליץ להכיר טוב את המחברת בחינה ולדעת להבין בכל שאלה קודם כל, מה רוצים ממך; ולא מה לדעתך התשובה במקרה הזה. צריך להכיר את "סוג השאלה" שאתה נתקל בה. ציונים גבוההים (לרוב, בכלל לא תמיד) נובעים מתשובה "חכמה" לא תשובה טובה-שמכסה-את-כל-החומר. אבל, זה די בעייתי בקורס שאין בו מבחנים קודמים. מה שאני הייתי ממליץ במקרה הזה, זה לשבת עם קבוצת אנשים ולראות שהתשובות שלך נמצאות בטווח של אנשים אחרים (שאתה סומך עליהם). הרי הבעיה שלך היתה לא חוסר ידיעה, אלא שנתת את התשובה הלא מתאימה לשאלה ולא רשמת משהו שאתה כנראה יודע.

Sister Grimm

New member
מחברת הבחינה

לא מורכבת מסיכומי ההרצאות של המרצה והדגשים שהוא נתן בהרצאות האלה? אני שואלת כי אתה אומר שצריך ללמוד אותה היטב, ומצד שני אומר שהמבחן לא בהכרח יהיה קשור להרצאות ולדגשים.
אני מבינה מזה שהכי טוב זה לקרוא מבחנים קודמים באמת. מצטערת שאני נדחפת.

PIonit

New member
נכון

אבל יש הבדל תהומי בין איך שלומדים סמסטר/שנה שלמה, לאיך שהמבחן מצפה ממך להתיחס ולנתח סוגיות שונות. במקצועות שגם אין עבודות במהלך הסמסטר, זה בכלל יותר קשה כי המבחן הוא קפיצה למים העמוקים מבלי שנכנסת לראש של הבודקים והבנת מה הם מצפים (בעיקר יישום? הרבה רקע תיאורטי? וכו').. והנקודה שהעלית לגבי מבחנים נכונה בהחלט- אבל יש מרצים/מתרגלים שלא מעלים פתרון רשמי אח"כ או שמעלים רק פתרון בנקודות (שבקיצור לא ממש עוזר..) או שאין להשיג פתרונות של תלמידים משנים קודמות- ובקיצור, באסה

כהכנה למועד ב

קרא כמה שיותר סריקות של מחברת הבחינה מאנשים שעשו מועד א. תקפיד לקחת מחברות בחינה גם מאנשים שקיבלו ציונים לא בשמיים, כדי שתוכל לראות על מה ירדו להם הנקודות. לגבי ערעור - ממה שאני שומעת מאנשים, פה ושם ערעורים מתקבלים... לא יודעת אם זה נכון לומר שאין טעם בכלל להתבחבש עם הגשת ערעורים, נכון שזה לא נפוץ שערעור מתקבל אבל זה קורה. לי בשנה א' אמרו שערעורים לא מתקבלים ל-ע-ו-ל-ם. המציאות מראה שזה כמעט נכון, אבל לא לגמרי נכון. לדעתי, אם ב-א-מ-ת יש קייס טוב, שווה להגיש ערעור. מה שכן, לדעתי, הסיכוי להעלאת יותר מ-3 או 4 נקודות בערעור הוא קלוש, כי גם למרצה/מתרגל יש גבול עד כמה הוא יכול להודות בינו לבין עצמו שהוא טעה. לכן, אם למשל קיבלת 70, והכלל שלך הוא שאתה עושה מועד ב' על כל ציון מתחת ל-80, אז אולי אין טעם להתעסק בערעור - לא סביר שהוא יעלה אותך ל-80. לגבי האוטיזם שהזכרת - גם אני חשבתי רבות איך אפשר להסביר את האוטיזם של בודקי המבחנים ומאחר שמדובר באנשים אינטילגנטיים, לא נותר לי אלא להגיע למסקנה שהטמטום בבדיקת המבחנים נובע מהעובדה שזו מלאכה מייגעת שלא מתוגמלת היטב, וזה מה שקורה כשקוראים מבחן מורכב של כמה עמודים טובים בפחות מרבע שעה. בנוסף, בדיקת מבחנים היא עבודה המשוחררת מכל פיקוח חיצוני או בקרת איכות, וכל עבודה שנעשית ללא פיקוח (אפילו ע"י האדם המסור ובעל הכוונות הטהורות ביותר בעולם) עם הזמן תהפוך להיות מרושלת וברמה נמוכה, כי מה לעשות, בני אדם זקוקים בין היתר לפידבקים חיצוניים כדי לעמוד ברף ביצוע מסוים. אין מקומות עבודה רציניים חוץ מהאוניברסיטה (לפחות אלו שאני מכירה) שלא מפקחים בכלל על רמת התוצר של העובדים שלהם. מה שבאוניברסיטה הוא מקובל ומובן מאליו, במקומות עבודה בשוק הפרטי נחשב לאבסורד מוחלט.

יש פיקוח - קוראים לזה ערעורים

סתם. כלומר גם. אבל גם (לפחות בקורסים שאני יודעת לגביהם) בסוף הבדיקה מעבירים 5 מחברות רנדומליות למרצה, שיעבור על הבדיקה. זה סוג של פיקוח מדגמי (אם כי אני לא יכולה לחתום לך שזה קורה בכל הקורסים). אבל העבודה בהחלט לא מתוגמלת היטב, שזה בהחלט תמריץ לחיפוף בבדיקה. שמעתי הדים של מרד לגבי זה בעברית. מקווה שיצליחו, זה ישפר את חוויית הלימודים לכולנו (ובתקווה - גם את הוגנות הציונים)

לא ממש

עקרונית, לרוב מקובל לומר שאי אפשר לערער על התוכן של פתרון המבחן, אלא רק על השאלה אם אתה בתשובה שלך ענית על הנדרש או לא (בהתאם לפתרון הנתון, במקרה שיש כזה, כמו המקרה שלך). אבל מאחר שאין בכך כללים מוגדרים, זה עשוי להשתנות ממרצה למרצה, ולכן אולי מה שאמרתי דווקא לא נכון. המצב שבו אתה כותב המון דברים נבונים, ענייניים ורלוונטיים ומורידים לך נקודות בגלל כמה דברים אחרים שאותם לא הזכרת (ומאיפה היית אמור לדעת להזכיר דווקא את הדברים האלו ולא את אלו?) הוא למיטב ידיעתי אחת הבעיות השכיחות ביותר במבחנים במשפטים, אולי הכי שכיחה. זה קורה בהמון מבחנים, מצחיק שנתקלת בזה רק עכשיו. זו גם בדיוק הסיבה שהרבה מאוד סטודנטים מנסים לכתוב בכתב קטנטן ולהכניס כמה שיותר נקודות ופירוט במגבלת המקום, כי הרי כמה שדוחפים יותר, כך סטטיסטית גובר הסיכוי שבין כל הדברים שאתה רשמת, אתה מכסה את הדברים המקריים שנבחרו להיות חלק מהצקליסט של הפתרון. אתה צריך להגיד תודה שהמרצה פירסם פתרון מבחן ברור ומפורט שאפשר להבין ממנו מה היה הצ'קליסט, כי גם זה לא מובן מאליו. אם אתה מתכוון ללמוד למועד ב', אתה צריך להבין למה בחרו להכניס לפתרון דווקא את הדברים שנבחרו ולא את הדברים שאתה בחרת - אם זה משהו גורף שחוזה על עצמו לאורך הבחינה, אז אמורה להיות לכך איזושהי סיבה, ולו קלושה. אני לא מכירה את הקורס, אז אני לא יכולה לנחש מה יכולה להיות הסיבה... בכל מקרה, אם אתה מגיש ערעור, לדעתי אל תנסח את הערעור כאילו אתה מערער על התוכן של הפתרון, אלא תכתוב ערעור שיותר מדגיש את כל הדברים שאתה כתבת שלא זכו לתגמול הולם בנקודות, ותבקש שימצאו דרך להתחשב גם בהם. זאת אומרת, תנסה לתקוף את העובדה שלא נתנו ניקוד על דברים רלוונטיים ויפים שכתבת ולא את הפתרון שפורסם. לערער על עצם הפתרון הרשמי של הבחינה - נראה לי חסר טעם וחסר סיכוי.

sacrament

New member
פעם כולנו חשבנו כך...

אבל מה לעשות, דברים נכונים ויצירתיים לא מקנים לך שום דבר אם הם לא בצ'קליסט. אני יודעת כמה זה מעצבן ובטוחה (בלי לראות) שאתה צודק, אבל חבל לך על האנרגיות...תתמקד במועד ב'. ואגב, סתם אנקדוטה- עשיתי מבחן כלשהו מועד א' וקיבלתי 70. היה כתוב לי חסר חסר חסר על כל המבחן, חסר דיון בלה בלה, חסרה התיחסות לפס"דים ומאמרים. ניגשתי למועד ב' ושם היו בערך אותן שאלות- העתקתי בדיוק מה שכתבתי תוך התאמת התשובה לשאלה. ציינתי בדיוק את אותם פס"דים ומאמרים בלי להוסיף. קיבלתי 100! ועוד המתרגלת כתבה לי כמה המבחן מלא וכמה ניכרת הבנה והתמצאות בשלל פס"דים ובמאמרים. מה המקרה מלמד אותנו? החיים קשים, צריך להתמקד בדברים שיועילו לך, ולא לבזבז את הזמן בעירעורים וויכוחים.

למעלה