צף

איכסה

New member
צפיפות החומר

ריכוז יחידות הבניה בחומר, הוא שקובע את המשקל שלו. כשחומר יותר צפוף, הוא יותר כבד. כשהוא פחות צפוף, הוא יותר קל. למים יש צפיפות מסויימת, אם נניח עליה חפץ שיש לו צפיפות פחותה- באופן אוטומטי הוא ייצוף מעליה. למה? כי לעצמים בעלי מסה גדולה יותר, יש משקל גדול יותר- כלומר, הם נמשכים יותר למרכז כדה"א. אם לעצם יש צפיפות יותר גדולה משל מים, אז הוא יותר נמשך לכדה"א- ואז הוא שוקע. עוד גורם, הוא המבנה של העצם- בהקשר הזה, צפיפות של חומר תלויה בקיבולת שלו- אם נרצה לגלות את הצפיפות של בקבוק פלסטיק, נשקול את בקבוק הפלסטיק ונחלק בנפח של כל הבקבוק, ולא רק של החומר שממנו הוא עשוי. חומרים כבדים ממים שהם יותר חלולים והקיבולת שלהם יותר גדולה, יזכו לסיכויים רבים יותר לצוף. מקווה שעזרתי,

אורן51234

New member
נעלי סירה

האם לפי דעתכם זה אפשרי לבנות נעליים להליכה על המים? אם כן, במה צריך להיתחשב בבניית הנעליים?

איכסה

New member
סירות הם נעליים להליכה על המים

מה שאתה שואל, זה אם אפשר לבנות סירה שהיא גם קטנה, וגם תצליח לסחוב משקל חצי גוף שלנו. בעיקרון, אם אני אשים רגל אחת על סירה אחת, ורגל אחת על סירה אחרת- יש לי נעלי סירה.

אורן51234

New member
חשבתי על זה...

אבל סירה זה דבר גדול. האם אפשר לעשות סירה שטובה מספיק כדי לסחוב משקל של אדם בוגר (כשמרימים רגל כל המשקל על רגל אחת) אבל גם קלה מספיק בשביל להרים את הרגל ולצעוד על המים? (הרעיון לא מזכיר לכם את ישו? :)

1100F

New member
אני דוקא הייתי מציע

סירה שטוחה במקום סירה שטובה.

TheSimon

New member
הנעליים שלי!

הם מידה 51.5, ואני די בטוח שיש אנשים שיכולים ללכת איתם על מים (אם נוסיף להן בלון גומי שטוח מתחת.

טל ר

New member
2 בעיות

בעיה 1: כאשר אתה צף, יש מעט מאוד חיכוך. כאשר אתה עומד, וחמור מכך הולך, אתה מסתמך לא מעט על החיכוך הסטטי. בעיה 2: מרכז כובד. מרכז הכובד שלך גבוה מאוד, ולכן שיווי המשקל שלך יהיה רופף (מכיוון שאין משטח כמו סוליות הנעליים שלך). פיתרון לבעיה 2: מאותן נעליים מתח משקולת איזון (כמו בסירה), שתכביד עליך, אך תשפר את האיזון (כי מרכז הכובד יהיה מתחת למים). זה יקל עליך גם את ההתמודדות עם בעיה 1.

למעלה