צער גידול הורים

Sonic hedgehog

New member
חכי תראי

אגב, זה לא שמערכת היחסים שלי עכשיו עם ההורים היא דבש ושושנים זה פשוט שהתרגלנו למערכת יחסים דספוקציונלית למדי שבו נזהרים בדרך כלל לא להרעיד את אמות הסיפים.

Never say never

גם אני חשבתי שכל עלבון צורב יהיה חקוק בסלע, אבל מסתבר שהרוב מסיס.
לאחרונה גם קיבלתי מעין התנצלות מהוריי (פאקינ' איי!!! ואפילו לא דרשתי/רמזתי/ציפיתי), מה שגרם לאמנסיה פתאומית לגבי רוב מעלליהם בעבר.

pokeret

New member
הדבר הכי גרוע

שאמא שלי אמרה לי (אבל היא התקשרה להתנצל אחר כך) זה שהילדות שלי יבעטו בי ברגע שהן תהיינה גדולות כי ככה זה אצל החילונים, משתמשים בהורים וזורקים אותם.

היו עוד הרבה, אבל עם זמן וסבלנות הצלחתי לגרום להם להעריך אותי בעל כורחם:)

ממש לא

אצל החילונים, הילדים בכלל רוצחים את ההורים שלהם...

אגב, אצל החרדים, נהוג שהילדים מאלצים את הוריהם לתמוך בהם אחרי הנישואין למשך שנים, ובהרבה מקרים הופכים אותם בפועל למקבצי נדבות או לפחות לעניים (החשובים כמתים?). נכון או לא?

לנו אמא אמרה עוד כשהיינו ילדים

אני מתפללת שאם חלילה כשתגדלו ותרצו לחלל שבת שיפול עליכם מטוס ויהרוג אתכם רגע לפני.אמא הייתה נביאה.

גנדרן

New member
זה מזכיר לי

שכשהייתי קטן ולא רציתי לאכול, אמא אמרה לי יבוא שוטר ו..... בסוף אף פעם לא בא השוטר.

מה הכי מרגיז, שבמידה מסויימת הם צודקים.

ומה אני מתכוונת, שבמידה מסויימת ההורים צודקים בחלק מהטענות שהם משמיעים כלפינו,

לדוגמה, אצלי היו לי הרבה מריבות אם אמא שלי , על בגדים ועל זה שהייתי באה מאוחר הביתה . ואז כזה אמא שלי אומרת שאני מקצרת לה את החיים ועוד כל מיני כאלה,

עכשיו, אם ננתק את האורח החיים שלנו שברור שזכותי לחיות איך שאני רוצה, ונסתכל רק על ההתנהגות ועל החיכוכים, ברור שהייתי יכולה למנוע מלא מלא, ותכלס הם באמת אוהבים אותנו והשקיעו בי, ורבתי איתם הרבה ולא תמיד זה היה מחוייב המציאות.

ולכן זה באסה.

במבה9

New member
אצלי יש מריבות מהסוג הזה

אבל אני בת 23, לא מתבגרת מחוצ׳קנת בת 16. קצת אמון..
מטריף אותי שלהתחתן וללדת ילדים אני יכולה אבל לחזור הביתה מאוחר לא.

ברור

לגדל ילדים את יכולה, בחסות הבעל את מוגנת.
אשה בלי השגחת מבוגר, שאלוהים ישמור מה עלול לקרות לה.

גנדרן

New member
אני אסביר לך

בשביל הורייך, את תמיד תהיי הבת שלהם, זה לא משנה שאת כבר עצמאית ויודעת מה את רוצה מבחינתם את הבת שצריך לשמור עליה לעזור לגונן וכ"ו כל זמן שאת גרה אצלם, הם חשים ובמידה גדולה של צדק אחריות כלפייך , לשלומך לביטחונך וכ"ו כשאת חולה אמא תכין לך מרק ותה ותביא לך למיטה למרות שאת כבר לא ילדה קטנה, אם תתקעי באמצע הלילה באיזה מקום שאין אוטובוס או הסעה, אבא יצא מהמיטה בפיגמה ייקח את האוטו ויבוא לאסוף אותך וכן הלאה.
כל זמן שאת אצלם, הם מרגישים אחריות כלפייך,
חבל על כל החיכוכים, גם את כשתהיי אמא תעשי ותאמרי דברים די דומים , האחריות היא לא דבר קל. בייחוד במדינה כמו שלנו שכל הזמן שומעים על פיגועים, אונס, רצח, וכ"ו הם בוודאי מאוד לחוצים מזה.

גנדרן

New member
בכל אופן

הם כנראה רוצים לגונן עלייך, רגש טבעי של הורים לא משהוא שהם מנסים לכפות עלייך כדי להצר את צעדייך, וזה קיים אצל כולם דתיים וחילונים יהודים וערבים, אשכנזים וספרדים.
וכ"ו זה קיצור של וכדומה, שזה בדרך כלל הקיצור של "אבא אמא , אני צריכה 500 ש"ח למכנסיים או חצאית או מגפיים וואט אבר"

למעלה