צער בעלי חיים

המשlטט

New member
אני

נגש הכל חוץ: מצמוחנים, כי אני אוכל כמעט כל יום מלאאאאאא בשרררררר!!!!!!!!

aint mindless

New member
שטריימל:

שטריימל (בעברית - מזנבת) הוא כובע פרווה שיהודים חרדים חסידיים יוצאי מזרח אירופה נוהגים לחבוש לאחר הנישואין בשבתות ובחגים. המנהג הוא גם נחלתם של קבוצה קטנה מיוצאי ליטא בירושלים (ה"פרושים" מבני היישוב הישן). השטריימל עשוי ברובו מפרוות של שועל אפור מצוי, דלק או צובל. כדי לאסוף מספיק פרווה בשביל ליצור שטריימל יחיד ניצודים כשלושים בעלי חיים. בשל העובדה שהשטריימל עשוי מפרווה איכותית, הוא יקר מאוד, ומחירו יכול להגיע עד אלפי שקלים. מרכזו של השטריימל עשוי מקטיפה. בדרך כלל נהוג כי רק גברים נשואים חובשים שטריימל, אותו מעניקה בפעם הראשונה משפחת הכלה לחתן לכבוד החתונה. עם זאת, חסידים ירושלמים מחסידויות תולדות-אהרון, תולדות אברהם יצחק ושומרי אמונים (חסידויות הקשורות זו בזו) נוהגים לחבוש שטריימל כבר מגיל הבר מצווה. בחסידויות פולין (גור, אשלג, מודז'יץ, סטריקוב ואלכסנדר, אמשינוב ועוד) נהוג לחבוש שטריימל גבוה במיוחד, הקרוי "ספודיק". מרבית חסידי חב"ד כיום אינם לובשים שטריימל, אך חסידים ההחיים מעל שלשה דורות בירושלים נוהגים ללובשו. בעבר, לבישת שטריימל בחב"ד הייתה מקובלת יותר, והאדמו"ר השישי, רבי יוסף יצחק שניאורסון (נפטר ב-1950) חבש שטריימל. חתנו וממשיכו, הרב מנחם מנדל שניאורסון לא חבש שטריימל והעדיף לחבוש מגבעת שחורה בעלת שוליים רחבים. במזג אוויר גשום יש שעוטפים את השטריימל בשקית ניילון, כדי להגן עליו בעודו מונח על הראש.

danravia

New member
נגד צמחוניות

לא רואה צורך להסביר. אני נגד ציעור בעלי חיים. אני לא נגד השטריימלים, אני נגד מי שחובש אותם.

Silly Wisdom

New member
בעד!!!!../images/Emo45.gif

ז"א כשזה נוגע להתעללות ממש. אני יכולה לשבור למישהו את הידיים אם הוא יתעלל בבעלי חיים. אני מאוד בעד אכילת בשר- כי אין בזה שום בעיה של צער בעלי חיים בשחיטה כשרה. וברור שאני מקפידה על זה. לא מבינה בלולים ורפתות. ואני נגד שטריימלים, חבל סתם לרצוח חיות תמימות בשביל כובעים. אפשר באותה מידה לקחת פרווה יותר סנטטית ולא צריך משכנתא בשביל לקנות את זה. חסכוני ושומר על הטבע.

למעלה