צעצועי בנים

דינהלה1

New member
צעצועי בנים

שאלה לאימהות/הורים של בנים צעירים. האם יש לכם בבית צעצועי "לחימה" כגון: רובים, חרבות, בובות של חיילים, טנקים וכו?

שבי38

New member
לי יש, אבל אני אמא לילדה קטנה.

בפעם האחרונה שביקרתי בחנות צעצועים מכל המגוון הנסיכה שלי בחרה רובה, זה הצחיק אותי אז קניתי.יש לנו גם כמה חרבות מתחפושות של פיראטים , והיא אוהבת לשחק בהם. אין לי התנגדות, יש לה עוד צעצועי בנים, כמו ערכת בניה של "בוב הבנאי" מכונית מכבי אש ,
במקביל לברביות ובובות אחרות,

schlomitsmile

Member
מנהל
עם הבן הבכור, החלטנו שלא נקנה לו צעצועי הרג.
יום אחד, כשהיה בן 4, בעודי מסתרקת ומביטה החוצה,
ראיתי אותו אוחז מקל, ו"יורה" על הכלב הפלגמטי של השכנים...

הבנתי שאין מה לעשות, boys shall be boys
כמו שאומרים האנגלים...

אז היום, כן, בעוונותינו, בית מלא בנים (4) ומלא משחקי הרג,
מחרבות ועד משחקי מחשב.
בכ"ז, אנחנו מצנזרים, גם במלחמה יש חוקי מלחמה.
אין רובים שעושים רעש שמטריף הורים,
בכלל, עדיפות לחרבות על פני רובים-
יש בהן איזשהו יופי אסטטי, היסטורי,
וגם לחימה בחרב היא סוג של ריקוד.
במשחקי מחשב- בלי מדממים.

דינהלה1

New member
בדיוק לזה התכוונתי

ראיתי ערכה באחת מחנויות הצעצועים שכללה דגמים של טנקים עם תותחים וחיילים יורים ברובים מפלסטיק. במקרה נתקלתי בזה כשחיפשתי מתנה...
אני לא מבינה מה עבר בראש של מי שייצר את זה. אצלי לבנים אין עדין חרבות הם עדין לא ביקשו. אני מאמינה שזה הכול עניין של מינון וצריך לדעת איפה עובר הגבול.
השאלה עד כמה הורים שמים לב לזה. במיוחד בתופעה של משחקי מחשב אני בטוחה שמעבר למשחק ולאתגר עצמו זה עלול להשפיע לרעה אם האלימות שלו במינון לא מתאים...

schlomitsmile

Member
מנהל
הבעיה נהיית מורכבת יותר כשיש בנים בהפרשי גילאים: מה שסביר לבן 17 לא סביר לבן 5 .
אבל מה לעשות שבן ה 5 מציץ מעל כתפו של בן ה 17 כשהוא משחק?
אי אפשר להגביל את הבכור למשחקים שמתאימים לבני 5 ...

yaelli10

New member
בינתיים אין לי .....

יש לי שני בנים. האחד בן חמש וחצי והשני בן שנתיים. בן חמש קיבל פעם אקדח במתנה. הוא מעלה אבק איפהשהוא, שיחק עם זה פעם או פעמיים. אוהב לשחק עם האייפד, לא ראיתי שהוא משחק משחקים אלימים. בן השנתיים משחק אנגרי בירד... ובמכוניות שאבא שלו שיחק לפני ארבעים שנים.
יש חרב מעץ של אבירים, שקיבלו במתנה אבל גם זה עומד יתום.
לעומת זאת, גדלתי עם אח שגדול ממני בשנה, ואני זוכרת הרבה צעצועי מלחמה. ככה זה היה נהוג אז. טנקים, חיילים, משחקי קופסה.
בעצמי אני לא אקנה צעצועי לחימה אם אין צורך.

TaraSky

New member
אצלנו

לילד יש חרבות והוא משחק הרבה משחקי נינג'ה וכאלה אבל לא רובים או טנקים. בעצם רובה מים יש לו חחח
משחקי מחשב, אני בהחלט מצנזרת אלימות ואכזריות במשחקים.
הוא בן 6.

שלומות0

New member
צריך להגביל את משחקי האלימות

אבל רובי מים, רובים עם חיצי ספוג {ולא קפצונים }אפשר לאפשר, סך הכל מדובר בבן,
ובנים מאוד אוהבים לשחק משחקי בנים,
חרבות אני ממש נגד ואני הסברתי זאת לבן שלי והוא הבין .

rona73

New member
כמובן שיש אבל לא מרבים לשחק איתם...

בתקופה ששיחקו במשחקי מחשב אני תמיד מסתכלת.שאני לא אוהבת את המשחק או התוכנית אני פשוט אומרת שיש הרבה דם או רובים ...

כעיקרון אני חושבת שזה לא תופס אצלם מקום עיקרי במשחקים אלא ממש שולי .

הם מתעניין מאוד במכוניות,מדינות (גלובוס) ,שפות,כדורגל.יש כ"כ הרבה דברים אחרים שאפשר להתעניין.

למעלה