צעצועים ואמונות

כרמית מ.

New member
לגבי תחפושות

בשנה שעברה, הלכנו למחסן התחפושות (אחד מיתרונות הקיבוץ) לחפש תחפושות. הוא רצה תחפושת של טרזן, אבל זה לא מוצלח (במיוחד לאור העובדה שפורים זה בחורף). היה עכבר ממש חמוד, אבל הילד, בן 5, מצא חרב ונורא רצה להתחפש איתה. הפשרה שמצאתי זה להציע לו להתחפש לעכבר לוחם - וכך היה (אח"כ גם נוסף שרביט, והוא הפך למלך העכברים הלוחמים או משהו כזה...). בגיל קצת יותר מבוגר (7-8) אפשר לדבר על משמעותם של צעצועי המלחמה. אני לא ממהרת לקנות רובים ושות', אבל גם לא "נלחמת" בנטיה להלחם. אין לי בעיה שיפעיל קצת את הדמיון שלו בשביל זה....

ashlaya

New member
מניסיון

גם אני הייתי מאוד מאוד נגד אבל..אחרי שביום ההולדת האחרון בגן קיבלנו מן רובה יורה מטוסים ומאז כמעט בכל יום כל הבנים (בני שנתיים וחצי עד 3) מגיעים עם הרובים ומשחקים ביריות .... לא אני לא אוהבת את זה זה עושה לי רע בבוקר אחד היה לנו ממש ויכוח עד דמעות אם לקחת את הרובה כשהגענו לגן וראיתי שכל הבנים הגיעו עם הרובים ומשחקים יחד אבנתי שלא חשוב מה אני רוצה ומה אני יעשה אני בטח לא רוצה שהוא לא יהיה אחד מהחברה בגלל משחק מחוסר ברירה ויתרתי

א י ו ש י

New member
../images/Emo26.gifגם ללא רובים בבית הם ילחמו

זה חלק מהמשחק של ילדים הם רואים סדרות שונות אפילו מצויירות ושם יש לחימה. הם משחקים בבאטמן ועוד כל מיני דמויות שפרחו לי. ובגן אגב יש משחקים "של בנים" כגון מלחמות קרבות ועוד ויש משחקי "בנות" בובות ועוד. מעטים הבנים שראיתי שמשחקים בבובות ולהיפך בנות שמשחקות במלחמה. תלוי גיל כמובן (לא גיל שנה-שנתיים) לגופו של עניין, אני אישית אקנה בובות אבל גם לא יודעת לגבי הרובים כי זה כן משדר אלימות.

ashlaya

New member
לא מדוייק

אנחנו ממש מפקחים על מה הוא רואה אבל זה לא חוכמה אולי כי הוא רק בן שנתיים ו 7 לגהי בובות אין לי בעיה בכלל יש לו 2 בובות אחת של בן שהוא קורא לה בובה אבא ואחת של בת שהוא קורה לה בובה אמא בובות בד כאלה

נטעטע

New member
מורן ינק עד גיל 5.5 חודשים ובכל זאת

כל הזמן מדבר על תינוקות שאוכלים ציצי. יכול ליהיות שהבן שלך פשוט ראה או שמע בסביבתו על תינוק שנרגע עם בקבוק חלב, כך שלא בטוח שיש לזה קשר למשחק. אני בכל אופן לא קונה צעצועי מלחמה, אך מורן מצא משהו דומה והפך אותו לרובה, בכל זאת אני ממשיכה להתעקש ולא קונה אפילו רובה מים - לא סובלת שעושים עלי "פיו".

למעלה