צעירים

snoopyshell

New member
צעירים

האם הייתם מתקינים ברכבכם מכשיר אלקטרוני שנותן חיווי על הנהיגה? (המכשיר נותן חיווי אודות הנהיגה- בלימה פתאומית, נהיגה מופרזת וכדומה. נותן חיווי להתנהגויות נהיגה) האם הייתם מתקינים את המכשיר בשיתוף/ללא שיתוף הנער?(החלטה משותפת עם הילד לגבי ההתקנה או פשוט להתקין ולחייב אותו להשתמש- כי אני קבעתי או כל דבר אחר :) ) האם הייתם משתמשים בו נוסף על הצעירים? אודה לכם על תשובתכם הכנה

אני עוד רחוקה מזה, (הגדולה בת 9 וחצי) אבל

אני נוטה להאמין שאם לא אסמוך עליה במידה כזו שארגיש שאני זקוקה למכשיר כזה, לא אתן לה את האוטו מלכתחילה...

akavishon

New member
בגדול - לא!

מה עוד זה עושה חוץ מלתת חיווי? אם אני לא אסמוך על הילדים שלי, לא אתן להם את האוטו.

Master Stav

New member
אמון לא בונים במעקב

וההי ואת לא וסמכת עליה פשוט אל תתני את הרכב להשזיכרך רכב אינו משחק ובחוסר ביטחון או עודף ביטחן הוא הופך לכלי נשק קטלני

schlomitsmile

Member
מנהל
הנטיה שלי היא כמו של כולם, אבל בעקרון, אכן אם לא אסמוך עליו לא אתן לו את מפתחות הרכב (שאין לנו...) אבל- מי שהוא כבר הורה למתבגרים יודע, שאתה יכול לסמוך עליו, ובכ"ז לתהות כיצד ינהג (תרתי משמע) כשהוא עם החברים. הרי בד"כ אינך לידו בנסיבות האלה, ומתבגרים לעיתים מאבדים קורטוב משיקול דעתם הרגיל, כשהם מוקפים חבר'ה. או שאתה סתם חושש להיות שאנן, כמו אותם הורים שבטחו בבנם ולא בדקו מה הוא עושה במחשב, עד שפותה ע"י מחבלת ונרצח. בקיצור- גיל ההתבגרות הוא גיל מבלבל ומתעתע. אז כאמור- בעקרון יש לי רתיעה משימוש בטכנולוגיות בילוש על הילדים, וכיון שמדובר כאן בדיני נפשות, הרי שאם יש ספק- אין ספק, כלומר אם יש חשש כלשהו, עדיף לא לתת את הרכב, אבל (אולי באג שלי) קשה לי עם אמירות נחרצות ושחור-לבן, לא פוסלת על הסף וטוטאלית.

shlish2004

New member
אתה לא בדיוק צודק

הרבה תלוי בחינוך מבית, וכן בכך שרבים מבני הנוער בעצם מחקים את דרך הנהיגה של הוריהם. אם אתה נוהג רגוע וכך גם תחנך את הילדים שלך, רוב הסיכויים שזה מה שיהיה- האמירה הזו גם מגובה במחקרים רבים שנעשו בנושא. סיפור קצר - שמעתי זאת מחבר של הבן שלי ביום ו' האחרון כאשר הם חזרו מבילוי אחד החבר'ה לעג לבני שהוא נוהג כמו חנון. התשובה של הבן שלי היתה - עצירה בתחנת האוטובוס הקרובה והזמנה של כל מי שלא נאה לו צורת הנהיגה שלו לרדת מהרכב. המשך שבוע טוב עמית

wild sands

New member
תלוי כמה מאמץ זה יצריך

אם זה משהו פשוט, ונניח שבחינם, הייתי מתקין. הייתי בודק את החיווי על כל הנוהגים, מבוגרים וילדים. אני חושב שכשאני רוצה לדעת מה מצבי ולראות האם יש מה לשפר, זה צריך להסתמך על נתונים. חיווי כמו שאתה מתאר ייתן לי מדדים לבדיקה. הייתי משתף את בני המשפחה בהתקנה, בבדיקה ובניתוח התוצאות. אבל, זה נשמע לי כלי לשיפור. אני לא יכול להתייחס לזה כאל כלי מעקב סמוי או משהו כזה. אני לא רואה את הנחיצות של מעקב סמוי במשפחתי (למרות שאת הגשר הזה אעבור רק בעוד 13 שנה בערך). לכן לא סביר שאשקיע בזה מאמץ או כסף רב.

snoopyshell

New member
הכלי מטרתו שיפור

מה אתם חושבים על תקופת הליווי? האם זה מלמד את הילד? האם זה מספיק? ואולי מכשיר כזה, שיוכל להמשיך את הליווי גם אחרי הליווי המחוייב בחוק, ייתן מענה? הייתם מוכנים לשלם על המוצר ולו רק כדי לשמור על חיי בני הנוער? אל תשכחו, שלאחר תקופת הליווי כמות התאנווץ שעוישם בני נוער קופצת במאות אחוזים- שזה די מפחיד

wild sands

New member
אני לא חושב שזה מה שישמור על חיי הנוער

אם אני רוצה לעקוב אחרי נהיגתם יש דרכים, ישירות ועקיפות (כולל תחקור של סבבי הנהיגה הראשונים). בקורס טייס, מלמדים את הטייס הטירון ככל האפשר, ואז מגיע רגע השחרור. ללא שחרור, לעולם אי אפשר לסמוך על אחרים. את מכירה את שני צידי המטבע: חופש ואחריות. אם אף פעם לא תתני בידיהם את האחריות, זהו כישלון שלך, ולך לעולם לא יהיה חופש.

snoopyshell

New member
המטרה היא

לא מעקב לצורך פיקוח והענשה אלא לצורך לימוד קבלת נתונים ומעבר עליהם על מנת ללמוד, להשתפר בנהיגה ולמנוע את כל התאונות המטופשות שקורות וגוזלות חיים

Master Stav

New member
אהבתי ....

שכנעת אותי
תודה על ההארה

למעלה