צעירים בהיסטוריה

חנה סנש - לא

כשיצאה לשליחות כבר היתה בשנות העשרים שלה, כך שקשה להכניסה להגדרה של בני נוער. אנה פרנק - אפשר - השפעתה משמעותית בהחלט בשל היומן שהשאירה. אפשר להוסיף לרשימה את אלכסנדר מוקדון אולי - אם כי אינני זוכרת באיזה גיל הפך למלך. אבל הוא היה האיש היחיד המשמעותי ביותר מבחינת כיבושים והצלחה.

MCCCCP

New member
לא נכון

אני רואה יותר את גינגיס חאן כהכובש הכי משמעותי פבל

Y n 2 5

New member
נכון שחנה סנש לא מתאימה,

היא אכן לא ענתה כלל וכלל על ההגדרה ילדה או נערה. אנה פרנק, לא השאירה את חותמה על ההיסטוריה בעודה ילדה, אלא רק אחרי מותה, ואל תשכחו שגם מדובר במערכת יחסי ציבור, הרי לא יכול להיות שבכל אירופה היא היתה הילדה היחידה שכתבה יומן. בטוח שהיו עוד יומנים שנגנזו לקריאת המשפחה בלבד. אלכסנדר מוקדון, היה בן 23, כשהומלך. אני לא חושב שזה נקרא נער (למרות שכך הציגו אותו בסרט האיום ונורא של אוליבר סטון). לדעתי נער זה עד גיל 18. מה דעתך?

דוד בן גוריון- ארגון עזרא

דוד בן גוריון...כבר בילדותו הוא בנה ופעל למען ארגון עזרא שבו היו רק דוברי עברית ושם נבנתה המודעות של מדינה יהודית. הנערים גדלו באולפה ובנו מדינה..אבל כל הרעיון שלהם היה בעודם קטנים.

MCCCCP

New member
אני חושבתי אל זה אבל הם לא באמת

השפיעו על ההיסטוריה זה שעשו עליהם תכנית בערוץ ההיסטורי הלו הופך אותם לאירוע חשוב בהיסטוריה העולמית. פבל

עו1

New member
מסע הצלב של הילדים

זה בעיה להזכיר פו את מסע הצלב של הילדים, מכיוון שהוא יותר אגדה מאמת(לפחות כך בינתיים ידוע לנו), יש הרבה טיעונים שמי שיצא למסע הצלב אפילו לו היו ילדים אלא אנשים עניים שלא יכלו להרשות לעצמם להיצטרף למסעות הצלב.

mishauli

New member
הצאר פיוטר הראשון עלה לשלטון בגיל

17, ב-1689, ושינה את פני רוסיה. גם ז'אן ד'ארק (BRITTS' FAVORITE FRENCH FRY) עלתה לגדולה ב-1429 כשהייתה רק בת 17.

ז'אן ד'ארק - מתאימה להגדרה, יפה

מקבלת את ההתייחסות לאלכסנדר מוקדון - לא זכרתי באיזה גיל הומלך. זכרתי רק את מותו בגיל 33, אחרי מסע כיבושים שלא יאומן. אכן, אינו בהגדרות של נוער. מסע הצלב של הילדים - בעייתי ממספר בחינות - בעיקר כי הילדים האלה נשלחו בעצם על ידי מבוגרים חסרי אחריות. שלא לדבר על סופו של המסע הזה - מותם של חלק מהילדים מכירת האחרים לעבדים בשווקי המזרח. לגבי אנה פרנק - אמנם השפעתה בחייה לא היתה משמעותית. אבל השאלה היתה על השפעה בכלל, ולקריטריון הזה היא עונה ועוד איך.

למעלה