צעירים בהיסטוריה

avinoam edry

New member
צעירים בהיסטוריה

אני מעוניין לקבל שמות של אנשים משפעים בהיסטוריה שהשפיעו על החברה (רצוי לטובה) שלהם בעודם בני נוער

MCCCCP

New member
ילד רוסי בן 10

פבל (לא זוכר שם משפחה) שנולד בברהמ הלשין על הוריו לנקווד בשנת 1932 והם נרצחו. לאחר מכן נרצח הילד עי תושבי הכפר. הילד הפך למופת סוביטי ששם לפניו את המדינה על פני הוריו. פבל

עו1

New member
השם.

השם הוא פאבליק מורזוב אם אני לא טועה,והייתה על כך גם תוכנית בערוץ ההיסטוריה. בכול מקרה סטלין השתמש בו כסמל לתעמולה הקומונסטית. תיקון טעות קל- הילד אכן הלשין על אביו ב1932 ,ואף העיד נגדו במשפט, כפי שאמרת אך הוא לא הלשין לנ.ק.וו.ד שכך נקראה המשטרה החשאית בין השנים 1934-1954. אלא ל"גה פה הו"(GPU) שכך נקראה המשטרה החשאית בין 1922-1934. דבר נוסף הוא, בשאלה נשאל על צעירים בהיסטוריה שהשפיעו על החברה לטובה, ואנו צריכים לשאול את עצמנו האם פאבליק מורזוב אכן השפיע על החברה לטובה, הרי שסטלין הפך אותו לדמות לחיקוי כחלק מהתעמולה הקומנסטית, ובעקבותיו ילדים נוספים הלשינו על הוריהם. לפחות היום אחרי נפילת ברית המעצות נשאלת שאלה מאוד קשה האם להתייחס עליו כבוגד או לאותו הגיבור שסטלין הפך אותו עליו.

../images/Emo12.gif אתה באמת חושב שהילד הזה הוא

גיבור ?

עו1

New member
כמובן שלא.

אני אינני חושב שהילד הוא גיבור, אך רק העלתי תהיה שעולה לבטח באזרחי ברית המועצות לשעבר ורוסיה היום האם להתייחס עליו כגיבור ששהם חונכו להתנהג כמוהו או כבוגד.

MCCCCP

New member
לא

אפ כבר אפשר לראות בו יותר גיבור פאשיסט ששם את המדינה מעל הכל. אבל אני לא רואה בו כגיבור, אני לא חונכתי בברהמ אני רק נולדתי שמה. ואני לא חושב שיש לשים את המשפחה אחרי המדינה, אני חושב להפך. פבל

yaniv192

New member
אם היתם צופים בתוכנית עד הסוף

הייתם יודעים כי נטען בתוכנית שפאבל מרוזוב מעולם לא הלשין על הוריו , הילד פשוט נרצח בנסיבות מסתוריות , כל שאר הסיפור שהילד אכן הלשין על הוריו כי לא תרמו את חלקם השווה(כל האוכל שיש בבית) לממשלה הקומוניסטית , והוריו בתמורה רצחו אותו , הינו פנטסיה קומוניסטית ללא שום קשר למציאות , הילד הינו דוגמא קלאסית לגיבור בעל כורחו אחר מותו

עו1

New member
אין ספק

אין ספק שסטלין הקצין את מעשיו של הילד בכדי שיתאימו לתעמולה. ידוע לי החלק על התוכנית שבו נאמר כי הסיפור היה בדייה, ואני בהחלט מודע לכך שזאת אפשרות סבירה מאוד. תיקון קל בפרטים- אם אני לא טועה פאבליק מרוזוב הלשין על אביו בגלל שעזר לזרים להיכנס לרוסיה(כמובן לפי הגירסה הקומונסטית) והוריו אינם רצחו אותו ואת אחיו הקטן, אלא דודו ובן משפחה נוסף שלו. בכול מקרה כמובן כאשר הילד נרצח זה עזר מאוד להאדיר את האגדה הקומוניסטית על מעשיו.

אני גם לא בטוח שהוא בוגד

ילד בן 10, אני ממש לא בטוח שהוא הבין את התוצאות הצפויות מההלשנה שלו, והמשמעות של מעשיו.

הוד11

New member
תות אנח אמון

היה בן חמש שהפך למלך מצרים ובן 18 כאשר נפטר מציאת קברו היתה פריצת דרך ענקית בארכאולוגיה המוקדמת

עו1

New member
תות ענח אמון

יש המון בעיות בלהצביע על תות ענח אמון כמישהו שהשפיע לטובה על החברה כי לא ידוע לנו הרבה עליו, וגם רוב הסיכויים שהיועצים שלו שלטו על המלוכה ולא הוא עצמו, אך יכול להיות שהוא השפיע על החברה פשוט עדיין לא ידוע עליו הרבה.

עו1

New member
אנשים נוספים.

גם ויליאם הכובש וגם לואי ה14 היו עוד ילדים כשעלו למלכות, והם אכן השפיעו על החברה למרות שלא דלטו עליה בפועל. אבל כפי שנאמר אם תות ענח עמון הם עדין היוו את סמל המלוכה.

Y n 2 5

New member
פעם ראשונה

שאני כאן. הפורום מוצא חן בעיניי, ואני מתכוון לבקר כאן תדיר. תרשה לי רק לתקן אותך. הוא שאל על ילדים שהשפיעו בעודם ילדים על ההיסטוריה. כמובן שלואי ה14 וויליאם דה ווריירור לא השפיעו ביחדותם אלא עלו למלוכה מכיון שאביהם מת כשהיו ילדים (וזה אגב, טראומה שלא החלימו ממנה, הבט על אופיים), על לואי, גם ידוע במפורש שהוא לא ניהל את המלוכה אלא קרדינל מזרין, ורק כשבגר נטל את מושכות השלטון. לגבי תות ענח אמון, הרי שכולם יודעים שמדובר בפרעון זניח למדי, שהפרסום שלו נובע אך ורק מהסיבה שהוזכרה כאן, שהמומיה שלו התגלתה. בוודאי שאי אפשר לומר שהשפיע בילדותו על דבר כלשהו. אני באופן אישי לא יודע על ילדים שהשפיעו, אבל ידוע על הרבה מאוד נערים או נערות צעירות שהשפיעו. לדוגמה, קרל החמישי, ויקטוריה הגדולה, ועוד רבים וטובים.

avinoam edry

New member
הכוונה שלי היתה לנערים ונערות

שהשפיעו על ההיסטוריה ואם יש לך עוד שמות אני ישמח

Y n 2 5

New member
בבקשה

מייקל ג'קסון (המציא את הפופ) צביקה גרינוולד (החייל ההוא ששיחק אותה נוהג ב5 טנקים וכך הבריח עוצבה סורית, ונתן זמן למתקפת נגד ישראלית) אריסטובולוס (כל חטאו היה שנולד יפה תואר וכריזמטי, אנטיפטר האדומי פחד שהוא ידיח את אחיו הורקנוס ואת סגנו, הלא הוא אנטיפטר עצמו, ולכן קרא לפומפיוס המצביא הרומאי, והשאר היסטוריה שנדבר עליה בפעם אחרת) וולפגנג מוצרט (אתה יודע לבד...) אדוארד החמישי (היה סמל לרציחותיהם האכזריות של בית יורק וגרם להנרי השביעי לעלות ברוב חמתו על לונדון ולהדיח שושלת מפוארת) כשיהיה לי עוד בראש, אשתדל לכתוב.

עו1

New member
צודק

כפי שאמרתי המלכים שהזכרתי אינם שלטו בפועל, אלא היו רק בעלי התואר, אבל בכול זאתצ אני סבור שהסמל של השושלת והמלוכה אותו הם ייצגו היה גורם שהשפיע על החברה,גם אם לא השפעה כמו של מלך בפועל.

למעלה