צעד קטן

בן אביו

New member
שתי סיבות לפחות

בעולם החופשי צריך לשמור מבחינה עקרונית על חופש הדת והפולחן של הדתות העיקריות. אחרת יש סתירה לעקרונות החופש ומתעוררת מחאה ציבורית.

בעולם החופשי יש בעיה מעשית לגזור על קבוצות שלמות חוקים שהן לא יכולות לציית להם, ושגורמים למאות אלפי ואף מליוני בני אדם לעשות דברים במחתרת.

doughnuts

New member
מי קבוע איזה דת עיקרית ואיזה לא?

והאם לדת עיקרית מותר לעשות כל דבר? ומי אמר שאני רוצה לחיות בעולם חופשי ממש (אנרכיה)? אני בעד עולם של שלטון חוקתי-דמוקרטי.

בליעל

New member
ואם דת עיקרית תאמר שצריך להוציא לתינוק עין?

ואם ימצאו מחר שתושבי כמה כפרים בגרמניה הם עמלקים, תאמר שאי אפשר למנוע מיהודי אירופה לבצע בהם ג'נוסייד?

לאונידס

Active member
או לכרות לנשים את הדגדגן ולהדביק את שפתי הפות

כל הפעולות עם זכוכית שבורה....

לאונידס

Active member
או לשבור לנשים את את עצמות כפות הרגליים

ולשים אותן בסד שיגדלו כך שהן בקושי תוכלנה ללכת?

בן אביו

New member
מאיזו דת עיקרית אתה מצפה לאמירה כזו?

ובאיזה מצב עניינים אתה רואה אפשרות שקבוצת יהודים כלשהי תתקוף בגרמניה?

cwen

New member
הוא אמר, יגלו שם עמלקים אמיתיים

יש מצווה למחות את כל העמלקים! כל יהודי שומר מצוות יהיה חייב להשתתף בהתקפה.

לאונידס

Active member
יחליטו להתעלם מהמציאות

כמו שאפשר להתעלם מהעובדה שיש ממזרים אמיתיים.
מחליטים שהם לא ממזרים.
או כמו שמתעלמים בבתי כנסת ממסחר בשבת ועבודה ביום טוב.
כשנוח מחליטים להתעלם.
הרבנים מגלים גמישות נפלאה כשהם רוצים.

אם החילונים היו מגדלים קצת עמוד שידרה ועומדים על שלהם הדתיים והחרדים היו נאלצים להתעלם מעוד כמה דברים - אבל הפעם שנוחים לחילונים.

בליעל

New member
הרבנות דווקא לא מתעלמת מהם

העתונות דיווחה על ממזרים שהרבנות הכניסה לרשימת פסולי חיתון.

והמדינה מחלקת קנסות לחנויות שפתוחות בשבת, לדוגמא AM:pM

לאונידס

Active member
ברור שרשימת הממזרים איננה ריקה לגמרי

אבל יש איסור בישראל איסור ביצוע בדיקת אבהות לילד של אישה נשואה.
אתה יודע מהי הסיבה?

ובודאי שהמדינה מחלקת קנסות ל AM:pM, כי הדתיים לא משתמשים בשירות של הרשת הזו.
שמעת פעם על מקרה בו המדינה קנסה בית כנסת על שהעסיק חזן ביום כיפור? בית כנסת שמכר איזה כיבוד בשבת?
ברור שהמדינה לא קנסה, כי הדתיים צריכים את השירות הזה.

למה אין תרגום בערוצי טלויזיה ביום כיפור ויש בשבת? בגלל חוקים מהתורה?
מה פתאום, לפי התורה חילול שבת חמור מחילול כיפור.
פשוט החילונים לא הסכימו להתקפל בשבתות בנושא הזה אז הדתיים מצאו לעצמם איזושהי התפלפלות הלכתית כדי להתעלם.

אני בטוח שאם החילונים יחליטו שכן תהיה תחבורה ציבורית בשבת הדתיים לא יתחילו ללכת ברגל, כי הם צריכים את השירות הזה והם ימצאו צידוק הלכתי להתעלם מכך שיש שירות אוטובוסים בשבת.
תסתכל במה שקורה בחיפה, יש לי על מה לבסס את הדברים.

הבנת את הקטע? הדתיים יכופפו כל חוק דתי כדי שיתאים לנוחות שלהם.
כשאני חושב על כך היהדות האורטודוקסית כשיטה דווקא די נחמדה, כל עוד החילונים נשלטים ע"י האורטודוקסיה הם רק צריכים לגרום לדתיים לחשוב שנוח להם לנהוג לפי הצורך החילוני. הדתי כבר יסדר את הדברים.
כמובן שיש אופציה שהחילוני ינהג כפי שבא לו כמו בכל מקום נורמלי בעולם, כנראה שבמקרה כזה הדתי ימצא את הצידוק/התעלמות המתאים.

בליעל

New member
היא לא ריקה כדי לשמר את כוחה של הרבנות

אם לא היה איסור על בדיקת אבהות לילד של אישה נשואה, זה היה מעלה שתי אפשרויות - (א) השאלה לא הייתה מוכרעת ברבנות, וזה היה פוגע בכוחה, ו (ב) הבעיה הייתה כל כך גדולה, שהיה מופעל לחץ עוד יותר גדול נגד הרבנות.

הייתה כתבה על משפחתו של אריה דרעי, ומסתבר שבתקופה שהם גרו במרוקו, הם נסעו בתחבורה ציבורית בשבת. איך? הנהגים היו גויים, והסכימו לקבל את התשלום ביום ראשון. ברור שיש פתרון, כמו נהגים גויים ואמצעי תשלום שאינו מחלל שבת, רק הדתיים מעדיפים להמנע ממנו, לדוגמא כדי להדיר נהגים ערביים מהתחבורה הציבורית.

לאונידס

Active member
בהחלט, לכן מדובר בעניין פוליטי

הרבנות ממלאת את רשימת פסולי החיתון בדיוק במידה שתאפשר לה לשמר או להגדיל את כוחה.
האם באת אותו אדם אמור להיות פסול חיתון? שאלה משנית ולא באמת חשובה.

בליעל

New member
מה זה משנה?

זה ניסוי מחשבתי שנועד להוביל לתשובה איפה מעבירים את הקו, שזאת כנראה הסיבה שאתה מעדיף להתחמק מלענות עליה.

בן אביו

New member
לי זה משנה שהמצב ההיפותטי יתקיים ביקום הזה

ובערך בתקופה שאני חי בה, ולא באיזה יקום פנטסטי מקביל או תקופה שבה אני אהיה מת מזמן.
כי אחרת אני לא רואה טעם בדיון על התגובה שלי למצב שלא יכול בשום אופן לקרות לי, גם לא בתיאוריה.

למעלה