צעדים ראשונים

• פותח הנושא ayoyo
  • פורסם בתאריך

ayoyo

New member
צעדים ראשונים

שלום לכולם,
ראשית, אני רוצה לפרגן לכל המשתתפים על הפורום. הוא מאוד אינפורמטיבי והחברים הפעילים בו נותנים תשובות מפורטות ומקדמות שמסייעות לכל מי שמתעניין בנושא!
בשעה טובה, לאחר התלבטויות לא מעטות החלטתי לנסות להתקבל ללימודי דוקטורט בצפון אמריקה. סיימתי לאחרונה את כתיבת התיזה בסוציולוגיה ואני עושה עכשיו את צעדי הראשונים בכיוון. אשמח אם תוכלו לעזור ולכוון אותי בכמה תחומים:
1. אלו ספרים וחומרי עזר לדעתכם הם הטובים ביותר ל GRE החדש?
2. האם מישהו שכבר לומד לדוקטורט יכול להמליץ על קורס GRE מוצלח באזור חיפה?
3. איך בוחרים את האוניברסיטאות מתוך ים המידע שבאינטרנט?

אשמח לשמוע אם מישהו מאזור חיפה/זכרון יעקב מעוניין ללמוד יחד או להתארגן לקבוצת לימוד GRE

המון תודות!

d a p h n a

New member
לגבי GRE אני לא יכולה לעזור

כי המידע שלי כבר מאוד מיושן.

אבל לגבי סעיף 3 - לא בוחרים אוניברסיטאות מתוך ים המידע שבאינטרנט. בוחרים את האונבירסיטאות מתוך ים המידע שיש למערכת האקדמית לתת לך. או במילים אחרות - תתייעצי עם המנחה שלך, עם מרצים אחרים בחוג שמכירים אותך ואת סומכת על דעתם וכו'. בנוסף, תסתכלי על מי כותב את המאמרים שמעניינים אותך בתחום שלך, ותבדקי איפה האנשים האלה יושבים. בעזרת המידע הזה, תגבשי רשימה של פלוס-מינוס עשר אוניברסיטאות, ואז תתחילי לקרוא עליהן גם באתרי האינטרנט.

שלייבלה

New member

ברוכים הבאים!

קודם כל תודה על הפרגון
.

לגבי GRE, אני עשיתי קורס של ג'ימקס והייתי מאוד מרוצה. אבל: א. זה היה בתל אביב ב. זה היה לפני ארבע שנים ג. הדעה הרווחת בפורום היא שעדיף ללמוד לבד מספרים ולא לעשות קורס.

לגבי בחירת האוניברסיטאות: אני ממליצה א. לדבר עם המנחה שלך לתואר שני ועם מרצים אחרים בארץ ולשאול אותם מה הם ממליצים, לספר להם מה תחומי העניין שלך ולשמוע מהם איזה מקומות לדעתם יכולים להתאים. ב. להסתכל על מאמרים וספרים שקראת ושמצאו חן בעיניך או שעוסקים בתחום שבו את/ה רוצה לעסוק, ולברר באיזה אוניברסיטה נמצאים האנשים שכתבו אותם. ג. עם המידע מהבירורים האלה, לגלוש באינטרנט לאתרים של האוניבריסטאות השונות ולראות איזה תכנית הן מציעות ומה הדרישות שלהן.
בהצלחה!

עוד שאלות לGRE

1. כתיבת חיבורים בGRE - איך הדרך הכי טובה להתאמן לזה?
אני לא מעוניינת בקורס וחשבתי יותר על התכתבות אישית עם מישהו/י שיתקן את אופן הכתיבה שלי. האם מישהו/י עשה משהו דומה? האם יש המלצות?
2. לכמה זמן תקף ציון הGRE?
3. האם יש בודק איות כתיבת חיבורי הGRE או שהם מורידים נקודות על שגיאות כתיב?

תודה לעונים/עונות

Philip Jr

New member
תשובות

1. לכתוב את החיבורים.. הנושאים נמצאים באתר של ETS אם לא ידעת. אם את רוצה שאעזור לך עם בדיקת כמה חיבורים, בכיף, מסר אישי.
2. 5 שנים ככל הידוע לי, בידקי באתר של ETS.
3. אין בודק איות, ובהחלט יתכן שירדו לך נקודות אם תעשי שגיאות רבות וקשות. כשאת מתרגלת, תרגלי בלי תיקון אוטומטי כדי להעריך את מצבך ולהשתפר.

נעם.

תודה על ההצעה.

אני מחפשת מישהו מקצועי ומוכנה לשלם

כי אני שואפת לציון גבוה ואני מתחילה ממקום די בסדר (יש לי דוקטורט אחד שנכתב באנגלית) אם להאמין למבחן הדמה שעשיתי. אני מחפשת מישהו ש"יעשה לי ביה"ס". שיטפל לקטנה כגדולה. לא שאני רומזת שאינך כזה, אני פשוט בטוחה שזמנך ההתנדבותי מוגבל. הייתי שמחה לשניים-ארבעה חיבורים בשבוע.

ואלוהים יודעת איך אני אסתדר בלי בודק איות - בכל שפה שהיא
נו טוף. עוד משהו לעבוד עליו.

Philip Jr

New member
שווה לך את כל המאמץ?

א. כנראה שהאנגלית שלך ברמה מאד יפה..
ב. המספרים שאת מציינת זה ה מ ו ן תרגול..
ג. זה הציון הכי פחות חשוב במבחן במרבית התארים..

אני לא יודעת.

אבל אני חושבת שאני צריכה לעשות הכי טוב שאני יכולה. אחרת מה הטעם?

4.9 ציון ממוצע זה די גבוה? אם אני יכולה להבטיח לעצמי 5.2 אני כבר מעל החתך הממוצע שהתקבל. הייתי שמחה לעבור אוטומטית את שלב הדרישות המינימליות.

Philip Jr

New member
אני בהחלט מנסה לחיות לפי הגישה שלך

לגבי "לעשות הכי טוב שאני יכול", גישה מצוינת, אבל לא בטוח שלמבחנים סטנדרטיים.. במקרה של ה - GRE, וספציפית החלק של הכתיבה ("האנליטי") אולי עדיף לעשות "הכי טוב שצריך/חייבים".

תגידי, את מודעת לאיך בודקים את החיבורים האלו? את יודעת מה המנבא מספר אחת של ציון גבוה בהם? האורך. האורך! הבוחנים קוראים קצת מההתחלה, קצת מהסוף, רואים שיש לך מבנה יפה ושטענת איזו טענה יפה וגמרנו.. זו כתיבה ברמה פחותה בהרבה מדברים שעשית בעבר אם הבנתי את עברך נכון..

לא יודע - אני רק אדם אחד, אבל חישבי היטב איפה את מתכוונת להשקיע את הזמן שלך בלמידה.. אני מבין שיש לך עוד דברים בחיים חוץ מ - GRE..

Micha811

New member
מסכים ומוסיף

חשוב לשים את ה-GRE בפרופורציות שלו, נכון שהוא חלק מערכת ההרשמה, אבל הוא חלק קטן למדי.
אני חושב שרבים מאיתנו משקיעים בו מאמץ לא פרופורציונלי לחשיבותו מכיוון שהוא החלק הכי "ברור" בערכת ההרשמה. זה ציון מספרי פשוט וסופי, וקל לבזבז זמן בשיפורים שלו.
אני מבין את גישת "יש מבחן - אני אעשה הכל כדי להוציא ציון מקסימלי", אבל אין צורך "להתאבד" על המבחן הזה ולכלות את כל משאבייך עליו.
כמעט כל מרכיב אחר בערכת ההרשמה זכאי לתשומת לב גדולה יותר - המלצות, הצהרת כוונות, חיבורים למיניהם וכו'.
לכן, בהחלט כן, תלמדי אליו, תנסי להוציא ציון טוב - אבל אל תהפכי את תהליך הקבלה לכזה שסובב סביב המבחן הזה.
בהצלחה!

יש לך טיפים לגבי שאר הרכיבים?

כלומר המלצות זה די ברור (האם ככל המרבה הרי זה משובח?)
אבל לגבי כל השאר אני לא ממש בטוחה.

Philip Jr

New member
אני חושב שהצהרת הכוונות שלך חשובה במיוחד

בגלל הרקע הנרחב שלך במדע, מחקר, אקדמיה. נשמע שיש לך סיפור מעניין לספר, והרבה לתרום למוסד אליו תלכי. כתיבת SOP טוב זה תהליך שיכול לארוך חודשים, ובהחלט הייתי משקיע בו לא מעט אם הייתי את.

יתכן ויעזור אם תפרטי מעט יותר לגבי התואר אליו את מעונינת ללכת, המחלקות הספציפיות וכדומה לעצות קצת יותר ממוקדות.

חודשים?

אוקי עכשיו אני מרגישה פעורה לגמרי.

מה אני מפספסת פה?

אשלח לך מסר עם פירוט של כוונותי בהמשך היום. תודה על העזרה!

יש מאמר במאמרי הפורום שעוסק בערכת ההרשמה

הוא נכתב כמאמץ משותף של כמה גולשים, אני מציעה לעיין בו אולי הוא יעזור לך לקבל קצת מושג
.

ABD2b

New member
כן, בהחלט

וגם אם את נרשמת ליותר ממוסד אחד סביר להניח שתרצי להתאים את החיבור לכל מוסד, מה שיכול להיות מאד מאתגר ולגזול זמן רב מאד מאד.

בזמנו אני נעזרתי בספר דוגמאות של הצהרת כוונות מתחומים שונים.
http://www.amazon.com/Winning-Personal-Statement-Graduate-Professional/dp/1560798556

זה עזר לי בעיקר לחשוב על איך לארגן את החומר, איך להציג אותו ובאיזה מיליון דרכים אפשר לנסח את אותם רעיונות (דבר חשוב לדעתי למשהי שמעידה על עצמה שהיא לא מרחנית). אהבתי את זה יותר מכל השפע שיש חינם באינטרנט כי זה ספר ערוך בצורה מקצועית ואיכותית. זה גם היה חשוב לי כדי להבין שצניעות קיצונית זו לא תכונה מבורכת כשכותבים את החיבור הזה.

תודה!

ספר כזה אכן יעזור לי כי אין לי מושג איך מתמודדים עם הצהרה שכזו בישראל פשוט הלכתי למסלול ישיר לדוקטורט במעבדה שבה עשיתי פרוייקט בתום התואר הראשון. אומנם היו לי כמה מלגות שהגשתי שדרשו מלל אבל לא ברמה כזו.

ושאלה פרקטית - אני לא סגורה כרגע באיזה משלושה תחומים אפשריים הייתי רוצה להתמחות. אני מניחה שבהצהרת כוונות שכזו אני צריכה להתחייב לתחום אחד? איך אני אמורה לעשות את זה לפני שלמדתי אותם לעומק?

ABD2b

New member
קשה לענות בלי לדעת את ההקשר

אתן לך דוגמא מתחום הקשור אלי.נניח אם היית רוצה ללכת לפסיכולוגיה אבל את לא יודעת אם את רוצה להתמחות בפסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה קלינית ופסיכולוגיה אבולציונית הייתי אומרת שאת כנראה לא בשלה ללימודים הללו כי מדובר בתחומים כל כך שונים שמי שהולך אליהם צריך לדעת טוב מאד מה הוא רוצה.

בדרך כלל כשהולכים ללימודים גבוהים, אני חושבת שאנשים יודעים לפחות בקווים כלליים מה השאלות שמעניינות אותם ובוחרים מחלקה על פי היכולת של המעבדות/מנחים פונטציאליים לספק צרכים ספציפיים אלו. למעשה, החיבור הזה בא להראות בדיוק את זה -- איך המחלקה הזו מתאימה לצרכייך. למשל אני באתי לעבוד כאן עם חוקר מאד מסוים. אמנם אחכ החלפתי מעבדה ומנחה, אבל החיבור שלי היה מאד ספציפי לגבי מה השאלות מחקר שמעניינות אותי (לפחות ברמת התחום), ומי האנשים בחוג שיכולים לעניין אותי לעבוד איתם.

את לא חייבת להתחייב. ובהחלט כדאי להראות שאת מתאימה לעבוד עם כמה אנשים (אם תגידי שאת רוצה לעבוד רק עם א' והוא לא לוקח סטדונטים בשנה הבאה כי כבר יש לו יותר מידי, או כי הוא מתכנן חופשת לידה ואז שבתון, כן יש גברים כאלו -- אז לא תתקבלי; אבל אם תתני כמה שמות אפשריים, כן יקבלו אותך)

את לא חייבת להתחייב לתחום אחד. למשל, אפשר להראות איך כל התחומים רלוונטיים. בדוגמא מפסיכולוגיה (לגמרי ממוצאת על הדרך כאן) אם היית אומרת -- מעניין אותי לחקור את הקשר בין שפה וזכרון, במיוחד מעניינים אותי תהליכים קוגניטיביים הקשורים באופן שבו אנשים מעבדים חוויות רגשויות, יוצרים זכרונות ושומרים מידע זה ושולפים אותו בעתיד . בייחוד מעניין אותי האופן שבו הזכרונות יכולים להיות מוטים או אף מומצאים לחלוטין. שאלה זו מרתקת אותי גם בגלל ההבטים המעשיים שלה (למשל, במשפט) אך גם מנקודת מבט תיארטית, כיוון שמדהים אותי עד כמה אנחנו סומכים על זכרוננו, ועד כמה אנחנו מעצבים את זהותנו על סמך זכרון, בעוד זכרון הוא דבר כה חמקמק ובלתי מדויק. אני משוכנעת שהתוכנית שלכם בפסיכולוגיה קוגניטיבית תאפשר לי לבחון שאלות אלו מנקודת מבט של התהליכים המנטליים שמאפשרים תרגום חוויה לזכרו. אני משוכנעת שאוכל להעמיק את הבנת תהליכים אלו באמצעות מעורבות בתוכנית בניורפסיכולוגיה שתאפשר לי להבין טוב יותר את המבנים הפיזיים שמאפשרים למוח לבצע פעולות אלו. כמו כן, גם הלימודים בתוכנית הפסיכולוגיה האבולוציונית תתרוום לי בהבנת האופנים בהם יכולות אלו התפתחו, ובכך להאיר שאלה זו בצורה רחבה יותר, בקונטקסט של התפתחות התודעה באופן כללי, והבנת הסיבות העומדות לכך שדווקא זכרון בלתי מושלם הוא האופטימלי להתפתחות האנושות.

במקרה זה את מראה שכל התתי מחלקות מעניינות אותך אבל עדיין את תצטרכי להסביר איזו נקודת מבט הכי מעניינת אותך.

מקווה שזה עזר במשהו... שוב, קשה לענות מבלי לדעת בכלל במה מדובר (אולי אמרת זאת אבל לא ראיתי)

באמת מה שקובע זה האורך?

עכשיו הוצאת לי את המיץ לגמרי. אני בהחלט מאסכולת אתגר קרת.

אוקי, אז אשמח לשמוע כל טיפ שיש לך לגבי כתיבת החיבור לבחורה לא מרחנית שמתעסקת במדע כבר למעלה מעשור ואפילו זה כבר יותר מדי מלל בשבילה.

למעלה