צעדים ראשונים לדו"ג

amit7349369

New member
צעדים ראשונים לדו"ג

שלום לכולם,
לאחר התייעצויות ובירורים החלטתי ללכת על קטגורית ה- 250.
יש לי אפשרות לקנות קימקו גרנד דינק 250 יד 2 שעשה 20000 ק"מ בעלות של 10000-11000 ש"ח.
רציתי לשמוע את דעתכם האם ההצעה נשמעת טוב , מה עלי לבדוק ומהם נקודות התורפה של הכלי (חלקים שנוטים לבלאי מהיר) ובכלל מה רמת האמינות של הכלי. אכפת לי בעיקר מהאמינות, עלויות שוטפות וטיפולים ופחות מחווית הנסיעה. הכלי מיועד בעיקר לנסיעות של רחובות ת"א על בסיס יומי.
בנוסף, אני רוצה להתחיל בשדרוג הרשיון שלי מA2 לA1. רציתי לשמוע האם יש לכם המלצות על מורה טוב וזול באיזור רחובות.

תודה רבה ושבת שלום :)

בועז בר

New member
כמעט כל 250 אחר יהיה בחירה טובה יותר,

חפש ג'אז שמור ב~8K, תהנה ממנו הרבה יותר, וגם יעלה לך פחות בשוטף.
במחיר הזה אפשר למצוא גם Xevo 2008, עוד קצת גם 2009, עולם אחר לגמרי.
אם אתה רוצה טייוואני - לך על ג'וימקס.
גם Xמקס 2007-8 עדיף בהרבה,

אלא אם אתה חייב רצפה שטוחה
- אז אין לך ברירה...

amit7349369

New member
אשמח לפירוט ונימוק

אני לא ממש מבין בעולם הזה של הקטנועים. אשמח אם קצת תפרטו מה לא טוב בכלי הזה ומה עלול להיות יקר בהוצאות השוטפות שלו.
הסיפור הוא שאני מכיר את הבעלים הנוכחי של הכלי ויש לי אפשרות להפגש איתו במוסך שבו יש לי חבר שיוכל לבדוק את הכלי בצורה יותר מקיפה. הייתי מעדיף לסגור עסקה בצורה כזו, כי אני לא מבין בזה יותר מדי ויהיה לי קשה לאמוד מצב של כלי לבד.

תודה מראש

בועז בר

New member
GD הוא קטנוע מיושן עם אמינות בינונית,

התנהגות כביש זוועתית, מתלים קשים, היגוי לא ברור, שילדה 'ספגטית', ואיכות הרכבה וגימור נמוכים.

מה עלול להיות יקר? טיפולים שוטפים, אם אתה לא עושה לבד - קטן/גדול כל 4000 ק"מ
וגם זה מרווח כפול מהמלצת היצרן [שמן כל 2000],
אבל בעיקר רגישות במנוע שיכולה להביא לקריסת מנוע תחתון ולשיפוץ שיעלה כ~4K ש'ח לתקן,
או בקיצור: קראנק-דינק

לא ציינת איזה שנתון, אבל זה באמת לא ממש משנה.
במחיר שציינת יש כאמור אופציות הרבה יותר טובות.

kalorit35

New member
לשכן שלי יש כזה קטנוע

מה שכן ,אני נפעם כל פעם מחדש מכמות הציוד שהוא סוחב איתו יום יום במסגרת עבודתו ,מה שמנוגד לספגטיות שתארת ,אבל כנראה הוא פיתח מיומנות בנהיגה על הקטנוע הזה .
הוא גם מתניע כל בוקר ויוצא ויש לו איזה 80000 בספידומטר ,יתכן שיש לו מודל מוצלח יותר ?

kalorit35

New member
גם לך יש כזה קטנוע ?

או נשאל אחרת .מהיכן אתה שואב את נתון האמינות ? אבל אל תענה לי שקראת נסיעת מבחן של מאן דבאי עתונאי כל שהוא .וגם לא מחבר שיש לו כזה ,קשרים עם קצין הרכב של המשטרה יכול להוות מדד טוב ,או כל בעל קטנועי שליחויות שיש לו עשרה כאלו .
אשמח לשמוע דעתך ,כי מחד השכן שלי מרוצה ,מאידך על חלק מדיווחיו של בועז אני סומך ,למרות שלא יודע מה נסיונו עם קטנוע כזה .
לי אין קשרים עם קציני רכב במוסדות ,אבל לדעתי זה המדד הכי קרוב לאמת מה שהם אומרים .

היו לי שניים כאלה, 2002, ו-2004

לאורך כמה וכמה שנים. בנוסף, אחד כזה נרכש דרכי לגיסי. הוא רוכב עליו עד היום כבר 9 שנים.
עניין גלי הארכובה הוא עניין של מילוי שמן. המנוע הזה צורך שמן מיום לידתו, ולא נדיר שלא ממלאים בזמן. לגבי השאר, איני מכיר.
אגב, אני הייתי הראשון כעיתונאי שהניח עליו עכוז ושחרר עליו מצערת כשהגיע לארץ.

kalorit35

New member
אה באמת ? לא ידעתי שעכוזך היה ראשון החונכים.

אז אם היו לך שניים ,לגיסך אחד כבר תשע שנים והשכן שלי הרבה שנים אז לא כצעקתה .ויש כאן מישהו בפורום שגם היה לו כזה מוצלח.

אז מה אתה אתה בעצם אומר ,שירידת מפלס השמן פוגעת בו ,או נסיעה ללא שמן פוגעת בו .

צריכת השמן מה מקורה ? אטמים דולפים ,מובילי שסתום ,או טבעות בוכנה ?

בכל מקרה המידע שלך מעניין ונמשיך ללמוד מבעלי נסיון כאן .

איפה אני יכול לראות את הכתבה שלך כעתונאי ? קישור או קובץ כלשהו .

kalorit35

New member
אל מוסתש

העברתי חפירה במנוע החיפוש על הקימקו המדובר ,מצאתי תקלות במחט קרובר' ,בעיות אלטרנטור ועוד משהו קטן ,מסבר שהתופעה נפוצה מאוד ,איני יודע אם ניתן לתייג זאת בסעיף אמינות ,או סעיף כשלוני אחר הקשור בטכנולוגית יצור חוט ליפוף או קניין שחיפש חוטים זולים,הפרש של דולר על קילו חוט זה משמעותי בחשבון הכללי ,ליצר מחט או דיזה טובה זה לא משהו בשמיים,אם כך צריכים להחליט ,האם זו אמינות או רשלנות ,איני יודע להחליט ,אבל לא מקובל שבמילניום השני אחרי כל כך מעט קילומטרים יהיה כשל נפוץ כל כך.

מישהו יכול להרחיב או להוסיף על עוד פאלטות בקטנוע הזה ?

על קריסת מסבי קרנק איני רוצה להרחיב ,כי דרושה כאן אינפורמציה של התנהגות הרוכב הספציפי שרכב על הקטנוע ,קשה כאן להחליט ,אבל לרוכב אין שליטה על סלילי אלטרנטור ,או על מחט דלק .

פרארי1

New member
הרבה רוכבים החליפו סלילים

אחרי שהלכו המקוריים, שאולי באמת חסכו בייצורם כמו שציינת, שמו במקומם סלילים מחוזקים מתוצרת הארץ של בחור בשם אלון דאי, למיטב ידיעתי זה פתר את הבעיה.

kalorit35

New member
אחרי דבריו של המוסתש אני מחבר אחד לאחד

נפילת מפלס שמן מובילה לחימום הסליל ,כי השמן מצנן את הסליל הזה ,הוא טבול .
אולי זו הסיבה ?

חוסר שמן מקטין גם את המחזוריות של השמן ,אז כמות קטנה של שמן אינה יכולה להכיל כמויות גדולות של חום או שהטמפרטורה עולה ,של השמן ,הבדל החום השמן בין 600 גרם במערכת לבין אחד קג הוא משמעותי .

אולי אלו הסיבות לפריצת הסליל ?

פרארי1

New member
נשמע הגיוני

אם כי אין לי את הידע המכני המתאים או הנסיון הספציפי על הגרנד דינק, כדי להגיד אם זה מדוייק או לא.
נסיון של הרבה שנים בפורום מלמד שהכלים הטאיוואנים, בעיקר הישנים יותר, דוגמת ה-GD, מצריכים רגישות גבוהה של הרוכב למצב השמן.

kalorit35

New member
טוב לדעת

אם במקרה יפול לי כזה קטנוע שנדע להקדים את התקלות ,מה שקנה אותי בקטנוע הזה זה כושר העמסה שלו ,על המדרס המרכזי מעל השידרה ואם יש לו מתקן תלייה טוב מאחור זה ממש מושלם.

RoyceGracie

New member
לי יש גראנד דינק כבר בערך 4 חודשים

ואני מאד נהנה ממנו, אין לו תקלות בינתיים (קניתי אחד 2007 יד ראשונה שעשה 24 אלף קילומטר), הדבר היחיד שמעצבן אותי קצת זה המיקום של המראות.

kalorit35

New member
אני רואה כאלו הרבה בצמתים ובפתחי מוסכים

יש גם נטושים פה ושם .ונשרים אוכלים אותם לאט לאט .
מדוע ?

למעלה