צניעות!

avitano

New member
אני דווקא לא עצמתי את עיניי

אולי זה עניין של השקפה אני פשוט לא חושב שאם 1000 מתוך 100000 היו מוחצנים זה מכליל על כולם

נכון שהעירום והססמאות הפרובוקטיות

שיש בכמויות מאוד קטנות, גם אם מצטלמות יותר טוב, במצעד הגאווה, רק פוגעים בתדמית של הקהילה ומעוררים אנטגוניזם במקום הזדהות.. אבל- מעבר לזה אני מסכים לחלוטין עם avitano- כך לא נראה המצעד במציאות, וזו אינה מטרתו- וזו בדיוק הסיבה שאין שום הגיון בפסילה טוטאלית של המצעד, שבלעדיו, כמו שכתב פורטי, מצבנו כהלב"טים בישראל היה נוראי. וכמובן שאין קשר לשמאלניות- המצעד הוא הפגנה, וכדי שישמעו על הפגנה ויסקרו אותה בתקשורת (שזו בדיוק מטרתה של הפגנה...), חייבים ליצור פרובוקציות בימינו. עובדה ששום הפגנה אחרת לא זוכה לסיקור כ"כ רחב כמו מצעד הגאווה...

eclipse angel

New member
מי ששינה את התדמית של הקהילה הזו

לא היו המצעדים הם היו אנשי השם... אינטלגנטים.. מוכשרים... בעלי משרות בכירות... אנשים שעשו היסטוריה והראו שהומואים זו לא טפשות המצעד עושה ההפך... ואין לי סבלנות להתחיל לשכנע בצידקתי... גענות?- סבבה בורות?- סבבה התרנגולת הקופצת - ראשונה לשחיטה (ומי שיעזור לי למצוא את המשפט המקורי- אודה לו)

אבל המטרה של המצעד היא לא שינוי תדמית!

המטרה של המצעד היא לא לגרום לאנשים להגיד "אה, הם כמונו...". המטרה היא להביא לשוויון זכויות, ובשביל זה צריך להראות שיש לנו כוח פוליטי- בדיוק כמו כל הפגנה למען כל מטרה שהיא. מעטים הפוליטיקאים שפועלים למען מטרות מתוך תחושה של חשיבות המטרות עצמן, ולא מתוך שיקולים של הגדלת כוחם בבחירות הבאות... אם נחזור לדבר על ההיסטוריה, אז אתה צודק רק חלקית- עובדה שבשום מדינה לא הושגו זכויות ללהט"ב לפני שהם התחילו להתמרד, לצעוד ולהפגין. אתה צודק שמי שעושה את השינוי התדמיתי הם אותם אנשי-שם, אבל רובם לא היו מעזים לצאת מהארון כלל, אם לא היו מצעדי גאווה ואמירה פומבית ברורה ונוקבת על כך שאין מה להתבייש בלהט"ביות. עובדה שלאורך ההיסטוריה המודרנית היו אנשי שם להט"בים, אבל הם לא השיגו שוויון זכויות- למעשה, ברגע ש"סודם נחשף" גם זכויותיהם האישיות נשללו מהם (ואין לי כוח להתחיל לפרט כאן דוגמאות- אסתפק רק במקרה המצער של אלן טיורינג, לעת עתה..). וכמובן, שחוץ מזה עולה פה גם הויכוח התמידי לגבי ייצוג הקהילה- מי אמר שהאינטרס שלנו הוא לייצוג "סטרייט אקטינג"?! המטרה, לדעתי, היא בדיוק הפוכה- שהחברה תקבל גם את מי ששונה, מוחצן וכד' (ולא חסרים אנשים שהם מטבעם כאלה- אוחצ'ות, בוצ'ים וכד'..). ואם אחזור למטאפורה שהבאת- גם התרנגולות שלא קופצות נשחטות, אבל אלו שקופצות לפחות מעוררות את "אנונימוס" ושאר ארגונים צמחוניים וטבעוניים לפעול למענן...

Nחמן

New member
כוח פוליטי? בבקשה.

רק צריך לפעול בחכמה. המצעדים רק תורמים לתיעוב ולריחוק. גם בלי הלבוש החושפני הצועדים נראים כמו עדר של ליצנים, שברחו מהקרקס. ו... אין לי בעייה לקבל את השונה (ראה גם תגובתי הראשונה מהיום לאביאל). רק השונה מבחינתי איננו דווקא בלבוש. הלבוש מכבד את האדם ומבדיל אותו מן הבהמה. משום כך בביתך התהלך כרצונך ואיש לא יפריע לך. רק כפי שבצבא יש כללי הופעה ולבוש, כך גם במקומות רבים אחרים וגם בחברה. ההבדל היחיגד בחברה הוא, שאין חוק המחייב אותך בלבוש מקסימלי. כאשר אני מתהלך ברחוב, אני מייצג את הצד האינטלקטואלי שבי. לכן אקפיד תמיד על הופעה מרשימה. השונה בלבוש הוא אדם ריק מתוכן, אשר זקוק לתשומת לב. ב"ה אני איני זקוק לכך. אדרבא! במקרים רבים אני מעדיף להיות אלמוני ולא למשוך תשומת לב כה רבה, כפי שאני רגיל אליה ביום-יום. אם הלבוש או מיעוט הלבוש עושה את ההומו, אינני שייך לקהילה זאת.

אבל זה אוקיסמורון!

מפגין שמנסה לשמור על אנונימיות הוא אדם שלא מבין מה המהות של הפגנה. כל המהות של הפגנה היא למשוך תשומת לב, ליצור כותרות- ולכן גם לעיתים קרובות נדרשים בה ללבוש ודרך התנהגות שונים מהמקובל... וכמובן, שבנוסף לכך ישנה סתירה מסוימת במלחמה נגד מוסכמות חברתיות וכניעה להם בו-בזמן- ישנה חפיפה מסוימת בין "תתהלך בביתך כרצונך..." לבין "תעשו כרצונכם במיטה, אבל אנחנו לא צריכים לדעת על הנטיות המיניות שלכם".. חוץ מזה, לא ברור לי על מה אתה מדבר במשפט הראשון שלך- חוץ מאלו שלבושים (או שלא) בלבוש מינימלי, רובם המוחלט של האנשים במצעד לבושים באופן המקובל בחברה החילונית. אין הבדל בין דרך הלבוש של אנשים במצעד, לבין צורת הלבוש נהוגה ביום-יום בערים חילוניות כדוגמת תל אביב... אם יש לך בעיה עם הלבוש המקובל בקרב חילונים- זו זכותך, אבל אל "תפיל" זאת על המצעד דווקא... ואגלה לך סוד- איש מהצועדים העירומים-למחצה, לא נוהג להסתובב ברחוב ביום-יום בלבוש כזה- הלבוש הזה לא "עושה את ההומו", אלא מושך תשומת לב, מושך אנשים מסוימים למצעד, מביא כסף ממפרסמים המסבסדים את המצעד בחלקו, ומגביר את הסיקור התקשורתי (וכאן כבר נכנסת השאלה האם זה ייצוג חיובי או שלילי- רק אומר שלא מעטים דוגלים בגישת ה"אין דבר כזה פרסום רע"...).

Nחמן

New member
כן! אני יודע!

זה העניין בדיוק. למשוך תשומת לב. לשם מה אני צריך זאת? אתה יודע, כמה תשומת לב אני מושך? כמה אנשים מדברים עליי? למען האמת אינני כל כך מאושר בזה. הייתי מעדיף להישאר אנונימי ואלמוני אבל השמועה עשתה לה כנפיים וכל הארץ משחרת לפתחי, עיתונאים מתקשרים אליי יומם ולילה לדרוש בשלומי... וכל זה בלי שום ובלי שום הפגנה. כמה פעולות ציבוריות שקטות בסך הכל וכל הארץ יודעת עליי. לא אחת אני פוגש אנשים אומרים לי: שמענו עליך... ואני מרגיש נבוך. לא הייתי בשום מצעד, לא הפגנתי ולא חיפשתי שום תשומת לב. אבל זה הגיע. ימים יגידו, מי משנינו צדק.

אבל במה זה עוזר?

אנחנו מדברים פה על הכרה קבוצתית, על הצורך להראות כוח הצבעה פוליטי כדי שח"כים יחוקקו חוקים לטובתנו, אנחנו מדברים פה על מלחמה לקבל גם את מי שבאמת שונה, ולא רק את אלו ש"אי אפשר לראות עליהם". ואתה מדבר על זה שאתה לא רוצה למשוך תשומת לב?! אף אחד לא ביקש ממך למשוך תשומת לב, רק לא לצאת נגד זה שהמצעד, כמו כל הפגנה, משתמש בפרובוקציות ע"מ למשוך סיקור תקשורתי רחב... וחוץ מזה, למיטב זכרוני אתה לא ממש מחוץ לארון- בדיוק כמו רוב האנשים במצבך. אז איזה שינוי תודעתי בדיוק נגרם פה?!

Nחמן

New member
האמן לי, שאני כואב את כאבך

זה לא כאב פרטי אלא כאב של כולנו. אנו נמצאים בתקופת החושך. אגלה את אוזנך: הרב רון ודרור היו לאחרונה במשכן הכנסת (הם לא גילו זאת בינתיים אבל אני יודע זאת בוודאות) ונפגשו עם חברי כנסת. מדינת ישראל איננה ככל העולם אלא מדינה יהודית והח"כים הדתיים והמסורתיים יעשו כל שלאל ידם לסכל חוקים אנטי-יהודיים. משום כך לא יעזרו המצעדים אלא לקומץ הח"כים של "מרץ" ושל "העבודה" (ואינני בא לנהל כאן דיון פוליטי). שאר הח"כים יכולים להשתכנע רק בהסברה שקטה. את זה אנו רוצים לעשות. ההישג של חתימת 116 רבנים על מסצך העקרונות של הו"ד הוא אדיר. השפעת הרבנים על הח"כים הדתיים בנושאים יהודיים חזקה הרבה יותר מכל המצעדים. מה נשאר לנו? לצרף עוד שני רבנים, שעדיין נמצאים בעולם הקדום: הרב שמואל אליהו, שהקב"ה ינחם אותו מאבלו, והרכב שלמה אבינר. בדרך אגב תופתע לדעת, שאין לי דבר נגד "עצת נפש". אם רק ישנו את השיטה, ההצלחה שלהם תהיה גדולה הרבה יותר. גם לקבל את השונה כעובדה היא מעלה גדולה אבל לא נעריך בזה כרגע. יש לי 5 תחנות בקופת חולים ועוד תחנה נוספת בעבודה וזה עוד לפני העבודה השוטפת. שיהיה לך יום טוב ומעריך אותך מאוד על עמדתך, גם אם אינני מסכים לה.

אבל פספסת משהו-

רוב הח"כים אינם דתיים כלל- בנוסף למר"ץ והעבודה יש גם את הליכוד, קדימה, ישראל ביתנו, וחד"ש- שביחד מרכיבות רוב מוחץ בכנסת. אתה צודק לגבי ההשפעה על הח"כים הדתיים, אבל הם מיעוט בכנסת, ואין שום צורך בהם כדי להעביר חוק. כל המפלגות הגדולות שהזכרתי (כלומר, הנ"ל למעט מר"ץ וחד"ש), נוטות לפעול לפי מה שהן חושבות שיביא להן הכי הרבה קולות בבחירות- ולכן יש חשיבות עצומה להפגנת כוח פוליטי. אבל אני בהחלט מסכים איתך שלצורך קבלה חברתית ברמה האישית, יש צורך בהסברה שקטה ולא במצעדים...

Nחמן

New member
לפחות התקדמנו צעד חשוב

אבל הרשה נא לחשוב אחרת. את "קדימה" אכן שכחתי. אפשר לרשום את רוב ח"כיה לטובת העניין ההומוסקסואלי כדבריך. הליכוד וישראל ביתינו אכן נוטות לפעול בכיוון האלקטורלי אולם בהצטיירם כמפלגות ימין (הבית היהודי לפחות כלפי חוץ ולמעט נושאים דתיים) הן ייטו יותר לכיוון הדתי. לא נראה, שהליכוד יזרוק את כל הדתיים כדי להקים ממשלה עם "קדימה", ואפילו בכנסת הנוכחית, כאשר ביכר את ה"עבודה" על פני האיחוד הלאומי, עשה זאת משיקולים קואליציוניים בלבד ולא משיקולים אנטי דתיים. מי עוד נשאר? חד"ש?! נו! באמת! חד"ש היא מפלגה קומוניסטית פרו-ערבית, שבה הומוסקסואליות מהווה פשע חמור. זה בערך כמו לצפות להבנה מצד המפלגות הדתיות. יודע מה? אני סבור, שלא ירחק היום, שבו הדתיים הלאומיים (ולא משנה, כיצד יקראו למפלגה/ות) אולי לא יתמכו בגלוי בחוקים למען הומוןסקסואלים אבל לפחות יימנעו או לא ישתתפו בהצבעה בנושאים אלה. זה לא יקרה בגלל מצעד זה או אחר אלא דווקא בגלל פעולתו של הרב רון. כמובן הדרך לריכוך הליכוד תהיחה קלה הרבה יותר על אף שגם בליכוד יש מספר חברי כנסת דתיים ורובם המעריע שומרי מסורת. אותם לא ישכנעו המצעדים אלא דווקא הפעילות השקטה. עכשיו נניח, שבבחירות הבאות יתחלף השלטון ו"קדימה" או "העבודה" ירכיבו את הממשלה הבאה. האם אתה רואה בעתיד הקרוב סיטואציה של ממשלה חילונית למהדרין?! חוששני, שגם המשיח לא יעזור כאן...

מסכים לגבי ריכוך התנגדות,

אבל זה לא מספיק- גם אם לא תהיה התנגדות בכנסת בכלל, עדיין צריך לגרום לכך שמישהו יקום ויציע שינוי חקיקתי כזה.... וחד"ש תומכת בזכויות הקהילה- או לפחות הנציג הבולט והמרכזי שלה, דב חנין. ישראל ביתנו אנטי-דתית לחלוטין במהותה- היא דוגלת בנישואים אזרחיים בישראל. המרחק בישראל בין נישואים אזרחיים לבין נישואים חד מיניים, הוא קטן מאוד.. צריך לפעול בשני המישורים במקביל, אף אחד מהם לא מספיק בפני עצמו...

Nחמן

New member
לא מספיק למה?

ההומוסקסואליות מקורה ביוון העתיקה. יחסים בין גברים היו מעין צורת פולחן. במשך הדורות הפך הדבר לנורמה ואז החלו המצעדים לשם הפגנה לצורך הכרה של הציבור והממסד בתופעה זאת. בעוונותנו הרבים הגיעו המצעדים גם לארץ ואפילו לירושלים - בירת ישראל, עיר הקודש. על מה המהומה? על לא מאומה?! לאו דווקא! מבין ללבך ולליבו של אופיר, שאף הוא כמוך יקר לליבי. רק זאת עליכם לדעת: משכב זכר אסור מן התורה ועונשו מוות בחנק. ההפגנות והמצעדים לא מבקשים הכרה בנטייה. את זאת עושה בהצלחה לא מבוטלת הרב רון. הם מבקשים הכרה דה-פקטו במעשיהם הפסולים; הם מבקשים הכרה ב"נישואין" חד-מיניים ועוד. בהיותי אדם שומר מצוות אני מתנגד לדברים הללו. מתנגד להכרה. אני בעד החופש לבחור כל אחד את צורת חייו אבל לא בעד מיסוד ההומוסקסואליות, כשם שאינני בעד מיסוד הזנות למשל. מחר תקום "החברה הנאורה" ותקיים מצעדים והפגנות למיסוד התופעה של "ידועה בציבור" ואילו אני אומר לך, שמוסד הנישואין הוא קודש. מקימים בית בישראל על אעדני הקדושה ולא לשום מטרה אחרת. הבאת ילדים לעולם (במסגרת הנישואין בלבד) היא מצוות דתית ולאומית כאחד ואילו הקהילה ההומוסקסואלית איננה מתעניינת בזה כלל אלא בפורקן, שבקיום הייחסים המיניים. לא אוכל לתת את ידי לזה. מעבר לכל הסיבות, שמניתי עד כה, שכל אחת מהם מספיקה בעיניי כדי לא להיות שותף לקרנבל הזול (מעבר לכך שאני עסוק בעבודתי עד למעלה ראש), הסיבה האחרונה היא החזקה מכולם. אומנם יש אנשים מסוימים, שאינם בנוים למסגרת של חיים עם אשה (וכבר הודיתי לא אחת, שאף אנוכי נמנה עמהם), אבל זה מצדיק התרת איסורים חמורים. כיוון שאני רואה במדינת ישראל כמדינה יהודית, וכיוון שאינני מבדיל בין יהודי דתי ליהודי חילוני, כי כולם אחיי, אני סבור, שעל כל מי שיראת שמים בו, להתנגד נחרצות לכל מצעד שהוא.

בוודאי! היה לי ברור, שזהו לב העניין-

אינך מסכים עם מטרות המצעד, וזו זכותך. אבל, דבר מיותר הוא דבר שאינו נחוץ להשגת המטרות שלשמן הוא נעשה. זה אינו המצב לגבי מצעד הגאווה. העובדה שהמצעד אינו משיג את המטרות שאתה שואף אליהן, ואפילו מנוגד אליהן, אינה מצביעה על כך שהמצעד כפי שהוא אינו משיג את |הדגשמטרותיו- ולפיכך ברור שהוא אינו מיותר. לפיכך, כפי שאמרתי, איני מעביר ביקורת על כך שאינך משתתף במצעד או תומך בו- אלא על הטענה שלך שהמצעד מיותר... מס' הערות נוספות, שאחבר יחדיו- הקהילה הלהט"בית (ולא "ההומוסקסואלית") בהחלט לא מתעסקת רק בפורקן שבקיום היחסים המיניים- אכן, היא אינה מתעסקת כלל בהבאת ילדים במסגרת של נישואים בין גבר ואישה- אך היא בהחלט מתעסקת בהבאת ילדים והקמת משפחות במסגרות אחרות. בנוסף לכך, די שאזכיר את הטרנסג'נדרס המהווים חלק מהותי מהקהילה הלהט"בית, חלק שאותו כנראה בחרת להזניח- משום שאין כל קשר בין הסוגיות הנוגעות אליהם לבין פורקן מיני או יחסים מיניים. הקהילה מתעניינת, לעומת זאת, בחופש מיני ומגדרי- על מנת שכל אדם יוכל לחיות את חייו בדרך המתאימה והרצויה לו, ללא כפייה שאינה הכרחית [ועניין ההכרח פה הוא כמובן על פי המדדים האזרחיים-חילוניים לעניין, המקובלים בישראל כמדינה דמוקרטית (לפני שהיא יהודית- זו הגישה המקובלת בישראל), כבכל מדינה כזו- חירות מוחלטת, כל עוד אין פגיעה בזולת]. ורק לידיעתך- התופעה של "ידועים בציבור" ממוסדת לחלוטין, וגם יחסי המין החד-מיניים כבר קיבלו לגיטימציה מלאה.. המאבק הוא על שוויון בזכויות האזרחיות, כפי שקיים בכל מדינה דמוקרטית. לדעתי, מקומן של דעות כמו שלך (וללא שמץ של זלזול) הוא בליבם ומחשבותיהם של אנשים- אך למדינת ישראל כמדינה דמוקרטית אין שום לגיטימציה להפלות בין אזרחים מהטעמים שציינת. אני מכבד את יראת השמיים שקיימת בך, אך אל לך או למדינה לכפות אותה גם עלי ועל עוד עשרות-אלפי האזרחים שאין בהם יראת שמיים, או שאינם חושבים שיש זה כדי לחייב את מי שאינו ירא שמיים...

Nחמן

New member
בוא נעצור כאן

יש ויכוח ואין הסכמה. רק בדבר אחד אנו מסכימים: היה כאן (ועודנו קיים) ויכוח לשם שמים. ימים יגידו מי צדק אבל בוויכוחו הזה איש לא ניצח. מדוע? כי הוא לא היה כדי לנצח אלא כדי להביע דעות ובזה הוא השיג את המטרה שלו. דעתך נשמעה בחכמה ונהניתי מכל מלה שכתבת. יודע מה? לא חשוב, אם יהיה מצעד או לא יהיה. אם כל הוויכוחים בתוך הקהילה ובמקומות אחרים יהיו ברמת הוויכוח בינינו, המשיח כבר יבוא ויפתור לנו את כל הבעיות (ואינני ציני...). גם אתה כרבים כמוך נמצאים אצלי במקום מכובד ביותר וזו מעלתך וגדולתך. אני כותב דברים אלו לא לכבודך אלא לכבוד הפורום ולכבוד כולנו. ההבנה והכבוד ההדדיים יועילו לקידום הנושא שלנו מכל הבחינות הרבה יותר מהמצעדים והרבה יותר משבתות הו"ד. למה? כי הוויכוח יישאר עוד זמן רב. רק אם הוא היה אישי, הרושם, שעלול להיווצר בציבור, יהיה שלילי לחלוטין. לכן גם לו יצויר, שצודקים מצדדי המצעד, הרי בעצם הוויכוח האישי שללו כל לגיטימציה מעצמם. מכאן אני קורא לגב' (או לאדון) בת-עמי לחזור בה מדבריה נגד הרב רון ונגד הו"ד ולהתנצל בפניהם על הפגיעה הגסה בכבודם. תודה מקרב לב על הדברים החמים ובע"ה נמשיך בשרשורים הבאים.

אה, ושכחתי עוד משהו-

כמובן שאחת המטרות המרכזיות של המצעד היא לעודד פלורליזם. המצעד בא להראות שיש מקום לכולם בחברה, כל עוד אינם פוגעים באיש- ולכן מותר לאנשים להתלבש איך שהם רוצים במסגרת החוק (כלומר אסור עירום מלא), מותר לאנשים להיות מוחצנים, צעקניים וכד'- בדיוק כשם שמותר להם להיות "סטרייט אקטינג" שלא סוטים במילימטר מהנורמות החברתיות. לכולם יש מקום, וכולם יכולים צעוד ביחד. זה הרעיון הבסיסי כאן. אם אתה מתנגד לרעיון שלאנשים מותר לבטא את אישיותם, תפיסת עולם ודעותיהם באמצעות לבוש/ התנהגות שונים מהנורמה, ועדיין להתקבל בחברה כשווים, אז ברור למה אתה מתנגד למצעד- אבל עולה השאלה למה לדעתך יש הצדק לקבלה חברתית של הלב"טים... למה שונות מסוימת מהנורמה צריכה להתקבל כלגיטימית, ואילו שונות אחרת לא? ומי מציב את הגבול ביניהם?

Nחמן

New member
חלילה!

אני מתנגד לחוק, שיגביל את חופש הלבוש (פרט לחלק התחתון כמובן...). לא החוק הוא הבעייה. אני לא אלך ברחוב בגופייה או במכנסיים קצרים בגלל מעמדי המכובד. לא תראה מרצה באוניברסיטה מגיע לעבודתו במכנסיים קצרים ובגופייה, לא רופא מגיע כך למרפאתו, ובשנים האחרונות אף נהגי האטובוסים בקרואופרטיבים הציבוריים נדרשו ללבוש מחייב. משמע מכאן? ו... גם אני שכחתי משהו. ההבנה הדתית חשובה לא פחות. רבים בציבור רטואים בהומוסקסואליות מלה נרדפת למשכב זכר. את זה אי אפשר להוציא בהפגנות.

eclipse angel

New member
אני דיברתי על תדמית כנגזרת

אתה דיברת על תדמית כמטרה... הרעיון של "הם כמונו" או לקבל זכויות כפי שאתה קורה לזה לא יושג ע"י הבלטה הרי זה כמעט נוגד להיגיון... איך אפשר להיות שווים כשמישהו פתאום מרים ראש? מי אמר שאינטרנס לייצג "סטרייט אקטינג'"? זה היה עכשיו כמעט כמו .. בעצם לא כמעט זה היה אשכרה לתחוב מילים לפה. שיהיו כולם מי שיהיו... אני בעצמי לא כזה לא שקוף...

כשיש אי שוויון, לפעמים צריך להרים ראש

יותר מאחרים, כדי שבסוף נגיע לשוויון...

jumbo11

New member
אולי תתחיל עם טיפול שורש עצמי

שנאה עצמית היא בעיה שבהחלט מצריכה טיפול. המצעד פשוט מקסים ומהנה. אין בו שום עירום אלא אם אתה מחשיב גברים ללא חולצה עליונה כעירום וזה ממש מגוחך כי במקרה זה הביקורת צריכה להיות סתם כללית כי 80% מהגברים בישראל מורידים חולצה כשחם להם. בכל מקרה במצעד עצמו היו מעט מאוד ללא חולצה, נניח 2-3 אחוזים? ובמסיבה בים היו בודאי הרבה יותר ללא חולצה אבל אל דאגה, כולם היו גברים... אגב, הומואים שמאלניים לא בגלל המצעד אלא בגלל שהם יודעים על בשרם מה זה להיות מיעוט, מהו עוול, קיפוח ואפליה ומבינים מה זה להפגע על ידי המון נבער.

למעלה