צניעות- לבנות ולא רק

lorel

New member
צניעות- לבנות ולא רק

אתם יודעים, יש בנות שכשהן חוזרות בתשובה אז או קיי שמות חצאית וגרביים והשרוול עובר את המרפק, אבל זה לא מספיק! כמו שהצניעות היא אבן היסוד של עם ישראל ושל כל בת יהודיה כך צריך לייחס לה חשיבות. שהבגדים ח"ו לא יהיו צמודים, ואת הפרמטרים לצמודים לא לוקחים מהרחוב אלא מהתורה הקדושה! דרך אגב, לאחרונה קראתי ספר ממש נפלא על הצניעות "עולמות של טוהר" שפשוט נתן לי מושג איפה אני אוחזת. מאוד מומלץ! טוב נחזור לעינייננו... אם אי פעם יצא לכם להיות ברחובותיה של ירושלים(מאה שערים, בית ישראל, תולדות אהרון) שם רואים מהי צניעות אמיתית ואולי היצר הרע יבוא ויאמר "מה, זה מוגזם, אנחנו בדור כך וכך..." זה לא נכון!! דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא בנוגע לדיבור עם גברים - מוכר בחנות, קרוב משפחה, איזה מישהו שפעם הכרנו וכל אחת תמשיך לפי הניסיון שלה, ממש צריך שלא להאריך בדיבור ולא לשאול "מה שלומך?" "מה קורה?" זה בכלל לא שייך להתנהגות של בת ישראל!!! ללכת ברחוב בצניעות, לא עם נעליים רועשות וכשנמצאים עם חברות אז לדבר בשקט ולא למשוך תשומת לב כי זה ממש חמור. וככה כשה´ רואה שבת מתחזקת בצניעות ומתגברת על היצר (כי בנושא הזה היצר מאוד חזק) אז יש לה´ שעשוע מאוד גדול מזה וכל מיני גזרות שהיו אמורות לבוא על עמ"י, ה´ לא מוריד אותן. וכששומעים בחדשות וכאלה שנמנע פיגוע, אז זה לא ש"צה"ל זיהה מחבל וניטרל אותו" וכל מיני מחשבות של כפירה אלא זה בזכות צניעות שלנו! קיצר, בנות! כשאתן הולכות לקנות בגדים, תקנו בחנויות של קדושה (ולא קסטרו, זרה וכו´ וגם אני צריכה להתחזק בזה) שעצם האוירה שם לא מטמאה וגם הבגדים הרבה יותר צנועים והנשמה שלנו יותר מתקשרת אליהם ופעם הבאה שאתן יוצאות מהבית תעמדו מול המראה ותבחנו את עצמכם היטב!! האם הלבוש הזה הוא מה שיעשה נחת רוח לה´ יתברך............ בתקוה שדברים שיצאו מן ה-
, יכנסו אל ה-
מחכה לתגובות מכן, צדיקות!

מלאווח

New member
אף פעם לא הבנתי את העניין הזה

של צניעות, עם כל הכבוד והערכה לדרך הזו... אשה צוותה על נר, חלה ונידה. מי מגדיר צניעות ? מדוע מכנסיים אינם צנועים? מדוע חולצה עם שרוול קצר אינה צנועה ? וכמו ששמת לב אפילו לא הזכרתי לבוש פרובוקטיבי (כמו: חצאיות מיני). אני אומר לך מדוע אלה אינם צנועים: דיכוי. דיכוי האשה. מאז ומעולם, לאורך כל ההיסטוריה. ומדוע אדם דתי מתרגז ונמלא חימה כשהוא רואה בחורה עם גרביון במיני, חשבת על זה פעם ? אם הוא כל כך שלם עם דרכו, לה זה מפריע לו\להם ? אז אענה גם כאן: בגלל הספק. הספק מקנן בפנים. איזה קול בפנים לוחש "אולי אני עם הכיפה הציציות והלבוש השחור טועה כאן. אולי דרכי במשך כל השנים היא אוולת..." אני יודע שהדברים שלי הם חריפים מעט, אבל חייבים להתבונן בדברים ולא לטייח אותם. מה לעשות, יש את דת משה וישראל ויש נספחים חברתיים שעלינו לשים לב אליהם טוב טוב ולעמוד על טיבם. ואם דיברנו על נחת רוח ועל עשיית רצון הבורא, יש ברוך ה´ , תורה ומצוות, שלא נוסיף עליהם ולא נגרע מהם חלילה. אני בבית הכנסת שומע רכילות בלי סוף ועליה יש איסור דאורייתא... את שמה לב לאבסורד, ללכת צנוע כן, אבל מתחת לבגדים, ה´ ישמור... מלאווח, "דתי חדש"

רוחלע19

New member
מלאווח, השטויות שלך תכתוב בבקשה

בפורום "יוצאים בשאלה" ואותנו בפורום של חסידי ברסלב אנא השאר בפינה השקטה שלנו

זיסער

New member
מלאווח, "דתי חדש"

לסיכום, מה רצית? יש לך משו נגד ה"דתי הישן"? פתח פורום "דתיים חדשים"... רוחלע, בוקר אור :)

מלאווח

New member
חס וחלילה, אין לי כלום נגד אף אחד

ולא באתי לקנטר...בסה"כ הבעתי דעה, מותר ?! חוץ מזה, "דתי חדש" בא בהומור סאטירי, זה הכל... מלאווח

זיסער

New member
עדיין לא :)

אין לי כוח ללכת לישון כשבארץ כבר יום!... מלאווח, לטובתך אני מקווה שאתה לפחות "מאמין" במה שאתה אומר, כי אנ´לא! זיסער המתענג בשבי האמריקאי

lorel

New member
תגובה

אף אחד לא אמר להשקיע רק בצניעות ולא בפנימיות. זוהי היפך דעת תורתינו הקדושה, ואלה שעושים ככה חבל מאוד עליהם. עניין הצניעות כתוב בתורה "וראה בך ערוות דבר ושב מאחריך" וגם נאמר של שרה כאשר המלאכים שאלו את אברהם היכן היא "והנה באוהל" זה מלמד על הצניעות שבה. מי קובע את גדרי הצניעות? חז"ל ברוח קודשם. אנחנו בתור כאלה שיש לנו אמונת חכמים מקבלים את דבריהם. ומי קבע את כל הלכות נטילת ידיים? חז"ל. וכך הרבה מצוות. והתורה הקדושה מצווה אותנו לקבל את דבריהם "ושמרת לעשות ככל אשר יורוך" ; "לא תסור מדבריהם ימין ושמאל". אין בזה שום דיכוי האישה. אלו הם דברי הכופרים. בדיוק להיפך, כמו שהגבר מתקרב לקב"ה ע"י לימוד התורה, האישה מתקרבת לה´ ע"י הקפדה על הצניעות שלה.

מלאווח

New member
עני לי בבקשה על שאלה פשוטה,

ואולי תאירי את עיניי: למה מכנסיים, נניח ג´ינס, אינם לבוש צנוע ? מי בכלל מגדיר לבוש צנוע ? מלאווח

lorel

New member
הנה, אני עונה

בסיידר. אסור שתראה צורת הרגל. מכנסיים (מכל סוג שהוא) לא עושים זאת. הערה: לפי מיטב הבנתי, מלאווח הוא לא בחורה. אז מה הקטע? כל הלכות הצניעות הנ"ל בכלל לא משתייכות אליכם. למה סתם להיות אנטי ולחפש קושיות לא על מנת לדעת אלא פשוט על מנת להקשות?! כל עבודת ה´ שלנו צריכה להתבסס על ציווי ה´ והתורה וגדולי ישראל ולא להתחיל לחקור למה? מאיפה? אלא איך? ואולי בנים לא מבינים את זה, אבל ברגע שבת מקבלת על עצמה צניעות אמיתית ומלאה אז זה ממש ממש מחזק ומעלה ביראת שמים!! (מניסיון...)

מלאווח

New member
תשובה עניינית לכל מאן דבעי

הדרך של התורה, ההלכה, היא שינוי... התחדשות... התורה, הייתי אומר, היא השביל של לדעת להתחדש יום יום. ההלכה קשורה להליכה... הליכה עם התקופות, עם השינויים. הכוונה היא שהיהדות היא במהותה, בפנימיותה, התחדשות. זהו חלק בלתי נפרד מן המצוות, מהתורה עצמה. זו גישתה. ומאחר שהיהדות תמיד הייתה התחדשות, הרי שכל תנועה שמתיימרת לעקוב אחר התורה אך נשארת תקועה ומקובעת בתקופה כלשהי בעבר – הרי זוהי בעצם תנועה רפורמיסטית. לכך ייקרא רפורמה, שכן זהו שינוי במהותה של התורה. דרכם של כל מי שראו עצמם כמחוברים למעמד הר-סיני הייתה תמיד דרך של שינוי... האם אין זה כך? מהן אותן מחלוקות בין בית הילל ובית שמאי? מה היו כל אותם מאבקים בין הרמב"ם והראב"ד? ממה נבע המתח בין הפרושים לצדוקים? אמור לי אתה, מה עמד בבסיס אותן התנגשויות בן החסידים למתנגדים? האם סבורה את כי לאורך כל ההיסטוריה, תוך מעבר דרך אותם קונפליקטים, היהדות נותרה תקועה בתקופה כלשהי? כולם חיו על-פי גישתה של התורה... וכל זה קרה בגלל חופש הפרשנות העצום שמתירה התורה, ובשל טבעה להתחדש עידן אחר עידן. אלמלא כן, התורה שבעל-פה לא הייתה נכתבת למרות האיסור לכתבה; לא הייתה מופיעה אותה מחלוקת בהלכה בין בית הלל ושמאי; הרמב"ם לא היה כותב כפי שכתב; וכמובן, החסידות לעולם לא הייתה מוצאת מקום להתגלות. כולנו היינו נותרים בדיוק באותה יהדות של משה עליו השלום. אך עובדה היא, שאין להתעלם ממנה, שמאז משה היהדות מציגה את עצמה בצורה מחודשת בכל דור ודור, בהתאם לזמנים ולמקום. כיצד יכולים מנהגים ודרך חיים, או אפילו צורת לבוש השייכים לאוסטרוהונגריה ואוקראינה הקרות, להתאים למזרח התיכון של ימנו? איך יכולה יהדות הגטאות של פולין להתאים למציאות של ניו יורק? אפילו הספר הסמכותי כל-כך, השולחן-ערוך, לא התקבל אצל כל היהודים באופן מיידי. הייתה בהחלט מחאה מסויימת מצד יהודי אשכנז. כיצד אפשר היה לשער כי יתקבל מיד? רבים ראו בו כספר מהפכני... שכן הרב יוסף קארו היה יהודי ספרדי, וה"שולחן ערוך" שלו, שיצא בשנת 1565, לא הכיל שום התייחסות לדרכיהם של בני אשכנז. לכן רק 13 שנה מאוחר יותר, בשנת 1578, יצאה לאור גרסה חדשה של השולחן ערוך, שכללה את מסורת אשכנז ומנהגיה. השינוי, ההתחדשות, התאמת עצמך לזמנים החדשים – הנם חלק בלתי נפרד מהשביל המסורתי של התורה. וגישה זו חייבת להישמר בקפדנות עד אחרית הימים ועד ביאת המשיח, אשר בטוחני כי יבוא בימינו ממש.

קצת דברים מרבי נחמן

אני ירשום לך ציטוטים מרבנו על דבריך רשמת "התחדשות" רבי נחמן אמר ממני עד משיח לא יהיה חדש. רשמת "מחלוקת בית הלל בית שמאי" רבי נחמן אומר מחלקת שמאי הלל "משה". מחלקת שמאי הלל תראה שינוי והתחדשות הם שני דברים שונים אני יסביר . אתמול פלוני קרא תהלים היום הוא עשה שינוי וקרא עיתון. אתמול אלמוני קרא תהלים היום הוא התחדש וקרא את אותם מזמורים רק שהפעם יותר בכונה וכו וכו.. עצתי היא תקנה את ספריו של רבי נחמן מברסלב תקרא ותסתכל עליהם באמת בלי שום ניצחון ואני מבטיח לך שתמצא תשובות לכל שאלותיך.

מתפעל

New member
צניעות באינטרנט????

אסור לראות צורת רגל, ואסור שרוול מתחת למרפק-והכל בשם הלכות הצניעות. כאן אני חייב לשאול אתכם:כל גלישתכם/ן באינטרנט כן תואמת את עבודת השם וציווי התורה-של צניעות ואי חקירה???

קודם כל צניעות אמיתית...

ואני מדברת על ענווה ופשטות לכת לא נמדדות בבגד נקודה. אדם יכול ללכת עם הבגד הכי ארוך בעולם אם בא לו אבל אם אין לו אופי הגון(שגם זה ניקרא בעיני צניעות ואתם יכולים לראות שאנחנו מפרשים את זה אחרת לגמרי) שום בגד לא יעזור לו.ברוך השם אני מכירה בחורות שאולי הולכות עם מיני או מיכנסים אבל באישיות שלהן הן צנועות ומכובדות מאוד ואף אחד לא יעלה על דעתו אחרת רק בגלל שהן מתלבשות בצורה מסוימת. לגבי הציטוטים מהתורה שהובאו כאן הרי זהו רק פירוש אחד שהוא בעיני המתבונן ואני בטוחה שבמשך הדורות נכתבו על זה עוד הרבה פירושים ובכלל כוח ה של שרה אימנו היה דוקא במעשיה הלא צנועים. שלכם חנה גונן

עד כאן תורת חנה, ומכאן לתורת ישראל

צניעות בלבוש אינה מחייבת השלכה על הצניעות הפנימית והאישית. בהחלט יכול להיות שאיש או אישה יתלבשו בפריצות (כי כך חונכו, או שהם נכנעים לאופנה) ויהיו צנועים בפנימיותם, וההיפך. על פי התורה וההלכה צניעות בלבוש באה משני טעמים: א) יראת ה´. מכיון שגם בחברה מודרנית ומתירנית נהוג שבמעמד המחייב כובד ראש ויראת כבוד (כמו: לויה, אזכרה, נשף מכובד, כנס אקדמי) מתלבשים אחרת (שמלות ארוכות, חליפה ועניבה וכו´) - מי שמאמין ומרגיש שהקב"ה נמצא בכל מקום, הרי שבכל מקום ינהג כובד ראש ויראת כבוד. ב) קדושה. כתוב בתורה: "קדושים תהיו כי קדוש אני ה´". מפרש רש"י על פי חז"ל שקדושה פירושו: גדר ערוה. התבדלות מן הפריצות המינית בכל ענין. ואנחנו רואים בתורה במאות מקומות כמה הקב"ה רוצה להרחיק אותנו מן העריות וקלות הראש שביחסים בין איש ואישה. מכיון שבדרך כלל (וגם בימינו מעל כל שלט פרסום ובכל סרט או עיתון) גילוי בשר של נשים בא כדי לעורר את ההרהורים, הדיבורים והמעשים הכרוכים ביצר העריות, לכן אנו מקפידים להרחיק את עצמנו עד כמה שאפשר מן הגורמים למחשבות כאלה. ראוי להדגיש ששני הטעמים הנ"ל שוים גם לגברים וגם לנשים. (ומה הם המעשים הלא צנועים שאת מכנה: "כוחה של שרה אמנו"?)

מתפעל

New member
איך אני גולש? איך אתם גולשים?

רוחלה היקרה, אני גולש בלב שלם משום שאני חילוני ואין לי בעיה עם זה. אבל יש שני דברים שהייתי רוצה לשאול אותך ואת גולשי הפורום -החסידים-בפרט. 1. איך יתכן לטעון לצניעות ולדקדק בה -באינטרנט-שהוא הרי שיא אי הצניעות גם במושגים חילוניים,ואם להשתמש במושגים ברסלביים,הרי נפילה לתהומות הטינופת יכולה להעשות כאן בלחיצת כפתור!!!! בעיני צניעות אמיתית היא כל מה שאמרתם+אי שימוש באינטרנט הבלתי צנוע מכל. 2.נתקלתי אצלכם במושג -אי חקירה,או המנעות מחקירה(המנוגדת לאמונה),כיצד זה מתיישב עם שימוש באינטרנט,שהוא למעשה מנוע החקירה הגדול והחזק הקיים.

תשובה למתפעל על שאלות נכונות

1. לגבי השימוש באינטרנט: ניתן לכל אחד לעשות את חשבון נפשו. בכל מקרה, ניתן לגלוש באינטרנט גם מבלי ליפול לתהומות הטינופת (ואני מבין קצת באינטרנט). 2. במושג "חקירה" אנחנו מתכוונים לשימוש בחקירה פילוסופית לצורך הכרת הבורא. מה לזה ולמנועי החיפוש באינטרנט? לא נכחש: כל שהותנו כאן היא בדיעבד גמור. אבל מכיון שיש ברשת אנשים שמתענינים בברסלב, ולכן אנחנו שמחים לטהר איזו פינה זערורית מתהומות הטינופת של האינטרנט. ויהי רצון שלא ניכשל.

surfing

New member
תגובה למלווח

בס"ד ראשית יהי רצון שהקב"ה יחזיר אותך בתשובה שלמה. אמן שנת אני אתן לך תשובה על מה שאתה חושב במעשה שהיה פעם בא לחפץ חיים זצ"ל (אם את/ה לא יודע/ת מי זה אז תברר/י) ואמר לו: שיש לו כמה שאלות על התורה אמר לו החפץ חיים: לך אין שאלות אלא יש לך יש תירוצים אך לפרוק עול כי אם היו לך שאלות הייתי עונה לך על הכול ע"כ. אז את התירוצים תשאיר לאפיקורסים ואת שהאלות אתה יכול לשאול כל רב !!!

למעלה