צ'מעו קטע,

RamiSun

New member
צ'מעו קטע,

היתי בסוף השבוע באילת ובחנות דיסקים חיפשתי מציאות ומה מצאתי? RICK WAKEMAN Journy to the center of the earth ב- 19 ש"ח אז קניתי והייתי מאושר, וגם עצוב....

begone

New member
מסמך היסטורי מעציב

התקליט של ווייקמן תרם תרומה מכרעת לדימוי השלילי של הרוק המתקדם באנגליה. ווייקמן כמובן לא אשם בכך - הוא לא אחראי לדימויים - אבל הוא ללא ספק מוסיקאי עם נטייה מרגיזה לוולגריות וחובבנות, ומעט מאוד יושר אמנותי.

begone

New member
חמוד אך זניח

קל כנוצה, שטחי כנחליאלי, חסר-מוח כריק ווייקמן. להיט מסחרי - וזה אומר כמעט הכל. אני לא משתגע. בכלל - ווייקמן הוא אמן קטן מאוד.

HelterSkelter1

New member
אני אישית מאוד מחבב את האלבום

אמנם הוא קליל ולא מעמיק כל כך, אבל לדעתי מדובר באלבום שעשוי טוב מאוד, כיפי ותמציתי, ואני ממש לא רואה את האלבום הזה כוירטואוזיות ריקה מתוכן כמו שהרבה אוהבים לייחס לווייקמן. זה כמובן לא איזיליסנינג או משהו כזה. מתארחים באלבום הזה נגנים מצויינים כמו סקוויר, וויט, ברופורד, האו ועוד, ולמרות שלא מדובר במשהו מאוד יומרני ונסיוני, לדעתי מדובר באלבום טוב, שמאוד כיף לשמוע.

Jam Head

New member
אלבום מעולה...

לפי דעתי , ביצועים מעולים ושירים מעניינים.

zambush

New member
אלבום טוב בשביל וויקמן ../images/Emo73.gif

הבעייה היא שמתיישהו הוא מתחיל לשעמם (אחרי כמה עשרות האזנות) ועכשיו אני בכלל לא נוגע בו. הבעייה עם וויקמן היא אותו פתגם חז"ל ידוע - "תפשת מרובה לא תפשת". אם כבר וויקמן אז עדיף בתור חבר בלהקה "יס".

RamiSun

New member
מה שעצוב,

לקרוא את מה שאתם כותבים פה, מדובר ביצירת מופת היסטורית, מפסגות הפרוג, הופעה דרמטית עם מוזיקה אפית וקלאסית. מיפגן של המונד ומוגים יחד עם התזמורת הסימפונית של לונדון, ומקהלה קאמרית, טוב לפחות הביקורת הזאת לא נכתבה על סמך שמיעה אחת.... דרכו של עולם....דור הולך ודור בא....

DaniZisserman

New member
אני דווקא די אוהב אותו...

גם אני קניתי אותו בהוצאה זולה כלשהי עבור פחות מ-20 ש"ח - עוד כאשר עבדתי בצליל לפני שנים רבות. יצירה מרשימה למדי בהתחשב בעובדה שזו הקלטה חיה... NO EARTHLY CONNECTION זו היצירה הטובה ביותר של וייקמן לדעתי, אך היא מעולם לא יצאה ב-CD (החלטה תמוהה של A&M). דני

יש לי אותו את נשותיו של הנרי ה8

הנרי ה8 יותר מעניין לדעתי. ההקראות בJourney to the center מעיק למדי, עם כל ההקראות המונוטוניות בין לבין, והמוסיקה הלא כל כך מעניינת שמלוות אותה. גם יש כל מיני קטעי Fאנק שכאלה, שהייתי מעדיף להיפטר מהם. בסה"כ, ווייקמן הוא פשוט נגן אדיר, ואני נטרף לשמוע את המהירויות שבהן הוא מנגן. לא יודע כמה הם עלו, אימא שלי קנתה אותם לפני זמן מה. לפני כמה שנים, היא נתנה לי את שני הדיסקים האלה לשמוע, ואחרי האזנה אחת דחיתי אותם. כמובן, לא היה לי מושג מי אלה יס באותה תקופה.

begone

New member
לא יכול להסכים איתך

היצירה מלאה בגניבות מוסיקליות, קלישאות, זיופים, עיבודים מגוחכים, טקסטים עלובים ואפס מקוריות. גם העיבודים התזמורתיים (להבדיל מהעיבודים להרכב החשמלי) מסורבלים ומלאים בשגיאות.

זיופים?

אתה יכול לתת דוגמאות, אורי? דווקא האלבום הזה הרבה פחות קלישאיסטי ושמאלצי מאשר Six Degrees, שבחלקו השני היה דביק עד כאב, ולא כאב במובן החיובי של המילה. אני חושב שדווקא הנקודה הזאת השתפרה אצל דרים דווקא. Scenes from a memory גם כן שופע בקיטש, אבל קיטש טוב. האלבום הזה הרבה פחות. מלבד זאת, לפסול את האלבום כל כך מהר היא טעות לדעתי. הטקסטים נוראיים מאי פעם (כאילו לאברי כתב את הכל בעצמו), אבל יש הרבה קטעים שדווקא שווים למדי באלבום הזה, ושאני מתוודא אליהם דווקא בשמיעות המאוחרות יותר. אין אף שיר שלם שאני יכול להגיד עליו שהוא מצויין לחלוטין, אבל יש קטעים טובים לצד קטעים נוראיים. מעניין אותי לדעתי, אורי, כמה פעמים שמעת את האלבום לפני שגזרת את דינו עם הביקורת שכתבת?

orbiti

New member
שיר, אתה מרגיש טוב?

אני חושב שהוא התכוון ל'מסע למרכז כדור הארץ'

RamiSun

New member
אין באלבום זיופים

יש בדיסקים שיצאו וזאת בגלל איכות הסלילים הגרועה כל החבורה הזאת של יס, משום מה לא דאגו לחומר שלהם והוא עבר התעללות ויחסית ללהקות אחרות החומר שלהם כל כך גרוע, שבאולפנים הם לא מצליחים להציל את כל הקטעים... עוד דוגמא האלבום Time & A Word זה כל כך מבאס האמת...

למעלה