צמחים

• פותח הנושא jock
  • פורסם בתאריך

jock

New member
צמחים

איך אפשר לדעת מה הם מסמלים? ואיך אפשר לדעת באיזו צורה מותר להשתמש בהם? לפי הפורום של הצמחי מרפא, הבנתי שיש דרכים די מסוכנות להשתמש בהם וגם עירבובים שלא עושים טוב במיוחד... אז איך אפשר לדעת? חוץ מלחקור כל צמח וצמח לעומקו? הכוונה שלי בעיקר מכוונת לשיקויים.

Pagra Baleben

New member
מג'יק../images/Emo26.gif

www.magick.co.il יש שם רשימה של צמחים ומה הם מסמלים

jock

New member
אני יודעת

אבל לדעתי מג'יק הוא דווקא אחד מהאתרים הפחות אמינים שאני מכירה בנושא הזה... יותר מעניין אותי איך בוחרים מה לשים ביחד ואיך זה לא הופך להיות רעל.

ToryMaster

New member
לחקור לעומק

לחפש אתרים על צמחי מרפא (נסי/ה בקישורים של פורום שמנים וצמחי מרפא שהבנת ישכבר הגעת אליו), לשאול

jock

New member
אבל אני לא מתכוונת דווקא לצמחי מרפא

רק צמחים שלא יהרגו אותי וגם כאלה שיש בארץ יש לך אולי קישורים טובים שאת מכירה?

ToryMaster

New member
יש גם יש

את מחפשת פשוט מידע על צמחים שונים? עקרונית הייתי ממליצה להיכנס לאתר כלשהו (דוגמת מג'יק), לבחור צמח, ולעשות עלי וחיפוש בגוגל גם האתר הזה עשוי לעזור וגם זה יהיה יעיל

RainBird

New member
יותר קל ללמוד על צמחים שכן הורגים אותך, כי יש מעט מאוד מהם בארץ. אם את קוטפת צמח רנדומלי, ואוכלת אותו, 87% שהוא גם יהיה טעים למדי. מעטים הם הרעילים ויש להם סימנים ברורים. הוא נראים שונה מצמחים אחרים (בדרך כלל גם יותר יפים!) אבל ללמוד עם צמחי מרפא בצורה מאגית... צריך לקחת זמן. תתחילי עם קנינגהם, ותמשיכי עם גרינה דנוויץ'. אם את רוצה רשימה של ספרים מומלצים מאמזון, תבקשי ואני אפרסם. ארדן

jock

New member
הו! תודה!

בהחלט הייתי רוצה רשימה של ספרים. ועוד בעיה שנתקלתי בה, יש צמחים שאין דרך לממש להכיר אותם כי השם בעברית שלהם שונה וגם אין לי מושג אם הם קימיים בארץ...

הרבה מהצמחים לא קיימים

באופן טבעי בארץ, אם כי את חלקם ניתן להשיג במשתלות. הפתרון לבעיה הוא, בעצם, להשיג עוד ספר שבו יש את השמות הלטיניים של הצמחים עם השם העברי שלהם. ברוב הספרים באנגלית מופיע גם השם הלטיני (אצל קאנינגהם אני יודע שיש) ואז אפשר לחפש עפ"י השם העברי. כמו כן, אפשר גם באינטרנט.

RainBird

New member
ישנו גם מדריך לצמחי תרבות בישראל. אלו שאינם גדלים בר. אבל אם יש ספק, אין ספק. לא מתשמשים. לגבי שאלות על צמחים ומאגיים ושמותיהם בעברית (אם יש) אשמח לענות בפורום... לצערי השבוע אני אעלם לי (צבא) אז שבוע הבא.

jock

New member
אני יכולה לתת לך רשימה ארוכה...

והייתי שמחה לרשימת הספרים...

RainBird

New member
אז קדימה. הלילה עוד אני כאן, ואולי אוכל לעזור. השמות באנגלית אני מקווה כן? רשימה שבוע הבא. אני יכול לומר לך שיש בזה המון קנינגהם וגרינה דנוויץ'.

jock

New member
לא...

זה יורת מידי... לא נראה לי שבכלל יש לי כוח וזמן לרשום כאן עכשיו את הכל. אם כבר, אני אחכה לשבוע הבא.

jock

New member
עוד שאלה

איך נקבעות התכונות המאגיות של צמחים? מי קבע? מה קבע? ואיך...

למעלה