צמחים וצבע

צמחים וצבע

מישהו יכול להביא לי אתר שמביא מיידע על איך האור משפיע על צבע העלה של הצמח? תודה מראש

bodas

New member
תשובה

אין לי אתר, אבל יש לי תשובה הצבע בתאי הצמח מקורו בפיגמנט הכלורופיל, המיוצר תדיר בצמח. עוצמת האור משפיעה ביחס ישר על הצמח באופנים הבאים: א. גידול בייצור החלבונים האנזימטיים הפוטוסינתטיים ב. התארגנות היחידות הפוטוסינתטיות ג. התארגנות טילוקוידות במבנים צפופים בגרנה ד. התארכות תאי המזופיל וריבוי שכבות תאי המזופיל (המסתנזים) קרי, ככל שעוצמת האור עולה, כך צבע העלה יהיה ירוק יותר, בעקבות גידול מורפולוגי וגידול כמותי במרכיבים המבצעים פוטוסינתזה, עד גבול מסוים.

אז אתה אומר

שככול שהצמח נחשף ליותר שמש הוא נעשה יותר ירוק ויותר בהיר וככול שהצמח גדל בחושף הצבע יהיה כהה?

נראה לי../images/Emo80.gif

שככל שהצמח יהיה בחושך, כך צבעו יהיה בהיר יותר, כיון שהפיגמנטים של הצמח לא באים לידי ביטוי בחושך. היתה לי גם שאלה באיזה מבחן על צמח התירס שצבעו היה לבן, וזאת משום שגדל בתנאי חושך. אני לא בטוחה, מבטיחה לברר.

bodas

New member
הסיבה שהוא נהיה לבן

היא מפני שייצור הכלורופיל הוא תהליך תלויי אור. כלומר על מנת שהגנים המכילים את המידע לייצור הכלורופיל יבוטאו, חייב הצמח להמצא בסביבת אור.

אז כאילו

בלי אור (בחושך) לא מתקיים התהליך ואז אין לא צבע בכלל? אז זה אומר שאם יש יותר מידי אור ושמש זה יצא ככה או שאין דבר כזה?

bodas

New member
לא, רגע, אני מתקן

כוונתי הייתה לזרע שנובט בחושך. זרע שנובט בחושך לא מייצר כלורופיל, מפניש ייצור הכלורופיל הוא תלוי שמש. נבט שכבר צמח באור וכבר ייצר כלורופיל - אם נעביר אותו לחושך, הוא ימות מפני שהוא לא יסנתז סוכרים. ואם ניקח נבטים שנבטו באותם תנאים ונשים אותם אותם בעוצמות אור שונות - הצמח שיהיה בעוצמת האור הגבוהה יותר יהיה ירוק יותר, בכלליות, כמובן שזה לא ממש ככה, יש לזה הגבלות מדעיות, אבל לא נכנס לזה.

zappon

New member
בעברית אני לא מכיר...באנגלית יש

העיקרון הוא שהצמח מקבל אור מהשמש בכל אורך הגל והפיגמנט שבו, נגיד כלורפיל, בולע(אני לא זוכר את אורכי גל) את הצבע הכחול והאדום בעיקר,כלומר הוא בולע אורכי גל של הצבעים האלו וזה בגלל התכונות שלך הכלורופיל והצבע שהצמח נראה לנו זה האור הירוק כלומר מה שהוא לא בלע וחזר לעין שלנו. כלומר עם הצבע שלו ירוק זה אומר שהוא לא השתמש בצבע הזה כמקור אנרגיה והוא חוזר לעין שלו ולכן זה ירוק. זה קצת מבלבל.גוף שחור למשל בולע את כל הצבעים לכן תכלס לא רואים אותו ברקע שחור כי אין מה שיגיע לעין...

למעלה