צמחונים בריאים ?

Neta558

New member
תחושות לא יובילו אותך לתזונה נכונה

אני מבינה מהיכן אדם לחוש שאנחנו טועים לגבי האלמנטים הבריאותיים של תזונה טבעונית. ההסברה בנושא הזה היא מאד דלה, בעיקר בארץ, והדעות הקדומות והמיתוסים חוגגים. כתבת שאתה מתענין בנושאים של תזונה נכונה ובריאות, ולכן אני ממליצה לך לקרוא מחקרים מדעיים שנעשו על הנושא, יש הרבה כאלה בקישורים ויש גם כמה מאמרים בקטגורית תזונה. בנוסף, אתה כמובן מוזמן לשאול שאלות בפורום, נשמח לענות ולקשר למחקרים נוספים במקרה הצורך. יום טוב, נטע

idoz

New member
זה בריא רק לאסטמתים

ועוד דבר, שים לב שהאנשים הזקנים בעולם אינם צמחונים\טבעונים

Neta558

New member
טעות

זה שהחלטת לקרוא רק מאמר שכתבו לך פה על אסטמה, לא אומר שזה בריא רק לאסטמתים. כשתתחיל לקרוא קצת יותר מחקרים מדעיים נוכל להמשיך לדעת על היתרונות התזונתיים של הטבעונות. תפסיק לכתוב שטויות לא מבוססות, כי בינתיים אתה סתם מקשקש בלי סוף ולא מביא אפילו מחקר אחד שתומך בדעתך. נטע

yaeltal

New member
תגיד, אתה באמת מאמין

בדברים שאתה כותב?? אני לא מנסה לעקוץ, אני רק רוצה להבין- אתה באמת ישבת והרהרת לעצמך "לא, לא, היא טועה, כדאי שאני אתקן אותה ואבהיר שזה בריא רק לאסטמתיים.." ? האפשרות החלופית היא שאתה אכן, כמו שנטען כלפיך, רק מנסה ליצור פרובוקציות, אבל גם אז, אני פשוט לא מבינה- איך אדם יכול שלא להרגיש מגוחך כשהוא אומר דברים שהוא יודע כנראה שהם חסרי הגיון לחלוטין? אני אשמח אם תוכל להסביר.

idoz

New member
דוגמא ,

"איך אדם יכול שלא להרגיש מגוחך כשהוא אומר דברים שהוא יודע כנראה שהם חסרי הגיון " (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שצמחונות טובה רק לאסמתים) פוליטיקאים אומרים כל הזמן דברים חסרי הגיון, ועדיין הם נבחרים לכהן בכנסת.

yaeltal

New member
אני מצטערת אבל לא ממש הבנתי מה

ניסית להגיד פה.. אבל עזוב, אני חוזרת בי מהשאלה. אתה תמשיך לקשקש כאן כמה שבא לך ואני אמשיך לתרגל את יכולת האיפוק שלי.

צמחונים בריאים מאוד (וטבעונים יותר)

היחס של הקהילה הרפואית כלפי צמחונות וטבעונות בעשורים האחרונים עבר מהפיכה של ממש, עד אזור שנות ה-70 נהגו ליחס לצמחונות תכונות של תזונה לקויה, מוזרה למדי ומאוד לא מומלצת. מיותר לציין שעמדות אלו התבססו על מיתוסים או פסוואדו מחקרים. אך לאט לאט החלו במחקרים השוואתים של תזונה צמחית לעומת תזונות אחרות והתוצאות הפליאו את כולם, מסתבר שתזונה צמחית היא תזונה מאוזנת ומלאה ואף אספקטים שליליים למדי המופיעים מתזונה בשרנית אינם מופיעים בה. מאז נחקרת תזונה צמחית בצורה אינטנסיבית למדי וכמה אלפי או עשרות אלפי מחקרים אפידימולוגיים מצאו יתרונות מובהקים לתזונה צמחית. תזונה צמחית התגלתה כמאין "תרופת פלא" ודרך נפלאה למנוע מחלות אשר הן ההורגים העיקריים ומחלות נפוצות ביותר בעולם המודרני. לגבי הנקודות שלך: 1. מעולם לא מצאתי מחקר הבודק את הנושא, אני רק יכול לציין שאני בספק אם לתזונה שאינה תת-תזונה יש קשר למצב הנפשי, ובכל אופן, מעשרות ואולי אף מאות הצמחונים והטבעונים שאני מכיר לא יצא לי לראות שהם עצבניים יותר משאר האוכלוסייה. (ייתכן ולחלקנו יש בעיות עצבנות על סף ייאוש מכמות אוכלי הבשר סביבנו
) 2. הגורמים התזונתיים המשפיעים על צמיחת שיער (וד"א לרוב נשירת שיער נגרמת מגורמים לא תזונתיים) הם חומצות שומן ואבץ, לא גופרית (?) כפי שציינת ושני גורמים אלו נמצאים די והותר בתזונה צמחית (ואף פרופיל חומצות שומן בתזונה צמחית הינו בריא ויעיל יותר מאשר במזון מן החי). בכל אופן אין אף מרכיב תזונתי חיוני הנמצא במזון מן החי ואינו נמצא במזון מן החי. 3. מעולם לא שמעתי על מחסור בחומצות שומן בתזונה צמחית (שוב, אני לא מדבר על אנשים עם בעיות של תת תזונה). אני רק יכול להגיד שמתוך עשרות ואולי אף מאות הצמחונים והטבעונים שאני מכיר הם לא ניראים לי דהויים יותר
ככלל, תזונה צמחית היא תזונה בריאה יותר ואף הבריאה ביותר, טבעונים חיים 5 שנים בממוצע יותר מאוכלי בשר הסיכויים של טבעונים לחלות במחלות קרדיווסקולריות, אוסטופורוזיס, סרטן מסוגים שונים, אסטמה וכדו' הוא נמוך בצורה משמעותית מאוד על אוכלי בשר.

idoz

New member
רוצה הוכחה שלא?

בשיעור ביולוגיה לפני שנה המורה אמרה שרצוי לאכול בשר אדום .

Neta558

New member
המורה שלי פעם אמרה

שמי שחוגג סילבסטר רוקד על הקבר של עצמו. היא גם אמרה שרואים שחל בנו שינוי, ממש 360 מעלות. נדמה לי שמורים לפעמים טועים. (ססתם השערה כזאת המבוססת על היותם בני אדם) נטע

וואו!

איזו הוכחה! ומורה לפיזיקה בבצפר שלי אמרה שהיא מטומטמת ולא יודעת כלום.

yaeltal

New member
עידו, עבר כבר מספיק זמן..

הגיע הרגע להתוודות- מי שלח אותך? יגאל שילון?

../images/Emo6.gif חחח

התפקעתי. בשיעור תנ"ך לפני שנתיים, המורה שלי טענה שהתרנגול מקרקר, והתרנגולת לא. עכשיו, תראה, אני מקרקרת, והרבה, אז לא יכול להיות שזה לא נכון!

Moondust

New member
ובשיעור ביולוגיה לפני שבועיים../images/Emo41.gif

המורה אמרה שאין לי חיי חברה. כל מה שהמורות לביולוגיה אומרות זה קדוש?

tali_le

New member
לא בהכרח

יש צורות תזונה שמשפיעות על המצב הנפשי של הגוף... ישנן חומצות שומן מסויימות שמחסור בהן מונע מהגוף לייצר חומרים מסויימים שגורמים להרגשה טובה תהרגו אותי, אבל אין לי מושג איזה חומרים אלו בדיוק, שמעתי על זה גם בהרצאה וגם באיזה מאמר שקראתי טלי

tsf

New member
נכון, סרטונין או משהו כזה

יש את זה בשוקולד ואומרים שזה חומר שגורם לך להרגיש שמח ומשחרר הורמון שיש כשמאוהבים. לכן גם אומרים שכאלה שלא מוצאים אהבה בחיים לפעמים פונים לשוקולד...

דורון ק

New member
דעתנו

כבר הוצגה יפה פה ע"י כולם(חוץ מאיזה אחד מיוחד...)- אני רק אוסיף שאת כל ח"א מכילות הגופרית ניתן למצוא בצמחים- בעיקר בדגנים(כגון תירס, שיפון, חיטה), אגוזים וזרעים(טחינה, פשתן וכו'). תזונה צמחית מגוונת מספקת די והותר SCAA'S ללא העודף המצוי בד"כ בתזונה מכילת בשר.

למעלה