צמחונים בריאים ?

אביתר30

New member
צמחונים בריאים ?

תמיד נמשכתי לעניין תזונה נכונה ובריאות אבל התחושה שלי היא שאתם טועים .. א רובכם נראים מתוחים ועצבנים (לדעתי לבשר יש תכונות מרגיעות) ב נראה לי שיש אצלכם יותר קרחים מאחרים (ממחסור גופרית שקיים רק בבשר?) ג העור והשיער שלכם חסרי ברק (בגלל מחסור בשומן) ועוד.. מה דעתכם ? אני שואל מתוך עניין אמיתי ורציני

shahar15

New member
אביתר היקר!

אם לא ימחקו אותך, אני אענה לך בפשטות: א-אני רגועה מאוד.. אין לי בעיות עצבנות מיוחדות, רק אם מעצבנים אותי.. ב+ג- בוא תבדוק השיער שלי בוהק ומלא, העור שלי שומני, והכל טוב..! מאיפה הגעת למסקנות ה(סלח לי על הביטוי) מפגרות האלה? אתה הלכת וחקרת כל צמחוני/טבעוני? לא, נכון? אז תעשה טובה, בבקשה, פעם הבאה שאתה רושם דברים כאלה, תבדוק אותם קודם..

אם יש הודעה שראויה למחיקה...

בשרשור הזה זו ההודעה שלך ולא של אביתר. ההודעה של אביתר כתובה בנימוס גם אם מבוטאות בה פסוואדו-עובדות...

כן../images/Emo70.gif - אבל:

ההודעה של שחר משעשעת... מממ...
טוב נו - בעצם גם של אביתר. לא חשוב.

וואלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אביתר? אביתר??? רואה אותי? אני כאן! כאן כאן! איך אתה עושה את זה??? מלבד היכולת המופלאה שלך לראות את כולנו דרך המסך - כנראה שאוכלי-בשר סובלים מבעיות ראייה (בגלל שכנועים עצמיים חסרי-בסיס שקיימים רק אצל אוכלי בשר?). אז ככה: א. האמת? אני לא מכיר טבעונים מתוחים ועצבניים. כל האנשים המתוחים והעצבניים שאני מכיר הם אוכלי-בשר. בטח תגיד - טוב... כמה צמחונים כבר יש בארץ... אז קודם כל - הרבה, וחוצמזה - אני מנסה לחשוב על אזורים במדינה כמו הודו, שם הרוב המוחלט צמחוניים (ובד"כ גם טבעונים) - ואפילו שם אני לא זוכר טיפוסים מתוחים ועצבניים (שנטי-שנטי...) ב. ניסיתי לחשוב על הטבעונים שאני מכיר, והאמת היא שרובם ארוכי שיער... (היפים שמאלנים יפי נפש שכמותם) [בכלל... נראה לי שאם פשוט נגיד בדיוק הפוך ממה שאתה טוען - תצא לנו תמונה די מדוייקת של המציאות] ג. שוב אני נזכר בבנות החן הטבעוניות שאני מכיר, ושוב אני בקלות יכול לדמיין אותן באחת מפרסומות השמפו בערוצים המסחריים...

אה! והנה דעתי: ../images/Emo26.gif

לדעתי אתה החלטת שלבשר יש תכונות מרגיעות. לדעתי אתה החלטת שגופרית יש רק בבשר. לדעתי אתה החלטת שלטבעונים יש מחסור בשומן (ושזה גורם לחוסר ברק בשיער). לכן: החלטת שטבעונים מתוחים ועצבניים. החלטת שטבעונים קרחים יותר. החלטת שלטבעונים שיער חסר ברק. עכשיו רק צריך לטפל בעיה שההחלטות שלך לא תואמות את העובדות. [אגב - אתה באמת מאמין שמבחינה אבולוציונית, מה שצריכות חיות טורפות הן "תכונות מרגיעות" מהבשר (שהן תולשות מהחיה שבזה הרגע הן שיספו את גרונן בעזרת השיניים לאחר מרדף...)
איש נחמד ומשעשע שכמוך...]

אביתר30

New member
מעניין ..

ברור שלא התכוונתי לכולם בקשר לשיער , לא התיחסתי לצעירים , אלא למבוגרים כל מה שאמרתי נובע מתחושה , אני לא ממש מכיר צמחונים {היום היה שידור חוזר של "החיים שלנו" והיה שם נציג צמחונים עם פנים כחושות ועצמות לחיים בולטות , שלא שידר שום חיוניות ובריאות} בהצלחה לכולם

shahar15

New member
אביתר ושאר חברי השרשור!

גמני ראיתי את התכנית הזו היום,עם הטבעוני וההוא שידבר על פיטום אווזים (ד"א הקשבת??) אתה לא חושב שלפי בנאדם אחד זה טיפ'לה מוגזם לעשות הכללה על כולם? ואם אתה לא ממש מכיר צמחונים, בטח ובטח שאתה לא יודע את כל העובדות. כנראה שהם היו צריכים לבחור אחד יותר טוב (כמו רן, שבא לשכנע את הורי לעבור מ-יס לערוצי זהב- האהא!! זה לא יעזור לך!! אני בחיים לא מוותרת על אנימל פלנט!! המממ.. טוב חריגה מהנושא..) לא שאני אומרת שהוא לא היה טוב, אבל כנראה שלא הבחירה הכי טובה אם זה מהסכנה שקיבלץ.. אני בכל אופן השתכנעי..:) ד"א אוריארד- חזק ואמץ!:) אלון- למה? רשמתי את ההודעה שלי ברוגע..:) אין סיבה למחוק אותי..

shahar15

New member
אווווווווווווווווווווופס!

מסקנה... כן כן, חבריה, זה קורה גם לי..

אני מבין...

לא, לא - אז אתה יכול להיות רגוע - התחושה שלך לא משקפת... אני לא מכיר הרבה טבעונים מבוגרים - אבל אלה שאני מכיר מבורכים בשיער... כולל התזונאי שלי - בן 75, הוא טבעוני כ-43 שנים ויש לו יותר שיער על הראש משני הסבים שלי - שניהם אוכלי בשר... בכל מקרה, אם תנסה למקם אותי על הסקלה של בין "חלש, רזה וכחוש" לבין "חזק, מלא ומוצק" - אני חושב שכבר ברור לך לאיזה כיוון המחוג יטה... מהכרות עם חלק גדול מהכותבים כאן - אני יכול להבטיח לך שהם אכן משדרים חיוניות ובריאות (עם סייג קטן על בריאות נפשית כמובן
) אני בטוח שאם היית פוגש כמה טבעונים כאן מהפורום, היו מתנפצים אצלך איזה מיתוס או שניים...
(אגב - אל תיקח ברצינות הערות עוקצניות - הכל ברוח טובה...)

דדי שי

New member
בקשר לעצבנות , יש לי השערה

אני משער שרוב המפגשים שלך עם צמחונים זה בדוכני הסברה של "אנונימוס"... אז אם הם נראים עצבנים, זה בגלל שלנסות להסביר לאנשים על כמות הסבל העצומה בעולם, בזמן שרובם הגדול מגיב באדישות, ויש גם טיפוסים מקסימים כמו idoz שמכניסים כל מיני הערות בנוסח "אין לכם מה לעשות בחיים?", "למי אכפת מהם? הם סתם חיות!", "אה! כבד אווז יאמי יאמי!"- זה לא בדיוק הפעילות המרגיעה ביותר בעולם, במיוחד לא אם עוסקים בה יום-יום. אם תפגוש צמחונים בנסיבות אחרות- כנראה תגלה שהם יכולים להיות הרבה יותר רגועים מהאופן שהם נראים בדוכנים... בקשר לשאר הדברים, אני לא יודע לענות לך תשובות מדויקות, אבל אני בטוח שמחסור בשומן הוא לא בעיה: יש הרבה מזונות מהצומח שמכילים הרבה שמן הבריא הרבה יותר משומן מהחי (כמו זיתים, אבוקדו, טחינה, אגוזים, שקדים, סויה...) ובדרך כלל, דווקא צריכת יתר של שומן היא בעיה נפוצה הרבה יותר ממחסור בשומן- גם אצל אוכלי בשר ואפילו אצל צמחונים. באופן כללי, את כל המרכיבים החיוניים לתזונתו של האדם ניתן לקבל בתזונה מהצומח. אם אתה מפחד להיות צמחוני מתוך איזשהו חשש שזה עלול לפגוע בבריאות שלך, הכי טוב שתתיעץ בנושא אם תזונאי של קופת-חולים, אני בטוח שהוא ידע יותר טוב ממני איך לבנות לך תפריט צמחוני שיהיה בריא לא פחות (ולמעשה אפילו יותר) מתזונה המבוססת על מזון מהחי.

idoz

New member
לא היו דברים מעולם ../images/Emo18.gif

מעולם לא אמרתי את המשפט "אין לכם מה לעשות בחיים?" .

tali_le

New member
להירגע בבקשה! (מיועד לחברי הפורום)

אני מבינה את העצבנות וחוסר הסבלנות מכל אוכלי הבשר חסרי ידע או נימוסים שנכנסים לכאן לאחרונה אבל.... כשנכנס מישהו ושואל שאלות בצורה נעימה, רגועה ומעוניינת בדיון זה הזמן להוכיח שאנחנו אלימים רק כלפי מי שאלים אלינו... אז להירגע...

shahar15

New member
התכוונת אלי טלי?

כי אני לא רשמתי הודעה עצבנית ב-כ-ל-ל..! זה לא נקרא אצלי עצבני, אז חכו חכו שאני אתעצבן...
אוהבת את כל חברי הפורום!! מזמן רציתי להגיד לכם את זה..:) (למרות שלא פגשתי אתכם.. תראו איזה נחמדה אני!
)

skin blues

New member
גופרית זה רע!

ביום שישי התפוצץ עליי הניסוי בכימיה , בערך ... ונראה אותך שנחושת גופרתית תקפוץ עליך
2 מסקנות ועוד אחת קטנה *********************** לא משנה מה יגידו לכם- אל תרחיבו כימיה, כימיה זה רע. CuSO4 כמה אותיות תמימות שיכולות לפוצץ כלי חרסינה, זהירות . **************************** והמסקנה הקטנה- לצמחונים וטבעונים יש שיער משהו משהו. לא רק שהם בריאים יותר, מסתבר שהם מטופחים יותר והשיער שלהם רק ומלא ברק.
ההודעה הזאת קצת מטופשת, אבל עדיין לא נרגעתי מהלהבות הירוקות במעבדה.

dylan

New member
הא? גופרית זה רך???../images/Emo12.gif

(סתם, סתם.. הבנתי)

BLecker

New member
../images/Emo12.gif

חוץ מהעובדה שכימיה זה אחד המקצועות הכי מרדימים בעולם(מנסיון
) אם אתה ממש רוצה ללמוד זה יכול להיות מענין... ובאיזה כיתה את שאתם עושים נסיויים בגופרית(אנחנו בקושי עושים ניסויים גפ ככה...)

למעלה