צמחונות בצבא?

Pearl Boy

New member
צמחונות בצבא?

מבחינה תזונאית? יש מה לאכול? אפשר לשרוד צמחוני בצבא.? צריך להצהיר? האם זה משנה איפה אני אהיה (אני אהיה בגדוד 50 בנחל) ועוד שאלה- אם אני רוצה לא ללבוש נעלי עור.. מתי ולמי אני אומר?

d a p h n a

New member
בעקרון, אפשר להיות צמחוני בצבא

חדרי האוכל הצה"ליים מגישים אוכל צמחוני, וצריך להצהיר על כך ולקבל אישור שאתה צמחוני. זה קצת מדכא, כי לפחות בשירות שלי במשך כמה חודשים רצוף הגישו שניצל תירס בתור המנה הצמחונית, וכשהתלוננו וביקשנו שלפחות יגוונו את סוג השניצל, הם הגישו יום אחד שניצל דג ולא הבינו למה זה הפריע לנו. כולם פתחו עלינו עיניים גדולות ואמרו "אבל דג זה לא בשר!". כשהבהרנו להם שצמחונים לא אוכלים דגים, הם תקעו בנו מבט עצבני ואמרו "תראו, אנחנו לא יכולים ללכת עם הפרשנות הקיצונית שלכם". אז שים לב למה אתה מקבל. אבל בגדול תמיד יש תוספות צמחוניות ובמקרה הכי גרוע תמיד יש לחם ומשהו לשים עליו. לי, אישית, אחרי כמה חודשים של אוכל בחדר אוכל, נשבר לגמרי ועברתי לקנות מנה חמה בשק"ם כל יום (או להביא אוכל מהבית), כי באמת לא היה מגוון רציני. אבל בגדול צה"ל מכיר בצמחונים. הנסיון הזה נכון לשירות בבסיסים פתוחים בתפקיד ג'וביניקי. אני לא יודעת מה בדיוק המצב בנח"ל אבל אני משערת שגם שם יש הכרה מסויימת בצמחונים. עבור טבעונים המצב טיפה יותר מסובך, כי צה"ל לא מוכן להתחייב על האכלת טבעונים בחדרי האוכל, ולכן במקום זה נותן להם סכום כסף קטן (בזמני זה היה משהו כמו 13 ש"ח ליום) כדי שיאכילו את עצמם. הבעיה היא שזה בעיקר עובד בבסיס פתוח שבו אפשר לצאת לארוחת צהריים וכו'. קצת פחות טוב בבסיס סגור, שבו האופציה היחידה היא השק"ם. לגבי נעלי עור, אני חוששת שאולי תהיה לך בעיה. לבנות המצב יותר קל, כי הן ממילא משרתות בנעליים אזרחיות ורק בטירונות צריכות נעליים צבאיות, ודי קל לקבל פטור מהנעליים הצבאיות למעט בזמן המטווח (לי היה פטור רפואי - נעלתי נעליים רגילות עד הכניסה למטווח, בכניסה החלפתי לנעליים צבאיות, עשיתי מטווח וחזרתי שוב לנעליים רגילות). במקרה של בנים, המדים התקניים כוללים גם נעליים צבאיות, שעשויות מעור. אפשר לקבל פטור מנעליים כאלה, אבל אני משערת שזה יותר קשה מטעמים מוסריים מאשר מטעמים רפואיים, ובנוסף שזה הרבה יותר מסובך אם אתה משרת בתפקיד קרבי או חצי-קרבי. הנעליים הצבאיות נועדות בין השאר לספק הגנה לרגליים שלך במצב של קרב (בגלל זה הייתי צריכה לנעול אותן במטווח) ולכן אם התפקיד שלך יהיה קרבי בדרך זו או אחרת אני חוששת שלא יתנו לך לוותר על נעליים צבאיות לטובת נעלי בד. אשמח אם מישהו יתקן אותי.

SNOWHITEוזה

New member
יאאא,מתה על הנח"ל!(נוער חמוד לוחם:)מתוך

ניסיון שלי .מבחינת צמחונות בקרבי,זה בעיקר עניין של עד כמה אתה מפונק ויצירתי. כי בתכלס לצמחוניים אין באמת הרבה מעבר לשניצל תירס כ"מנה עקרית".אבל כן אפשר לאתר כלמיני "תוספות" ולארגן משהו. מה שמאוד חשוב זה להצהיר על כך שאתה צמחוני ולקבל כרטיס כזה מה שיבטיח לך שבכל מצב לא משנה מה הצבא יהיה חייב לספק לך אוכל כלשהו שהוא לא בשרי(גם אם מדובר בסתם שניצל תירס מעאפן). בשירות שלי בקריה למשל היתה "פתייה",בעיקרון זה לדחוף כמה שיותר לפיתה נתונה.ושם יש לך אפילו עוד יותר גיוון של תוספות. אפשרות שנייה זה להביא מהבית דברים לחימום.בגלל שמדובר בבסיס סגור אני משערת שאפשריות החימום והאחסון שם באמת יותר מגוונות משהיה לי (מיקרו ומקרר בלבד).ככה שזה דווקא יתרון. לגבי נעלים ,צר לי אבל אני באמת שלא מאמינה שזה אפשרי מבחינת הצבא לשרת בקרבי בלי נעלי עור. אם היה מדובר אפילו במה שמוגדר כ"תומך לחימה" אז מילא,אפשר להוציא פטור עם הרבה נידנודים כח רצון וסבלנות. אבל אם יאשרו לך כזה דבר בקרבי,לדעתי זה יהיה תקדים. בכל אופן אחלה גיוס:)

Tender Thunder

New member
בקשר לשאלה על הנעלי עור..

(עוברת אורח, מנצלת את ההזדמנות :) ) באמת מתי ולמי אומרים על זה? לפני הצו ראשון או בצו ראשון? (אוטוטו.. שאני אהיה מוכנה בחזית הזו) וגם בקשר לארוחות כמובן, לומר באותה הזדמנות, תהיה אשר תהיה?;] מצטערת אם התשובה הייתה באחת התגובות, אם כן פספסתי אותה. ואם אפשר לדעת בגדול (כי אני עוד ממש לא יודעת מה או איפה הולך להיות התפקיד שלי נכון להרגע) מה עוד יש לאכול צמחוני בצבא? גם ככה ה"תפריט" שלי מצומצם ביותר (אפילו עם שניצל תירס אני לא מסתדרת
). תודה מראש

d a p h n a

New member
בגדול מצהירים על הדברים האלה

בזמן הגיוס, לא בצו ראשון (ביננו, צו ראשון עושים בגיל 16, גיוס מתרחש שנתיים אחר כך. בין לבין אנשים יכולים להפסיק לשנות את דעתם שמונה פעמים, כולל להפסיק להיות צמחונים, להפוך לטבעונים וכו'). אם אני זוכרת נכון (ועברו כבר יותר מחמש שנים מאז הגיוס שלי, אז יכול להיות שאני לא זוכרת נכון), בתחילת הטירונות שאלו מי צמחונית, ונתנו כרטיס צמחונית לכל הבנות שעמדו בכך. שאלו גם מי טבעונית. לגבי נעלי עור, אני לא יודעת מה הפרוצדורה, מאחר ואני נועלת נעלי עור. לגבי פטור רפואי מנעליים צבאיות, הצגתי אישור רופא בפני המכ"ית שלי, ששלחה אותי למרפאה. המרפאה משום מה החליטה שאין לי פרופיל נמוך בגלל פלטפוס חמור (למרות שבאורח פלאי כשהלכתי למרפאה בקורס אחרי הטירונות פתאום הם כן ראו את הפרופיל הזה), ולכן לא נתנו לי אישור רפואי, אבל כשהבהרתי למכ"ית שלי שיכול להגרם לי נזק בלתי הפיך לרגליים מהליכה בנעליים צבאיות היא החליטה לא לקחת סיכון ולאשר לי פטור למעט בזמן מטווח. אבל לגבי פטור מנעילת נעלי עור בזמן הטירונות, אני לא בטוחה איך זה עובד. לגבי אוכל צבאי, זה משתנה מארוחה לארוחה. בגדול בארוחות שמוגדרות בשריות יש מנה צמחונית "עיקרית" שהיא בדרך כלל איזשהוא סוג של טבעול. בנוסף, יש תוספות כמו אורז, פירה, פסטה, סלט וכד'. בארוחות שמוגדרות "חלביות" (בדרך כלל בוקר ולפעמים ערב), יש דברים כמו חביתה, לפעמים מילקי או שוקו, לחם וגבינות וסלטים. בשני סוגי הארוחות תמיד מוגש לחם ויש מרגרינה וכאלה, שזה לא במיוחד בריא אבל זה מזון החירום לטירוניות (בדרך כלל אחרי הטירונות ממילא מצב האכילה פחות מוגבל כי אפשר לארגן אוכל מהבית או בבסיסים פתוחים לצאת לקנות וכו'). בנוסף, גם בטירונות בעקרון יש שק"ם, אם כי יש זמן מצומצם לגשת אליו. בשקם יש בדרך כלל לפחות דברים יסודיים כמו מנות חמות. אני יכולה להעיד שבמהלך הקורס הצבאי, אחרי שנמאס לי לאכול שניצל תירס ופירה, התקיימתי במשך שלושה חודשים על שוקו ולחמניה בבוקר, ומנה חמה בצהריים ובערב (או לפעמים משולש פיצה בדרך לאכסנייה). את האוכל המזין קיבלתי בסופי שבוע בבית.

C H 4

New member
כדאי לשאול בפורום צמחונות וטבעונות (301)

שם יש כמה חיילים בתפקיד שבטח מכירים את הפרוצדורה יותר טוב. בתקופתי (לא מאוד מזמן) בנות לא קיבלו נעליים ולא היתה בעיה. אני יודעת שלטבעונים יש פטור גם מנעלי עור, לא יודעת מה קורה עם צמחונים. אישור טבעונות כדאי להתחיל להוציא עוד לפני הגיוס ואפשר להתחיל עם זה כבר בצו ראשון משום שזה מחזק את הטענה שאת טבעונית יותר משנה (אחד הקריטריונים לאישור, מדהים שלמשל כל בחורה שמגיעה עם חצאית לא צריכה להוכיח שהיא דתיה שנה) לצמחונים לעומת זאת יש מענה בחדרי האוכל הצהליים ולכן אין צורך בפעולה מוקדמת. אולי בגלל הנעליים כדאי כן להתחיל להתעניין לפני הגיוס.

efratzo1

New member
בוודאי שאפשר להסתדר

והלוואי שלי היתה את ההזמדנות לאכות בצבא שניצל תירס... תמיד אפשר להסתדר עם תוספות ירקות וכ'ו וכמובן גם מנות חמות לגיבוי לי היתה רק בעיה עם מנות קרב...

למעלה