צלצול שעון

steiff

New member
צלצול שעון

צלצול שעון מעיר אותך בחיפזון.
לפי התחזית יהיה חם מדי כדי לרכוב משהו מתוכנן.
מתארגן ליציאה ל״סיבוב הקבוע״ ביער קריית אתא.
אתמול החלפתי צמיגים: את הקדמי הורדתי בגלל פנצ׳ר עקשן שגם ״תולעת״ של אופנוע לא יכולה לו. את ה״נובי-ניק״ מאחור העברתי קדימה, ומאחור שמתי ״קפטן קונטרול״ 2.2 שהצטיידתי בו השבוע לפי המלצה שקיבלתי פה בפורום.
שני הצמיגים נאטמים בקלות עם משאבת רצפה ומחזיקים לחץ עד הבוקר.
אבל בתהליך הזה התרוקן בקבוק הג׳יפה.
חם ולח. שני בקבוקי מים על השלדה, משאבה וחטיף בכיס האחורי. ה״קפטן״ לא מתגלגל כמו ה״נובי ניק״ וצריך לעבוד לא מעט כדי לסובב אותו. אבל בינתיים נראה שאוחז טוב. ה״נובי ניק״ מקדימה משרה אווירת ביטחון. אוחז היטב בהטיות ובסיבובים. תענוג של צמיג. מי שמוכן לבלאי המהיר שלו, מרוויח צמיג עם שילוב מנצח של אחיזה מצויינת והתנגדות נמוכה לגלגול.
מגיע לקטע קצת יותר טכני של המסלול. ה״קפטן״ משדר לגב כל אבן וגבשוש, ובעליות תלולות פה ושם מאבד אחיזה. זה לא סתם שכבר מזמן יש לי תחושה שהמוצרים של ספשיאליזד הם ״אובר רייטיד״, ובעיקר ״אובר פרייסד״. כשהתלבטתי לגבי הצמיגים של קונטיננטל אמרו לי ״צמיגים טובים אבל יקרים״. אז מה? ספשיאליזד הם ״צמיגים רעים אבל יקרים״?
ממשיך במסלול. קטע טיפוס של כמה מאות מטרים על כביש. היתרון של ה״קפטן״ לעומת ה״נובי ניק״ מאחור זה שהוא פחות מרעיש על הכביש. ב״נובי״ ממש שומעים איך הקוביות נאבקות בכביש, ומי שהחזיק את הצמיג כמה חודשים גם יודע שבסוף הן מפסידות במאבק...
ירידה דרדרתית תלולה. ה״קפטן״ לא משדר ביטחון. מחליק פה ושם. ננסה מחר בלחץ נמוך יותר.
דהירה במורד לכיוון המעבר ה״רטוב״ של נחל ציפורי ומשם הביתה. בקבוק מים אחד ריק. שני כבר בדרך, אבל מכאן זה כבר קצר.
מעבר מים רטוב. אני מדלג בין הסלעים והאופניים עוברים במים.

מה זה הקצף הלבן הזה על הדופן של הצמיג הקדמי? מילא, הג׳יפה תסתום את זה. בטח קטע דק וחרירי בדופן. אבל הצמיג איבד לא מעט אוויר. מנפח ל-30 וממשיך בדרך.
הצמיג ממשיך לאבד אוויר. עוצר בנקודת הצל האחרונה לפני הטיפוס הקצר הביתה וממלא שוב. הקצף הופך לזרזיף ג׳פה. חתך בדופן. שיט. מטה את הגלגל הצידה והזרזיף נעצר. ממלא עוד קצת וממשיך. מגיע למוסך של הקיבוץ פחות או יותר ״על הג׳אנטים״. ממלא ל-37. החריץ בדופן אומר לי בשפה שלא משתמעת לשני פנים: ה״נובי ניק״ הזה כבר לא יזכה לבלאי מהיר של הקוביות. הצמיג ״טוטאל-לוס״. חריץ כזה בדופן זה לא משהו שאפשר להציל.

חוזר הביתה, מוציא מהמגרה את ה״קונטי״ האחרון שעוד נשאר לי (לאחד התפרק ה-bead, והשני לא מסכים להתיישב טוב על הג׳אנט). מתלבט אם להעביר את ה״קפטן״ קדימה, אולי הוא יתנהג שמה יותר יפה מאשר מאחור. אבל כבר חם, ואני מזיע, מחליט למזער את ההתעסקות ופשוט לשים אותו במקום ה״נובי ניק״ ז׳ל. בהיעדר שאריות ג׳יפה בבקבוק, אני נאלץ למחזר את הגיפה מהצמיג הישן לחדש. לא נשאר הרבה, אבל זה צמיג ״טיובלס רדי״ אז גם עם מעט חומר הוא אמור להיאטם. ההרכבה של הצמיג לא קשה מדי, ניפוח במשאבת יד לא מצליח לאטום. לוקח את הגלגל לתחנת המילוי האלקטרונית: שם אותה על ״צמיג ריק״. לא נאטם. ממשיך למוסך שם יש תחנת מילוי ״של פעם״ אנלוגית. לא נאטם. ממשיך למשאבה ליד ״חדר החלב״. שם בכלל אין שעון, רק זרם חזק של אוויר. מנפחים שם ״לפי הרגש״. מנפח ומנפח ומנפח ושום כלום. לא נאטם.
חוזר הביתה אבל וחפוי ראש. כבר תשע וחצי. אני רטוב מזיעה. הטמפרטורה כבר 35 מעלות בצל (ואני בכלל בשמש). מפרק צד אחד של הצמיג, לא נשארה בפנים טיפת חומר מרוב נסיונות מילוי. מפרק את הונטיל ומתקין פנימית. הצמיג מתמלא ומשמיע את הנקישות המוכרות של כניסת הדופן למקום.
ואתם כבר מכירים את הסיפור של קונטי: שמיניות. בכל צמיג שמיניות.

The Pinky P

New member
אני אף פעם לא אבין למה אנשים מעדיפים קומבינות

על פני פנימית עם חומר.

הכי פשוט, הכי נקי, הכי יעיל.

tal913

New member
אולי מפני שלא אוהבים פנצ'רים?

steiff

New member
הכי פשוט, הכי נקי, הכי יעיל עד ש...

עד שחוטפים פינצ׳פלאט ואז זה פשוט מכוער ומלוכלך...

לכל טכניקה יש יתרונות וחסרונות. ג׳יפה בפנימית יעילה נגד קוצים קטנים. ג׳יפה בצמיג יעילה נגד חורים יותר גדולים ונגד פינצ׳פלאט, אבל יש צמיגים בהם היתרון הזה פחות מורגש: צמיגים עם דופן תחתונה דקה. בצמיגים האלה קשה לג׳יפה לסתום את החורים ולפעמים אפילו תולעים לא פותרות את הבעיה.
נזק לדופן הצדדית זה טוטאל-לוס עם פנימית ובלעדיה.

The Pinky P

New member
אני לא יודע על מה אתה מדבר...

באופני שוטח נדיר שאני מחליף פנימית... איך מקבלים פינצ'פלאט בשטח?! ( אתה מתכוון לסנייק בייט לא?)

כמה פעמים כבר מקבלים מסמר לצמיג? זה ממש לא שווה את כל הבלאגן של טיובלס שגם לא עוזר ב - 100%

בקיצור, או שיש לי מזל ב- 13 שנים האחרונות או שפשוט זה עניין של אופנה.

steiff

New member
איך מקבלים...

רוכבים בלחץ נמוך מדי, פוגשים סלע בולט מדי, ו... פינצ׳פלאט (כן, סנייקבייט).

מסמר לצמיג? מסתבר שיותר ממה שהיינו רוצים. עובדה. בארבעה חודשים חטפתי שניים. מסמר, זכוכית, אבן חדה. מסתבר שיש מספיק דרעק על השבילים בשביל כולם.

טיובלס בלגאן? עם החישוק הנכון (אטום מראש) וקצת חומר אטימה, טיובלס זה ממש לא בלגאן. יש כמה צמיגים עקשנים. לא צריך להפוך את החריג לנורמה.

אתה כנראה בר מזל. כבר 13 שנים עם טיובלס ולא חושב לרגע לחזור אחורה.

creth11

New member
קרע בדופן הוא לרוב בגלל לחץ אויר נמוך מידי

לנתוני הרכיבהכולל סנייק בייט המצביע לאותה בעיה.
התרופה הפשוטה היא להעלות לחץ בצמיגים, נכון יש לכך מחיר מסויים אבל בעיני לפחות הוא שווה .
.מנסיון העלאת הלחץ אצלי פתרה אותי לחלוטין מתופעות קרע בדופן או סנייק בייט לפנימית חליפית.
במיתאר הרכיבה של גוש אלונים ק. אתא פשוט אין סיבה שלא להעלות לחצים מתוך היכרות טובה של איזור הרכיבה הזה,
דרור במרכז השטח הוא תחנת הבית שלי לרכיבות ואולי רק את הסינגל החדש של ק. אתא לא חרשתי עד דק.
גם ברכיבות דרך הסוכר ומידבר יהודה הפיתרון של לחץ יותר גבוה הציל לי את הצמיגים ואת ההיתעסקות בהם ברכיבה
לחץ אויר הוא פרשה המשלבת הרבה גורמים כמו מיתאר השטח, מהירות, מישקל עצמי ועוד וגם הלחץ משפיע על היתנהגות הצמיג.
לי שווה להפסיד בכמה פרמטרים ביתנהגות צמיג ולחסוך לי את כאבי הראש של קרעים בצמיג או פנימית.
אבל זה רק אני

steiff

New member
37-40 על צמיג 2.25 זה נמוך מדי?

זה לחץ האוויר בו אני רוכב בדרך כלל והצמיגים שלי לא סובלים מקרעים בדפנות יותר מדי. מעדיף צמיגים רחבים (2.2 ויותר) כדי שאוכל לרכוב בלחץ גבוה יחסית בלי לאבד אחיזה. אבל כנראה שפגשתי סלע חד מדי באיזו פינה נידחת של היער. להערכתי זה היה בואדי שיורד מערבה מצפון להרדוף/חמיירה לכיוון ראס-עלי. כנראה ״סתם״ ביש מזל. רכבתי את הוואדי הזה כמה וכמה פעמים וזו הפעם הראשונה שהוא הרג לי את הצמיג. במהלך ה״קריירה״ שלי כבר איבדתי כמה צמיגים בגלל חתך בדופן. לפני כמה שנים צמיג אחד נחתך מזכוכית בעשרת המטרים על הדשא מהמדרכה לבית שלי, בסיומה של רכיבת הבכורה שלו. כמו שעלה ככה ירד...
לא רחוק מהנקודה בה נחתך ה״נובי-ניק״, באחד משבילי האש של יער קרית אתא, חטפתי פנצ׳ר ב״רוקט-רון״ ששום כמות של ג׳יפה בצמיג לא הועילה כדי לסתום אותו. אז כאמור - הדופן התחתונה הדקה של הרוקט ״עזרה״ לכך שהג׳יפה לא הצליחה לסתום את הפנצ׳ר, וגם לכך שהתולעת לא החזיקה במקום והאוויר התחיל לדלוף מהצדדים שלה. פנצ׳ר דומה שחטפתי כמה חודשים קודם לכן ב״נובי-ניק״ נסתם בקלות יחסית, ופנצ׳ר אפילו יותר גדול ב״וויג׳ילנטה״ של WTB נסתם ודימם לסירוגין עד שסגרתי אותו עם ״תולעת״ ומאז הוא אטום להפליא. מסתבר ששבילי אש ושיפועים מתונים הם לא ערובה להיעדר נזק לצמיגים.

רק כהערת אגב, במחלקה הנוירוכירורגית ברמב׳ם שוכב רוכב אופניים עם שבר בגולגולת מרכיבה ביער קרית אתא. ככה שמסתבר שגם באזורים תמימים לכאורה אורבות מדי פעם מכשלות בלתי צפויות.

steiff

New member
אין לי יותר פרטים

אבא שלו אמר לי ״רוכב שטח ביער קריית אתא״.

The Pinky P

New member
תעלה לחץ - תפתור את רוב הבעיות.

ככה תישאר עם צמיג יציב ועמיד.

חוץ מזה שאם כבר סנייק בייק בשטח (עדיין לא מבין איך)
אני מעדיף שתהיה עוד שכבה בין האובייקט הפוגע לבין הג'אנט ככה ששכבה כפולה של פנימית עבה+ חומר יכולה רק להועיל בסנייק בייט.

tal913

New member
זה פתרון רע

אני עם טיובלס שנים, את מספר הפעמים שבהם השתמשתי בתולעת ניתן לספור על יד אחת מאידך כשהצטרכתי גם בקרעים בדופן , התהליך עבר נקי יפה ולאורך זמן.
לחץ אוויר נמוך הינו דך מעולה לשמור על האחיזה בשטח בעייתי, להתפשר ולאבד את היתרון הזה בגלל התעקשות על פנימית?

The Pinky P

New member
לא יודע על איזה איבוד באחיזה אתה מדבר...

אחיזה טובה נובעת גם מהתנהגות נכונה של הגוף על האופניים,העברת משקל, בחירת קו נכונה ועוד...

xrlmike

New member
איבוד אחיזה של רוכבים לא מושלמים

ישנם גם כאילו שחושבים שאפשר לבצע כמה פשרות באופניים כדי לחפר על הטכניקה הלא מושלמת שלהם
לכאילו לחץ אוויר נמוך יותר שמאפשר צמיג טיובלס עוזר
גם שיכוך מלא עוזר במיוחד בסוף המסלול למעטים שמגיעים שפוכים לשלב הזה ועושים יותר טעויות - בקיצור ללא מושלמים
המושלמים לא צריכים את כל ההתעסקות הזו

enigo

New member
נובעת גם מכל מה שאמרת - אבל בסופו של יום

צמיג שמציג שטח גדול יותר מול הקרקע, יאחוז טוב יותר. זה נכון במיוחד בתוואי מעורער - חול, דרדרת וכו' - אבל נכון גם על תוואי מאוד לא אחיד כמו פני סלע לא שטוח.
אז נכון שאפשר לנסוע מהר את סדום ערד גם עם סובארו לאונה עם בולמים גמורים - אבל זה לא משנה את העובדה שאפשר לנסוע שם מהר יותר עם רכב עם אחיזה טובה...

tal913

New member
אתה צודק

אבל גם מקצוענים ורוכבי צמרת מנצלים את הציוד שלהם ואינם סומכים רק על יכולתם הגופנית.
פנימיות באופני שטח משמשים היום גזרה קטנה של רוכבים שמורכבת בעיקר מרוכבים מתחילים או שטופי דעות אנטיטיובלסיות.

prigal

New member
תודה על השיתוף :)

למרות שלא באת בשישי לרכיבת הפורום :) :) :)

היו לי מקסיסים שהתגלגלו יפה אבל נגמרו מהר (היי רולר ואדבאנטג')
היו לי קונטיננטל שכמו שאמרת לא שרדו את מבחן הטיובלס. יותר מיד חתכים בדופן ממש קרוב לביד כך שגם תולעת לא תפסה. מה שכן הם מאוד חזקים ולא נשחקים (למרות שהם כבדים למדי).

כרגע אני עם אונזה אייבקס מקדימה וארדנט מאחור והכל מחזיק מעולה.
כנראה מצאתי את השילוב הנכון בשבילי כחוזק / גלגול / מהירות / מחיר/ משקל.

דני

steiff

New member
יום שישי...

היתה לי מחויבות לחברים וותיקים ב-EZ-Riders שערכו רכיבת זיכרון לחבר הקבוצה שנפטר לפני חודש ממחלה קשה.

למעלה