צלילה באילת

clairvoyance

New member
חי חי חי

טוב, שוב תודה רבה לכם על ההמלצות המרובות שלכם, הבנתי: קורל סי דייסב, סנובה, סיאם, מנטה, אקווה ספורט, מרינה דייבס - ועוד. טוב לדעת שיש כל כך הרבה המלצות וכל כך הרבה מועדונים שאתם מרוצים מהם בארץ. זה בהחלט נשמע כמו שוק טוב. ואכן הצלחתם לשכנע אותי עם מועדון סנובה. בקשר לכיסי הדל - ובכן - הטיסה לאירופה היא ניתנה לי כמתנה - אך בהחלט עוזרת לרושש אותי עוד יותר מכיסי הדל :) בכל אופן, זה בהחלט לא מה שימנע מבעדי לעשות צלילה עד סוף פברואר! אז כשהמועד יתקרב, מקווה שתזכרו אותי, ואני אהיה איתכם בקשר - בטח לעוד הרבה שאלות נוספות. ובנתיים, אנסה ללמוד ממכם קצת עד הצלילה הבאה :)

clairvoyance

New member
ואם כבר, עוד שאלה..

שאני בטוחה שכבר נשאלה בפורום הזה.. איזה ציוד ראשוני כדאי לי לקנות? כלומר - מה הדבר הראשון, מה הדבר השני (עד שייגמר הכסף..)? מה לגבי - חליפת צלילה (שרוולים ארוכים/ קצרים), סנפירים, מסכה וכו´. אני מניחה שכדאי לקנות את הציוד באילת - בלי מע"מ? או שזה לא תקף?

javierg

New member
כמה תשובות

ראשית, יש מנוע חיפוש בפורום ואפשר בהחלט להעזר בו. לגבי המע"מ באילת: האם זו אגדה או שזה באמת כך? אם תקני ספר בסטמצקי, את יכולה להיות בטוחה שזה בלי מע"מ. כנ"ל לקניות בסופרפארם וכו´. לגבי מחירי הציוד במועדונים: תיאורטית הם גם ללא מע"מ. אבל כדאי מאוד לעשות גיחה לחנויות "בצפון" כדי לוודא שהמחירים באילת אטרקטיביים. לפחות לגבי כמה דברים שאני קניתי, המחיר באילת היה יותר יקר מהמחיר בת"א, ובהפרש גדול עד גדול מאוד (אני מדבר על מאות שקלים). איזה פריטים לקנות (לדעתי) דבר ראשון: סנפירים+בוטיס, מסיכה דבר שני: וסת, מאזן דבר שלישי: מחשב נשאר כסף? חליפה יש עוד עודף כסף? פנס, חגורת משקולות עם כסים לגבי איזה סוג של פריטים: לבדוק כל פריט איך הוא יושב עליך. לא נוח- לא לוקחים, גם אם הוא מאוד "נחשב" או מאוד מומלץ. בסופו של דבר את יורדת עם זה לצלול, לא הממליץ ולא המוכר. הכי יקר לא בהכרח הכי טוב. הכי זול לא בהכרח פחות טוב. הכי פשוט הכי טוב. יותר מדי כפתורים, אבזמים, ריצ´רצ´ים ושאר ירקות רק מסרבלים, מגדילים סיכוי לתקלות ומייקרים מוצרים. איזה חברות? לדעתי כל החברות שמשווקים בארץ מייצרות ציוד טוב. לכן הייתי מחפש מקום שיכול לעשות את הדיל הכי זול. בד"כ קניה מרוכזת יותר משתלמת מקניית פריטים בנפרד.

אבי ע

New member
לעניות דעתי חליפה לפני וסת ומאזן ../images/Emo39.gif

משום שהיא הפריט הדורש את ההתאמה האישית ביותר. לגבי וסת ומאזן - בהחלט אפש ריד שניה. יש גם מקום לשקול קניית חבילת ציוד שלרוב כרוכה במחיר זול משמעותית מאשר כל פריט לחוד (נדמה לי שיש חבילות מ-2500 ש"ח ומעלה, או אף פחות).

hockeye

New member
מסכים עם אבי

סדר הקנייה לפי חשיבות ההתאמה האישית של האביזר. כלומר: 1. מסכה. 2. בוטיס וסנפירים. 3. חליפה. 4. מאזן. 5. ווסת. 6. חגורת משקולות (בלי המשקולות). 7. שאר ירקות. וכל הצד דילים בזול, הרי זה משובח. עין הנץ חוסכת. הוקאי.

javierg

New member
למה אני חושב שוסת/מאזן יותר חשובים

מחליפה? כי הוסתים שמשכירים ממועדונים לא תמיד במצב הכי טוב. נראה לי שברוב המועדונים הם לא בודקים את הווסתים על בסיס קבוע, ורק אם מישהו ניגש לדלפק ומודיע שמשהו בוסת שקיבל לא בסדר, הם שמים בצד. אם יש לחץ והדלפקיסט לא שם לב, או שיש הרבה לחץ ויש כמה חברה בדלפק, הוסת אפילו יכול להגיע לבא בתור, שעלול להיות טירון צלילה ולרדת איתו למים. כנ"ל לגבי המאזנים, שלרוב הם עוד יותר על"פ מהוסתים: דליפות, אינפלייטורים שנתקעים, אינפלייטורים שיוצאים לגמרי מהמקום, שסתומי פריקת לחץ מתפרקים, חורים, רצועות שנקראות. בטח יש עוד בעיות שלא הזכרתי. וסת או מאזן דפוק יכולים להוביל לפאניקה ולתאונה, או ישירות לתאונה. חליפה מושכרת יכולה לבאס לאללה, לקלקל הנאה מהצלילה (גם ווסת שכל הזמן עושה פרי-פלו או מאזן שכל הזמן צריך לנפח אותו), אבל חליפה-מושכרת-שכולם-משתינים בה לא יכולה להרוג צולל. לפחות ככה אני חושב. אז נראה לי שווסת ומאזן יותר חשובים בטיחותית ולכן עדיף שיהיו משלך ושלפחות תדע אם מה אתה צולל.

hockeye

New member
חביאר, אל תגזים...

השיקולים שהעלית נכונים אם נוסעים לפיליפינים או לתאילנד, יוצא לי להסתובב קצת במועדוני אילת ואני לא חושב שהציוד להשכרה ברמה גרועה - להיפך.גם אם יש תקלות בלאי כמו FREEFLOW או דליפה מהאיפלייטור, אלו לא תקלות שמסכנות חיים. בכל אופן, אם נוסעים לכל מיני חורים בחו"ל, אתה בהחלט צודק. צריך לקחת קודם כל ציוד שיש לו נגיעה לבטיחות. עין הנץ, באופן אישי, דואגת לארוז גם רצועות ספייר. שיהיה. הוקאי.

javierg

New member
לא מגזים...אשתי נהגה להתעקש לצלול

עם ציוד שכור בתואנה שהיא לא צוללת מספיק בשביל להצדיק קניה של ציוד. פעם אחת לקחתי לנסיון את הווסת שהיא שכרה ובסוף הצלילה הלכתי וקניתי לה וסת חדש, ואני עד היום לא מבין איך היא צללה איתו. לדעתי, עבור צולל לא מיומן וסת שפורק חופשי או אינפלייטור שנתקע ומזרים אויר למאזן כן יכולים להיות מסוכנים. כי צריך עוד שטות קטנה כדי שצולל יכנס לפאניקה ומכאן ואילך רק נפטון יודע איך זה יסתיים. אנחנו גם יודעים על צוללים שמתו בגלל שנכנסו להם מים למסיכה, שהמאזן התנפח והם טסו למעלה, או שהמשיכו לצלול עם ווסת שפורק חופשי וכעבור שתי דקות ראו שנגמר להם האויר, או שהוסת קפא בגלל פריקה חופשית, וכו´. לא נדרש הרבה יותר מזה כדי להגיע לפאניקה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לגבי ציוד במועדונים

מנסיוני הדל לא נראה לי שהתיאור מאפיין את רוב המועדונים בארץ. מאלו שכן מומלץ להדיר את הרגליים בכלל כי לא ברור מה עוד דפוק בהם (זה לא פוטר כמובן את הצולל לבצע בדיקה יסודית לציוד ששכר בכל מועדון שהוא). אני אישית סבור שרכישת רוב הציוד היא פונקציה של שיקול כלכלי, למי שצולל כמה צלילות בודדות בשנה לא משתלם לקנות ולתחזק ציוד מלא, אפשר להסתפק בחליפה וקמ"ס. גם אני סבור שאפשר להשיג ציוד משומש במחירים אטרקטיביים ביותר, צריך כמובן לבדוק היטב לפני הקנייה. ו ב ב ח י " נ

s_vadim65

New member
מועדונים באילת זה כפר צוללים

שלום לכולם! לי אוד מוזר שאף אחד מכם לא הזכיר המועדון שאני ממלץ עליו -- כפר צוללים!!! לגבי ציוד צלילה אני בטוח ב100% שאוור שאני מקבל מהם זה אוור נקי ולא כמו בסיני ))))). הווסטים ומאזנים שלהם עוברים בדיקות תקופתיות ועל כך אתה יכול לבדות בעצמך ביומנים של ציוד! המועדון נימצא קרוב לים -- עתרי צלילה יפים ביותר האילת -- יש לכך אפשרות לביצע מגבן צלילות -- מרדודות - בתור צלילת סיום, עד צלילות עומק 40 + עם חזרה במים כחולים ותחנות על מדרון. אך לא לספר על מזנון שלהם!!!! במחיר סביר למדי אוכל חם ומאוד תעיים!!! אני אישי ממליץ בחורף על מרק עם גבינה. במועדון יש אפשרות ללינה (לא תמיד עקב קורסים)

גולן בן

New member
אתה צודק אבל......

אם הייתה מדבר על מועדונים בסיני הייתי מצדיק אותך במליון אחוז. נכון שאין כמו ציוד שלך שאתה יודע מה מצבו ולא כמו בציוד שאתה משכיר אבל לפי הכרותי עם המועדונים בארץ אני יכול לומר שהציוד בארץ מתוחזק ברמה גבוהה והסיכון לתקלה הוא נמוך יחסית לעומת ציוד שמושכר בסיני למשל עוד לא יצא לי לשמוע שלצולל בארץ נתפס כפתור שמכניס אוויר למאזן (דבר שהוא מסוכן ביותר למי שלא מתורגל לצאת מהמצב הזה) לעומת זאת בסיני נתקלתי בתופעה כמה פעמים. לכן אני לא אומר שתקלות לא יכולות להיות אבל הסיכוי שהם יקרו בארץ הוא מאוד קטן ואם עדין יש חשש עצתי עם יורדת קבוצה יש לתת לחברה הפחות מנוסים אולי מאזנים ששיכים לחברה מנוסים (אם זה במידה כמובן)ואילו החברה היותר מנוסים יצללו עם ציוד מושכר כך שאם תהיה תקלה הם יוכלו לתפעל אותה ביותר קור רוח. לגבי חליפה לא קורא כלום אם לובשים חליפה שהשתמשו בה או ישתינו בה לא נעים לא אסטטי אבל לא מתים מזה. לגבי נעלים אני מאוד הייתי ממליץ לכול צולל לרכוש נעלים זה פריט לא יקר וכל אחד יכול לעמוד בהוצאה עדיף על מצב של פטריות ברגלים שלא נפטרים מהם ועלות המישחות והביקור אצל הרופא יעלו יותר לכן במקרה זה "היקר" הוא הזול

javierg

New member
לגבי ציוד בסיני...

לפני שנים רבות רבות, לפני העשור האחרון של המאה הקודמת של האלף הקודם, החלטנו ללכת לצלול בדהב לאחר טיול באום-שומר. כמובן שלא לקחנו איתנו ציוד אז נאלצנו לשכור מהמועדון היחיד שהיה אז (נדמה לי שזה היה INMO). את הסיפור כבר סיפרתי פעם אז אקצר איתו: הסתובבנו בתוך הקניון בעומק של כ-35 מטרים והתחלנו לעלות בחזרה (בתוך הקניון) ונתקעה לי הדרגה הראשונה בתקרה באופן שלא יכולתי להשתחרר בכוחות עצמי. עד שבן הזוג שלי, שהיה ממש מאחורי, בכלל הבין שאני תקוע עברו כשתי דקות (שהן יקרות מפז בעומק כזה). בסוף הוא שחרר אותי וכבר היה לי במיכל בסביבות ה-50 באר (בעקרון היה לנו מעל 100 כשהסתובבנו אבל בזבזתי הרבה אויר בנסיונות להשתחרר+נשמת בגלל הלחץ). כהגענו לעומק של כ-6 מטרים מד הלחץ הראה כ-30 באר. זה אמור להיות די והותר לחנית בטיחות, רק מה, בלי קשר לקריאת מד הלחץ לקחתי את השלוק האחרון של האויר... עלינו למעלה בלי חניית בטיחות. כמעט תאונה. נכון, דברים השתבשו, אבל מד לחץ שמזייף בקריאה זה הפתעה לא נעימה. זה יכול היה להגמר אחרת.

ניב ד

New member
אולי אתה לא צולל מספיק כדי לשמוע

אבל גם הציוד בארץ בחלק מהמועדונים הוא עלוב. במיוחד במועדונים עם תנועה גדולה של קורסיסטים. שני מועדונים שקרה לי יותר מפעם אחד שהציוד שלהם היה לא תקין (כאשר צללתי עם אנשים ששכרו שם) היו סיאם ואקוה ספורט. מועדונים גדולים, מכובדים אבל הציוד בלוי ובמצב רעוע. התקלה שקרתה היתה בדיוק תקלת אינפלייטור שלא מפסיק לנפח במקרה של סיאם, בעוד שבמקרה אקוה ספורט זה היה אפילו גרוע יותר - מאזן מפונצ´ר !! אז זה קורה יופי גם בארץ, הסיכוי לזה גדול יחסית ואין כמו וסת ומאזן של עצמך.

גולן בן

New member
אז אולי כדאי לנצל את כוחו של הפורום

אם זה המצב אולי כדאי שחברה פה בפורום יעלו מקרים שהם נתקלו בהם ואת שמות המועדונים ככה נוכל לראות אילו מועדונים "מככבים" ואלו בסדר ואז אנשים לא ישכירו ציוד מאותם מועדונים עד שלא ישתפר המצב אני בטוח שבפורום משתתפים נציגים ממועדונים וזה יכול להוות אחלה פידבק עבורם איפה הם ממוקמים בהשוואה למועדונים אחרים ויבצעו מקצה שיפורים מה אתם אומרים?

גולן בן

New member
תגובת הנקאי הכרחית פה......

אולי כדאי לבצע באמצעותך סקר שבו יצביעו ותוצאותיו יפורסמו בפורום נק´ למחשבה

javierg

New member
דברים כאלו כבר נעשו

והיו מועדונים שאכן לקחו לתשומת ליבם ותיקנו/שיפרו בעקבות תלונות שהתפרסמו בין היתר בפורום על ליקוים בציוד. הבעיה היחידה שאני רואה היא כיצד לעשות סקר כזה בצורה אוביקטיבית. כבר היו מקרים של הכפשות ע"י אנשים אנונימיים שהתבררו כ-"בעלי עניין", לקוחות לא מרוצים (לאו דוקא בגלל ציוד דפוק) ועוד כל מיני דברים מגעילים כאלה.

landesmn

New member
תקלות+תלונות+...המלצות!

שלום. אני צללתי עם מס´ חברים בתחילת החודש במנטה. היחס שם נחמד ולמרות העומס הם עומדים יפה בקצב. אך... בעקבות הסקר אני חייב לציין שבמהלך בדיקת הציוד נתגלה אוקטופוס דולף (צינור עם חור!). רצוי שיהיו בכל מועדון מפות הגעה, לפחות לאתרים הקרובים ! מה שלא היה במנטה. אפילו הסבר מדוייק לגבי מיקומו המדוייק של סלע משה לא יכלתי "להוציא" מהם. איש הצוות שעבד בדלפק טען שהוא בכלל לא צולל ואין לו מושג... הוא רק משכיר ציודים... ובכן, עדיף שיהיו אנשים שיודעים איפה למה וכמה... דוד

גולן בן

New member
יופי זאת התחלה כן ירבו......

לחבר שטען לגבי כל מיני אנשים שירשמו סתם ליכלוכים על מועדונים. נכון יכול מצב כזה אבל בכל סקר יש ליכלוכים אם ישתתפו הרבה אנשים בסקר מבחינה סטיסטית תתקבל תמונה די אמיתית למרות כל ההכפשות. בנוסף כולנו אנשים שצוללים ואנחנו בקלות נוכל לראות מהי תלונה אמיתית ומהי סתם תלונה. מה גם שמטרת הסקר היא לא להעמיד מועדון זה או אחר האור שלילי אלא לשפר את המצב שיהיה יותר טוב כמו שאמרתי בעלי מועדונים יוכלו לקבל תמונה איפה הם עומדים לעומת אחרים

Astro The Dude

New member
סיפור מקרה...

פעם פעם לפני שנע רבות בעודי צולל צעיר וחדש השכרתי ציוד האוויר שנזלל הכריח אותי לעלות במים כחולים (רע) אל חנית הבטיחות (כדי למנוע גמר אוויר)בעודי מרים את ידי לרוקן אוויר מהמאזן נפער לו חור בחלק של צינור האינפליטור של המאזן הקרוב למאזן (שהיה קטן במהלך הצלילה וגדל עם הרמת היד) ורוקן את המאזן כולו בשניה וחצי בעודי שוקע לתומי לחצתי על כפתור האינפליטור כדי לשוב ולהתאזן (בזמנו מיומנות חדשה) והרי איזה פלא הכפתור נתקע והמאזן התמלא (שהרי כשידי היתה למטה החור נסגר) תוך כדי מסעי הזריז לפני המים ניתקתח את צינור האינפליטור ממקומו והרמתי את ידי לרוקן אוויר ו... בסופו של דבר עליתי אל פני המים תוך טילוף וניפחתי טת המאזן בפי (כמובן ויתרתי על החניה ) אז נכון היום אולי היתי מצליח לבצע אותה בקומבינות אלה ואחרות אבל בזמנו הייתי די גאה שלא טבעתי והתקלה הכי גדולה היתי כאשר שבתי לדלפק והראתי והסברתי ו... נכון המאזן שב לאותו מקום ממנו ירד בבוקר יחד עם חבריו המאזנים אז אין ליממש מה לחדש בנושא מה לקנות קודם אבל לקנות היא בהחלט (בעיניי) אופציה עדיפה

למעלה