צלילה באילת

אילוניק

New member
אחרי מסיכה ונעלי צלילה אני הייתי

לא רק ממליץ בחום רב כי אם אפילו מבחינה בריאותית ללכת על חליפה והנימוקים אם תתאהבי בעולם הקסום של הצלילה בטוח שתרכשי הציוד אבל בחליפה ובנעליים העוברים מצולל לצולל במועדונים אין לדעת מי חולה במחלות עור וזיפטים דומים שאפשר להדבק מהם שלא לדבר על כל הברה שמשתינים בחליפות וכו כנל בנעליים וכל השאר לפי מצב הכיס או האפשרות אלה היו הפריטם הראשונים שרכשתי מעבר לכך ההתאמה האישית בחליפה לעניות דעתי תעשה צלילה לנעימה או לא נעימה אילוניק היפה i.h.b

puffush

New member
הייתי שם חליפת צלילה בקטגוריה 1

יחד עם מסיכה, שנורקל טוב ונעלי-צלילה + סנפירים (שתוכלי לשנרקל בחינם, לפחות), חליפה לטעמי באה לפני וסת ומאזן: אין דבר נורא כמו לצלול במים קרים (הכל יחסי) עם חליפה שלא מתאימה לך. גלי הקור שחולפים לאורך הגב עלולים להרוס את כל ההנאה. אפשר להגיע להתאמה טובה של החליפה המושכרת לצולל, אבל, לדעתי, מי שצולל עם חליפה פרטית שלו, התפורה לפי מידותיו, יתקשה מלחזור אחורה לחליפה של מועדון צלילה. שלא לדבר על אלו שמתרגשים מזה שהצולל הקודם השתין בחליפה (נושא לשרשור בפני עצמו). אם עברת את גיל ההתבגרות והגעת למימדים קבועים פחות או יותר, ההמלצה שלי היא להשקיע (רק קצת יותר) בחליפה-לפי-מידה. בחברת SEPA הישראלית מכינים חליפות מצויינות, וכמובן שבא-ים הותיקים - שתי החנויות נגישות בתל-אביב (ברחוב המנור בדרום העיר ובנמל ת"א), והמחיר יהיה זהה לזה שבאילת אם לא יותר זול, ושתיהן יתקנו תפרים ויבצעו שינויים בחליפה כדי להתאים אותה בדיוק, כחלק מהשירות. בכל מקרה - לגבי קנייה של ציוד, כדאי לך לנצל דיל שבו את מקבלת הכל במחיר טוב, מאשר לקנות פריט פריט לאורך זמן ובממון רב.

למעלה