ציר זמן של העלילה

Shiri from the block

Active member
איך בדיוק בגיל לקבל את המכתב? מקבלים את המכתב בגיל 11, וכיתה ד' זה לרוב גיל 8,9.. לא? אני הייתי בכיתה ה'

LiRs Lullaby

New member
אני מופתעת#2 איזה דז'ה וו

שקראת את הספר פעמיים ולא גילית את זה.. אבל נו, בספר השני ניק, הרוח של גריפינדור, אומר שהוא כבר חוגג 500 שנה למותו, ומציין את התאריך, ומשם מסיקים שציר הזמן של הספרים נע בין 1991-1998. תהיה אחרת שיש לי על ציר הזמן הוא בקשר לוולדמורט - נאמר עליו שהוא הקוסם האפל שהכי פחדו ממנו במאה השנים האחרונות, אבל זה לא יכול להיות כי היה את גרינדלוואלד בשנת 1945 - שנים בהם הוא היה בן 20+ אאל"ט, או נער. ובכלל יש את כל הסיפור על זה שהוא רצח את הפוטרים בשנת 1981 - כשהארי היה בן שנה, אבל למה לקח לו 11 שנים לעלות לגדולה? (זה מהזיכרון, אם למישהו יש את הנתונים אני אשמח) הוא נולד אי שם בשלהי שנות ה-20, 20 שנה אחר כך הוא כבר היה בחנות של בורגין ובורקס(שזה שנות 40 - 50) ואז יש לו עוד 10 שנים כדי להתעסק באמנויות האופל כדי לחזור אל דמבלדור בבקשה להיות מורה. עכשיו זה כבר שנות השישים, אבל מה קורה שעשור שלם הולך לאיבוד?

זה כנראה אומר שפחדו יותר מוולדמורט

מאשר מגרינלוולד, הרי לא אמרו שוולדמורט הוא הקוסם היחיד שפחדו ממנו.

Dave2D2

New member
כנראה ויקיפדיה טועים כי לא זכור לי שבספר יש

ציר זמן בכלל, סתם אומרים שהארי נולד ב-31 ביולי אבל לא אומרים באיזו שנה. להארי פוטר אין שנה.

LiRs Lullaby

New member
ברוב הספר באמת אין ציר זמן, כלומר,

אין התייחסות לאירועים ש"מחוץ" לסיפור שיכולים לתת הסבר לאיזה תקופה אנחנו נמצאים. אבל בספר השני כבר מתברר לפי דבריו של ניק חסר הראש שחגג את יום מותו ה-500 שזה שנות ה-90 המוקדמות. אנשים שהשקיעו את כל זמנם בלערוך את ציר הזמן והרקע של ה"פ (HP LEXICONׂ) עשו עבודה מושקעת בטירוף. יש להם שם אפילו דמויות שבכלל לא זכרתי ולא הייתי מנחשת שהופיעו שם.

holo

New member
לדעתי זה ממש מיותר ודבילי

לתת שנים מדויקות לעלילה. מה לעזאזל זה נותן לקוראים? "יוווו הארי היום בן 26 וחצי!!!!11" הדבר היחידי שרלבנטי אם כבר, זה יחסי הזמנים, זה הכל.

אבל יש איזה משהו שהארי כותב לסיריוס

שדדלי שבר את הפלייסטיישן שלו(??) זה לא(??) באותם שנים אבל...

למעלה