ציר זמן של העלילה

Deathler

New member
ציר זמן של העלילה

שלום, מעניין אותי לדעת מהו ציר הזמן של העלילה? כלומר באיזה שנים מתרחש כל הסיפור? ע"פ ויקיפדיה הארי נולד ב 31.7.1980 ואז בעצם מתחילה העלילה, כאשר הוא מתחיל בהוגוורטס ב1991. על סמך מה קבעו את זה? קראתי את כל הספרים פעמיים בעברית וכמה פעמים באנגלית ולא זכור לי שרולינג מזכירה ולו פעם אחת תאריך מלא. ייתכן שהסתמכו על אירועים שונים שדוברו עליהם בספר או על משהו באסטרולוגיה/אסטרונומיה אבל אלו רק ניחושים. מישהו יכול להאיר את עיניי? ואגב קוראים לי דניאל אני בן 19.5 סטודנט/עתודאי ואני די אוהב את סדרת הספרים של הארי פוטר ויש לכם אחלה פורום!

חישוב מהיר

ע"פ מסיבת המוות של ניק כמעט בלי ראש. אני עדיין חושבת שהשנים בהם הארי לומד הם 2000 (שנה 1) עד 2006 (שנה שביעית), כי נימבוס 2000 לא קרוי סתם כך >_> זה חסר הגיון. אני כמעט בטוחה שבמסיבה של ניק כמעט בלי ראש בספר השני היא התבלבלה.

היא לא התבלבלה..

אלה השנים.. ואלה היו השנים כשהיא כתבה את הסיפור מלכתחילה.. היא לא יכולה לעשות את הספר השביעי על שנת 2007 כי אם לדוגמא תפרוץ מלחמת עולם השנה היא תהיה חייבת להתייחס לזה בספר..

Deathler

New member
מלחמת עולם?

לא נראה שהיא צריכה להתייחס למלחמה בעולם האמיתי במידה והיא מתרחשת בדיוק כפי שהיא לא התייחסה לדברים אחרים שקרו בעולם בזמן הוצאת הספרים האחרים לאור (9/11, מלחמת עיראק, הפיגועים בלונדון וכו'...). ובכלל היא לא מתייחסת לפוליטיקה (לפחות לא בדרך ישירה) כמו למשל כשהיא לא הזכירה את שמו של ראש הממשלה (שהוא טוני בלייר) או ממי הוא ציפה לשיחת טלפון וקטעה אותו בדיוק לפני שאמר את שם המדינה (פרק ראשון ספר שישי) כך שגם אם הזמן בסיפור הוא 2007 היא לא חייבת להתייחס למה שקורה בעולם האמיתי, חוצמזה לא נראה לי שהזמן הוא 2007 כי אם הוא בשנה השביעית ב2007 אז בשנה השישית הייתה 2006 והספר השישי יצא ב2005 וכן הלאה לגבי שאר הספרים. גם לי זה עורר מחשבות בקשר לנימבוס 2000/2001, ייתכן שהיא פשוט שינתה את המספר כשהספר יצא לאור ולא השאירה אותו איך שהוא היה במקור, בכל אופן אני אמשיך לחקור את הנושא ואם אעלה על משהו מעניין אני אפרסם אותו כאן.

היא לא התייחסה לאלה בדיוק מהסיבה

שהספרים התרחשו לפני.. ואם הם היו מתרחשים בהווה היא הייתה צריכה להתייחס..

LiRs Lullaby

New member
לא ממש.

היא לא מספרת יותר מדי על דברים שקורים בעולם המוגלגים שיש להם משמעות טעונה (חוץ מההשוואה לשואה....) גם אם הדברים שקורים בסיפור היו קורים בשנת 2000-2007 לא נראה לי שהיא הייתה מספרת על זה, מהסיבה הפשוטה שזה לא קשור לסיפור, לעולמו של הארי. הוא חי בעולם של קוסמים ויש להם מספיק בעיות עם אדון האופל מכדי להתעניין בדברים שקורים מחוץ לשם, כי אין להם ערך לסיפור. מה בדיוק היא אמורה לספר? שארתור הכיר מוגלג שהשקיע את כל הכסף בסטארט-אפ והבורסה נפלה? שהארי איבד מישהו מיקיריו ב-11.9 כשוולדמורט שלח מטוסים שהוטסו ע"י סוהרסנים?

Deathler

New member
לא קשור

גם בשנות ה90 וה80 התרחשו הרבה אירועים היסטוריים גדולים ואין לאף אחד מהם איזכור. דוגמה הכי קטנה נפילת החומה בברלין.

הלחwנן

New member
את שוכחת

שבעשור האחרון לפני המילניום, על כל דבר אמרו 2000, כאילו זה איזה מותג!

=]

הארי נולד ב-80'. נכנס להוגוורטס ב-91' [כשהיה בן 11]. שנה שניה - 92. שנה שלישית - 93. שנה רביעית - 94. שנה חמישית - 95. שנה שישית - 96. שנה שביעית - 97. כשהספר השביעי נגמר ב-97', ויצא נימבוס 2000 בשנת 1993 לפי הספרים. XDD אבל כמובן המספר של הנימבוס מתייחס לדגם, ולא לשנת ייצור.

Im All That

New member
את טועה...

שנה"ל אצלם זה כרגיל כך שהוא מסיים את הבי"ס ב-1998.

LiRs Lullaby

New member
הוא לא טעה.

הארי מתחיל את השנה השביעית ב-1997 ומסיים ב-1998. בשנה הזו אני סיימתי את כיתה ו

Jemma7

New member
ואני סיימתי את גן טרום חובה../images/Emo13.gif

סורי, הייתי חייבת לשתף משום מהXD

למעלה