ציר הזמן

moonlihgt

New member
ציר הזמן

מנסה להבין מה הזמן מסמן לי
אוסף את השברים
שאריות, זנבות, שולים,
אוסף וחופן
אבל הם נשברים בי שוב ושוב
שוברים ונשברים.
אוסף, מלקט
שברי שברי שברים
זכוכיות, רסיסים, חתיכות שפתים.
עד שאני עצמי, עצמי בדיוק
מנופץ פזור וחשוף
עד שהשלם קטן
מסך החלקים
והזמן מסמן לי
ואני חרש שוטה וקטן
ופטור
ובעצמי הקורבן.

לא מובן אור.

אני מנסה להבין מה את מנסה לומר ( בדרך כלל אני מצליח שירתך בהירה) אבל השורות האלוט לא מתחברות לי ,אין להם סדר, האם זה כי רצית בכוונה ליצור בילבול? את השברים החתיכות? את הבלאגן, הכאוס? גם לא הבנתי מה הקשר לכותרת לשיר, אשמח להסבר. וכידוע לך את שירתך אני מאוד מאוד אוהב ומעריך, זה לא לטעמי.

aiziq

New member
ציר הזמן הוא משהו ליניארי

אבל ציר הוא דבר מה שמסובבים סביבו במעגל, כלומר יש בשיר תיאור של אפקט מעגלי, איזה לופ שהדובר תקוע בו ומאחר והוא לא יכול להימלט ממנו הוא מנסה להיכנס אל תוכו ולהפוך להיות הציר עצמו. השיר מתאר בקריאה שלי את ההתכנסות הזאת אל שברי השברים ואל המרכיבים הכי קטנים שמהם עשוי השלם, את ההזדהות המלאה עם היותך רכיב קטן שלא שווה כלום בפני עצמו, לא בורג קטן אלא מולקולות של סגסוגת בתוך הבורג, ההתאפסות הזאת כתהליך, כמסע עצמי אל האמת הקיומית. כשאתה מגיע אל גרעין האמת הזה שהוא הכלום - אתה מגלה לפתע שהיכן שיש כלום אפשר לשים שם כל דבר, זה משחרר מאד, כי כל האפשרויות פתוחות וזה מדכא עד עפר כי האחריות לגורלך היא שלך שלך שלך.
מה הזמן מסמן לי, שר עידן רייכל, בשיר ששורתוט הפותחת זהה לשיר הזה, והשיר הזה כאן הוא סוג של מחווה, או התכתבות עם השיר של רייכל. אני לא בטוח עד כמה הוא מצליח להיות עצמאי, עד כמה הוא מצליח לומר אמריה שלוקחת את השיר של רייכל הלאה או עושה לה טוויסט למקומות שרייכל לא כיוון אליהם. אבל זה יפה להתעסק בשיר על מחשבות אודות שיר וללוש אותו במילותיך אתה, יש בזה המון אהבה וכבוד לשיר המקורי ולעשייה אמנותית בכלל.

שמים1

New member
מתחברת מאוד לתגובתו היפה של איציק

ואין לי דבר נוסף להוסיף .

moonlihgt

New member
תודה רבה איציק

אכן השיר מתכתב עם שירו של רייכל אני לא יודעת מה דווקא רייכל רצה להגיד בשירו כדי לומר בודאות ששירי אומר דווקא משהו אחר בכל מקרה אהבתי את הניתוח לשיר שעשית {זה לא כל מה שהתכוונתי אליו אבל כשמשחררים שיר הוא כבר ביד הקוראים ולא בידי}
ציר הזמן- ציר זה גם כאב כמו צירי לידה
והיה מעניין אותי מה יש לומר לגבי הסיום של השיר בפעם השניה שהזמן מסמן לי ..."ואני חרש שוטה וקטן
ופטור ובעצמי הקורבן" כי שם בעצם טמונה הרבה מהאמירה של השיר

למעלה