צירוף מקרים

perhay

New member
צירוף מקרים

לפני יומיים, צירוף מקרים גרם לי הנאה רבה. ישבתי בחדר אכל ליד בן אדם שלא הכרתי מקודם, שישב באותו מקום בפעם ראשונה באופן מקרי, ובהמשך סיפר לי משהו מאד מחמיא על חתני לעתיד. באותו יום ויום לאחר מכן, חשבתי הרבה על הנושא של צירוף מקרים, ובמקרה או שלא במקרה, כשסדרתי את הספרייה מצאתי על אחד השולחנות את הספר: "ניסים קטנים - צירופי מקרים בלתי רגילים מחיי היומיום". לקחתי את הספר הביתה, ומצאתי בו סיפורים מאד מרגשים, שבהחלט יכולים להכלל ברפרטואר של מספרי סיפורים. והנה סיפור אחד מהם לדוגמה: "כל יום ראשון בבקר, בדיוק ב-9.00 היו מתאספים עשרים חברי מקהלת הכנסייה בכנסייה של הקהילה הבפטיסטית המערבית הקטנה שלהם, לחזרה של שעה אחת לפני התפילה. המקהלה היתה מורכבת מחברים ותיקים שהיו מסורים, נלהבים ודייקנים מאד. באחד מבוקרי יום ראשון, הופרע לפתע האוויר הרוגע של העיירה המערבית המנומנת על ידי פיצוץ עז. התושבים מיהרו החוצה לראות מה קורה, והביטו בצער על הלהבות שפרצו מחלונות הכנסייה הקטנה. הם בדקו את השעה, מביטים בשעוני היד שלהם, בשעונים על קירות המטבח, בשעונים המעוררים על גבי השידות בחדרי השינה שלהם. השעה היתה תשע ועשר דקות. אנחות, יללות וצרחות מילאו את האוויר כשתושבי העיירה רצו לעבר הכנסייה. מתנדבי מכבי-אש אשר הקדימו אותם בכמה דקות הניעו בראשם בעצב רב כשהגיעו למקום. בתוך שניות, הכנסייה אוכלה לחלוטין על ידי הלהבות. "ודאי היתה זו התפוצצות גז" אמר אחד ממכבי האש. "זה קרה מהדר מדי. איש מחברי המקהלה לא היה יכול לצאת החוצה בזמן. אני מצטער. לא נראה כי נשארו כלל אי-אילו ניצולים". כל אחד הגיב באורח שונה. מקצת האנשים הרכינו ראשם וסרו מן המקום בשקט, מוכי צער. כמה נשים התמוטטו על הדשא החרוך. אחרים נפלו איש בזרועות רעהו וייבבו בקול קורע לב. משותקים מן ההלם, האנשים לא שמו לב להתכנסות פתאומית של עשרים כלי רכב שעצרו בעת ובעונה אחת במגרש החניינ של הכנסייה. נראה כי איש לא הבחין בעשרים הדמויות בעלות הגלימה שרצו לעבר הכנסייה. "היי, מה קרה?" הם שמעו קול אלט מוכר שואל, מנפץ את הדממה שנפלה על האבלים. "כן, מה קרה?" הדהד קול מוכר אחר, סופרן ערב לאוזן."אלוהים, הכנסייה הפכה עיי חורבות!" שאג בריטון בלתי נשכח. בתימהון, בתדהמ ובאי-אמון של הלם, הביטו תושבי העיירה במראה המופלא של עשרים חברי המקהלה - חיים ונושמים - פוסעים לכיוונם. בפעם הראשונה בשתים-עשרה שנים של שירה במקהלה, כל אחד ואחד מהם - בגלל סיבות שונות, אחרות ולא שקורות זו בזו - איחר. מי מוכן לשתף בעוד סיפורים של צירוף מקרים?

perhay

New member
../images/Emo70.gif עוד שני סיפורים של צירוף מקרים

"מתוך הקובץ ניסים קטנים" 1. ב-1969, בעיצומה של מלחמת ויאטנם, התאהבו בחורה תאילנדית צעירה וסרן צעיר בן עשרים מחיל האוויר. הם התגוררו יחדיו וילדו תינוק. הם קראו לבנם נואנג. בתום המלחמה, ג'ון גארסיה, האב, ופראטורן ואראנוט, האם, התעמתו, ולא היו בטוחים לגבי העתיד. לא נראה שיעברו יחדיו בחזרה לארצות הברית מאחר שחיל האוויר,מנע מג'ון לשאת את ילידת המקום, והמשפחה של פראטורן מנעה ממנה לעזוב. ג'ון חזר לאמריקה, והשאיר מאחוריו את אהובתו לשעבר ואת בנו התינוק. הוא ניסה לשמור איתם על קשר, אולם ככל שנקף הזמן, התקשה יותר ויותר לעשות זאת. פראטורן נשאה לחייל אמריקני אחר שהחזיר באופן קבוע את מכתביו של ג'ון, מבלי שנענו. ג'ון כתב לממשלת תאילנד בנסיון לאתר אותם ולשמור על קשר כלשהו עם בנו. הוא מעולם לא קבל תשובה. הקשרים שקשרו את הבן והאב נגדעו לבסוף. ב-1996, גבר נוהג לאורך הכביש המהיר בפואבלו, קולורדו, במכונית הנובה מודל 1979 השמורה שלו. יצא לו להביט לעבר מד הדלק שלו אשר הראה שמיכל הדלק ריק למחצה. בשל סיבה כלשהי בלתי מוסברת, הוא מחליט לעצור בתחנת דלק של טוטל, שבדרך כלל אין הוא לקוח שלהם. כשמגיעה העת לשלם, שוב הוא עושה משהו שלא היה עושה בדרך כלל: על אף שהיו לו בארנק שלושים דולר במזומן, הוא משלם בהמחאה. הבחור הצעיר ששירת אותו מביט למטה ומבחין בשם על גבי ההמחאה. בגבות מורמות הוא מביט לעבר האיש שעומד מולו ושואל: אתה ג'ון גארסיה? "כן" - באה התשובה. "היית פעם בחיל האוויר?" חוקר הצעיר. "כן" השיב ג'ון, מבלי להסתקרן. "גרת פעם בתאילנד?" "כן", אומר ג'ון, בעודו פוסע לאחור, תמה במה העניין. "יש לך בן שם? בתימהון רב , שוב בא "כן" מהדהד. כעת בנשימה עצורה ובלב הולם, הקופאי מציג שאלה נוספת: "מה שמו?" "נואנהג", באה התשובה. בין ים הנוסעים האלמוניים על הכביש המהיר מס' 50, הבחור הצעיר מביט בעיני האיש הזר שעומד לפניו ופשוט מציין: "אני הבן שלך". 2. רבי אברהם לייפר מאשדוד, היה רב מהולל שהיו לו חסידים רבים. כאשר אחד מחסידיו הנאמנים חיתן את בנו באנטוורפן, בלגיה, לקח עימו רבי לייפר פמליה מישראל וטס לחתונה. יחדיו הם היו תשעה אנשים. כאשר היו במרחק ארבע מאות ושמונים קילומטרים בלבד מאנטוורפן, הודיע הטייס לפתע שחסר דלק במטוס ועליהם לעצור באופן בלתי מתוכנן. הם נחתו בשדה תעופה קטן מחוץ לעיר. כולם ירדו מהמטוס והרבי ופמלייתו החליטו לחפש מקום מבודד שבו יוכלו להתפלל תפילת מנחה. הרבי התקרב לעבר עובד בשדה התעופה, ושאל אותו אם יוכל לפתוח חדר שבו יוכלו להתפלל בפרטיות. הבקשה נוסחה במונחים רגילים, באנגלית, אולם האיש החוויר כאילו שהכו אותו. הוא נעץ מבט ברבי בחוסר אמון ואחר כך ענה: "אני אמלא את בקשתך...בתנאי שתרשה לי לומר קדיש לזר אבי!" "אתה יהודי? " שאל הרבי במבוכה. האיש הנהן בראשו. "אני לא מכיר יהודים שגרים בחלק הזה של בלגיה. מה מעשיך כאן?" השיב היהודי: "יותר נכון מה אתה עושה כאן...דווקא היום, בדיוק כשאני צריך אותך?" כאשר פתח האיש את הדלת לחדר הפרטי שביקש הרבי, הוא אמר: "בוא אספר לך משהו שתתקשה להאמין לו, אבל אני מבטיח שזאת האמת". "נפרדתי ממשפחתי לפני שנים רבות וברחתי לעיר הקטנה הזאת. על אף שבמקור אני בא ממשפחה אדוקה מאד, אני עצמי לא הייתי דתי במשך עשרות שנים. לא אמרתי קדיש לזכר אבי בשמך שנים. "אתמול בלילה, חלמתי חלום ובו הופיע אבי ואמר: "יענקל, מחר יהיה יום השנה למותי ואני רוצה שאתה תגיד קדיש לזכרי! אבל, אבא, מחיתי בחלום, צריך מנייןכדי לומר קדיש. אני היהודי היחיד בעיירה. לעולם לא אוכל לקוות שאמצא מניין כאן! "ינקל, השיב אבי,"אני מבטיח שאסדר לך מניין" "כאשר התעוררתי מחלומי", אמר האיש לרבי, "רעדתי והייתי המום. אולם עד מהרה אמרתי לעצמי שלא הייתה לו כל משמעות. זה היה מגוחך, באמת! אחרי הכל, איך אי-פעם ימצא מניין את דרכו לעיירת חקלאות בלגית שכוחת אל, שאין בה כלל יהודים?" הרבי כרך את זרועו סבוב כפתי האיש, ואמר ברכות: "בוא חברי, הבה ונתפלל!"

../images/Emo129.gifעושה צמרמורת...

תודה לך פרהיי על הסיפורים. ובחיבור לדיון קודם- האם הייתם מספרים סיפורים כאלה כאילו קרו לכם?

הייתי מספר

הייתי מספר אך לא אומר שזה קרה לי. אגב, סיפורי חסידים עשירים בדברים דומים. הרבה מסיפורי הבעש"ט הם בסגנון הזה. אעשיר אתכם באחד מהם. הסיפור הבא מופיע בדיסק של איש חסיד היה: הרבי מסאסי, השיא יתום ויתומה, ומאוד השתדל שלא יחושו הללו יתומים ועזובים, לכן שר רדק וקפץ אתם ביחד. הייתה שם חבורת כלי זמר שניגנה ניגון חסידי (בדיסק הסיפור מסופר על רקע המוסיקה הזו) - הניגון הוא ניגון של דביקות ואקסטזה דתית. ואז אמר הרב: "יהיה רצון שביום פטירתי ילווני בניגון זה לבית החיים. עברו שנים - שנים רבות - אותו קהל ואותו ציבור נשכחו מלב כל.. וביום חורף גשום וקר, עושה את דרכה עגלת כלי זמר לעיר לאדי, לפתע החלו הסוסים להשתולל ולרוץ לשווא ניסו לעוצרם. לבסוף נתנו להם לרוץ והנה הם עמודים בפתחו של בית קברות, ככשאלו לשם המקום ושלם הנפטר אמרו להם הרבי מסאסי. נזכרו אך בימי נעוריהם ניגנו לפניו בחתונת היתום והיתומה. הוציאו את כליהם וניגנו בהלוויתו של הרבי. אני אוהב את הסיפור הזה.

מרגש עד דמעות

הסיפור מרגש עד דמעות, שוב אעיר אם הוא סיפור אמיתי זה מדהים אם זה סיפור ספרותי זה יפה.

love lev

New member
אני מתחילה את עבודתי בשעה 10 בבוקר.

כל לילה אני מכוונת את השעון ל- 9:10 בבוקר, וכל בוקר אני תופסת מונית קו 51 לעבודתי ברמת גן. ביום של הפיגוע שהיה בפתח תקוה לפני כמה ימים (הבחור שדקר את נוסעי המונית) כוונתי לילה לפני כן את השעון ל- 9:10. משום מה השעון לא צלצל וקמתי רק ב- 9:30 ויצאתי לכביש לתפוס מונית בשעה 10:00. מסתבר שבמונית שנסעה ב- 9:30 היו הדקירות האמורות לעיל, ואני מן הסתם ניצלתי. מקרה? או אולי שומרים עלי מלמעלה?

perhay

New member
תודה לב לב על תרומתך האישית

כנראה שלפעמים יש להאמין ששומרים עלינו.

perhay

New member
ועכשיו צירוף מקרים שמתקשר לפורום

לפני כשנתיים מפעל הפיס ארגן תחרות סיפורים בכל המועצות ועיריות בארץ. בעלי זכה במקום שני במועצה שלנו והיה טקס להענקת הפרסים. בטקס הופיעה מספרת סיפורים. בסופו של הטקס היא פנתה לכותבים ובקשה מהם לאפשר למספרי הסיפורים לספר את סיפורם. באותו רגע, בעלי לא הזדרז להציע את הסיפור. עברה כשנה, והתחלתי להשתתף בפורום מספרי הסיפורים בתפוז. זה היה קרוב ליום האשה, ומנהלת הפורום "הגבירה מהאגם" בקשה להעלות לפורום סיפורים על נשים. פניתי אליה דרך מסר, והצעתי לה את הסיפור שכתב בעלי לתחרות. היא הסכימה ברצון, ובקשה מאתנו לשלוח אישור באי-מייל. מה לא היתה הפתעתי כשגיליתי שה"גבירה מהאגם" היה הכינוי של אותה מספרת שהופיעה בטקס אשר בקשה מהכותבים למסור את סיפוריהם. כך נסגר המעגל ומשאלתה התגשמה . ומה קרה עם הסיפור? הוא מופיע במאמרים בקטגוריה "נשים ומשפחה" תחת השם "מריה".

למעלה