ציצים וכפתורים....?!

צפנתי

New member
ציצים וכפתורים....?!

מאיין המליה ציצי במשמעות של שדיים? שימוש של אנגלית? האם ציץ הוא כפתור פריחה סגור? או ניצן צמיחה רגיל? (ניצן=ממנו יוצא ענף) אולי זה שניהם? תודה לעונים!!!

לדעתי זה פשוט חיקוי של קולות היניקה

ומעשה ביקה בנהריה של שנות השלושים, שהיה עולה חדש וחיפש נואשות עבודה. יום אחד הוא ראה מודעה בעיתון, שבה חיפשו מניקה. בלי לדעת מה פירוש המילה, היקה ניגש לכתובת שבמודעה ודפק בעוז על הדלת. פתח לו גבר שהביט עליו בתמיהה. אמר היקה "כתבתם שאתם צריכים מיינקת. אני מציע את שירותיי". האיש עונה לו "אבל אדוני, זה עבודה לאישה !!". עונה היקה "יאוול, אני למדתי פילוסופיה, מתמטיקה והנדסה, אז אני יכול לעשות כל דבר!!". האיש ניסה להסביר לו, אך לשווא. לבסוף נואש, לקח את היקה שלנו לחדר אחורי, פתח את הדלת והצביע על אישה שחיבקה תינוק והניקה אותו "אדוני יכול לעשות את זה ?!" היקה התבונן בריכוז וענה "יה, יה, - רק תזיזו את התינוק הצידה".

ramihan7

New member
"ציצי" זה שיבוש ישראלי אלים

למילה ביידיש - "ציצקעס" (מזכיר מאוד Tits באנגלית). מילה דומה, בלי "הקטנת החיבה" המתקבלת על-ידי תוספת האות "ק", היא המילה "ציצעס" = ציציות (הגדילים של הטלית). האם קיים קשר בין השניים (ציציות ושדיים)? הגיונית, לא ברור, אבל אסוציאטיבית - אולי כן. מזמין את מומחי היידיש לחוות דעתם.

חייםלוי

Member
מנהל
ציצע זה ביידיש פטמה

ציצית כותבים ציצה וברבים די ציצות. אין קשר בין ציצע לציצה. השני הוא פשוט המילה העברית. ככלל מילה עברית הקשורה בחפצי קודש או אנשים העוסקים בקודש כמו רבנים, חזנים, שמשים תמיד יישארו בצורתם העברית אם כי יבוטאו אחרת. כך חזן יבוטא khazen רב יבוטא rov שמש יבוטא shames וציציות יבוטאו tsitses בצליל זה נשמע כמו ציצעס עבור פטמות אבל אין קשר ביניהם.

למעלה