ציפיות שכר

mike791

New member
ציפיות שכר

שלום לכולם! בעקבות הראיון שהיה לי לפני כמה ימים, יש לי שאלה לכל מי שמבין ומעודכן בנושא. לאיזה שכר לצפות אם מדובר בתפקיד מתכנת בחברה קטנה מאוד (סטארט-אפ בן כמה שנים)? המנכ"ל אמר לי שהמשכורות אצלו נמוכות בהשוואה לחברות גדולות אבל לא אמר כלום מעבר לזה. על איזה סכום ניתן/כדאי להסכים? אני בעל B.Sc. במדעי המחשב מהטכניון, כמעט ללא ניסיון. תודה לכל מגיב.

pixiER

New member
תלוי כמה אתה לחוץ

ועד כמה נמוך... יש כאלו שכשהם אומרים נמוך הם מתכוונים למגוחך... מישהו פעם אמר לי שהוא לא יוכל לשלם לי הרבה כרגע, הזמין אותי לראיון, טירטר אותי במשך כמה שעות, ובסוף הציע לי 3500 ש"ח... אז אולי כדאי לפעמים לשאול כמה נמוך, כי אין לך מושג כמה נמוך אפשר לרדת... ועדיין, B.SC מהטכניון בכל זאת שווה משהו... תגדיר לעצמך גבול, שממנו אתה לא חושב שתרד... אחרי הראיון ההוא, הבנתי שזה משהו שכדאי לעשות, לבחון את הגבולות שלך, ולראות עד כמה אתה מוכן לרדת, ואיפה עובר הגבול מבחינתך. זה שהשוק מתאושש היום, זה נכון, אבל תמיד יבואו הנצלנים שינצלו את חסרי הניסיון, או את האמהות, או את חסרי הבטחון, או כל אוכלוסיה שנחשבת "חלשה" יותר...

mike791

New member
זאת הבעיה -

להגדיר את הגבול התחתון הזה. ברור שאני לא ארשה לנצל אותי אבל איפה זה מתחיל, מה הוא הסכום שעליו כבר אפשר לוותר? בערך? ותודה על התגובה!

אניטה007

New member
זה שיקול פרטי שלך...

בטח יש לך איזה מינימום אותו אתה צריך לכלכלה בסיסית כמו שכר דירה, אוכל והוצאות אחרות. יש מעסיקים שיהיו מוכנים לשלם לך רק 5000 ברוטו ויצפו שתעבוד מהבוקר עד הלילה, אתה זה שצריך להחליט מה הגבול שממנו אתה לא מוכן לרדת.

mike791

New member
אי הבנה

כנראה לא הבנת אותי. אני יודע שזה שיקול שלי ושאני צריך להחליט וכו'. אני רק רציתי לשאול מה הגבולות המקובלים. בתור מי שלא עבד אף פעם, קשה לי לדעת את זה. לפי טבלאות שכר, אני אמור לקבל בין 11 ל-15, האם הגיוני לרדת נגיד ל-8? בלי התחשבות בכמה אני צריך לשכר דירה, אוכל וכל השאר. פשוט מה הוא הסכום הנמוך ביותר שנראה לכם סביר לתפקיד הזה בהתחשב לנתונים שלי (תואר וחוסר ניסיון)?

pixiER

New member
אני מניחה שיחלקו עלי פה...

אבל חסר ניסיון, צריך להתפשר. עד כמה? אני שמתי את הגבול בסביבות ה 7-8... אולי זה מעט, בטח שיחסית לטבלאות השכר, אבל לי זה היה בסדר... אני מניחה שאם היו מציעים לי 6, הייתי מהסססת, אבל אז זה כבר היה צריך להיות בתפקיד יחיד ומיוחד במינו... הבעיה היא לא עכשיו, אלא מה יקרה בעוד כמה חודשים, כאשר תתחיל להרגיש קצת מקופח, במיוחד אם תשמע פתאום שמישהו שלמד איתך, וממש היה לא משהו, מצא איזו עבודה מעולה ב 12, נגיד, או שעמיתיך לעבודה יושבים על חוזים טובים בהרבה... אבל פה זה שוב רק אתה ועצמך... תחשוב לא רק על המיידי, אלא גם על איך תרגיש עוד כמה חודשים, כשיתכן ותעמוד במצב המתסכל שתרגיש שאתה לא מרוויח מספיק, אבל אתה נושך את הלשון וסוחב פה עוד כמה חודשים, רק בשביל הניסיון. תחשוב מה יהיה הגבול שלך אז, ולפי זה תקבע גם את הגבול שלך היום...

aerox

New member
וכמה טכנאי רשת MCSA

אמור לקבל ? בזמנו שעבדתי קבלתי 5500 ידעתי שזה לא הרבה אל שתקתי עד סיום הפרוייקט כמה טכנאי רשת אמור לקבל ללא נסיון?

mike791

New member
תודה,

העלית נקודה מעניינת. אני גם חשבתי על זה... טוב, אחכה להצעה (אם תבוא) ואז כבר אחשוב כמה ולמה.

אבי 8

New member
אם אין לך נסיון

אז אני מציע שתתפשר והרבה. ברגע שתצבור נסיון אתה חופשי לעזוב ולמצוא עבודה אחרת עם תנאים יותר טובים.

טשרםמ1

New member
זה גם שאלה, של כמה הזמנות לראיונות

יש לך, ואם אתה מעריך שתוכל למצוא משהו יותר טוב. בכל מקרה 11-15 זה די ראלי (תלוי בממוצע ציונים)

אניטה007

New member
אוקיי, הייתי אומרת

7-8, לא לרדת מזה. מאוד נמוך אבל בלי נסיון שווה להתפשר כדי שאחר כך תוכל להציג נסיון ולדרוש שכר גבוה.

למעלה