ציפיות שכר

realmagic

New member
ציפיות שכר

אהלן, אני DBA שעומד לפני שחרור ומתחיל עכשיו ראיונות עבודה. בראיון העבודה הראשון (והיחיד) שעשיתי עד עכשיו, שאלו אותי מה הן ציפיות השכר שלי ולא כל כך ידעתי מה לענות. מצד אחד, אני רואה את הפירסומים על שכר של DBA-ים עם ניסיון כמו שלי (נגיד בjobinfo, מדברים על בין 15 ל20) ומצד שני, אני לא באמת יודע אם אני שווה את זה - אני לא מכיר את העולם האזרחי. אני אתן דוגמא. יש לי חבר שעבר את אותו המסלול כמוני בצבא, השתחרר עם 5 שנות ניסיון כDBA והלך לעבוד בחברה אזרחית. דיברתי איתו ובסוף הוא אמר שבתכל'ס, הוא מקבל בערך 18 ברוטו ורכב (ופלאפון ועוד כל מיני שטויות כאלה). אני, עם כל הניסיון שיש לי מקבל היום איזה 6 ברוטו בלי רכב ובלי נעליים (בעצם נעליים כן, אבל לא משנה). אז מה השורה התחתונה, ומה השאלה? השאלה היא אם בראיון עבודה, אני צריך לענות על שאלה כזו? האם להגיד שכר גבוה? זה נשמע מרתיע. אם להגיד שכר נמוך, זה הפסד שלי. אז בקיצור: מה עונים על שאלת ציפיות השכר? תודה רבה.

DBA זה התמחות מבוקשת ואם יש

לך נסיון במערכות גדולות מצבך טוב. תתקשר לחברת השמה בתחום המיחשוב ותשאל כמה בממוצע מרוויח DBA עם ההתמחות והנסיון שלך, זה בטח יותר מ 6 ברוטו...בכל מקרה אתה יכול לענות למראיין בשאלה ולשאול כמה מרוויחים אצלכם באירגון אנשים ברמה שלי ?

realmagic

New member
איך זה יראה בעיני המעביד?

זה לא יתפס כחוצפה, או כחוסר מקצועיות?

liat111

New member
לאו דווקא.

למעשה אין מקצוע כזה "DBA". יש DBA לבסיסי נתונים מסויימים, כלומר: DBA לאורקל, DBA ל DB2, וכו'. יש סוגים שלהם יש ביקוש רב, ויש כאלו שפחות (למשל DBA ל MS-SQL).

realmagic

New member
עוד תיקון קטנטן

כמובן שיש מקצוע כזה, אך ישנם תחומי התמחות. בגדול, מקצוע הDBA מתחלק לשני חלקים: 1. אפליקטיבי - אחד שמתעסק עם הנתונים, כתיבת פרוצדורת, איך הדברים עובדים ואיזה טבלאות צריך. 2. תשתיתי - אחד שמתעסק עם הגיבויים, רפליקציה, תחזוקה שוטפת ודברים כאלה. כמובן שיש להם תחומים חופפים כמו tuning וכדומה. DBA שיודע לעשות עבודה על סוג DB אחד, לא יתקשה לעבור בין סוגים של מסדי נתונים - כל מה שצריך זה הכרת הsyntax ו"שגעונות" של כל מסד נתונים. אני מכיר DBA-ים שמתמחים ביותר מסוג מסד נתונים אחד (הDB הנוסף הוא בד"כ SQL SERVER שהוא יחסית פשוט להבנה ותחזוקה). במקרה שלי, אני DBA אורקל. במקרה שלי, אני מתמחה באורקל.

liat111

New member
גם מתכנת בשפה X יוכל ללמוד Y

אבל המעסיקים רוצים מישהו שכבר מכיר את המקצוע הספציפי. אם תעבור על מודעות הדרושים תראה שאף פעם לא מחפשים "DBA", אלא "DBA ל - xxx". יש הבדל משמעותי בין הסוגים השונים. DBA ל IDMS לא יוכל להפוך ל DBA לאורקל ברמה סבירה תוך חודש, ולהיפך.

liat111

New member
והעיקר

ביקשת מידע לגבי משכורות - ויש הבדלים משמעותיים בין סוגי ה DBA השונים.

למעלה