ציפיות שכר fraud analyst

TotalCommnader

New member
נשמע מעניין אבל *לא* נשמע תכנות. בכלל לא ברור התפקיד ולכן גם

השכר. במיוחד כשלא צריך נסיון.

הייתי מוודא (עם כל ה"הייפ" מסביב) שזה לא תפקיד שמרחיק מפיתוח כי הם כותבים שזה תפקיד *לצד* המפתח...

pvzed

New member
נסיון לעזור לך

זה תפקיד שיחודי לחברה הזאת ולצרכיה ולכן אין ממש תפקידים מקבילים כאלו בחברות אחרות אז אי אפשר ממש לקרוא לזה תחום (לפי דעתי כמובן).
&nbsp
בקשר לשכר, הייתי פחות דואג לזה ויותר לכך שתתקבל למשרה הזאת.
ובכל זאת לגבי השכר - אני לא יודע להגיד בדיוק אבל הוא בסביבות שכר של בוגר מדמ"ח.
&nbsp

4La57oR

New member
תודה רבה!

עזר מאוד,
השאלה לגבי השכר הייתה כי לא ראיתי משהו דומה, ורציתי לקבל מושג כללי

pvzed

New member
הבהרה

אני לא יודע איך זה במקומות אחרים , דיברתי ספציפית על החברה הזאת
&nbsp

לא הייתי מטפח כאלה ציפיות

להערכתי מדובר בשכר נמוך בהרבה מבוגר מדמ"ח. אם זה מה שאני חושד שזה, סוג של מחקר איכותי (ולא כמותי) אז ההקבלה הכי קרובה זה מידענות ושם המשכורות מאד נמוכות.

pvzed

New member
תגובה

אני מכיר את הסטאראטפ הזה,
זה אחד התפקידים המרכזיים בו (אפילו יותר ממתכנת) ולכן השכר בהתאם.
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
זה לא מדוייק

אנשי Fraud מצויים בהרבה חברות. החל מחברות סלולר ויצרניות תוכנות לסלולר (כמו אמדוקס, קומברס וכו'), דרך ענקיות ההימורים, חברות הפרסום, האשראי, בנקים, מסחר ממוחשב וכמובן חברות אבטחה רבות. לא יודע לגבי טווח המשכורות אבל הכרתי מישהו שעבד בזה והיה מתמטיקאי מוכשר מאוד. הייתי מסווג אותו כ"בכיר" כי הוא היה כותב מודלים שפיתח בעצמו ושכרו אותו כיועץ ולדעתי הוא הרוויח יפה מאוד.

על כל פנים זה נישה ספציפית ואני חושב שצריך להיות בעל אופי מסויים כדי לאהוב את התחום ולהצליח בזה. מאוד דומה להאקרים שעובדים בשירות חברות אבטחה למיניהן.

pvzed

New member
מסכים איתך

אבל עדין לכל חברה יש סוג ה FRAUD שלה ( למרות שבחברות הבנקים והמסחר האלקטרוני זה דיי דומה ).
&nbsp

Cמן רשום

New member
העקרונות והאלגוריתמים די דומים

יש כמובן כיול עדין לפי התחום. התוכנה נותנת איזה ציון סטטיסטי שמציין הסתברות להונאה. את התוצאות האלה בודקים ידנית. יש איזה סולם אסקלציה.

יש גם נושאים של מדיניות, זה כבר תחום אחר, יותר עסקי ו פחות טכני. ויש כמובן גם היבטים חוקיים ומשפטיים ורגולציה.

Cמן רשום

New member
אכן מקצוע יחסית נפוץ

צריך להבחין בין יישום תוכנות מדף לבין מחקר נקודתי או בסיסי בתחום. באמת רוב העוסקים בזה הם מתמטיקאים כמו החבר שלך או סטטיסטיקאים. נתקלתי פחות בבוגרי מדמ"ח. רק בחורה אחת שאני מכיר שעוסקת בזה באחת מחברות הטלפוניה היא בוגרת מדמ"ח. לגבי שכר, לא יודע לגבי הבכירים אבל המיישמים מהשורה מרוויחים כמו תוכניתני SAS, יוניקה וכדומה, דהיינו לא הרבה. בקצה התחתון של התפלגות השכר.

דרך אגב, יצא לי פה ושם להתעסק בזה בעצמי קצת וזה תחום ממש מעניין.

הfraud analysis שאני מכיר זה תחום של data mining

המשכורות בזה די נמוכות, בין 8K או אולי אף פחות למתחיל ועד 20K למומחה יוצא דופן.

דרישות המשרה הזאת מוזרות ביותר. בלי דרישה לידע אפילו ב SQL שלא לדבר על תכנות סטטיסטי ו- DM נשמע מוזר. אולי סוג של מידען שמחפש מידע איכותי ולא כמותי. לכן אני צופה שהמשכורות שמוכנים לשלם נמוכות מאד, סביב שכר מינימום, 5K כזה, לאיש ללא ניסיון שצריך עוד להכשיר.

מה שחשוב מאד זה בראיון הראשון לקבל הסבר בדיוק מה תעשה בתפקיד, אחרי זה יהיה אפשר לחשוב מי יהיו המועמדים ולפי זה איזה שכר צפוי.

למעלה