ציפיות שכר נמוכות

ציפיות שכר נמוכות

שלום
הייתי בראיון עבודה ונשאלתי בנוגע לציפיות שכר. השכר שאמרתי הוא כ10K+נסיעות+בונוסים- בשאלון שמילאתי לפני הראיון כתבתי 11K(שכחתי שזה השכר שנתתי)
לאחר מכן בדקתי בטבלאות שכר וראיתי את טווח השכר ונדהמתי והתאכזבתי!
טווח השכר הוא 15-20K לתפקיד ראשון.
נגיד ובאמת השכר הנמוך בטווח הינו גבוה בכ2-3 K, עדיין "הפסדתי " כאלפיים שקל כל חודש.
התפקיד הוא במכירות בינלאומיות בחברת הייטק.
אני אובד עצות ולא יודע כיצד לתקן את זה. שכן לא משנה מה אומר אראה חמדן.
לא יודע מה קרה לי שהתבלבלתי ככה. כל הראיון הלך מעולה.
איך ניתן לדבר על השכר שוב פעם לאחר נתינת שכר בראיון?

Lhuna1

New member
אתה שואף לעבוד במכירות, אז הנה האתגר הראשון בקריירה שלך

למכור להם את עצמך במחיר שאתה באמת רוצה.
&nbsp
אתה מפחד להראות חמדן?
עד כמה שידוע לי בתחום המכירות זו דווקא נחשבת תכונה רצויה

&nbsp
אתה יכול להגיד בחיוך אך באסרטיביות שבדקת את טבלאות השכר (מה שהיית אמור לעשות קודם ולצערך למדת באיחור) וגילית שהשכר המקובל למתחיל הוא גבוה יותר ממה שנקבת, ואתה מאמין שאתה לא פחות טוב ממתחילים אחרים ולכן מעוניין בשכר המקובל.
&nbsp
או שאתה יכול גם להגיד שבדקת את הטבלאות וגילית וכו'...
כיוון שנקבת שכר נמוך יותר אתה מוכן להתחיל בו למען ההגינות, אבל מבקש לקבוע שתוך 3 חודשים אם תוכיח את עצמך יעלו את שכרך ל....
&nbsp
כמובן שיש פה סיכון שיתעצבנו ויוותרו עליך. שיקול שלך אם לקחת אותו.
&nbsp
&nbsp

ipv6

Member
חכה להצעה

אולי תקבל משהו שתוכל לחיות איתו.
חברה "סבירה" לא תיתן לעבוד בתנאים שהם פחותים משמעותית ממה שמקבלים אנשים מקבילים אליך, מתוך חשש שתתמרמר ותעזוב.

בסוף הם לא באים ללמד אותך על צניעות או חמדנות, יש להם גבולות גזרה למשרה שאתה מיועד אליה ויעשו מאמץ לשכור את השירותים שלך כמה שיותר בזול.

לדעתי אם תקבל הצעה שלא תואמת את השוק, תוכל לבקש לתקן אותה ואם תעשה את זה בדרך מכובדת, התשובה שלהם לא תהיה שונה מזו שהייתה מקבל אם מראש היית מבקש את הסכום שאתה רוצה עכשיו.
אתה גם לא חייב לפרט למה פתאום אתה מבקש יותר..יש סיכוי שיניחו שקבלת הצעה גבוה שתואמת את השוק אבל אתה לא חייב לאשר או להכחיש.

תמשיך להתראיין במקביל במקומות אחרים
אם תקבל הצעות טובות יותר, תוכל לקבל אותן או לחזור למקום הזה ולהגיד: “אני מעדיף אתכם, אבל יש לי הצעות טובות יותר, תוכלו להשוות”? אם לא תקבל הצעות טובות יותר, אז בלי קשר לטבלאות, זה כנראה מה שאתה שווה בנקודת הזמן הזו.
&nbsp
בלי קשר, לא אמרת כלום על הרקע שלך, אבל משרות מכירות בינלאומיות למתחילים זה משהו שכמעט לא קיים. חברות מעדיפות נסיון מעל הכל. אם זה כיוון הקריירה שלך, ואם מציעים לך משרה כלשהי, קח אותה בכל שכר. בעוד שנה-שנתיים תהיה במקום אחר לגמרי מבחינת כח מיקוח גם בחברה הזו וגם בחוץ. תתעקש היום על עוד אלף שח ואתה עלול למצוא עצמך בלי ההזדמנות הזו.

הייתי במצב כזה בערך ואמרתי את האמת

בראיון HR שאלו אותי על ציפיות שכר אחרי שבטלפון, כשקבעו לי ראיון ראשון, אמרתי בין 15 ל - 18 (משהו כזה, לא זוכרת מספרים מדויקים). אמרתי שכששאלו אותי בטלפון זו הייתה התקלה, לא ציפיתי לשאלה ולא עשיתי שיעורי בית.
מאז ביררתי קצת ושיניתי את דעתי, והעלתי את גבולות הטווח ב - 3 בערך.
בסופו של דבר קיבלתי קצת יותר מהגבול העליון שביקשתי בפעם השניה, אז כנראה שזה היה בסדר מבחינתם...

למעלה