ציניות

נעמי155

New member
ציניות

יש אומרים שציניות היא בעצם חוסר אמון בבני אדם ושכל דבר ו/או מעשה,מקורו ממניעים של אנוכיות ותועלת אישית,מה שמבטל לחלוטין מעשים שמקורם בטוב לב/תמימות/רצון טוב.
יהיו שיגדירו ציניות כשורש כל רע,שנובעת מחוסר בטחון וקשיי התמודדות עם מצבים ,ציניות שפוגעת בבני אדם ובעיקר בציניקן עצמו ויהיו שיאמרו שציניות היא בעצם דברים שנאמרים בבדיחות הדעת ומקורם בהומור בריא ושנינות.
מתי אפשר להגדיר ציניות כהומור,מתי כזלזול ואנוכיות ומתי כחוסר בטחון?
מהו בעצם המינון ומתי נחצה הגבול?

tzachy

New member
תלוי הקשר

יש מצבים שאני חושב שדי מוסכם שאין בהם מקום לציניות. מעבר לזה, צריך אולי לחוש את הצד שמנגד ולנסות להבין את הנקודות הרגישות שלו/ה ובהתאם לכך לשרטט גבולות, לפחות זמניים.

ציניות אכן לעיתים דומה להומור - אני למשל אומר שמותר לי לצחוק על עצמי (ואני עושה את זה לא מעט) אבל זו, להשקפתי, פריוילגיה ששמורה בעיקר לי... כלומר לאחרים לא מומלץ לצחוק עלי...
(אם הם רוצים שאכבד אותם...
).

לגבי אנוכיות, זה נושא גדול ומרתק... "אנוכיות" תמיד מזכירה לי את הספר "הגן האנוכיי" (שני ה-י' הם הכתיב הנכון) שדן בתורת האבולוציה של דרווין מנקודת מבט מעניינת. ספר (היום כבר "ישן") מרתק ומעורר מחשבה. הוא דן גם בנושא אנוכיות ואלטרואיזם (זולתנות בעברית, ההיפך מאנוכיות) בהקשר של אורגניזמים בטבע. אפשר לגלות אנוכיות גם במעשים לכאורה אלטרואיסטים כלומר הדבר תלוי גם בזווית (או שמא 'רוחב') המבט. בנתינה יש לעיתים גם קבלה (גם אם זו, במינימום, "קבלה עצמית")... כך שזה לפעמים משתלם...

tzachy

New member
זו כנראה ההגדרה הפורמלית

למשל כפי שמופיע בראש הערך בויקיפדיה, אך מוזכר בהמשך שבעברית לעיתים הכוונה לסרקזם.

גדעון היחידי

New member
מנהל
tzachy
לא נברתי במעמקי הפירושים
סתם כתבתי מה שהעם קורא לאנשים שאיכפת להם רק מעצמם
גידי

אני חושבת

שציניות היא נשק, ודרך להתמודדות.
נשק כלפי אחרים
נשק כלפי עצמך
העניין הוא שמשתמשים בנשק הזה כדי לעשות לעצמך טוב, כדי להעלים את תחושת המרירות, הכעס, האכזבה,הכישלון,העצב..
&nbsp

נעמי155

New member
אז את

כן חושבת שזה סימפטום של מרירות
אני חושבת שתלוי איך,מתי וכמה,נדמה לי שגם צחי אמר משהו דומה.
יש ציניות שהיא חביבה בעיניי ובהחלט נתפסת כסוג של חוש הומור ושנינות

לא אמרתי שלא

בהחלט אפשר להנות מהומור ציני, (שמאוד חביב עליי) ועדיין אני חושבת שעמוק בבפנוכו של ההומור מסתתר משהוא שהוא אנטי ה"נורמאלי", משהו שהוא התמודדות עם מצב לא רצוי או לא נעים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ציניות זו תכונה שמאפיינת את

מי שנולד לאם צינית או שצונן כהלכה.

פריאל 12

New member
כשאתה צוחק על מצבים מסוימים

אולי נדרשת לשם כך חוכמה מסוימת, אך יש בציניות גם התגוננות.
זו דרך, שאתה בוחר להתמודד באמצעותה עם מצבים ועושה זאת מתוך ריחוק,
כי אתה של סוג של מתנשא מול האדם שמולו אתה מפעיל את הציניות - כשהאדם
הזה בהחלט יכול להיות אתה.

נעמי155

New member
בקשר למשפט האחרון

"כשהאדם הזה בהחלט יכול להיות אתה"...את מתכוונת לומר כשאתה רואה באדם שמולך דברים שמפריעים לך בעצמך?

משתמשת לא מעט

בציניות,
לרוב בחיוך
לרוב בלי כוונות רעות
כמו בכל דבר, עם פרופורציות זה בסדר
ובלי זה לא...

למעלה