ציניות. מהי ולמה?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif פעילות הצ´אקרות

אנרגיית הצ´אקרות נובעת מלמטה - מצ´אקרת השורש והמתח האנרגטי בינה לבין ה"כתר". בעיות בצ´אקרות התחתונות יותר מונעות זרימת אנרגייה מספקת לאלו שמעליהן. בעיות תנועה ומיניות שייכות לצ´אקרה המינית (מניפורה/הרה) וכאשר האנרגיה זולגת ממנה בדמות פעילות מינית וכו´ היא אינה מתרוממת אל הצאקרות שמעליה במידה מספקת לפעילות הרמונית והתפתחות. כך גם בצא´קרות אחרות, דוגמת הלב ובעיות רגשיות וכו´. הקשב הראשון הוא בפעילות רגילה של הצ´אקרות. הקשב השני מושג על ידי עודף אנרגיה אשר מכניס את הצ´אקרות לפעילות והרמוניה מיוחדת, אז טווח התודעה הופך להיות נתפס, וגם אפשרות למה שאחריו. פירוט נוסף למצבים אלו יש בהודעה על "בעקבות הסדנה" כאן. הקשב השלישי מושג על ידי זרימה בלתי מופרעת של אנרגיה ולמעשה ביטול הצ´אקרות, שכן רק במצב זה הן אינן משתמשות באנרגייה כלל (ועל כן ביטול הגוף, העולם הנתפס וכו´). מאחר והאנרגיה הזו היא אנרגיה של מודעות, הרי ששוררת מודעות מוחלטת בלבד. שלב חשוב בדרך מושג כאשר האנרגייה זורמת באופן חופשי מספיק כדי לבחין באפשרות לזרימה מוחלטת ובלתי מופרעת. זוהי "הארה", או ה"בהירות", והיא משולבת באיבוד הצורה האנושית, שכן הצורה האנושית היא קיום צ´אקרות כתבנית האדם. כאשר מצב זה מתעלה והאנרגייה "שורפת" את שארית הצ´אקרות (הארת כל הנימים בביצת המודעות) - זהו השחרור הסופי.

בארס

New member
רגע לפני הסוף

נדמה לי שיש לנו עוד כמה צעדים בהתחלה :) אני מבין מדבריך שהקשב הראשון פועל כסדרו. האם כך הדבר?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הטונאל והנהוואל

הקשב הראשון והשני הם צמדים משלימים. כאשר ההכרה (טונאל, קשב ראשון, עולם, אדם) פועלת באופן ההרמוני היא מאפשרת את ההכרה באינסוף אשר מעבר לה (חוויות חושים טהורות ללא פרשנות, הקשב השני, הנהוואל, אי-ההכרה ועל כן: החלימה). כאשר הקוגניציה פעולת באופן הרמוני ומושלם אין עוד צורך לא בקשב הראשון ולא בשני. אין שום צורך "לתפוס" את האינסוף, שכן הקיום הוא כמודעות אינסופית ומוחלטת - ידיעה עצמית מושלמת ללא צורך בתווך של חושים או פרשנות תפיסה.

בארס

New member
אז הם לא פועלים כסדרם?

מאחר ואנו(לפחות רובנו, או חלקנו , או רק אני) לא חווים את מה שאתה מתאר כהכרה באינסוף וידיעה עצמית ללא תיווך ופרשנות. מה אתה מגדיר כקשב הראשון? (והשני אשר לטענתך משלימים) מאחר ומילים כמו קשב ,הכרה ,קוגניציה, מודעות וכד´ רחוקות מלהיות מובנות לנו באותו האופן. כשאני צופה בעצמי , אני רואה לעיתים שבזמן שאני מבצע פעילות גופנית מסויימת, המחשבות שלי עסוקות בדברים אחרים והרגשות גם, לפעמים עוברות שעות וימים מלאות בעיסוקים שאין לי זכר מהם, ואני כביכול תופס את עצמי לרגע , מופתע, תוהה, וממשיך.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ודאי שלא ../images/Emo13.gif

מה שדון חואן אמר לקרלוס הוא שהוא מנקה את הטונאל (קשב ראשון, הכרה) שלו כדי שיהיה מסודר ומאורגן, ומביא אותו למקסימום מקומות בנהוואל (קשב שני, אי-הכרה) כדי שיהיו לו מספיק מקומות להתייחסות שם. באופן רגיל ההכרה שלנו מופרעת ואין לנו כל גישה אל אי-ההכרה, ומבלי להביא לאיזון את שתיהן לא ניתן להתעלות מעליהן אל התודעה הטהורה - הקשב השלישי.

בארס

New member
אם כך

מהו הדבר החשוב ביותר עבור לוחם/מחפש מתחיל להכיר בו?

סתר

New member
הקושי הוא להפסיק את הרגלי החשיבה../images/Emo48.gif

האוטומטים שיש לנו לגבי העולם: אם יצא לך פעם לראות את המחשבות שלך, תוכל לראות, איך הן חוזרות על עצמם: ולהרגל זה אנו מתמכרים: דון חואן בעבודתו עם קרלוס, ניסה לפורר את הנוהג הזה, ואף הצליח: (נסה לקרוא את "כוח השקט"), אוהבת אותך, ומאחלת לך הצלחה, סתר

אינקה

New member
../images/Emo20.gif עצירת העולם

הקושי הוא בהבנה כי הטעות אשר אנו עושים אינה באופן בו אנו מפרשים את המציאות או הערך אותו אנו מייחסים לדימויים שלנו, אלא בעצם הפרשנות עצמה. הפסקת הפרשנות היא כמובן "עצירת העולם".

בארס

New member
בתקווה..

ששרשור זה יוליד שרשורים נוספים ושאלות רבות מנשוא שאולי יעירו בנו את השאלות האמיתיות ושיהיה לנו את הכח לראות מה אנחנו מבינים ומה לא אני רוצה להרים כוסית קטנה / גדולה לחיים

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מצויין

לוחם טוב הוא "לוחם מת"... קודם כל יש להכיר בכך שהאופן המיידי בו אנו תופסים את העולם ואת עצמנו הוא שגוי, או לפחות כי הוא רק אחד מאינספור אופנים. זאת בדיוק הנקודה בה קרלוס נתקע אם השכלתנות שלו ודון חואן התחיל "לרכך" אותו בצמחי עוצמה. להבין שמה שלא נעשה אנחנו שוגים - זהו ידע רב מאוד. כל דבר הוא שגיאה. חשיבה היא שגיאה. לימוד הוא שגיאה. המנעות מהם - גם היא שגיאה. כל הקיום שלנו מבוסס על שגיאת תפיסה בסיסית אשר "נרפאת" לחלוטין רק בקשב השלישי. תתחיל מלהבין שאתה טועה, ואתה טועה גם בעצם ההבנה שאתה טועה. פרדוקס? החיים עצמם הם פרדוקס. תתחיל מזה.

סתר

New member
אינקה, הכתיבה שלך מעלה בי חיוך ../images/Emo20.gif

אני מאוד אוהבת אותך

בארס

New member
האם פעילות..

תקינה של התפקודים גורמת לבריחה של אנרגיה?

בארס

New member
טעינה מצד אחד...

אבל האם לפעולה תקינה של התפקודים יש ערך נוסף חוץ מניצול האנרגיה? (ומתוצאות הפעולה הישירות כמובן)

למעלה