רעיונות
אני מסכימה עם יה-יה שזהו מנגנון הגנה. זה לומר משהו, אך בלי לעמוד מאחוריו לגמרי ברצינות, כי לומר אותו ברצינות זה כבד/מפחיד/חשוף מדי. אני חושבת שאנשים משתמשים בציניות כדי להתנתק לרגע מה"מציאות"; לקחת דבר ולא לשקוע בתוכו אלא לשים אותו ללעג, לנסות לגמד אותו. אני לא חושבת שזה עוזר להם כל-כך... הם לא באמת יוצאים לרגע מהחלום, אלא שמים זכוכית מגינה עבה מאד מסביבם, שעושה את המראות רחוקים ואף מצחיקים בעיוותם... משקפיים מסביב לגוף כולו... אם אני מסתכלת רגע על הצורה בה אני מדמיינת את דון חואן (קראתי רק ספר וחצי מספריו של קסטנדה וחוץ מזה, ברור שזו השלכה של מחשבותי שלי) - נדמה לי שהוא איננו משתמש בציניות בשביל עצמו (כלומר בשביל הדיאלוג הפנימי שלו), אלא בעיקר לצורכי ייקוש של אחרים. הלוחם נותן את אותה חשיבות לדבר גדול כקטן; הוא איננו מזלזל בדבר - עם זאת הוא קליל כנוצה. מחשבה נוספת: ציניות מנתקת, היא מגיעה בעקבות כאב/פחד כלשהו. לפי ראות עיני, הלוחם אינו מדחיק/הודף את כאביו ואת פחדיו, אלא פותח את עצמו, נותן להם לעבור דרכו, חש אותם אך לא נשלט על ידיהם. הוא אינו זקוק לציניות. יתכן שהיא פשוט כלי בידיו לייקוש עצמו ואחרים.