צינון כרוני

GgUuYy2

New member
צינון כרוני

שלום,
בשנים האחרונות אני סובל מצינון/נזלת/התעטשויות כל יום, באופן קבוע, בבקרים.
אני קם כל יום מצונן, אני לא יודע מ-מה, ניסיתי לישון עם ובלי שמיכה, חלון/מזגן פתוח וסגור ואין שינוי. כל יום אני קם מצונן לשעה שעתיים, וחוץ מזה שזה מעצבן זה פוגע לי באיכות
חיים ובדברים שאני עושה בבוקר.
הייתי לפני חודשיים אצל רופאת אף אוזן גרון שאמרה שאולי אני אלרגי לחומרים שבשמיכה או בכרית שאני ישן איתם (לא נראה לי), ונתנה לי הפניה לרופא אלרגיה שיש לי תור
אליו עוד שבוע וחצי.
מה אפשר לעשות כדי להקל? מה הסיבה שזה רק בבקרים ובשאר היום לא?

שבוע טוב

כמה שאלות

באילו שעות מדובר (מאיזו שעה עד איזו שעה)? האם השעות קבועות?
מתי זה התחיל? לפני כמה זמן? האם קרה משהו שונה באותה תקופה בחייך?
באיזה צבע הנזלת?

האם אתה צורך מוצרי חלב?

GgUuYy2

New member
ממתי שאני קם

יש ימים שב7, יש שב9 ויש שב12. אני חושב, אבל לא בטוח, שזה קורה בעיקר כשאני לא ישן מספיק.
מתי זה התחיל אני לא זוכר, הרבה שנים, וזה ממש פוגע לי באיכות החיים.
הנזלת לבנה/שקופה. ואני אוכל הרבה מוצרי חלב.

בתור התחלה תוריד את מוצרי החלב

לפחות לשבועיים

* הם מזיקים מאוד בהרבה מובנים, ולמעשה הבעיה שמטרידה אותך היא מציקה אך היא ממש לא הבעייתית מכולן כך שבכל מקרה זה כדאי מאוד להוריד אותם לגמרי מהתפריט.

ותראה אם חל שיפור.

כמעט ודאי שכך יהיה:
גם אם במקרה זו לא הסיבה היחידה, הקור והלחות שהם יוצרים בגוף תואמים את הנזלת השקופה לבנה (להבדיל נזלת חמה היא צהובה)

בכל מקרה זה יוריד ממך הרבה עומס.

אם לא יחול שיפור כלל או יחול שיפור משמעותי אך לא מלא אני ממליצה לגשת למטפל לאבחון מסודר וטיפול מותאם ספציפית אליך.

אם אתה מתקשה למלא את ה'חור' ולמצוא מה לאכול במקום מוצרי חלב, אתה מוזמן לפנות ולהתייעץ.

כל טוב.

אני לא הבנתי מה זה מצונן?

אשמח אם תתאר את התחושות והסימפטומים שקורים כשאתה קם-כי מצונן יכול להיות הרבה דברים.
לכן גם לא אמהר להציע פיתרון טרם הבנה

GgUuYy2

New member
תשובות לשניכם

דניהיברי-
אין משהו מיוחד. נזלת, לעיתים קרובות התעטשויות, ותמיד ליחה שאני יורק לפני שאני מצחצח שיניים. אחרי שעה וחצי-שעתיים זה עובר.

כנרת שיאצו-
את האמת שזו פעם ראשונה שאני שומע שמוצרי חלב מזיקים. יש לך איזשהו מאמר בנושא? למה הם מזיקים? אני אנסה להמנע ממוצרי חלב ואבדוק אם חל שיפור. למרות שזה נראה לי קצת מסוכן בגלל הסידן..

סליחה שאין לי זמן למענה מפורט

(עוברת מחר בבוקר דירה)

אבל בוא נתחיל מקישור להרצאה שתסביר את מה שאני לא אפרט כרגע:

http://www.youtube.com/watch?v=TJvrlwnEqbs
(הדובר בהרצאה הוא ד"ר ג'ון מקדוגל - רופא)

נמשיך עם הספר שוטי החלב/ ד"ר אריה אבני

יש עוד הרבה, וגם אם תחפש פה בשרשורים ישנה תמצא הסברים מפורטים.

מצטרפת בענק!

מוצרי חלב עשו לי כ"כ רע ולא הייתי מודעת לכך שנים של סבל.........

תעשה ניסיון עם עצמך, חודש ללא מוצרי חלב. אבל בלי לרמות- בלי חלב בקפה, בלי יוגורט, בלי פיצה. ממש כלום.

אתה לא מבין איזה הבדל זה... לצערי אחרי שהבנתי כמה רע זה עשה לי התחלתי לקרוא כתבות בנושא וגיליתי שחלב פשוט לא מתאים לעיכול אצל בני אדם, הוא מזוהה כרעלן/אלרגן והגוף מגיב בצורה דלקתית (ליחה, נזלת, דלקות גרון, עור דלקתי כמו אקנה, אדמומית) כדי להילחם בו.

נוסף לזה החלב מכיל הורמונים ותאי מוגלה ודם שהפרה המסכנה מפרישה בגלל דלקות וחליבה ללא הפסק (ואני לא טבעונית או משהו כזה... אבל זה באמת מגעיל כמות המוגלה ששותים בחלב...)

מציעה לך לקרוא על הנושא. אני הזדעזעתי כשהבנתי כמה זה הזיק לי ואני מרגישה הרבה יותר טוב עכשיו. כאילו הגוף התנקה מרעל.

רפואה שלמה

0 אור 0

New member
כשמציינים גם טיעונים שקריים פוגעים באמינות של

הטיעונים האמיתיים.
הפסקה הרביעית שלך מקלקלת את כל האפקט של הדברים הנכונים שנכתבו קודם לכן.
אכן נכון שאנשים רבים, ובהם גם את, רגישים לחלב או אינם יכולים לעכל אותו היטב. לאנשים אלו הורדת החלב גורמת למהפך ענקי ושיפור מדהים בבריאות, כפי שחשת בעצמך ויכולת להעיד על כך.
אז למה להוסיף את הפסקה המיותרת והשקרית על תאי הדם והמוגלה וההורמונים - אדם שאינו מכיר את העובדות לגבי הפסקאות הראשונות, אבל מזהה את השטויות שכתובות בפסקה זו , יפסול את כל דבריך בגלל הדמגוגגיה הזו - לא חבל?
בעובדה: פרות בארץ לא מקבלות הורמונים, פרות עם דלקת ו/או שמטופלות באנטיביוטיקה לטיפול בדלקת נחלבות לתוך כלי מיוחד שיאנו מעורבב עם שאר החלב. במידה שנמצאות שאריות של חומרים אסורים בחלב (כמו אנטיביוטיקה או תאי מוגלה) , שופכים את כל המיכלית של החלב והיצרן נקנס, כך שלרפתנים יש אינטרס מאד חזק להקפיד שלא תקרה תקלה כזו.
ואגב, כמות הדלקות ירדה פלאים בטכנולוגיות המקובלות היום לעומת מה שהיה לפני 20-30 שנה (למשל רפת רובוטית שבה הפרות מגיעות לבד לחליבה)

אפשר להתנסח קצת יותר בעדינות

זה לא טיעונים שקריים, אף על פי שאני לחלוטין לא מכירה את התחום מקרוב, ולא התיימרתי להיות "מומחית" שמביאה לפה עובדות רפואיות ואחרות, בסך הכל דיברתי מדם ליבי, אין צורך לקרוא לזה שקרי.

קישור להסבר קצר שמסביר שיש כמות תאי מוגלה מקובלת בענף, ואנשים אכן נחשפים לזה:
http://he.wikipedia.org/wiki/ספירת_תאים_סומטיים

אין לי כוונה להמשיך את הדיון. חבל שהיה צורך בטון תוקפני כ"כ, בסך הכל התערבתי לטובת הבחור.

0 אור 0

New member
אני בהחלט מסכימה שאפשר להתנסח יותר בעדינות

למה לטעון שהחלב מלא הורמונים ומגעיל כמה שהוא מלא מוגלה, בצורה כל כך נחרצת , כשאת אפילו לא יודעת אם זה נכון (ובמקרה זה לא נכון)
וכמו שאמרתי - זה לא מחזק את הטיעון אלא מחליש.
הרי אנשים שהחלב מזיק להם, לא יכולים לשתות גם חלק נקי וטהור שנחלב על ידי חוואית הולנדית מפרות בריאות להפליא שרעו כל היום במרעה ירק עשיר

אני עדיין עומדת מאחורי הדברים

יש מוגלה בחלב, יש דלקות בעטינים, ויש כמות מותרת של מוגלה וכן- אנשים שותים אותה.

שבוע טוב.

0 אור 0

New member
כל אחד זכאי להאמין בכל דבר שהוא רוצה

מקווה שיהיו לך חיים טובים,
ואנא אל תמשיכי את הויכוח הזה כאן - הוא מיצה את עצמו,

freearth10

New member
שאלות טובות

שרק מראות שאתה בדרך הנכונה.
לפני שתדע מה יכול להקל עליהם. תצטרך לברר מה הן מונעות ממך, ומה הדרך להשיג זאת בדרכים אחרות.
חקירה של מה הביא אותן מלכתחילה ואת הגורם הזה לשחרר מחייך - זה גם מה שיכול לשחרר אותן.
ואני כבר שומעת אותך שואל: אבל איך?
בכל דרך הוליסטית בה תבחר, דרך שלא מסתכלת רק על הסימפטום, אלא על כל הגופנפש.
מאיה

GgUuYy2

New member
זה לא מונע ממני דברים, פשוט פוגע באיכות חיים

וגם מגעיל אותי ואת מי שנמצא מסביבי בבקרים.
אני לא יודע ממה זה נגרם, הלוואי והייתי יודע.
את הסוף של תגובתך לא הבנתי...

freearth10

New member
לשם ניתן להגיע בטיפול

הסוף של התגובה שלי: אתה מחפש איזשהו פתרון מיידי. תגידו לי מה לעשות, איזה צמח/תוסף מזון/שמן... יעזור לנזלת.
הנזלת היא רק סוף הדרך. בתחילתה נמצאת הסיבה להופעתה - ואת זה צריך למצוא ולשחרר.
מאיה

GgUuYy2

New member
אבל אני לא יודע ממה זה נגרם !!!

אם הייתי יודע, הייתי כותב בהודעה. אבל, כאמור, אני לא. כמו שציינתי בהתחלה רופאת האף אוזן גרון שהלכתי אליה העלתה השערה שאולי זה בגלל המצעים שאני ישן איתם ושלחה לי הפניה לרופא אלרגיה.
את רושמת לי למצוא את הסיבה לתופעה - איך?

תודה.

freearth10

New member
אתה כבר בדרך לשם

אתה שואל, וכשאנחנו שואלים, אנחנו מקבלים גם תשובות.
אתה זוכר כשהיית בן 3-4, התחלת לשאול:למה? ולמה ולמה ולמה וכך למדת, וכך למדת.
באיזשהו מקום למישהו לא היה נעים עם השאלות האלו שלך והשתיק אותן והיום הגיע הזמן לחזור אליהן.
למה? למה יש לי נזלת כל בוקר ולמה זה הגיע דווקא לפני 3 שנים, מה קרה אז בחיי? במה הנזלת "עוזרת" לי היום? מה אני מוכן לעשות כדי לשחרר אותה...
וכמו שאמרתי אם כרגע קשה לך לעשות זאת לבד - בחר תחום מתוך הרפואה המשלימה, בחר מטפל והתחל במסע שלך אל עצמך.

מאיה

יעל ND

New member
ל-GgUuYy2

אם ה"צינון" רק בבוקר, סביר להניח שזה לא צינון בכלל.
זה יכול להיות הרבה דברים אחרים, למשל, הצטברות ליחה במשך הלילה שאתה משחרר בבוקר.
המלצתי היא - לפנות לאבחון וייעוץ לאיש מקצוע.

פעילות גופנית

מזדהה עם דברי יעל
וחושב שהגברת הפעילות הגופנית יכולה להיות חלק חשוב מהשינוי המיוחל
בהיותה מזרימת דם. שחייה -הפעילות המועדפת בעיני למטרה זו.(למרות הגדרת הצינון)
כל טוב!
ערן

למעלה