צינון כרוני

ladybug4NLP

Active member
אני מטופלת כרגע בחדר מלח ומאד מרוצה

יש שיפור משמעותי בנזלת הכרונית, בכמות הליחה, בהתעטשויות.

ובנוסף רק עכשיו אשרו כל קופות החולים להכניס 12 טיפולים בחדר מלח תחת השם "פיזיוטרפיה נשימתית".

וגם כיף לשבת בחדר כזה ויוצאים משם רגועים.

ראיתי שם ילדים, נוער ומבוגרים שמספרים שגם להם יש הטבה.

ס"ה קבלתי עד היום 6-7 טיפוךים ככה שזה עדיין לא סוף הדרך.

וכמובן ממליצה גם על דיקור

GgUuYy2

New member
אני מתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע

והצינון התחיל לפני שהתחלתי להתאמן, ונמשך גם אחרי.

0 אור 0

New member
חדר כושר לא תמיד עוזר לבעיות בריאות

אם ההדרכה לא ברמה ממש גבוהה, אז הוא אפילו יכול להזיק,
בפרט , בכמה חדרי כושר מהזן הגברי/מיוזע יש אווירה וריח מהסוג שיגרמו גם לאדם הכי בריא לפתח צינון קבע,
כמובן אם מדובר בחדר כושר מאוורר ונקי להפליא, עם מדריך שמתאים לך את הפעילויות שלך, ועם שיעורי יוגה על רמה, אז מן הסתם הוא לא הגורם

GgUuYy2

New member
אני לא חושב שיש קשר. גם לפני החד"כ זה היה

כמו כן אני מקפיד על הגיינה כמה שאפשר-מגבת חדשה כל שבוע, כפפות...

0 אור 0

New member
אני גם לא חושבת שזה קשור

הכוונה שלי היתה שכאשר אנו ממליצים על פעילות גופנית כמשהו שהוא בעצם חלק מהרפואה המשלימה, אז הכוונה היא לשיטות הטבעיות של פעילות גופנית (כמו הליכה או ריקוד חופשי) או לפעילויות גופניות מהסוג שפותח ומזרים (כמו ואומנוות לחימה, יוגה ושיטות הנגזרות ממנה),
בעוד שחדר כושר בתפיסה שלו של בניית שרירים אינו מקדם את הבריאות אלא עלול להזיק לה - הסיבה שזה לא קורה לעתים תכופות היא שלא פעם מדריכי חדר הכושר הם בעלי מקצועיות גבוהה ויודעים להדריך אותך כך שלא תזיק לעצמך

GgUuYy2

New member
תודה

את יכולה לכתוב לי איזה איש מקצוע? אני כרגע אצל מומחית לאף-אוזן-גרון.
תודה.

GgUuYy2

New member
תודה למגיבים

אבל לצערי לא הצלחתי למצוא משהו מתגובותיכם שאני יכול באמת ליישם על מנת להקל על הצינון. זה שיעול שמלווה בליחה. אולי יש איזשהי תרופת סבתא שאפשר לנסות? מה הייתם עושים במקומי?

תודה.

ladybug4NLP

Active member
מה הקושי ללכת לחד מלח שעולה 40 ש"ח לשעה

לשבת על כורסא ולתת לטבע לעשות את שלו

לפני שבועיים השתעלתי ביום ובלילה, ליחה ללא סוף.

היום השעול ירד (יש עדיין וגם גרוי) והליחה כמעט נעלמה

לידיעתך אני סובלת מנזקי עישון בעבר, סינוסיטיס כרוני ועוד כל מיני דברים לא נעימים שמטופלים בכל מיני צורות

אינך צריך לקבל את עצותינו אבל זה מרגיז כשמציעים לך דברים טובים ואתה כותב שלא קבלת שום דבר שניתן ליישום.

אז..
תחתוך בצל, שפוך עליו קצת דבר, כסה במגבת או צלחת ובבוקר שצה כף-או שתיים מה"רוטב" שנוצר.

לא בטוח שתתרפא אבל הקלה תהיה לך לבטח.

0 אור 0

New member
למה ללכת לחדר מלח כשיש לנו ים טבעי

(פחות או יותר) שאפשר ללכת אליו ולקבל את אותו האפקט יחד עם עוד כמה ערכים מוספים ?

ladybug4NLP

Active member
מה הקשר?

חדר מלח וים לצורך האפקט הוא שני דברים שונים.

הים הוא מלוח ורטוב
חדר מלח עובד על יובש

0 אור 0

New member
חדר מלח מנסה לדמות את האפקט של מערות מלח

שהסתבר שהוא מאד טוב לאנשים אסטמטיים,
עד היום את האדם הראשון שהוא לא מפרסם של העסק הזה שאני שומעת שממליץ בכל פה,
באותה מידה שהמערות עזרו לאנשים שגרים באיזורים שיש מערות כאלה, באיזור שלנו היה לנו ים שעוזר לכל מיני סוגי בעיות. בין השאר לנזלות כרוניות (גם על רקע אלרגי) ולשיעול - אחד הדברים הכי טובים שיש זה ללכת לים ולהתייבש בשמש (כמובן להזהר מחשיפת יתר בשעות המסוכנות)

ladybug4NLP

Active member
אז שוב-פרט למלח אין שום קשר בין הצורה

שבה עובד שהייה על שפת הים ושהייה בחדר מלח שאכן מדמה מערת מלח.

בין היתר ההבדל הוא בין הרטוב ליבש, ובין המקום הסטרילי של החדר לבין שפת הים והים המזוהמים

0 אור 0

New member
והמלח הוא באמת החשוב פה

מעבר לכך אכן את צודקת - הים רטוב והחדר יבש (מה שמאד רלוונטי במקרי אסטמה אבל לא כאן)
הים מחובר לטבע והחדר סינטטי וסגור,
אני אישית ממליצה על הים יותר, אבל אני מאד שמחה שעזר לך חדר המלח,

GgUuYy2

New member
תודה

בנוגע לחדר מלח, זו פעם ראשונה שאני שומע שיש כזה דבר. בגלל שלא הכרתי לא ממש התייחסתי לזה כפתרון-טעות שלי. אני אברר ואשקול את זה.

בקשר לתרופת סבתא- מה זה 'דבר' ?
אני רוצה לציין שאני מחפש פתרון קבוע לצינון הזה ולא משהו זמני שיקל.
תודה
לילה טוב

ladybug4NLP

Active member
פתרון קבוע זה בקבר

שם בטוח אין בעיות כאלה

וככלל מחלות הן סימפטום שמשהו לא בסדר וכדאי לעשות שינוי.

פעם (וזו לא בדיחה) בימים קדומים בן אדם היה מתעטש ונופל ומת בלי התרעה קודמת.
בגלל זה אומרים "לבריאות".

תאר לך אם לא היה לנו כאב- איך היינו יודעים שמשהו לא בסדר בגוף, ששברת עצם או שיש לך חוזר בשן או חלילה אפילו משהו חמור יותר.

אז תודה ליקום ובורא עולם שיש לנו סימפטומים

0 אור 0

New member
התייחסות

אני מאד מאמינה ואוהבת תרופות סבתא כדרך לפתרון בעיות קטנות ולא מהותיות, אבל אני לא בטוחה בלל שזה המקרה שלך,
במקומך הייתי רוקחת לעצמי טינקטורה טובה שתעבוד על כיוונים של אלרגיה וצינון , ומחפשת לעצמי רפלקסלוגית לכמה טיפולי חיזוק,
תרופות סבתא:
אדים עם עלי אקליפטוס,
חליטת תימוס עם דבש
שמן למריחה מתחת לאף כגון אפקל ודומיו

GgUuYy2

New member
תודה אור

גם אני לא ממש מחפש תרופת סבתא כי אני מחפש "תרופה" שתפתור את זה לצמיתות ולא תקל לזמן מסויים. אני בטוח לגמרי שיש לי איזו בעיה כי בוודאות אני מצונן יותר מכל האנשים שמסביבי.
את יכולה לפרט יותר על הכנת הטינקטורה?

תודה

0 אור 0

New member
הכנת טינקטורה

כמובן אני מדברת על הכנת תערובת מתאימה מטינקטורות מוכנות (קנויות או כאלה שכבר הוכנו מבעוד מועד בעונה המתאימה של הצמח וכו')
עושים אבחון , יסודי או מהיר, לגבי כל הצרכים והקשיים של אותו אדם, המחלות והרגישויות מהן הוא סובל,
לאחר האבחון קובעים אסטרטגיה טיפולית (באיזה נושאים מטפלים קודם, האם טיפול עדין או עוצמתי)
ואז אני יושבת עם בסיס הנתונים שבניתי לעצמי ומנסה לבחון איזה צמחים הכי קולעים למקרה הזה, ומתוכם בונה תערובת לפי הדגשים שנקבעו באסטרטגיה הטיפולית - בדרך כלל יש העדפה לצמחים שעונים על כמה תכונות. למשל במקרה שלך אם יש צמח שהוא גם אנטי אלרגני וגם מחזק ריריות וגם ספציפי למערכת הנשימה אני אעדיף אותו על צמח אחר שיש לו רק חלק מהתכונות האלו.
או למשל אשה שמתקרבת לגיל המעבר אז בין צמחים דומים שוענים לאותה בעיה אני אעדיף צמח שגם מאזן הורמונלית ברמה מסויימת,
המינון בד"כ סטנדרטי - מינון טיפולי יותר מרוכז ומינון יומיומי בכמות קטנה יותר.

תתחיל בדבר הפשוט והפרקטי ביותר

תבדוק האם הנזלת נובעת (כמו אצל רבים אחרים) מצריכת מוצרי חלב.
אם כן הבעיה נפתרה.
לא ככה?

לא צריך להוסיף למערכת דברים שיפתרו את הבעיה (תרופות טבעיות או אחרות) אם מונעים את היווצרותה מלכתחילה על ידי אורח חיים מתאים.

michaelgor

New member
בוקר טוב

ישנן הרבה סיבות לנזלת שמממנה אתה סובל. גם יש הרבה דרכי טיפול. לפעמים עוזרים דברים פשוטים שאפשר להכין בבית, ולפעמים כדאי לבוא לאיש מקצוע לטיפול.
הטיפול מחולק לשלבים.
שלב ראשון - לבדוק האם מתקוררים בלילה. את השלב הזה כבר ניסית ולא קיבלת תגובה רצוייה.
שלב שני - טיהור חדר שינה. על רהיטים, בשמיכה או כרית יש כל מיני אלרגנים וחחידקים. אפילו אדם שלא אלרגי בדרך כלל יכול לפתוח תגובות אלרגיות. אפשר לעשות בבית תערובת לטיהור החדר. לצורך זה לוקחים שמנים אתרים - עשב לימון, ברוש, תימוס אדום ולבנדר. 20 טיפול מכל אחד. מערבים בכף של קוהל ושופכים את התערובת ל-1 ליטר מים. את התערובת שקיבלנו ממלאים במרסס ומרססים את החדר (שטיחים, רהיטים, חשוב בעיקר על שמיכה וכרית) לפני שינה.
במקביל מומלץ לקחת שמן אתרי רוזמרין בלקיחה פנימית - טיפה אחד בבוקר וטיפה אחד בערב.

אלו הדברים שאפשר לעשות בבית ללא יעוץ עם בעל מקצוע.
עוד דבר שיכול לעזור.
הרבה אנשים סובלים מ"קור פנימי" בגוף לפי רפואה סינית. ברוב המקרים זה קורה בחורף ונעלם בקיץ. אבל אם זה לא נעלם מומלץ ללכת לסאונה יבשה ולהתחמם טוב. זה יכול ממש לעזור.
וכמובן לבדוק האם בתפרטי היומי שלך אין דברים "טובים" - שוקולד, ג'אנק וכדומה

אם אחרי כל זה לא יבוא שיפור, תבוא ליעוץ לבעל מקצוע

בהצלחה

למעלה