צילומי FINAL

david m

New member
צילומי FINAL

שלום לכולם , מחפש צילומי אויר של FINAL - ים בשדות : חיפה , ראש פינה, מגידו. אודה למי שיוכל לשלוח לתיבה או לפרסם בפורום. תודה מראש דוד מוטי

פרסום תמונות שדות תעופה בפורום .

פעם משפירסם מישהו תמונות של אזה שדה מן האויר הזדרז אי מי לנזוף בו בגלל בטחון שדה וכאלה . גם המדריך שלי כשראה שאני מצלם את ראש פינה בעת ההקפה כעס מאד מאותה סיבה . האם באמת יש בעיה בזה ? או שהמבוגרים מאיתנו - כמו המדריך הקשיש שלי - רגילים שהכל סוד צבאי ? מוטי , שלחתי לך סט תמונות מרהיב של ראש פינה למייל בעבודה , בהצלחה בניווטים !

איסור על צילומי אוויר - פאסה

באמת חשבתי לפתוח דיון בנושא אחרי שקיבלתי כמה הערות על פרסום צילומי אוויר בפורום. לדעתי, כמו כל החוקים והתקנות בארץ הקשורים בטיסה, רוב, אם לא כל החוקים והתקנות הקשורים בצילום מן האוויר עבר זמנם ו/או שהגיע הזמן לשדרגם למאה ה-21. בפתח הדברים ולמען הזהירות אומר כי כל "צילומי האוויר" שאי פעם צילמתי אינם צילומים מקצועיים (היינו צילומי אוויר אנכיים ו/או אלכסוניים), הם מעולם לא נמכרו או נמסרו לידי צד שלישי בעל עניין מקצועי בהם, כולם צולמו בציוד "חובבני" (היינו מצלמה דיגיטלית ו/או מצלמת 35 מ"מ), וכולם נועדו למטרה אחת בלבד - תחביב. אז מדוע קופצים מיד אנשים ודואגים שמא "האח הגדול" יזדעק למראה צילומים מעין אלה??? האיסור בתקנות (תקנות הטיס, פמ"ת) נובע באופן טבעי מאופי המדינה בעבר והצורך לשמור על בטחון המדינה ובטחון השדה. אבל היום, כשכל אחד יכול (תמורת כמה מאות או אלפי דולרים) לקנות צילומי לווין למשל באיכות מדהימה, אפילו בלי לקום מהכסא (דרך האינטרנט), של כל אזור בעולם, לרבות ישראל על מתקניה הרגישים, מה רוצים מפושטק כמוני שלוקח מצלמה דיגיטלית כולה בשביל לצלם את חירייה או את קו החוף של תל אביב כדי שיוכל לתלות מיני פוסטר בבית ולהגיד – "אני צילמתי?" על זה נאמר גיב מי א ברייק! (או - תנו לי לבנה) האם עלה בדעת מישהו לאסור צילומים ממגדל עזריאלי? ממגדל מאיר ("כלבו שלום"? מבניין שער העיר בר"ג (לכשיפתח)? אפרופו צילומי לווין – יש צילום מפורסם מאד תרתי משמע של ארץ ישראל שצולם מתישהו בתחילת שנות התשעים כמדומני שאותו ניתן למצוא תלוי בכל בניין שני בארץ. אותו צילום מופיע בשתי גרסאות - ה"רגילה" ו"המושחרת". כלומר, בגרסה הרגילה רואים את כל הארץ (למעט הכור). בגרסה המושחרת הושחרו שדות התעופה הצבאיים. עד היום נתקלתי עשרות פעמים בצילום, רובן בגרסה הרגילה. רק חסר לשים רשת קואורדינטות ולהפציץ בסקאדים. או שאולי כבר עשו את זה?! אז לכל הזועקים חמאס למראה צילום שנעשה מגובה 1500´ - עכשיו תורכם לטיעון.

איסור על צילומי-אויר

אם שומרי-חוק אנחנו, והחוק אוסר, אז צריך לציית (לפחות לא לפרסם...). אם החוק מתיר - אז מותר. אם החוק אוסר וזה אינו מוצא חן בעיני מישהו מאיתנו, שיפעל לשנותו. אחרת, כל אחד יחליט איזה חוק הוא מיושן בעיניו ואיש הישר בעיניו יעשה ובא לציון גואל(?) דוד

שכחו לבטל.

חבר שלי היה באימוני תותחנים בצבא הבריטי. ראה שלכל צוות תותח יש מישהו שעומד בצד עם יד ימין למעלה. לשאלתו מה תפקיד הבן אדם ענו לו שהוא מחזיק את ריתמות הסוסים שלא ישתוללו בזמן הירי. שהסב את תשומת לבם שאין שם שום סוסים אמרו לו שאכן הם עברו כבר לתותחים מתניעים אולם שכחו לבטל את התפקיד הזה...הצבא הטוב ביותר בעולם (בלי ציניות) שכח לבטל מספר תפקידים בשנים האחרונות..פעם זה עוד יבוא. יש לי עוד כמה הצעות לביטול..

מנהג מבטל הלכה

יש מושג כזה בעולם המשפט. נכון שצריך את המשטר המתאים שמקבל את המושג (דסבטודו, אם אני זוכר נכון) כדי שהדבר יוכל להתקיים אבל העקרון דומה. אני לא אומר להפר את החוק. אני עוד לא פוליטיקאי (וגם לא שואף להיות). ומאידך, אני לא עומד לגייס חברים למאבק בטחנות רוח. לפני כשנתיים בערך היה נסיון להתארגנות של מספר טייסים בראשות אחד שהוא גם עו"ד מת"א שרצו להגיש כמה עתירות לבג"צ בנושאים שונים בתעופה הכללית. ממה שידוע לי, הנסיונות כשלו, בין אם מחוסר מוטיבציה - פועל יוצא של היתקלות בממסד אטום - ובין אם בגין מגבלות תקציב. השורה התחתונה - אמנם עדיין לא איש כטוב בעיניו יעשה, אבל צריך לקחת הכל בפרופורציות. כשם שלא רודפים אחר כל הולך רגל שחוצה את הכביש באדום (ד"א, עכשיו הגדילו את הקנס מ-70 ל-100 ש"ח) כך גם אין צורך להזדעק למראה כל צילום שבוצע מהאוויר. אחרת, כולנו נצא פושעים. ועוד הערה: האם בתחרויות הניווט שנערכות מדי פעם, ואחת המשימות בהן היא לצלם את הנ"צ לזיהוי (לשם ניקוד אח"כ), גם כן מתבקש (ומתקבל) אישור בש"ח כדי לצלם? האם באחת התחרויות האחרונות בהן אותגרו הטייסים לצלם תמונת נוף של תל אביב ל"תחרות התמונה היפה (או המקורית) ביותר" גם נתבקש ונתבקבל אישור בש"ח לביצוע הצילום?

פטישי

New member
אחלה תמונות ! באיזה מצלמה צילמת ?

ממש אחלה תמונות ! באיזה מצלמה צילמת? ודרך אגב, גם השניה מראש פינה ? עלה והצלח ידידי ! אני בעד כמה שיותר תמונות כאלה.

ZeevRozenek

New member
Individual vs. Society rights

There is a basic difference between the U.S.A., Australia, New-Zealand and ALL the other countries Those 3 nations were not born as organized societies with constitution and such, but as group of individual immigrants who hated law and discipline, and later on re-grouped to form township granting the local townhall only that much authority. The towns later grouped to form counties and states granting the centeral goverment only that much authority.The states then grouped-up to form a federal goverment, granting it only that mauch authority. That is the base of high regards for the individuals in those countries as opposed to the ocean of laws, rules and all the bullshit which we get daily in all other countries. Unfortunately, our beloved Israel went the wrong way. This applys not only to aviation, but to many aspects of life, such as the right to change names (illegal in Europe However, to add some dessert, read this interesting strory There was a law in England during the middle-ages that having sex with one`s wife in order to procreate, required a special permission from the king This act was called FORNICATION, and every married couple had to hang a sign on its door saying Fornication Under the Consense of the King and that`s how we got the word F.U.C.K so after all, we`re not that opressed ZeevRozenek, Modena, Italy. . ).

jחברים באגודה

היי יואב אם אתה אינך חבר (עדיין) באגודת התעופה, אזי לידיעתך, האגודה נלחמת בתחנות הרוח.... בגצ"ים, מפגשים, שכנועים וכד´, והכל כדי לשכנע קודקודים לראות מעבר לשלחן הכתיבה שלהם. לפעמים מצליחים- לפעמים לא. ככל שיהיו יותר חברים שרוצים ויכולים לפעול לשינוי הוראות שעבר זמנן, כן ייטב לנו - ולכולם. נחיתות בטוחות טומי

טומי - במה צלחה האגודה ובמה לא?

אשמח לקבל מידע אודות הליכים משפטיים שניהלו האגודה ו/או טייסים שהתאגדו לשם עתירות לבג"צ או עתירות מנהלתיות או כל נושא דומה

רן בג

New member
אה, תראו מה מצאתי..

באתר חה"א, למנחש נכונה - סופ"ש בכלא 6. רמ"ח בש"ח איכה ? או שסו"ס ביטלו אותך.

פיינל יפה שלי

בטיסה עם צור לפני שנה ומשהו, לפני נחיתה על אי קטן באטלנטי, מזרחית למיין. צירפתי פעם בעבר, אבל אנשים רבים נוספו לפורום מאז.

ממוטי45

New member
ואני חשבתי שזה שדה דב לפני שקצצו

ואני חשבתי שזה שדה דב לפני שקצצו את העצים.

צור בנר

New member
ביקרתי שם שוב עם טייס בשם נתי

לפני כחודשיים. הייתי בטוח שנחתנו שם, אבל אז ראיתי שהמנחת סגור משום מה (X צהוב ) ד.א. - המנחת נמצא במדינת מיין באחד האגמים...

למעלה