צילום

cganir

New member
צילום ../images/Emo53.gif

שלום אנשים ! יש לי שאלה מקצועית... בערך : ברשותי מצלמה דיגיטלית של אולימפוס, C2100UZ. ניסיתי כבר מספר פעמים לצלם תמונות פורטרייט, בהן נושא התמונה הוא בפוקוס, ואילו הרקע מטושטש. האם מישהו יכול להסביר לי איך להגיע לאפקט כזה ? איך אני מצליח לטשטש את הרקע אך יחד עם זאת לשמור על התמונה ממוקדת
ב
מראש חן

tamirye

New member
גודל הצמצם ? ../images/Emo35.gif

אני לא מכיר ספציפית את המצלמה שלך, אבל אתה צריך לבדוק אם יש לך אפשרות לשנות את גודל הצמצם במצלמה שלך (אצלי, למשל, אפשר). אם-כן, אתה צריך לנסות לסגור אותו (לפי מה שהמצלמה מאפשרת), ולנסות לקבוע את רוחק המוקד. (את זה יסבירו לך טוב יותר מי שמבין בצילום).

chalex20

New member
גודל הצמצם?

זה טיפה הפוך לדעתי
הוא צריך לפתוח את הצמצמ ( מספר גדול על הסקאלה פירושו צמצם קטן, כי "16" למעשה הוא יחס 1/16 בין כותר הצמצם לבין מרחק מיקוד של העדשה).

chalex20

New member
צילום

שלום אפשר להשיג זאת בשתי דרכים : - שליטה ב"Aperture". תסתכל האם למצלמה שלך קיים "Aperture priority mode" או במילים אחרות "Aperture control mode". אם כן, מצלמים במצב כזה עם Aperture כמה שיותר קטן - 2.8 במקום 16, לדוגמה. - מצלמים במצב רגיל כלשהו. מכניסים את התוצאה לתוכנה לעיבוד תמונות, בוחרים את החלק הרצוי ומריצים עליו "Blur". אם ברשותך ספרים על צילום, תקרא בהם פרקים, אשר מדברים על עומק השדה. מאוד מומלץ.

cganir

New member
תחליט על תשובה

אז הצמצם צריך להיות על 16 או על 2.8 ? לא ממש הבנתי משתי התשובות הסותרות.

ilan_k

New member
כלל אצבע.......

צמצם סגור יותר כלומר מספר גדול יותר הרקע גם חד.......... צמצם פתוח כלומר מספר קטן יותר הרקע מטושטש...........

cganir

New member
אוקי . אז עכשיו בכלל איבדתם אותי.

שמישהו שבאמת באמת באמת מבין משהו יענה לי : האם עלי לשים את הצמצם על 1/2.8 או על 1/16 על מנת להגיע לרקע מטושטש ודמות בפוקוס ?

shmuled

New member
הלו מיסטר

1. מאוד מוזר שאין לך תוכנית במצלמה לצילום פורטרט (או שיש ואתה לא יודע?) 2. אתה, בעולם הדיגיטלי, למה אתה לא מנצל את הכוח שבלצלם ולמחוק תמונות בלי לבזבז פילמים ופיתוחים? שים בקבוק על החלון, צלם אותו - פעם ככה, פעם ככה. חזוב לזכור! כשמצלמים ממרחק קרוב לא לשכוח לעבור למצב מאקרו. 3. מהבדיקה הזו - המספר הקטן יעשה לך את העבודה...

cganir

New member
אוקי. ניסיתי וניסיתי.

הכי קטן שהגעתי, היה 1/2.8 . לא עובד. התרחקתי, התקרבתי, ועדיין תמיד קיבלתי תמונה חדה בכל נקודה. אובד עצות - הצילו ! איך בכל זאת עושים תמונות טובות ?

shmuled

New member
לא ניסית מספיק

מצ"ב תמונה להמחשה. וסליחה שהאיכות והאובייקט לא מושקעים - זה מה שהוצאתי בלי להתאמץ... עליונה - F=8 תחתונה - F=2 עניתי לך? ואגב, המנוי אכן פנוי...

shonshon5

New member
שמע, שמע......

יש לך מכונה לא רעה בכלל.... לא שאני מכיר אותה מקרוב, אבל הנתונים על הנייר מספרים לי שהעדשה מקבילה ל 380-38 אז פשוט, צלם את האובייקט תוך שימוש בערכים הגבוהים של הזום. הרקע יצא מטושטש. אם לא יצא - תשקה אותו בכוסית או שתיים של וויסקי טוב, תוסיף 2 הייניקן, וצלם. הצלחה מובטחת! אבי

Jazzphoto

New member
כדי לצלם פורטרט

צריך כמה דברים: 1.צמצם כמה שיותר פתוח:2.8 או 4 יספיקו. (זה צמצם גדול). 2.להשתמש באורך עדשה מעל 100 מ"מ,וככל שארוך יותר,להתרחק יותר מן המצולם. 3.להקפיד שהמצולם לא יעמוד קרוב לקיר . בכל המצלמות,גם בשלך יש תכנית הנקראת "עדיפות לצמצם" או Ap0erture Priority ,כוון את גלגל התכניות עליה,שנה את הצמצם לגודל הרצוי,כוון על הנושא,והמצלמה תבחר במהירות הנחוצה. נסה לשנות כל פעם אורך העדשה וראה אם האפקט מתאים לך.גם את המרחק שלך מן המצולם. צילום נעים.

למעלה