צילום רחם

צילום רחם

היי, מישהי יכולה להסביר לי מה הפרוצדורה? גם לקביעת תור וגם מה תכלס עושים שם...
אני בלאומית, הבנתי שאני יכולה לעשות או בתל השומר או במעייני הישועה...

hatalya

New member
צילום רחם

גם אני בלאומית. כששלחו אותי לצילום רחם עדיין לא ידעתי כלום בנושא הפוריות.
הלכתי למזכירות הרפואיות בסניף, הן הוציאו לי התחייבות ונתנו לי מספר מספרי טלפון של מספר בתי חולים שניתן לבצע.
אני ביצעתי באסף הרופא, לקח כחודש עד שהיה לי תור. לא ידעתי איזה רופא יבצע את הצילום.
לי הצילום מאוד כאב ):
אחר כך חזרתי עם הצילום לרופא פוריות בקופת חולים והוא בישר לי שהתקבלתי ישירות לIVF.
יש פה בנות בפורום שיודעות יותר על אילו רופאים מומלצים ואיך להגיע אליהם.
אני עשיתי את זה לגמריי בשיטה הציבורית, שאני חושבת שזה בסדר.
בהצלחה!

גם אני עשיתי בציבורי

לקחתי 2 איבפנופרין פורטה חצי שעה לפני, (קיבלתי מרשם לנרות וקניתי ,אבל לא היה צורך)
כאב לי , אבל לי הספקולום המקולל כואב בטירוף, מי שעוברת את השלב הזה אז פחות נורא,
מחדירים חומר ,
הבדיקה עצמה לוקחת כמה דקות,
אומרים שהיא כואבת יותר למי שיש לה חסימות, אצלי נצפו חסימות..
&nbsp
אחרי כמה דקות הכל נגמר,
הבטן הרגישה לי נפוחה עוד כמה שעות אחר כך, ושמחתי שלא חזרתי לעבודה...
&nbsp
&nbsp

באמת הספקולום הוא החלק הכואב בצילום רחם?

לא החומר שמחדירים בלחץ?
כי אני לא מתרגשת מהספקולום - לא כואב לי (אני מניחה שבגלל שאני לא לחוצה ממנו אני גם לא מכווצת מלחץ וזה גם עוזר להפחית את הכאב), אבל כל סיפורי הזוועה על הכאבים בצילום הרחם כל כך מלחיצים אותי שאני לגמרי רואה איך אהיה לחוצה ומכווצת וגם ספקולום שלא כואב לי בד"כ יכאב
&nbsp
אוף אוף אוף..... אני רוצה להיות אחרי צילום הרחם הזה...

כל כך כאב לי הספקולום המקולל הזה

שברגע שהכניסו אותו חזרתי לנשום, הצינור שהם מכניסים לא נעים והחומר הציק לי, אבל אני באמת לא זוכרת
תחושה של לחץ מהחומר...
תראי, הבדיקה לא נעימה, אבל ברגע שהכל מוכן והם רק מתעסקים עם הצילומים, ולא נוגעים בי יותר,
אז זה בסדר. אחר כך מוציאים את הצינור, וזהו. זו לא בדיקה נעימה , היו לי איזה כמה כוכבים שראיתי,
אבל בסך הכל הכללי היא עוברת. ונחסכו לי, כנראה, די הרבה הזרעות ללא הצלחה...
&nbsp
איך האחות אמרה לי בסוף, נכון שזה הרבה פחות כואב ממה שמתואר באינטרנט???
זה מפחיד ולא נעים, נוגעים לנו באיברים פרטיים ביותר, עדינים מאוד, אבל... תתייחסי לבדיקה
כמשהו שאת חייבת לעשות, קחי משכך כאבים לפני, אל תבני על לנהוג ולחזור לעבודה, תפרגני לעצמך יום מחלה,
וזהו... יעבור.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אני לגמרי חייבת לעשות את זה- בשביל השקט הנפשי שלי

הרופא שלי לא משוכנע לגמרי שיש צורך, אבל אני לא מסוגלת להמשיך "לבזבז" עוברים מוקפאים מעולים כשאני כל הזמן תוהה אם יש בעיה שמפריעה להם להשתרש ואנחנו מתעלמים ממנה וממשיכים בשלנו

אז תעשי, הכאב שווה את הידיעה

בין אם יש בעיה , ואז יודעים לטפל בה
ובין אם תקבלי תשובה שהכל תקין - הלוואי!
&nbsp
לי התברר שיש חסימה , ובשילוב עם הגיל שלי, אמרתי תודה לאל שלא עברתי הרבה הזרעות
עד שהיו שולחים אותי לבדיקה ומגלים שיש בעיה. כך גליתי את הבעיה לפני שהתחלתי הורמונים.
&nbsp
זו לא בדיקה כייפית, אבל היא באמת עוברת.
&nbsp

גוגו63

New member
אל תדאגי זה עובר בטיל

אני עשיתי דרך מכבי (בחיפה זה נעשה בסניף שלהם בהרצל, רק בימי חמישי והמבצע הוא פרופ שחר קול - מנהל יח IVF ברמבם, הוא גם מפרש וגם אומר לך במקום אם זה בסדר והבנתי שגם פותח סתימות). אצלי הספקולום לא כאב בכלל, היה 2 דק לא נעימות בזמן שהחומר עבר ברחם והתפזר באגן (כמו כאבי מחזור חזקים מאוד) וזהו בשניה זה עבר. אל תדאגי מזה, באמת שאין סיבה.

צילום רחם - צריכה המלצה לרופא טוב מהצפון / מרכז...גם בפרטי

הי בנות
אשמח להמלצה על רופא לצילום רחם...אני בכללית אבל אפשר גם רופא פרטי... באזור הצפון או המרכז
וגם.......מה עושים שם? כמה זמן הצילום לוקח?
למה לצפות?? הבנתי שזה כואב ממש...יותר אפילו מפיפל......

אני בחששות....אשמח לתובנות שלכן.....

צילום רחם בזבולון

עשיתי בציבורי, הבדיקה ארכה בערך דקה, היה כאב חזק אבל כזה שנגמר תוך שניות...
עשה לי ד"ר איסקוב דוד... חיכיתי לתור בערך חודש...

דקה?? קראתי איפשהו שזה לוקח 10-30 דקות

או שאולי החלק הכואב לוקח דקה וכל היתר זה הכנות?
עם דקה כאב אני יכולה להתמודד... אני מקווה

כן כן דקה!!

אולי עם ההמתנה עד שנכנסים זה לוקח חצי שעה.

נכנסים לחדר הבדיקה שוכבים על מיטת הרנטגן

הרופא מכניס ספקולום מחדיר צינורית מזריקים את היוד שזה החלק הכואב ואורך פחות מדקה תוך כדי הרנגנולוג מצלם וזהו...

הבדיקה כואבת אבל באמת שנגמרת מאוד מהר...

&nbsp

מה קורה אם יש לי אלרגיה ליוד??

אני חושדת שיש לי אלרגיה ליוד, כי יש לי תמיד תגובה אלרגית אחרי ההרדמה בשאיבה...כשעשיתי בדיקות אלרגיה, לא נמצאה שום אלרגיה לחומרי ההרדמה.... אז פתאום אני חושדת שזה בגלל היוד שעושים שם שטיפה אחרי השאיבה...
ובכל האתרים שקראתי, אסור לעשות צילום רחם למי שיש אלרגיה ליוד......
אז מה יקרה איתי????

karta1

New member
אלרגיה ליוד

היי קושקושית, אם אני לא טועה (צריך לבדוק מול רופא מטפל), חומר הניגוד איננו יוד. זה חומר אחר. גם אני רגישה ליוד והבטיחול לי שזה לא יוד (עשיתי אצל טוגנרייך).

אני דווקא זוכרת

שאמרו להביא מהרופא משפחה אישור שאין אלגיה ליוד...
אם אני לא טועה אז או שלא עושים צילום רחם או שעושים צילום ונותנים לפני זה סטרואידים שמפחיתים את הסיכוי לאלרגיה...

giraffelle

New member
יש אפשרות לבדיקה בלי יוד

זה נקרא אקוויסט.
זו הבדיקה שלוקחת 10-30 דקות שהוזכרה לעיל...
&nbsp
במקום הזרמת יוד וצילום רנטגן, מזרימים חומר אחר ומצלמים ב-US.
&nbsp
אם אני לא טועה זה גם אמור להיות פחות כואב, כי ההזרמה של החומר איטית ולא בלחץ.

Cuenquitta

New member
עשיתי ברמב"ם (פרטי), היה 100%

בגלל שאני לא התחברתי למבצע בזבולון (וגם ההזרעה שהוא עשה לי היתה הכואבת ביותר מבין כל הפרוצדורות שבאו לאחר מכן) ולאור זה שרציתי לקבוע תור באופן מהיר, החלטתי לבצע את הצילום בבי"ח רמב"ם. יש אפשרות להגיע עם התחייבות ולא לשלם, אבל הכללית לא נוטה לתת התחייבויות לרמב"ם (ובצדק, יש להם את השירות הזה בקופה, בעיה שלי שלא רציתי להשתמש בו).
קבעתי תור תוך שבוע, עלות של 500 ש"ח בערך, עשר דקות בתוך חדר השיקופים מזה דקה וחצי של כאב (שאצלי לא היה נורא, אבל זה כמובן אישי).
היתה חוויה סבירה ביותר, למעט זה שלא ראו מחיצה שכנראה יש לי (אבל זה קשור יותר למגבלות של צילום רחם מאשר למבצע לצערי).
בהצלחה רבה

Cuenquitta

New member
מוקד זימון תורים 1700505150

לא ידעתי מי יהיה הרופא, אבל גם אצלי וגם אצל חברה שעשתה כמה חודשים לפני היה דר' ניזרי, אני חושבת שהוא זה שעושה בד"כ את הפעולות בבוקר.
סה"כ הרופאים שם נחשבים טובים, אני לא חושבת שזה משמעותי מי מהם עושה את הפעולה.

למעלה