צייד מכשפות

צייד מכשפות

אני עושה כרגע מחקר על צייד מכשפות והייתי רוצה לדעת אם יש לכמה מכם עוד מידע שיכול לתרום לי אני צריך לדעת באיזה שנים זה קרה? ומה התהליך שה"מכשפות" עברו עד שהחליטו שהן אשמות והעלו אותן על המוקד (אני יודע שלא את כולם שרפו, אך המחקר שלי מתמקד בזה) - האם היה להם משפט של ממש כמו שאנחנו מכירים היום פחות או יותר או שהייתה איזה דמות סמכותית (??) שפשוט הכריזה אם האישה מכשפה או לא. האם גם גברים הואשמו בכישוף וניתן להם הכינוי "מכשף" או שלגברים השתמשו בכינוי אחר? דבר אחרון, קראתי באיזה אתר (אני לא יודע עד כמה אמין הוא, לכן אני פונה גם אליכם) שהאנשים שהואשמו בכישוף היו אנשים שהתעללו בילדים שלהם ורוב האשמות היו ללא בסיס... חוץ מילדים מוכים, לא הייתה סיבה אחרת להאשים אדם בכישוף? אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ותודה בכל מקרה

SickBar

New member
ציד מכשפות

ציד המכשפת החל בסוף המאה ה 14 והמשיך אל תוך המאה 17, בתקופה הזו היו שינויים רבים בחוק אבל בכל אותו זמן משפטי מכשפות רשמיים (ולא לינצ'ים שנעשו ע"י אנשי כפר זועמים) עברו תהליך ארוך ומקיף של חקירה ושמיעת עדות ורק לאחר מכן החלטה לגבי העונש. היו מספר רב של מבחנים (ordeal) שנעשו כאשר המפורסמים הם כל אותם מבחני טביעה (זורקים למים, אם האישה טבעה אזי שהיא הייתה נקייה ונשמתה טהורה, אם לא היא מכשפה ועללה למוקד - נשים רבות צפו בגלל צורת הקפלים של השמלות שהפכו להיות כיסי אוויר). אישה הייתה יכולה להחשב מכשפה אם הואשמה בלכלוך כביסת שכנתה (לא מצחיק - היו שמתו בגלל זה) או כל בעיה אחרת. הסתכלת על נערה בהריון והיא הפילה שבוע לאחר מכן והואשמת כמכשפה. הורים מכים לא נחשבו מכשפות - זכויות הילד לא היו קיימים עד שנות ה 80 של המאה הקודמת. במאה ה 15 נכתב ספר בשם מאלוס מליפיקרום - קורנס המכשפות - ספר זה הסביר מי היא מכשפה, כיצד שופטים אותה, מה עונשה וכדומה. בנוסף היה שם פרק מקיף על דמנולוגיה והסבר על כוחה של המכשפה. מעניין לציין שבתחילת המאה ה 14 האומנה במכשפות לא רק שלא נתמכה ע"י הכנסייה אלא שהיה בולה פאפאלית (צו של האפיפיור) שמי שמאמין במכשפות טועה כי לא ייתכן דבר כזה - נשים עפות אשר עושות קסמים. בסקוטלנד אגב נשים שהוכרזו כמכשפות זיכו את כל משפחתן בעונש מוות על המוקד. גברים רבים דאגו לעמוד על יד נשותיהן בזמן מבחן המים כשבידם מקל אותו היו דוחפים למים בכדי לדאוג שהאישה תשאר מתחת למים ולא תצוף בשל כיסי אוויר בשמלות. ילדים של מכשפות היו עוברים עינויים של מכשיר שכונה "מפוצץ בוהנים" מתקן שהולבש על הבוהן ונלחץ עוד ועוד עד שהבוהן הייתה מתפוצצת.

John Doe182

New member
נמממ... הנה עוד מידע

לרוב גברים לא הואשמו.. בית משפט האשים את המכשפות שדווקא נראה לי שכולם שנשרפו לא? זו הייתה הדרך היחידה כיביכול באותם זמנים להרוג מכשפה .

ToryMaster

New member
נמנמ

נביא את חנה אולי? האשימו גם גברים,אם כי פחות. ולא, לא כולן נשרפו.

SickBar

New member
גברים האושמו. לא רק אש הורגת

אש לא הייתה הדרך היחידה להוציא להורג מכשפות אבל הייתה הפופלארית ביותר. גברים הוצאו להרוג כמכשפים - כל אלכימאי ועוסק במאגיה, כל נזיר מיני (מיני היא המילה העברית להרטי ולא כופר כפי שנהוג בטעות לעשות) שנראה כאילו תורתו קרובה לתורות שאינן בדוגמות הנוצריות הקתוליות וכדומה. נשים היוו את הרוב אך גברים וילדים לא נפסחו. זיו

lane

New member
חשוב להבין משהו

לגבי השריפה: ברור שזה נראה לנו דבר מחריד, אך הכוונה מאחורי זה היתה טובה, משום שהאמינו שייסורי השריפה מכפרים על עוון הכישוף וכך המכשף/ה ייחלצו מהגיהינום שבו נשרפים באש נצחית וזה כמובן הרבה יותר גרוע...

SickBar

New member
כן זה מובן לנו

זה לא עושה את העניין מובן או מקובל. זיו

למעלה