../images/Emo32.gif צחוק בצד, אבל...
אם לפני רכישת ספה לסלון נהוג לעשות סקר שוק,למה לא לעשות זאת גם לפני בחירת בית חולים? החיים שלך זה לא נושא מספיק חשוב? נכון - לאשפוז הראשון מגיעים בדרך כלל בהלם, וללא הכנה מוקדמת. אבל אם הטיפול מתארך, שווה להשקיע, להתייעץ ולבקש המלצות. או, אם קשה, לבקש מקרובים בריאים לעשות זאת בשבילך . לכל בית חולים יש את הצדדים החזקים והחלשים שלו. בכל בית חולים מחלקות יותר מוצלחות ופחות. אחד טוב ברפואת ילדים, ואחר באונקולוגיה. ויש גם עניין של התאמה אישית. מבחינת העדפה לצורת טיפול מסוימת ולא אחרת, היחס לחולים במחלקה, התנאים הפיזייים וכו'. אני התאשפזתי בפעם הראשונה ב"איכילוב". הזדעזעתי כל כך מהבלגאן ו(חוסר) היחס של הרופאים, שביקשתי להשתחרר על דעת עצמי ברגע שנגמרו הצירים. היה ברור לי שיש סיכוי סביר שאצטרך להתאשפז תוך זמן קצר שוב, אבל היה ברור לי שאם אני רוצה שהתינוק יישאר בריא, עדיף שזה לא יהיה שם. שמתי שאלה בפורום של אנשים שכבר יש להם נסיון בהתמודדות עם הבעיה שלי, וקיבלתי
המלצות ומידע איך לבחור. בפעם השנייה, אחרי שבועיים, הגעתי כבר לוולפסון. דווקא לגבי בית החולים הזה, שלא תואר לו ולא הדר, קיבלתי המלצות על היחידה להריון בסיכון ועל הפגייה. מצאתי שם צוות מקצועי ויעיל, תרופות חדשות שלא היו בסל של בית החולים הקודם, ויחס משופר בהרבה. זה נקרא צרכנות בריאות.